Kaupungin hallituksen äänestys Lakaluoman koulusta

Käsitinkö oikein

Katsoin kaupungin sivuilta äänestystuloksia Lakaluoman koulun lakkauttamisesta.
Lakaniemen Paavo oli tehnyt järkevän ehdotuksen että odotetaan Tiistenjoen koulun sisäilmatutkimuksen tuloksia ennenkuin lopetuspäätös tehdään. Tätä ehdotusta kannatti Paavon lisäksi ainoastaan Terttu Liimatta-Koskela. Onko tämä siis ymmärrettävä niin että Panu Lahdensuo,Ari Perälä,Matti Aila,Riitta Ampiala,Marianne Hietala,Carita Liljamo , Virpi Myllykangas ja Teppo Ylitalo on valmiita laitamaan lapset siihen kouluun oli tutkimuksen tulos mikä tahansa.
Näin minä sen tyhmällä päälläni ymmärrän.

42

1361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hävettää naiset

      Se on se ryhmäkuri joka menee lasten edun edelle niin opettajalla kun sairaanhoitajillakin voivoi teitä naiset sama peli jatkuu ei tuu muutosta Lapualle.

    • simppsiö

      Se on se kuuluisa LAPUAN laki

    • Väärin käsitit

      Lapualaisia koululaisia ei pidetä homeisessa koulussa kuten olemme viimeisen vuoden aikana nähneet, ei myöskään Tiistenjoella. Eikö tunnu kummalliselta, että tiisteläiset voisivat jatkaa koulussa johon lakaluomalaiset eivät voisi mennä sisäilmaongelman vuoksi.

      • Kuin myös

        Mihin Lakaluoman ja Tiistenjoen oppilaat sitten viedään jos koulu osoittautuu homeiseksi. Vuokrataanko lisää parakkeja vai mitä. Lapuan kaupungin strategian mukaisesti nämä parakit voitaisiin sijoittaa vaikka suljetun Lakaluoman koulun pihaan. Sekään ei Lapualla enää yllättäisi.


      • M.T.
        Kuin myös kirjoitti:

        Mihin Lakaluoman ja Tiistenjoen oppilaat sitten viedään jos koulu osoittautuu homeiseksi. Vuokrataanko lisää parakkeja vai mitä. Lapuan kaupungin strategian mukaisesti nämä parakit voitaisiin sijoittaa vaikka suljetun Lakaluoman koulun pihaan. Sekään ei Lapualla enää yllättäisi.

        Kepulaaset korostaa aina ennen vaaleja maaseurun elävänä pysymistä, mutta sitten kaunihit puheet maaseurun pualustamisesta unohtuu, kun ollahan päästy valtuustohon ja lautakuntihin tekemähän äänestäjille luvattuja asioota.
        Lakaluamalaasilla olis täyret mahrollisuuret asua ja elää onnellisena omas kotokylässään, vesi, viämäri ym. infra on hyväs kunnos, kunhan päättäjät huamaas koulu asias muutakin, ku lyhytnäköösen säästön.
        http://www.youtube.com/watch?v=einHaCCWGMY


    • Tarkkailija

      Koulu on oppilaita varten, ja jos niitä ei ole joudutaan koulu lopettamaan.
      Luulisi yksinkertaisimmankin tämän asian ymmärtävän.
      Keskustapuole ajaa maaseudun asiaa,mutta puolueessa ymmärretään myös talouden realiteetit. Vastuulliset päättäjät joutuvat tekemään myös ikäviä ratkaisuja.
      Ei ole kovinkaan pitkä aika kun Ylikylän koulu lopetettiin oppilaiden vähyyden takia. Silloinkin kyläpoliitikkojen "velvollisuus" oli vastustaa koulun lakkauttamista.
      Tällä hetkelläYlikylässä ei taida olla ainuttakaan kouluikäistä lasta. Nåin se vain menee, jos ei ole oppilaita ei koulukaan pysy pystyssä.
      Kehitys jatkuu tulevaisuudessa samaan suuntaan. Ainut pelastus kylille
      on saada työpaikkoja ja uusia asukkaita,mutta kun nuoret eivät ymmärrä
      maalaielämän hyviä puolia, vaan haluavat taajamiin. Se on heidän valintansa tällä hetkellä. Toivotaan maaseudulle parempaa tulevaisuutta.

