Kannataako muuttaa Heinolaan?

Ehkä kaupunkiin!

Minkälainen paikka on asua? Sopiiko eläkeläiselle? Onko asianmukaiset terveyspalvelut ja päivystys? Onko juoppoja ja narkkeja? Onko siisti kaupunki? Onko päättäjät kunnollisia? Onko joku alue mitä et suinsurmin suosittele? Asunnot on edullisia, mutta miksi ovat? Ollaanko kaupunkia sulauttamassa Lahteen?

Onko Heinolassa tyytyväisiä ihmisiä? Mikä mättää?

Kerro tietojasi, mutta pyydän asiallisia vastuksia ei lokaa.

62

3241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyytyväinen asukas

      Heinola on hyvä kaupunki asua ,etenkin eläkeläisen. Asunnot edullisia, kun liian monta tehdasta lopettanut täällä ja työikäinen väki hakeutuu työn perässä muualle.
      Kaupungintalolla johtajat riitelee oikein urakalla, mutta eipä se juuri hetkauta tavallisen asukkaan arkea mitenkään.
      Tarvittavat päivittäiset palvelut löytyvät helposti ja jonottamatta.
      Terveyspalvelut keskimääräistä paremmalla tolalla.
      Jos harrastaa esim. veneilyä niin siihen on todella upeat puitteet.
      Syrjäytyneet ihmiset eivät näy sen enempää katukuvassa kuin missään muuallakaan samankokoisissa pikkukaupungeissa.
      Valtaosa Heinolalaisista haluaa pysyä itsenäisenä, eli tuskin liitytään lahteen, mutta joitain pikkukuntia ympäriltä saattaa sulautua heinolaan.
      Ja jos haluaa käydä "tuulettumassa" muualla täältä on hyvät liikenneyhteydet kulkea eri suuntiin.

      • Veljeskyläfani

        Paras alue asua on keskustan pohjoispuolella , häiriköt lienevät tommolassa.


    • ghfd ghfhfh

      Tommola saattoi joskus olla huono alue, mutta olen ollut siihen hyvin tyytyväinen. Huvittaa, kävellessäni leveää lehmusbulevardia tai rantatietä keskustaan, mitä muunpaikkakuntalaiset ja varsinkin ulkomailla asuvat ystävät sanoisivat kuullessaan tämän olevan Heinolan "slummi". Jos Tommola on slummi, muu Heinola on sitten paratiisi.

      Ehkä liitymme Lahteen, mikä voisi edelleen parantaa kaupunkiamme. Tai ehkä vaihdamme virkamiehet ja äänestämme parempaa väkeä valtuustoon ja taas kaupunki paranee.

      Nyt on hyvä aika ostaa. Asunnot ovat halpoja, mutta näin lähellä pääkaupunkiseutua tämä on mahtavaa seutua vaikka kesäpaikaksi ja totta kai pysyvään asutukseenkin. Kulkuyhteydetkin on hyvät. Puutehdas silloin tällöin hiukan haisee, mutta jospa sekin aikanaan muuttaa kauemmaksi. Juomaveden laatu ei ole yhtä hyvä kuin Lahdessa, mutta ei siihen heti kuole.

      Ihan hyvä paikka, varsinkin eläkeläiselle. Torilla on aina juttuseuraa:)

    • Kaljaveikkonen

      On juoppoja, saat seuraa, tule vaan.

    • apaja alas!

      Heinolan uloste eli juopot ja loiset löytyvät kylläkin nykyään Mustikkahaasta, Tommolassa ei ole muuta välteltävää kuin Vuorikadun kerrostalot 5-7, muuten ihan ok alueena.

      • Vitjakoolaus

        Millasii taloja noi jotka on Matinkujan ja Maijankujan lähettyvillä?


      • mustikkahaka

        kyllähän se on tommola ja jyränkö missä nämä juopot laahustelevat


      • Elämänkoululaine

        Tommola o vitu kova paikka


    • fghfdhgj

      Ihan kiva paikka. Asuntojen edullisuus on tärkeä seikka eläkeläiselle. Palvelut löytyvät läheltä. Rollaattorimummoja on kadut täynnä, joten ei tunne olevansa erikoinen vanhanakaan.

    • Kriisikunta Heinola

      Heinola on kriisikunta. Rakennemuutosta, tehtaiden lopetettua Hevossaaressa ynnä muualla, ei ole saatu hallintaan. Heinolan työttömyysaste on noin 14 % eli toiseksi suurin Päijät-Hämeen kunnista. Veroprosentti Heinolassa on 20,5 % ja eläkeläiset maksavat kunnallisveroa - ei valtionveroa - joten korkea veroprosentti nielee eläkkeistä suuren osan.

      Terveyspalveluja on siirretty Lahteen, kuten viikonloppupäivystys. Heinolassa on omalääkäri -systeemi ja omalla lääkärillä onkin jonoja, koska potilasmäärät per oma lääkäri ovat erittäin suuret. Keikkalääkärit päivystävät, eivätkä saa tehdä muuta kuin kirjoittaa antibioottireseptejä - ei siis lähetetteitä.

      Kun työttömiä on paljon, on myös alkoholiongelmaisia, rikollisuutta, syrjäytyneisyyttä, lasten huostaanottoja ynnä muita ilmiöitä, joita ei ole haluttu hoitaa kaupungin virkamiesten toimesta verorahoin. Heinolassa köyhät on jätetty, ja se näkyy jopa katukuvassa.

      Huono-osaisten asioiden hoitamisen sijasta Heinolassa suunnitellaan miljoonia euroja maksavaa paikoitushallia maan alle, mikä nielaisee kaupungin resurssit vuosiksi ja muu kehittäminen hautautuu parkkiluolastoon.
      Kaikki paikoitus, myös ilmainen katuvarsipaikoitus, tulee Heinolassa sen jälkeen maksulliseksi.

      Heinolan sosiaalitoimi toimii heikosti. Kriisikunta Heinola ei ole hoitanut sote-palvelujaan kuten pitäisi. Erikoislääkäriin ei pääse muutoin kuin omalla kustannuksella.