      • M.T.

        Koulujen lopettaminen kuuluu sariahan hölömöläästen peitonpirennyskonstit. Hyväkuntoosia kouluja lopetettu ja toisia jätetty hoitamatta ja nyt Liuhtaris lasten varpahia paleloo parakkikoulus, vaikka sähköä kuluu niin, että proput paukkuu sähkötaulus.

        Ei opettajien palkka ym. kulut poistu koulun lakkauttamisen jäläkeen.Kaupunki investoi miljoonia euroja haja-asutusalueiren viemäröintiin ja keskittämispolitiikallaan hukkaa sitten nämäkin rahat.
        Kyllä kylien elävyyttä ja niiren kouluja voi tukea siinä ku ostaa keskustaajamasta lisää maata tonteiksi ja rakentaa miljoonilla siihen tarvittava infra.
        Siinä momentis kyläkoulun ylläpito on aika vähäänen kulu kaupungille, mutta heikompien palavelujahan aina halutahan säästämällä kurjistaa.


      • Yksinkertaisempi

        Tämän keskustelun avaus käsittelee sitä miksi nämä kahdeksan hallituksen jäsentä ei voinut odottaa Tiistenjoen koulun sisäilmatutkimuksen tuloksia. Mitä tehdään jos tiistenjoen koulu osoittautuukin homekouluksi. Tästäkin sen näkee että muutamia valtuutettuja viedään kuin pässiä narussa. Ei mitään omaa ajatusmaailmaa kunnan asioissa.


      • uolevi-petteri
        Yksinkertaisempi kirjoitti:

        Tämän keskustelun avaus käsittelee sitä miksi nämä kahdeksan hallituksen jäsentä ei voinut odottaa Tiistenjoen koulun sisäilmatutkimuksen tuloksia. Mitä tehdään jos tiistenjoen koulu osoittautuukin homekouluksi. Tästäkin sen näkee että muutamia valtuutettuja viedään kuin pässiä narussa. Ei mitään omaa ajatusmaailmaa kunnan asioissa.

        Onko valtuuttetujen taso ollut kovin korkea koskaa ,tarvitseeko niille pässille edes narua laittaa kaulaa ,vähän kehesta ,montako lypsävää sulla on ja paljonko peltohehtaaria sillä mennää vähällä sen pässin mielen noutaa .


      • Ei ihan noinkaan

        Kyllä Ylikylässä lapsiperheitä on vaan eipä ole heille mitään tekemistä. Muskariin ajetiin ennen Tiistelle ja muita äitejä tapaamaan vaan niin loppui sekin. Ei pidä tehdä tuollaisia johtopäätöksiä että jaahas kouluhan meni kiinni yksiomaan koska siellä ei ollut lapsiperheitä. Tämä ei pidä paikkaansa. Tiisten koulun läheisyys vaikutti paljon kiinni laittamispäätökseen. Sekä Kuortaneen rajan likeisyys. Kesällä onneksi on kavereita kun tulee etelässä asuvia aikuisia lapsineen kesälomalle ja silloin onkin monella pihalla tenavia.


      • kepun linja

        Ylikylän koulu piti lakkautaa, jotta se saatiin myydyksi mediamogulille pilkkahintaan.
        Kepun harjoittama politiikka Lapualla on talonpojan tappolinja.


      • kares
        kepun linja kirjoitti:

        Ylikylän koulu piti lakkautaa, jotta se saatiin myydyksi mediamogulille pilkkahintaan.
        Kepun harjoittama politiikka Lapualla on talonpojan tappolinja.

        Koulu oli vapaastimyynnissä, miksi tarjosit niin vähän.
        Tarjoa lakaluoman koulusta kunnon hinta.


    • Tarkkailija

      Pysytäänpäs nyt asialinjalla. Ensinnäkin Tiistenjoen koulussa ei ole hometta.
      Koulua ei kannata pitää sellaisella kylällä, jossa ei ole oppilaita.
      Valtuuttetujen tasosta voidaan olla monta mieltä,mutta onneksemme omaavat
      sen verran järkeä etteivät ylläpidä kouluja kylillä joissa ei ole oppilaita.
      Valtuutetut ovat lapualaisten valitsemia jotka päättävät meidän asioista.
      Päättäjät ovat aina olleet arvostelun kohteen ja nyt se on helppoa,kun saa täällä
      vapaasti mellasta ymmärtämättäja tietämättä asioista jurikaan mitään.
      Onneksi vielälöytyy henkilöitö, jotka ovat halukkaita hoitamaan yhteisiä asioita,kun '
      palkaksi saa negatiiviset arvostelut teki niin tai näin.