      Sivistystoimi toimii heikosti. Kouluissa on homeongelmia, joita ei ole ajoissa korjattu. Sivistystoimen alainen kulttuuritoimi toimii vieläkin huonommin, kun kulttuurisihteeri pitää yllä kesäteatteribisnestä muun paikallisen kulttuuritoiminnan kustannuksella. Kesäisin esitetään kuukauden verran kesäteatteria noin 600.000 eurolla.
      Paikalliset kulttuurijärjestöt toimivat ilman kaupungin toiminta-avustuksia, talkoovoimin.

      Heinolassa on kuitenkin yksi ainoa HELMI: Jyränkölä (setlementti). Se on kansalaisopisto, jossa on monipuolinen kurssitarjonta ja eläkeläisetkin on hyvin huomioitu. Kaupunki on jatkuvasti karsinut Jyränkölän avustuksia, jarruttaen siten myös aikuiskoulutuksen mahdollisuuksia kurssitilojen rapistuessa.

      Tuskinpa muut lähikunnat, joiden työttömyysaste on alle 10 %:n haluavat kriisikunta Heinolaan liittyä. Heinolasta Lahteen on moottorityö ja 30 km matkaa, joten Lahteen liittyminen tulee ajankohtaiseksi ellei Heinolassa tapahdu muutosta parempaan. Heinolan kaupunki tekee velkaa, nostaa veroprosenttia, jättää huono-osaiset oman onnensa nojaan, tinkii sote-palveluistaan ja ylläpitää ylisuurta virkamieskuntaa. Heinolassa on valtuutettu Sepän mukaan 200 virkamiestä liikaa edellisten kuntaliitosten vuoksi.

      Virkamiehet ovat keskittyneet uuden vastavalitun kaupunginjohtajan "ulostamiseen", sen sijaan että tekisivät yhteistyötä Heinolan hyväksi.

      Maanalainen parkkihalli torin läheisyyteen on konkreettinen esimerkki siitä, miten kriisikunta Heinola tuhlaa resurssejaa "jonnin joutavaan". Heinolalaiset maksavat suunnittelutyöstä yli 200.000 euroa. Parkkipaikkoja kyllä riittää, ja niitä pitää rakentaa tarvittaessa maan päälle - ei pohjavesiin.
      Heinolan asukastiheys tai autokanta ei edellytä maanalaista toriparkkia, joka maksaisi vähintään 10 miljoonaa euroa (40.000 per autopaikka) ja jonka maksaisivat heinolalaiset ja Heinolaan jäävät eläkeläiset. Työpaikkoja Heinola ei ole onnistunut järjestämään tehtaiden lopetettua.

      • Ei sittenkään

        Kuullostaa todella heikolta asioiden hoidolta, voisi jopa sanoa, että umpi typerää ja läpimätää. Pikkukaupunkiin siis maanalainen paikoitushalli!!! hallelujaa vaan, viikonloppupäivystys Lahdessa, omalääkäreille viikkojen jono, keikkalääkärit saavat kirjoittaa vain antibiootteja, köyhät syrjäytetty, koulut homeessa. Eikö kaupunkilaisten ole mahdollista vaikuttaa päätöksentekoon ja asioiden hoitoon? Taitaa muuttohaaveet jäädä, ei ole eläkeläiselle sopiva paikka.


    • bhkhgchjujkl

      Ei todellakaan kannata muutta heinola on ihan paska paikka

    • Hei, nolaan

      ai nyt on vaihteeksi semmoset menemiset...

    • Vali vali

      Täällä on kaikki samat amattivalittajat, mitkä muissakin Heinolan keskusteluissa. Pyörivät samojen asioiden ympärillä, oli aihe mikä tahansa. Heinola on oikeasti hieno ja turvallinen paikka.

      Näillä valittamisilla Heinolaa ei kehitetä. Parkkihallikin on vasta kaupunginhallituksen paperilla, siitä on noin 20 vuotta itse parkkihalliin. Eiköhän kiinteistöjen omistajilla ole omat sanat sanottavina koko hankkeeseen. Ei siinä paljon keskustasydämet ja yrittäjät paljon paina, jos raha ei liiku heidän suunnaltaan. Mielestäni kaupunki voi lähteä hankkeeseen 15% panoksella.

    • Vain Peukaloinen

      #Parkkihallikin on vasta kaupunginhallituksen paperilla# on hälyttävä tosiasia. Se tarkoittaa, että SE ON JO OLEMASSAAN, että rahahanat ovat jo auki ja rahaa jo virtaa (konsultit, lausunnot, arvioinnit jne.).

      Maanalaisella toriparkilla ja keskustan kehityksellä ei ole mitään yhteistä.
      Vielä vähemmän vaikutusta olisi turistivirtaan Heinolaan.
      Taas kerran meille kerrotaan sydäntäisärkeviä tarinoita yrittäen vaikuttaa heinolalaisten isänmaallisuuteen.

      Todellisuus on karumpi. Kaupunkia PAKOTETAAN osallistumaan tähän hankkeeseen.
      Niiden mielettömien projektien takana aina löytyy taka-ajatusta tai piilotettua juonia. Ja joku aina yrittää saada hyötyä.
      Nyt mielestäni meille valehdellaan sen takia, että kaupunki joskus teki virheellisen päätöksen sitoutumalla johonkin, ja nyt se JOKU kiristää kaupunkia pakottamalla osallistumaan TALOUDELLISESTI mielettömään suunnitelmaan.

      Hyötyä saa esimerkiksi urakoitsija, joka käyttää virolaista tai puolalaista työvoimaa ja jonka päämaja on jossain Virossa (veroparatiisi).
      Hyötyä saa virkahaltijoita, joille luvattu ilmaisia autosäilytyspaikkoja hallissa
      Hyvävelikonsultti, kuten joskus HunterVisio, saa muhkean palkinnon konsultoinnista
      jne.
      Eniten epäilyttää se, että projekti tuli esille yhtäkkiä nyt, kiireessä, kun vanha ”hölmö” hallitus ei enää ota mistään vastuutta, uutta hallitusta ei ole, kaupunginjohtaja on ajettu pakoon ja sijaishallitsijana on henkilöstöpäällikkö Malin. Siis sopiva hetki ryöstää tyhjää taloa, kuvaannollisesti tietenkin.
      Jos kaupunki lähtee jonkun Oy:n hankkeen nyt, sitten sen on oltava mukana kaikissa Oy:ssä.
      Sitten jokainen Kaupunkisydämen jäsen voi vaatia, että kaupunki osallistuu senkin yrityksen hankkeen 15% panoksella.

      Ja sen lisäksi tämän keskustelun aiheena ei ole maanalainen luola, vaan Heinolan asumisympäristö.

      Omasta mielestä, Heinolassa pärjää hyvin syrjäytynyt, juoppo ja sosiaaliviraston vakioasiakas. Tätä ryhmää hoidetaan hyvin. Ruokajako toimii säännöllisesti, taksikuponkiakin jaetaan (ei vanhuksille).

      Jos olet työtä tekevä aktiivinen henkilö, tylsistyt Heinolassa, jossa klo 17:00 keskusta on tyhjä ja sunnuntaisin ei ole muuta kahvipaikkaa, kun ABC.
      Jos tekisin työtä Lahdessa tai muuten eteläsuomessa, sitten joka aamu joutuisit suorittamaan ajon Myllyojaa ohittavalla 140-tiellä, joka on jonkun ääliön suunnitelman mukaan reunustettu erittäin terävillä intialaiskivillä ilman piennarta, siis pimeässä tai huonossa kelissä on erittäin vaarallinen tiepätkä.
      Jos olet reipas eläkeläinen, joka ei turvaudu sosiaaliavustuksiin, mieti, mihin laitokseen joudut, kun tulee aikasi turvautua yhteiskunnan apuun. Ota selvää, pystytkö maksamaan eliittihoitopaikkaa. Tai muuten…

    • Kuusikko

      Rinnevaara, Siekkinen ja Seppä johtamaan Heinolaa. Mukaan vielä Kaattari, Rämö ja Kuuskoski. Kova ja luotettava kuusikko, niin kauan kuin perävalot näkyvät.

      • 10+1

        Harmi, että Heinolan oma psykiatri Kankaanpää-Mäkinen lähtee Heinolasta. Kuka "ulostaa" kaupugista erimieltää olevia?


    • 7+10

      Oliko se Heinolan kanslian oma psykiatri Mäkiniemi, joka nyt on Kankaanpää?
      Joka tapauksessa, palstasta tulee tylsä, kun "ulostaja" lähtee Kouvolaan.

    • jiuiyuiytyutri

      Ihan kiva paikka, kunhan saadaan korruptoituneet virkamiehet pois kaupungintalolta.

      Kaupunginjohtajaa oli kiusattu työpaikallaan mm jättämällä tervehtimättä. Onkohan tämä yleistäkin Heinolassa? Minua ei tervehditty postissa. Olinkohan liian köyhän näköinen, vai paistoiko naamastani, että olen hurttajahdissa ja kirjoittelen tänne? Ikävä tyyppi. Huomautan, että yleensä olen saanut Heinolan postissa yhtä hyvää palvelua kuin muuallakin Heinolassa.

    • mieti vielä

      Valitettavasti kenellekään ei voi suositella muuttamista keskustaan. Tälläkin hetkellä pojat polttelevat karstoja moottoreista. Siis klo. 1.30 yöllä. Että tämä on pitkälti kuin villi länsi, kun poliiseja ei paljon näy eikä pojilla järki päätä pakota.

      Halvalla ei saa mitään hyvää, ei edes asuntoa.

      Terveyspalvelut ennemmin tai myöhemmin häviävät, kuten reumasairaala hävisi.

      On täällä jopa rentoja tyyppejä, mutta he ovat muualta tulleita.

      • fgfdgdfgdfsd

        Keskustaan ei tietysti voi muuttaa, jos sinne aletaan rustata sitä maanalaista maksullista parkki, joka aiheuttaisi hirveää meteliä pitkän aikaa. Ja pitää katsoa asunto, jossa on omat autopaikat, koska Heinolassa loppuu ilmainen katupysäköinti, jos virkamiesmafia saa tahtonsa läpi!

        Mutta jos me muualta muuttaneet olemme niin fiksuja ja filmaattisia (mitä rento tarkoittaa sinun kielessäsi - humalassa huojuvaa selkärangatontako?), kannattaa varmaan kehottaa muuttamaan tänne. Siitähän kaupunki paranee.


      • no ehkä sittenkin
        fgfdgdfgdfsd kirjoitti:

        Keskustaan ei tietysti voi muuttaa, jos sinne aletaan rustata sitä maanalaista maksullista parkki, joka aiheuttaisi hirveää meteliä pitkän aikaa. Ja pitää katsoa asunto, jossa on omat autopaikat, koska Heinolassa loppuu ilmainen katupysäköinti, jos virkamiesmafia saa tahtonsa läpi!

        Mutta jos me muualta muuttaneet olemme niin fiksuja ja filmaattisia (mitä rento tarkoittaa sinun kielessäsi - humalassa huojuvaa selkärangatontako?), kannattaa varmaan kehottaa muuttamaan tänne. Siitähän kaupunki paranee.

        Alkuasukkaat ovat vähän kireitä. Eivät toki kaikki. Tuossa on kyllä perää.


      • IlmakuvaPetteri
        fgfdgdfgdfsd kirjoitti:

        Keskustaan ei tietysti voi muuttaa, jos sinne aletaan rustata sitä maanalaista maksullista parkki, joka aiheuttaisi hirveää meteliä pitkän aikaa. Ja pitää katsoa asunto, jossa on omat autopaikat, koska Heinolassa loppuu ilmainen katupysäköinti, jos virkamiesmafia saa tahtonsa läpi!

        Mutta jos me muualta muuttaneet olemme niin fiksuja ja filmaattisia (mitä rento tarkoittaa sinun kielessäsi - humalassa huojuvaa selkärangatontako?), kannattaa varmaan kehottaa muuttamaan tänne. Siitähän kaupunki paranee.