      • ei edes kuunnella

        Aloittajan esille tuoma asia on aivan klassinen poliittinen juttu. Sinansä hyvää esitystä ei voida kannattaa koska aloite on tullut väärältä taholta.


      • Yksinkertaisempi

        Koska tämän sisäilmatutkimuksen tulokset ovat tulleet. Minä luulin että niitä ei ole vielä tehtykään. Joskus 60-70 luvulla tehty tasakattoinen rakennus, jos siellä ei ole kosteusongelmia niin ei sitten missään. Itse en ole kyseisessä koulussa käynyt mutta siellä käyneiden mukaan hajut ovat melkoiset.


    • Maaseudulle näkevä

      Näiden kepun "tarkkailijoiden" toivoisi valtuustos näkevän omaa ladonseinää kauemmas, niin peruuttamattomia alasajoja ei kylissä tehtäisi.
      Elämmehän kaasupötin purkamisen jälkeistä elämää Lapualla ja nähneet sen kuinka hyvää hedelmää kansalaisaktivistien vastustus on alueelle tuottanut, kymmeniä uusia työpaikkoja ja pelkoa uudesta "paukusta".

      • lopettakaa

        tua hössötys noista homeista,eihän sellaasta paikkaa ookkaan mistä ei hometta löydy, kun aikansa tutkitaan!


      • Kysymys
        lopettakaa kirjoitti:

        tua hössötys noista homeista,eihän sellaasta paikkaa ookkaan mistä ei hometta löydy, kun aikansa tutkitaan!

        No minkä takia Liuhtarin koulu on kiinni


    • kyllä ne

      hometulokset saadaan "näyttämään" siedettäviltä konstilla millä hyvänsä,että koulu naapurikylän koulu saadaan varmasti kiinni.
      Tämä ei ole mitään uutta,tai sitten instrumenteis on vikaa.

      Normaalitouhua teollisuudessa,vaikka potkit ja harjaat pölyä koko päivän lattialla seisovan instrumentin päälle,niin kas kummaa, kun kuitenkin on sisäilma loistava.

      Se on kuulkaas tilaajasta kiinni mitä tuloksia halutaan.

    • Kysyn tarkkailijalta

      Vastuulliset päättäjät voisivat joskus tehdä myös aivan oikeasti järkeviä päätöksiä, jollainen tässä olisi se, että Liuhtarin koulun toiminta hajautuu toistaiseksi niihin kaupungin kiinteistöihin, joissa koulua voi kunniakkaasti pitää. 15min ajomatkan päässä on Lakaluoan koulu ja vähän ennemmin tulee vastaan Tiistenjoki. Eiköhän niihin saataisi parakit tyhjennettyä? Miksi koulukuljetus toimii ainoastaan yhteen suuntaan? Miksi "vastuulliset päättäjät" eivät tee "tässä taloudellisessa tilanteessa" radikaaleja mutta rakentavia ratkaisuja?

      • Hulluutta..

        Mielestäni on niin, että kun ensimmäisen kerran aloitetaan puhua jonkin kylän koulun lakkauttamisesta vaikka vasta hamassa tulevaisuudessa, niin silloin heti imu kylälle laskee. Joka on ollut muuttoaikeissa kylälle, alkaa miettiä, että jos sieltä lopetetaankin koulu. Muuttohalukkuus kylään hiljalleen taantuu ja siksi oppilasmäärä vähenee. Jos halutaan pitää maaseutu ja siis kylät elävinä, mikä muuten on koko kunnan etu, ei pidä ruveta puhumaan kyläkoulun lopettamisesta tai muistakaan kylän elinvoimaa heikentävistä karsimisista. Pitää tuoda esille ne kylän vahvuudet, joita varmasti on. Näin saataisiin muuttohalukkuus pysymään ja kylä kasvuun. Tällä hetkellä on muoti-ilmiönä "suuruudenhulluus". Kukaan ei kuitenkaan ole pystynyt todistamaan, että tällainen hulluus johtaa talouden nousuun ja ihmisten hyvinvointiin.