        *REPS* Et taida paljon laista olla perillä. Taloyhtiön pitää osoittaa parkkipaikat, jos niitä ei saa sovitettua pihaan. Jokainen paikaton saa pysäköintilupalapun jolla tien laidassa saa aina parkkeerata ilman maksua. Harmi kylläkin kun se lupa maksaa kunnasta riippuen 15-54.30€/vuosi, mutta halpa tapa se on sekin. Ja maksaahan se monesti se paikka pihassakin.


      • ffggfghfghfgs
        IlmakuvaPetteri kirjoitti:

        *REPS* Et taida paljon laista olla perillä. Taloyhtiön pitää osoittaa parkkipaikat, jos niitä ei saa sovitettua pihaan. Jokainen paikaton saa pysäköintilupalapun jolla tien laidassa saa aina parkkeerata ilman maksua. Harmi kylläkin kun se lupa maksaa kunnasta riippuen 15-54.30€/vuosi, mutta halpa tapa se on sekin. Ja maksaahan se monesti se paikka pihassakin.

        Minulla on ollut tapana tulla Heinolan keskustaan Sahanniemeltä ja pysäköidä kadun varteen. Nyt loppuu sekin keskustan kauppojen kannatus, jos en enää voikaan pysäköidä keskustassa. Kerrostalon autopaikastahan jo maksan. En aio raahata kauppakasseja sinne asti. Ajan Lahteen kerran viikossa ja teen ruoka- ja muut ostokset siellä. Samalla hoituvat posti ja pankiki ja kaikki muutkin jutut.

        Jos joku kirjoittaa muistelmat siitä, miten Heinola liitettiin Lahteen, nuo kaupungin alasajajat, mafioosovirkamiehet, saavat nimensä ikuistetuksi siihen kirjaan. Mutta sehän ei heitä hetkauta. Ovat saaneet lypsettyä rahaa väärinteoillaan, se riittää heille. Ihmisten kunnioitusta he eivät edes etsi, koska eivät tajua, mitä sellainen on.


      • Hekkilänkeikki

        Todellarasittavaa ja Hermostuttavaa tuo yöllä ajamiminen on ainakin heinolan torinkupeessa,Ei pieniajo mitäänhaittaa muttakun saattavat lopettaatouhun vasta aamuyöllä ja Ei ole muutenkaan mtn järkeä kokotouhussa kun samaalenkkiä ajavat 5-tuntia.Joku omajengi tämä.?Juuri viikonloppuisin tilanne on pahin ja Poliisia ei näy mailla halmeilla puuttumaan.


    • Ex-hönöläläinen

      Vieläköhän Luomu-Pekka Jokonomi saa poliittista kannatusta, entäs Jäppiskä ja Hildeeni ja muut aivopierujaan viisautena jakelevat Heinolan lopullista tuhoa edesauttavat ääliöt!

      http://www.aka.fi/fi/T/Tiedetapahtumat/Tiedeviikko-2012/Biolaaketiede-ja-tekniikka--entista-parempia-varaosia-ihmiselle/

      http://en.wikipedia.org/wiki/Biomedical_engineering

      http://www.bme.oulu.fi/teaching.php?src=company&sid=00009

      Siinä niitä esimerkkejä lisää, joita toivoisin virkamiestenkin lukevan. Oulussa koulutetaan tulevaisuuden tekijöitä, Hyvinvointitekniikan koulutusohjelmassa. Nyt oikeasti ihmisiä koulutukseen, osa opiskelemaan apuvälinetekniikkaa ja osa tuonne Ouluun. Entisistä Reuman tiloista tulisi merkittävä työllistäjä Päijät-Hämeessä, kun jotkut nyt viimeinkin tajuaisivat herätä! Tai nukkukaa vielä 10 vuotta, niin koko Päijät-Häme näivettyy ja Helsingistä lapetaan tukirahaa sinne teille!

      • 15+13

        Biolääketiede: Huikeita asioita, jos tietenkin pitää paikkansa.
        Reuman tuho ilmeisesti oli ennenaikaista. Nyt se olisi kultakaivos.

        Jäpiskä ja Hilden edelleen Heinolan kuningatar ja äidin pikuprinsessa.


    • kjkhyuui

      Heinolaan ei kannata muutta se on huono paikka joka puolella on juoppoja

      • Muutosta tarvitaan

        Heinolan työttömyysaste on Päijät-Hämeen toiseksi suurin eli peräti 14 %. Työllistämisestä ei ole Heinolassa huolehdittu, joten täällä on paljon pitkäaikaistyöttömiä, joiden ainoa ilo on kaveriporukka baarissa.

        Pitkäaikaistyöttömyys aiheuttaa masennusta ja syrjäytymistä. Heinolassa on siten paljon masentuneita ja syrjäytyneitä.

        Köyhissä perheissä kasvaa syrjäytymiskierteeseen joutuvia lapsia ja nuoria, joten syrjäytymisestä tulee Heinolassa pysyvä ilmiö. Köyhyys periytyy siis työttömien perheiden köyhille lapsille.

        Suomeen ja myös Heinolaan on tehty erilaisten karenssien ja vähäisen toimeentuloturvan kautta täysin uusi TULOTTOMIEN LUOKKA.
        Tulottomien kohtalo on kova.. heidät on jätetty. Erilaiset yksityiset sote-piirit, jotka keräävät voittoja sote-työntekijöille ja omistajille kaupungien verotuloista, eivät työttömistä tai tulottomista huolehdi.

        Päijät-Hämeen kunnista Heinolassa on kaikkein huonoiten huolehdittu työllisyydestä ja Hollolassa kaikkein parhaiten.

        Heinolassa on velkaa asukasta kohti noin 2500 euroa, mikä on Päijätt-Hämeen kunnista kolmanneksi suurin velkamäärä per asukas.

        Heinolasta on poistunut suuria työllistäjiä kuten Mattinen Teollisuus, Rettig, Malasjuoma, BonBella, vaneritehdas, UPM-Kymmene ja Reumasairaala
        Fluting-tehdas ja Opeko ovat vähentäneet työväkeä.

        Mitään korvaavaa teollisuutta ei ole saatu tyhjiin tehdashalleihin.
        Kriisikuntana Heinolalla olisi ollut mahdollisuuksia saada valtion tukea ja EU-tukea rakennerahastoista - niitä ei ole haettu.

        Vs. kaupunginjohtaja S. Malin on todennut Ypäjän kunnanjohtajan toimessaa, että saamme olla Ypäjällä iloisia, että täällä ei ole haisevia teollisuuslaitoksia. Ehkäpä S. Malin iloitsee nyt Heinolassa, kun haisevat teollisuuslaitokset ovat täältä lähteneet eikä uusia ole tullut.

        Valitettavasti siitä on seurauksena Heinolan velkaantuminen, korkea veroprosentti, suuri työttömyysaste ja ne masentuneet pitkäaikaistyöttömät, jotka hoitavat itse masennustaan alkoholilla.


    • Ehkä kaupunkiin?

      NO, en aio lannistua mielipiteistänne vaan tulen katsastamaan kaupunkia ja asuntoja. Asuntojen hinnat on alhaiset ja haluasin lähemmäs pääkaupunkiseutua. Asun nyt seudulla josta lähes kaikki palvelut ollaan ajamassa alas. Onko vesistöissä syöntikelpoista kalaa ja voiko sielläpäin kalastaa, entäs marja- ja sienimaastot? Mikä ihmeen torinalusparkki, Heinola on pieni paikka eikä kaipaa mitään cityparkkeja vai kaipaako?

      • Hullun hommaa

        Heinolan Kaupunkisydän ry on keskustan pikkuliikkeiden perustama yhdistys, joka luulee saavansa enemmän asiakkaita, jos torin alle rakennetaan autoja varten parkkihalli. Tosiasiassa kukaan ei halua maksaa parkkimaksujen lisäksi kalliiden tuotteiden hintoja, jos toriparkin rakentaminen lisätään tuotteiden hintoihin.

        Yksi autopaikka Toriparkissa maksaisi vähintään 40.000 euroa ja 300 autopaikkaa 12.000.000 euroa. Kaupunkisydän edelyttää kaupungin rahoitusta, sillä eihän kukaan muukaan pysty hanketta rahoittamaan.

        Lahden kaupungin maanalainen toriparkki tulee maksamaan 23 miljoonaa euroa eli 8 miljoonaa enemmän kuin mitä virkamiehet olivat laskeskelleet ja arvioineet asiaa ajaessaan.

        Joten Heinolankin toriparkin hinnaksi tulee helpostikin noin 20 miljoonaa.

        Heinolan kaupungilla on jo nyt velkaa 2500 euroa asukasta kohden. Jos toriparkki rakennetaan kaupungin tuella, velkaa on otettava lisää asukasta kohti 12.000.000 jaettuna 20.000.

        TUskinpa kiinteistöjen omistajat suostuvat itse rahoittamaan hanketta ja maksamaan 40.000 euroa/autopaikka.


    • Herätkää pahvit

      Eikös demarit ole iät ajat ollu Heinolan suurin puolue.

      Joten mitä sitä valittaa työttömyydestä ja köyhyydestä.

      Syy-seuraus suhde on ihan ilmiselvä.

      • mietipä vielä

        Sinulla on puurot ja vellit sekaisin.
        Suhteellisen harva työllistyy mihinkään puolueeseen.


    • kikkelikunkku

      ainoo työttömyys on mun kikkelil ko ei tääl ole naisii ollenkaan kellä ei olis jos jonkin suuntaista mielalahäiriötä jopa mun ex-vaimokin tulee heinolaan kikkelin peräs ..ilmeisesti ko lahdest ei irtoo :D

    • mitäs läksit

      Lähinnä säälittäviä nämä suomalaisen kunnallispolitiikan "isot kihot", jotka saavat kiksejä siitä, kun tittelinä on puheenjohtaja. Kaikki keinot ovat sallittuja tämän päämäärän eteen, kiveäkään ei jätetä kääntämättä.

    • teretulemast

      Jokainen normaali ihminen on tervetullut Heinolaan. Tarvitsemme normaaleja, omilla aivoillaan ajattelevia äänestäjiä tämän ukko- ja mummokatraan vastapainoksi. Täällä saa edullisesti asuntoja kauniista kaupungista. Poikkea vaikka googlella katselemassa paikkoja, niin ihastut varmaan.

    • Viimeinen hoitopaikk

      Mielestäni, että Heinolassa parhaassa asema on:
      * keski-ikäinen työtön
      * juoppo
      * ”syrjäytynyt”
      Toimeentulotuella ja "ruoka-avun" ketjun kautta voi tulla toimeen mainiosti.
      Jos tulokas on eläkeläinen, kannattaa miettiä, mihin laitokseen voi joutua, kun aika koituu. Kannattaa tutustua Reuma-tiloihin ja jopa kysellä Reuman asukkailta, miten hoidokit tykkäävät viimeisestä hoitopaikasta.

      Tietenkin, kunta tarvitsemme normaaleja, omilla aivoillaan ajattelevia äänestäjiä tämän ukko- ja mummokatraan vastapainoksi. Mutta kun ei ole työpaikkoja ja lapset joutuvat käymään homekouluja, niin…

    • Mihin muutat

      Heinolassa ei le 70 kymppistä sakkia. Ei kannata muuttaa.

      • torahammas1

        Eläkeläiset Heinolaa pystyssä pitää, jos heitä ei olisi Heinola olisi jo aikaa sitten ollut Lahden nukkumalähiö.


      • Profilointi.
        torahammas1 kirjoitti:

        Eläkeläiset Heinolaa pystyssä pitää, jos heitä ei olisi Heinola olisi jo aikaa sitten ollut Lahden nukkumalähiö.

        Heinola alas ajavien kannalta eläkeläinen ja juoppo on paras asukas. Sille ei tarvitse järjestä mitään palveluja, se ei kaipaa yrittäjän palveluja, ei kulttuuria eikä vilkasta elinkeinoelämää. Vaalipäivänä eläkeläis- tai juoppoääniä voi helposti ”ostaa” hernekulholla ja makkarapätkällä ja katteettomilla lupauksilla.
        Työtätekevän veronmaksajan kannalta työtätekevä aktiivinen tulokas on paras.
        Eläkeläisten kannalta, pitäisi harkita tarkasti ajatelleen laitosta, mihin se joutuu pahana päivänä.
        Kelpaako Reuma viimeisinä elinvuosina?