      • kansannousu
        Hulluutta.. kirjoitti:

        Mielestäni on niin, että kun ensimmäisen kerran aloitetaan puhua jonkin kylän koulun lakkauttamisesta vaikka vasta hamassa tulevaisuudessa, niin silloin heti imu kylälle laskee. Joka on ollut muuttoaikeissa kylälle, alkaa miettiä, että jos sieltä lopetetaankin koulu. Muuttohalukkuus kylään hiljalleen taantuu ja siksi oppilasmäärä vähenee. Jos halutaan pitää maaseutu ja siis kylät elävinä, mikä muuten on koko kunnan etu, ei pidä ruveta puhumaan kyläkoulun lopettamisesta tai muistakaan kylän elinvoimaa heikentävistä karsimisista. Pitää tuoda esille ne kylän vahvuudet, joita varmasti on. Näin saataisiin muuttohalukkuus pysymään ja kylä kasvuun. Tällä hetkellä on muoti-ilmiönä "suuruudenhulluus". Kukaan ei kuitenkaan ole pystynyt todistamaan, että tällainen hulluus johtaa talouden nousuun ja ihmisten hyvinvointiin.

        Jos siellä nyt käy teitä kuuntelemas kaupungin edustajia, joku kiinteistöpäällikkö tai lautakunnan puheenjohtaja joka on täysin muiden vietävis, niin ei paljon apua heru


      • Nyt
        Hulluutta.. kirjoitti:

        Mielestäni on niin, että kun ensimmäisen kerran aloitetaan puhua jonkin kylän koulun lakkauttamisesta vaikka vasta hamassa tulevaisuudessa, niin silloin heti imu kylälle laskee. Joka on ollut muuttoaikeissa kylälle, alkaa miettiä, että jos sieltä lopetetaankin koulu. Muuttohalukkuus kylään hiljalleen taantuu ja siksi oppilasmäärä vähenee. Jos halutaan pitää maaseutu ja siis kylät elävinä, mikä muuten on koko kunnan etu, ei pidä ruveta puhumaan kyläkoulun lopettamisesta tai muistakaan kylän elinvoimaa heikentävistä karsimisista. Pitää tuoda esille ne kylän vahvuudet, joita varmasti on. Näin saataisiin muuttohalukkuus pysymään ja kylä kasvuun. Tällä hetkellä on muoti-ilmiönä "suuruudenhulluus". Kukaan ei kuitenkaan ole pystynyt todistamaan, että tällainen hulluus johtaa talouden nousuun ja ihmisten hyvinvointiin.

        Kannattaa alkaa murehtia Tiisten koulun oppilasmäärää. Jos ei ala lakanat heilumaan niin loppuu sekin koulu. Katsokaa ennusteita. Kuuden vuoden päästä alkaa alamäki. Onneksi sille vielä ehtii kyläläiset tehdä vielä vaika mitä, tai sit just sitä, lapsia.


      • M.T.
        Nyt kirjoitti:

        Kannattaa alkaa murehtia Tiisten koulun oppilasmäärää. Jos ei ala lakanat heilumaan niin loppuu sekin koulu. Katsokaa ennusteita. Kuuden vuoden päästä alkaa alamäki. Onneksi sille vielä ehtii kyläläiset tehdä vielä vaika mitä, tai sit just sitä, lapsia.

        Hirvijoen koulun kylymettyä oppilahat ajelutetahan nyt keskustaajaman kouluuhin, mutta ei Lakaluaman kouluhun, jonne olis melekeen pualta lyhee matka? Googlen kartta näyttää Hirvijoelta kertyvän matkaa Lakaluoman koululle 9,1km ja ajoajaksi 9 minuuttia. Vastaavasti Hirvijoelta sim. Ritamäen koululle kertyy 16,1km ja ajoaikaa 14 minuuttia.