      • torahammas 1
        Profilointi. kirjoitti:

        Heinola alas ajavien kannalta eläkeläinen ja juoppo on paras asukas. Sille ei tarvitse järjestä mitään palveluja, se ei kaipaa yrittäjän palveluja, ei kulttuuria eikä vilkasta elinkeinoelämää. Vaalipäivänä eläkeläis- tai juoppoääniä voi helposti ”ostaa” hernekulholla ja makkarapätkällä ja katteettomilla lupauksilla.
        Työtätekevän veronmaksajan kannalta työtätekevä aktiivinen tulokas on paras.
        Eläkeläisten kannalta, pitäisi harkita tarkasti ajatelleen laitosta, mihin se joutuu pahana päivänä.
        Kelpaako Reuma viimeisinä elinvuosina?

        Jos työtätekevä tänne muuttaa valittaen täytyy todeta että työpaikka löytyy naapurikaupungista jos sieltäkään,


      • vanhuus on viisutta

        Onko häpeä jos on 70 vuotias ja maksaa veronsa ilman "sosiaaliapua"? Vanhemmat ihmiset on kokeneita ja useat rahakkaitakin. Kaupunki kaipaa muitakin kun paikalleen jämähtäneitä juoppoja ja alamaailman vesseleitä.


    • Mihin muutat

      Heinolassa ei le 70 kymppistä sakkia. Ei kannata muuttaa.

    • arjuska7

      Älä suurin surminkaan muuta Niemelään, siellä olet suuressa vaarassajäädä vauhkon pyäräilijän nimeltä Yli-Kaakinen alle!!Nimim. Kokemusta on!!

      • 2 euroa

        ookko jääny kun varmana kirjoittelet ?


      • pelottaako1
        2 euroa kirjoitti:

        ookko jääny kun varmana kirjoittelet ?

        Ei Mika Yli Kaakinen ole ainoa, jonka pyöräily on "holtitonta."Heinolassa on kaikenkaikkiaan äärettömän röyhkeitä pyöräilijöitä ja autoilijoita.


    • mujtin pois

      Ei kannata muuttaa.

      • Älkää muuttako

        Muuta vasta seuraavien kunnallisvaalien jälkeen.Silloin ehkä on jotain toivoa olojen parantumisesta. Nyt ei kenenkään kannata muuttaa tänne.


      • muuttakaa vain
        Älkää muuttako kirjoitti:

        Muuta vasta seuraavien kunnallisvaalien jälkeen.Silloin ehkä on jotain toivoa olojen parantumisesta. Nyt ei kenenkään kannata muuttaa tänne.

        Siis uusia järkeviä ihmisiä tarvitaan nyt, jotta ensi vaaleissa olisi parempia äänestäjiä. Nyt Heinolasta saa asuntoja todella edullisesti. Olojen parantuminen voi sitten aikanaan nostaa hintoja. Nyt on hyvä aika muuttaa tänne.


      • en muuttais
        muuttakaa vain kirjoitti:

        Siis uusia järkeviä ihmisiä tarvitaan nyt, jotta ensi vaaleissa olisi parempia äänestäjiä. Nyt Heinolasta saa asuntoja todella edullisesti. Olojen parantuminen voi sitten aikanaan nostaa hintoja. Nyt on hyvä aika muuttaa tänne.

        Muualta saa asuntoja halvalla,eikä tarvi asua saasteiten seassa. Joko niitä marjoja voi syödä?


    • Riparuikku

      Ei kannata muuttaa..........eikä hakea kaupunginjohtajaksi.........

    • Muuttoliike Lahteen

      Muutan mahdollisimman pian pois Heinolasta, joka on työttömien (15 %) ja eläkeläisten iltaruskon kaupunki. Kaupunkia halinnoi 70-vuotias, merkonomi Raili Hilden kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja valtuutettu, demareiden johtaja. Miehensä Oiva Hilden jäi asuntomessupomona Heinolaan ja vaikuttaa Heinolan kaupunkikuvatoimikunnassa. Hildenin tytär Saija Jäppinen on kulttuuritoimen johtajana Siwan kassa-kokemuksellaan ja Jäppisen mies johtajaa kesäteatteria, ainoaa kaupungin tukemaa kulttuuria. Hildenin miniä on Pahen sihteeri ja antaa lausuntoja, joista anoppinsa on todennut, että kysykää miniältäni. Heinolassa siis hildeniläiset päättävät. Kaupunginhallitus erotettiin epäluottamuksesta ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi nousi Hilden.

      Kaupunginjohtaja Rinnevaara erotettiin sitä ennen epäluottamuksesta (ennenkuin ehti johtaa kaupunkia) ja tilalle nousi hildeniläinen, Hildenin tyttären esimies, sivistystoimenjohtaja Hepo-oja. Hepo-oja on sivistystoimenjohtajana esittänyt Jäppisen toiveiden toteuttamista ja niinpä Hepo-oja palkittiin palkankorotuksella (palkka 9 000 euroa/kk) ja kaupunginjohtajan tehtävällä.

      Sitä ennen Hepo-oja kuitenkin keräsi nimiä huolenilmaisuadressiin kaupunginjohtaja Rinnevaaran työtavoista, joten nyt lienevät Hepo-ojan omat työtavat esimerkilliset hänen rasvatessaan koneistoa. Mikä maksaakin tänä vuonna heinolalaisille (Hallintotoimi/käyttösuunnitelma) 7,5 miljoonaa, josta muiden paveluiden ostot 3,6 miljoonaa (lakimiespalvelut, oikeudenkäynnit?)

      No Hepo-ojan "koneiston rasvaus" ja Hildenin "pöydän puhdistus" maksavat - valitettavasti ne eivät tuo yhtään uutta pysyvää, tuottavaa työpaikkaa. Malinin hallinto-organisaatiomuutos, jossa on uusia pikkupomoja sihteereineen ei tuo uusia työpaikkoja eikä työllistä työttömiä, mutta maksaa sitäkin enemmän veronmaksajille.
      Ensiksi Heinolasta läksivät teollisuusyritykset, sitten ovat lähteneet palveluiden tuottajat. Kaupunginjohtajan Rinnevaaran erottamisen jälkeen yhä useampi liikeyrittäjä lopetti keskustassa. Työttömillä ja eläkeläisillä ei ole ostovoimaa eikä autoja mitä parkkeerata torin alaiseen halliin, joten Heinolan "keskustan kehittäminen" autioittaa keskustaa entisestään, kun kaikki parkkipaikat tulevat maksulliseksi ja jos kaupungin piikkiin rakennetaan torin alle autopaikkoja 50 000 e/autopaikka, jotka kaupunki maksaa.

      • Tervemenoa.

        Muuta ihmeessä pois ja pian vihainen Kari Konsultti. Ei taida kukaan katkeraa käytöstäsi kaivata. Heippa! Minä tykkään asua täällä..Kaikki on hyvin, en näe arjessani kuvaamiasi ongelmia ollenkaan. Jonnin joutavaa synkistelyä ovat nämä sinun katkerat tarinasi.


      • 1+8
        Tervemenoa. kirjoitti:

        Muuta ihmeessä pois ja pian vihainen Kari Konsultti. Ei taida kukaan katkeraa käytöstäsi kaivata. Heippa! Minä tykkään asua täällä..Kaikki on hyvin, en näe arjessani kuvaamiasi ongelmia ollenkaan. Jonnin joutavaa synkistelyä ovat nämä sinun katkerat tarinasi.

        "Tervemenoa", olet ilmeisesti työtön ja käyt säännöllisesti sosiaalitoimiston luukussa. Joku tekee lujasti työtä sinunlaisia loisia elättämiseksi.
        Sinä et näe arjessasi ongelmia ollenkaan, koska saat kaikki tekemättä mitään ja elät muiden verorahoilla. Olet oleskelija ja heinolalainen isänmaallisuutesi on 0, kunhan Kela ja sosku maksavat kulujasi.
        Olet kuhnuri.


      • Tervemenoa2
        1+8 kirjoitti:

        "Tervemenoa", olet ilmeisesti työtön ja käyt säännöllisesti sosiaalitoimiston luukussa. Joku tekee lujasti työtä sinunlaisia loisia elättämiseksi.
        Sinä et näe arjessasi ongelmia ollenkaan, koska saat kaikki tekemättä mitään ja elät muiden verorahoilla. Olet oleskelija ja heinolalainen isänmaallisuutesi on 0, kunhan Kela ja sosku maksavat kulujasi.
        Olet kuhnuri.

        Väärin. Olen töissä käyvä, paljon ja mielelläni veroja maksava mies. Kalastan, golfaan ja harrastan lätkää. Ei parempaa paikkaa ole asua kuin tämä Heinolamme. Meitä ei polittisia henkilöitä ei jaksa kiinnostaa akkamaiset nahistelunne ja toisten niskaan loanheitto. Suurin osa heinolalaisista on tyytyväisiä, tavallisia töissä käyviä ihmisiä jotka viis veisaa teidän palstalaisten kähinöistä.


      • Toisille lystiä
        Tervemenoa2 kirjoitti:

        Väärin. Olen töissä käyvä, paljon ja mielelläni veroja maksava mies. Kalastan, golfaan ja harrastan lätkää. Ei parempaa paikkaa ole asua kuin tämä Heinolamme. Meitä ei polittisia henkilöitä ei jaksa kiinnostaa akkamaiset nahistelunne ja toisten niskaan loanheitto. Suurin osa heinolalaisista on tyytyväisiä, tavallisia töissä käyviä ihmisiä jotka viis veisaa teidän palstalaisten kähinöistä.

        Tervemenoa, mitä kummaa sitten asoit näillä sivuilla, jos kerran ole tyytyväinen ja talous kunnossa? Ei toki kaikilla ole näin sopuisaa eläminen. Varsinkin kun meikäläinenkin on maksellut veroja jo neljäkymmentä vuotta kaupunkiimme, ja eläkepäiville on luvassa ahdinkoa, jos nykyisenkaltainen meno jatkuu. Jo työnikin puolesta olen joutunut tekemisiin näiden sählääjien kanssa, on tosi paha mieli, lievästi sanotttuna.


      • 16 % kuhnureita?
        Tervemenoa2 kirjoitti:

        Väärin. Olen töissä käyvä, paljon ja mielelläni veroja maksava mies. Kalastan, golfaan ja harrastan lätkää. Ei parempaa paikkaa ole asua kuin tämä Heinolamme. Meitä ei polittisia henkilöitä ei jaksa kiinnostaa akkamaiset nahistelunne ja toisten niskaan loanheitto. Suurin osa heinolalaisista on tyytyväisiä, tavallisia töissä käyviä ihmisiä jotka viis veisaa teidän palstalaisten kähinöistä.

        "Suurin osa heinolalaisista on tyytyväisiä", onko? Mihin väittämäsi perustuu? Heinolassa on Suomen kunnista viidenneksi onnettomimmat nuoret, vain neljässä kunnassa Heinolaa onnettomammat. Lasten ja nuorten huostaanottoja tehdään Heinolassa neljänneksi eniten Suomessa. Muita kriteereitä ovat olleet nuorten tekemät rikokset, nuorisotyöttömyys ja masennusääkkeiden käyttö.

        Heinolassa työttömyysprosentti on 16 eli yli viisi prosenttia suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Suuri joukko heinolalaisia työttömiä on pitkäaikaistyöttömiä ja työttömiä nuoria, joiden tulevaisuus Heinolassa on lohduton. Täysin tulottomia, erilaisten sanktioiden vuoksi, on myös Heinolassa runsaasti. Toimeentulotuki riittää vain noin viikon parin ajaksi ja sitten odottaa leipäjono, nälkä ja lohduttomuus.
        Olet siis töissä käyvä, ehkäpä yksi niistä noin 1000 verorahoilla palkatuista, jotka kalastavat, golfaavat ja harrastavat lätkää veronmaksajien maksamalla palkalla?