        Nämä tarkkailijat - ylimieliset päättäjät tietää kaikesta kaiken, senkin jo etukätehen, että Tiistejoen tasakattooses, pintamaan tasalle, savimaalle perustetus koulus ei olisi kosteusongelmia, hometta tai muita kemiallisia iliman epäpuhtauksia. Koulutusta ja kokemusta rakentamisesta on kertyny jo reilu 30 vuatta ja kyseenen rakennustapa ei oikeen terveeksi ole torettu. Poliisien pako tereyssyistä Lapuan virastotaloosta on tästä hyvä esimerkki. Lapsena hankittu altistus homeelle ym. kertaantuu myöhemmin vakavina sairauksina. http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/ratkaise_pulma/mista_apua_sisailmaongelmiin


      • korva ei kuuntele
        M.T. kirjoitti:

        Hirvijoen koulun kylymettyä oppilahat ajelutetahan nyt keskustaajaman kouluuhin, mutta ei Lakaluaman kouluhun, jonne olis melekeen pualta lyhee matka? Googlen kartta näyttää Hirvijoelta kertyvän matkaa Lakaluoman koululle 9,1km ja ajoajaksi 9 minuuttia. Vastaavasti Hirvijoelta sim. Ritamäen koululle kertyy 16,1km ja ajoaikaa 14 minuuttia.

        Nämä tarkkailijat - ylimieliset päättäjät tietää kaikesta kaiken, senkin jo etukätehen, että Tiistejoen tasakattooses, pintamaan tasalle, savimaalle perustetus koulus ei olisi kosteusongelmia, hometta tai muita kemiallisia iliman epäpuhtauksia. Koulutusta ja kokemusta rakentamisesta on kertyny jo reilu 30 vuatta ja kyseenen rakennustapa ei oikeen terveeksi ole torettu. Poliisien pako tereyssyistä Lapuan virastotaloosta on tästä hyvä esimerkki. Lapsena hankittu altistus homeelle ym. kertaantuu myöhemmin vakavina sairauksina. http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/ratkaise_pulma/mista_apua_sisailmaongelmiin

        MT kirjoittaa asiaa ja asiallisesti tässä ketjussa. Hienoa. Kannttaisi saada viestit asiasisältö myös päättäjien tietoon. Vai onko tässäkin niin että ehdotukset tulevat väärältä taholta.


      • Tietoa löytyy
        korva ei kuuntele kirjoitti:

        MT kirjoittaa asiaa ja asiallisesti tässä ketjussa. Hienoa. Kannttaisi saada viestit asiasisältö myös päättäjien tietoon. Vai onko tässäkin niin että ehdotukset tulevat väärältä taholta.

        Lukekaapa vaikka näitä homepakolaisten tarinoita, joita löytyy 13 digisvua, niin voi jo vähän ymmärtää ongelman vakavuuden, jos vain on halua ymmärtää.
        http://www.homepakolaiset.fi/tarinat.html


      • Vielä lisää tenavia
        M.T. kirjoitti:

        Hirvijoen koulun kylymettyä oppilahat ajelutetahan nyt keskustaajaman kouluuhin, mutta ei Lakaluaman kouluhun, jonne olis melekeen pualta lyhee matka? Googlen kartta näyttää Hirvijoelta kertyvän matkaa Lakaluoman koululle 9,1km ja ajoajaksi 9 minuuttia. Vastaavasti Hirvijoelta sim. Ritamäen koululle kertyy 16,1km ja ajoaikaa 14 minuuttia.

        Nämä tarkkailijat - ylimieliset päättäjät tietää kaikesta kaiken, senkin jo etukätehen, että Tiistejoen tasakattooses, pintamaan tasalle, savimaalle perustetus koulus ei olisi kosteusongelmia, hometta tai muita kemiallisia iliman epäpuhtauksia. Koulutusta ja kokemusta rakentamisesta on kertyny jo reilu 30 vuatta ja kyseenen rakennustapa ei oikeen terveeksi ole torettu. Poliisien pako tereyssyistä Lapuan virastotaloosta on tästä hyvä esimerkki. Lapsena hankittu altistus homeelle ym. kertaantuu myöhemmin vakavina sairauksina. http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/ratkaise_pulma/mista_apua_sisailmaongelmiin

        Sama juttu MT, on Hyypän elikkä Hirvijoen kylän alueen tenavista, miksei niitä pysty kuljettamaan sitä "välitietä" pitkin Lakaluomalle? Sehän on kun samaa kylää olis. Ja onha siellä taksisuharikin Hirvijoella omasta takaa, tämä joka niin kovasti on ruvennu yksityysteistä kirjoittelemaan :) lyhempi olis ajella eikä tarttisi laskuttaa niin pajon kunnalta elikkä kuntalaisilta, meiltä kaikilta veronmaksajilta!


      • miten on
        Vielä lisää tenavia kirjoitti:

        Sama juttu MT, on Hyypän elikkä Hirvijoen kylän alueen tenavista, miksei niitä pysty kuljettamaan sitä "välitietä" pitkin Lakaluomalle? Sehän on kun samaa kylää olis. Ja onha siellä taksisuharikin Hirvijoella omasta takaa, tämä joka niin kovasti on ruvennu yksityysteistä kirjoittelemaan :) lyhempi olis ajella eikä tarttisi laskuttaa niin pajon kunnalta elikkä kuntalaisilta, meiltä kaikilta veronmaksajilta!

        Onko tosiaan on niin ettei Hirvijoen tenavia kuljeteta lähimpään kouluun. Viedäänko ne Kauhajärvelle vai ruuhkaiselle Ritamäelle?
        Kyllä tää haiskahtaa jo sivullisenkin silmissä tarkoitushakuiselta.
        Mitäpä muuta voi sivistyskeskuksen tunnetusti mul..ilta virkamiehiltä odottaakaa. Laskutaidottomat ja toisiansa nokittelevat luottamusmiehet menevät perässä kuin lampaat.


      • Poutun kouluun..
        miten on kirjoitti:

        Onko tosiaan on niin ettei Hirvijoen tenavia kuljeteta lähimpään kouluun. Viedäänko ne Kauhajärvelle vai ruuhkaiselle Ritamäelle?
        Kyllä tää haiskahtaa jo sivullisenkin silmissä tarkoitushakuiselta.
        Mitäpä muuta voi sivistyskeskuksen tunnetusti mul..ilta virkamiehiltä odottaakaa. Laskutaidottomat ja toisiansa nokittelevat luottamusmiehet menevät perässä kuin lampaat.

        kuskataan osa. Poutun koulu on jo kans repiämäs nurkistaan. Ja kun Alangon koulu saarahan valmiiksi niin Poutunkin kersat viärähän Alangon suureen oppilasjalostamohon! Ja koulurakennus menöö VPK:n polttoharijootuksehen, tuloo savusukellusharijootus.
        Kysynkin nyt taasen, miksi "syrjäkylän" lapsi on kun maitohinkki. Jo vain parakkikoululaasia kirkonkylästä voitaas siirtää Hirvijoen bussikeisarin voimin Lakaluamalle tai Kauhajärvelle. Paluu kyytis mummot ja vaari verensokerimittauksiin Lapualle... Ööögaa päättäjät ja kustannukset kuriin. Mitä maksaa parakin vuokraus? Montako reissua sillä ajaas se kepulainen linja-autoyrittäjä. Onko parakkitilan vuokraaja lapualainen firma? Maksaako vuokrasta veroja Lapualle, bussisafööri kaiketi maksaa. Jos nyt maataloustappioiltaan mitään verojakaan maksaa.


    • uskokaa jo

      suuret yksiköt on tätä päivää ei pienet vanhat puukoulut se vaan on niin

      • Lapsen etu huomioon

        Ja sen kyllä huomaa maailman menosta tänä päivänä. Lapset ja nuoret voivat pahoin. Kyllä ne "säästöt" katoavat moninkertaisina tulevien vuosien aikana.
        Pienessä koulussa jossa kaikki tuntee kaikki pystytään ongelmiin kiinnittämään huomiota paljon paremmin kuin näissä järjettömän kokoisissa kouluissa. Varsinkin aremmille oppilaille tälläisissa isoissa laitoksissa käynti saattaa olla yhtä helvettiä.


    • Voi

      Vituiksi menny, ku ei totella🙁

      • TyhjätHuoneet

        Milläs ylläpidät ja rakennat kouluja kun ei ole köyhällä,rahaa.
        Ja väki muuttaa maalikyliin.