        Heinolassa erotettiin pätevä kaupunginjohtaja, joka ei saanut johtaa Heinolaa, koska tulosaluejohtajat (lukuunottamatta teknistä tointa) ryhtyivät ohijohtamaan ja erottamaan esimiestään, nyt ovat syytteessä kunnianloukkauksesta. Kunnianloukkauksesta syytetyt olivat niin huolissaan kaupunginjohtajan työtavoista ja tulevaisuudesta että vaativat kaupunginjohtajan erottamista epäluottamuksesta.
        Tämähän ei tietenkään sinua kiinnosta, koska kaupunginjohtajien kaltoin kohtelu on ollut Heinolan tapa aina Parosen ajoista lähtien.

        Eikä se vielä riitä, että kaupunginjohtaja erotettiin, myös ne jotka kannattivat kaupunginjohtajan työn jatkamista ja luottivat kaupunginjohtajan osaamiseen, erotettiin kaupunginhallituksesta, kun kaupunginhallitus erotettiin epäluottamuksesta mutta samat valittiin uudelleen lukuunottamatta niitä, jotka eivät hyväksyneet kaupunginjohtajan ajojahtia ja erottamista.

        Kuntalakia on käytetty kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen erottamiseksi. Varmaankin hildeniläiset olisivat erottaneet myös kaupunginvaltuuston, jos se olisi kuntalain mukaan ollut mahdollista, kun kaikki valtuutetut eivät hyväksyneet kaupunginjohtajan erottamisesta. Eiköhän sitä epäluottamusta kolmas tilapäinen valiokunta olisi pystynyt todistamaan myös valtuuston jäsenistä, vasta valituista?

        Onko siis mielestäsi kaupunginjohtajan erottaminen ja kaupunginhallituksen erottaminen "akkain nahistelua"? Loanheittoa ja mustamaalaamista ovat Heinolassa harjoittaneet ne, joiden toimet poliisi on esitutkinnan perusteella siirtänyt syyttäjälle? Tiedätkös "Tervemenoa2" ketkä ne ovat.

        Heinolassa on Suomen korkein veroprosentti ja korkein työttömyys, joten heinolalaiset maksavat suuren veron mutta eivät saa kaupungilta verotusta vastaavia palveluja. Asunnot ovat halpoja, mutta verotus on korkea. Kun kaupunki myi omistamansa energialaitoksen, sähkön hinta on ensin Vattenfallin ja sitten monikansallisen ulkomaisen omistajan aikana moninkertaistunut yhdessä sähköveron nousun kanssa. Kiinteistövero ja vesimaksut nousevat jatkuvasti. Paveluja on lähdettävä Lahdesta hakemaan, joten Heinolassa asuminen tulee korkeiden verojen ja kalliin energian vuoksi kalliiksi, vaikka palvelut huononevat koko ajan. Ehkäpä Heinolassa on tyytyväisiäkin, esim. ne hildeniläiset viranhaltijat, joilla on työpaikat ja helppo työ (kaupungintalolla tai tarpeen mukaan vesitornissa) sekä mieleisensä tyky-toiminta?


    • Näin on

      Juu kyllä meillä juoppoja on ihan omiksi tarpeiksi ja heitä myös arvostetaan. Paikallinen lehti tekee esimerkillisistä päihteiden käyttäjistä, juttuja isojen värikuvien kanssa. Mutta arvostuksen pitäisi näkyä myö heidän elämisensä laadussa. Siihen eivät kaupungimme rahat enää riitä. Sama lienee totuus varmaan monen muunkin kaupungin kohdalla. Työttömyys ja syrjäyttämien vain lisääntyy ja yleensä se lisää myös alkoholin käyttöä.

    • Ujellusta

      Nim. Näin on. Kirjoita vähän, mutta täyttä asiaa.

    • Anonyymi

      Muutin Orimattilasta joudun vaihtamaan terveyspalveluiden takas ku ei ees reseptejä uusita ja diabeteslääkäri ei ymmärrä mistään mitään ja haluu lopettaa mun kipulääkitykset ja unilääkkeet ihan päksin kipupolilla käsi 3D röntgenkuvattu ja selkä magneettikuvattu. Itsekin tiedän enemmän pharmaklogiasta siskoni on lt tohtori ja olen suurimman osan lääkisl kirjoista lukenut

      • Anonyymi

        Toivottavasti pääset vaivoistasi, mutta Heinolaan kannattaa kyllä muuttaa. Edulliset asunnot ja tarjontaa riittää niin vuokra-asunto kuin omistusasunnoissakin. Työpaikkoja jonkin verran avoinna ja yrittäjäksi aikoiville faciliteetit kunnossa. Hyvät harrastus mahdollisuudet ja upea luonto ympärillä vesistöineen. Kaupunki siistiytynyt paljon viime vuosina, alkoholin käyttö vähentynyt ilahduttavasti, tosin vielä asiaa ymmärtämättömät jatkavat ennenaikaisesti hautaan tai muihin ongelmiin. Hyvää ja Aurinkoista kesää kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti pääset vaivoistasi, mutta Heinolaan kannattaa kyllä muuttaa. Edulliset asunnot ja tarjontaa riittää niin vuokra-asunto kuin omistusasunnoissakin. Työpaikkoja jonkin verran avoinna ja yrittäjäksi aikoiville faciliteetit kunnossa. Hyvät harrastus mahdollisuudet ja upea luonto ympärillä vesistöineen. Kaupunki siistiytynyt paljon viime vuosina, alkoholin käyttö vähentynyt ilahduttavasti, tosin vielä asiaa ymmärtämättömät jatkavat ennenaikaisesti hautaan tai muihin ongelmiin. Hyvää ja Aurinkoista kesää kaikille!

        Joo ja huumeita saa runsaasti ja hörhöjä riittää joka taloon.
        Ja jos sattuu tykkäämään maksullisesta niin löytyy jyrängöstä, sinilähteeltä, tommolasta ja mustikkahaasta useita kymmeniä asunnollisia.
        Tiedän kun käyn niissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1918
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      245
      1844
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      93
      1585
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      111
      1413
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1151
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1110
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      952
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      948
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      103
      895
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    Aihe