      • leppoisesti-lapualla
        TyhjätHuoneet kirjoitti:

        Milläs ylläpidät ja rakennat kouluja kun ei ole köyhällä,rahaa.
        Ja väki muuttaa maalikyliin.

        Ylistaron kuivatusta vissiin hingutte lapualle seikkilän jaloitelijat-

        Tiistellähän on voimissaan koulu ja tiilestä vielä.


    • onko2018

      Mitäs se tiili takaa näissä ilmaongelmissa ei yhtään mitään, vaan on se yksi osatekijä joka myötä- vaikutta ja mahdollistaa monenlaisia ongelmia sisätiloissa.

      • Lapualla-somasti-elo

        Kuinkas pitkä on Seinäjoelta - Lakaluomalle höömppäset !
        EPon lahtaaja


      • Lapualla-somasti-elo kirjoitti:

        Kuinkas pitkä on Seinäjoelta - Lakaluomalle höömppäset !
        EPon lahtaaja

        Olen joskus ehdottanut Lapuan pilkkomista, Lakaluoma Alajärveen, Ylikylä Kuortaneeseen, Hellanmaa-Simpsiö-tuulimyllyt-Kuusenmäki linja eteläpuolella olevat alueet Seinäjokeen ja loput Kauhavalle. Velkojen jyvityksessä olisi melkoinen urakka. Kunta ei voi mennä konkurssiin, mutta jos se lakkaa olemasta, niin keneltä perit? Lapua tällaisenaan ei pysty maksamaan, koska korkojen nousu on ovella ja käy kuin Kreikalle, ei pystytä maksamaan edes korkoja ja velka vain kasvaa. 😝


      • silmukoit-kauloille

        Kyllä not-riepu on kauhavaa jo riittävästi tuhonnut, tällä on tuhon voimat elämässä, jotta seurakunnastakin siellä irtisanotaan, se on sitä tämä yksipuolinen suvakointi ja suopeus mitä tämä RIEPU huutaa, näin hirttäjäisiä levitetään mukas suopeudella.


      • silmukoit-kauloille kirjoitti:

        Kyllä not-riepu on kauhavaa jo riittävästi tuhonnut, tällä on tuhon voimat elämässä, jotta seurakunnastakin siellä irtisanotaan, se on sitä tämä yksipuolinen suvakointi ja suopeus mitä tämä RIEPU huutaa, näin hirttäjäisiä levitetään mukas suopeudella.

        EU vaatii toimimaan niin kuin toimitaan, eikä siinä pienen maan auta pullikoida, jos aiomme edelleenkin saada omia vaatimuksiamme läpi Brysselissä. Kauhava hyötyy vokista ja karavaani kulkee, vaikka koirat haukkuu.
        Suopeuden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, mutta jos jotakin teet, niin kannattaa pitää suhteet kunnossa. Hunajalla saa enemmän kärpäsiä kuin etikalla. Et varmaankaan halua, että täälläkin aletaan polttamaan autoja ja heittelemään kranaatteja? 😘


      • ykskantaan
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        EU vaatii toimimaan niin kuin toimitaan, eikä siinä pienen maan auta pullikoida, jos aiomme edelleenkin saada omia vaatimuksiamme läpi Brysselissä. Kauhava hyötyy vokista ja karavaani kulkee, vaikka koirat haukkuu.
        Suopeuden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, mutta jos jotakin teet, niin kannattaa pitää suhteet kunnossa. Hunajalla saa enemmän kärpäsiä kuin etikalla. Et varmaankaan halua, että täälläkin aletaan polttamaan autoja ja heittelemään kranaatteja? 😘

        Islam solutus on juonia, jota sinä eikä maksetut EU-päätäjot käsitä-

        Eihän näillä mitään hätiä ole kotpuolissa, jotka tänne juoksevat pöytiimme, jotta leviäminen valtaus on näissä takana.


      • Ettänäinsitte

        Niin tässä ketjussa haukutaan mutta on Tiisten koulu voimissaan.ja vaihtoehto jättikoululle. Sitä pelkään jotta Haapakoski menee kiinni kun Liuhtarin tekevät. Se on järjestönä. Keskustassa hyvä koulu johon mahtuu.


    • Zoo

      Ei sinne kaikki maharu pöljä !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1635
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1312
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1059
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      897
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      815
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      729
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      711
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      694
    Aihe