Tässä näkee, kun viisaat valitaan työhön

valitse lapsi, mene

Itä-Hartolan vesihuollon kunnallistamista selvitetään

18:54 - 2. tammikuuta 2013

Vesi- ja jätevesihuollon mahdollista kunnallistamista Itä-Hartolan vesiosuuskunnan alueella ryhdytään selvittämään. Aiemmin kunnanhallitus on suositellut Itä-Hartolan vesiosuuskunnalle selvitystilaan hakeutumista maksukyvyttömyyden takia.

10

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rosvot kuriin

      Ne jotka ovat alusta asti vaatineet
      raakoja selvitystoimia on yritetty
      vaientaa mutta ne yritykset
      eivät ole toteutuneet.Kuprun maksavat joka latin kuprun aiheuttaneet jotka eivät ole mitään talous ynnä muista asioista mitään
      tienneet nostaneet korkeita korvauksia ja mällänneet yltäkylläisesti.
      He sotkun aiheuttaneet maksavat ei kunta.Huomioikaa maksajan tässä sotkussa ei todellakaan ole kunta.

    • Vitunvitunvittu33

      Ja tänään luimme lasku odotettua isompi.Vittu sanon minä ne saatana tumpelot jotka ovat aiheuttaneet moisen sotkun maksakoon joka sentin ei Hartolan kunta.

    • EHVOK:n osakas

      Näiden pienien vesiosuuskuntien kanssa tulee ongelmia tulevaisuudessa varmasti enemänkin joka puolella. Farssi koko juttu, kun alettiin perustamaan joka kuntaa pieniä vesiosuuskuntia hoitamaan uuden jätevesiasetuksen edellyttämiä toimenpiteitä keskitettyn jätevesijärjestelmän saamiseksi syrjäkylillekin.
      Olin itsekin aikoinaan tiedoitustilaisuudessa Hartolan kunnantalolla, jossa sitten selvisikin, että runnotaan (pakolla) paikalla olijoille vesiosuuskunta. Jotain kuvastanee sekin, että edes tulevan vesiosuuskunnan hallintoon ei meinattu saada halukkaita paikalla olevista henkilöistä. Kun vielä ajatellaan, että kyseessä on sentään varsin suuri hanke ja taloudelliset kysymykset erilaisine vastuineen huomattavat, pitäisi valittujen henkilöiden olla ammattitaitoisia. On erikoinen tilanne, että tullaan tiedoitustilaisuuteen ja joudutaan ilman mitään varoitusta mukaan tälläiseen satojen tuhansien eurojen leikkiin.
      Riittääkö kaikilla ammataitoa pyörittää tälläistä vesiosuuskuntaa ja varsinkin rakennusaikana? Tämä ongelma ei ole yksin Hartolassa, tilanne on sama monella paikkakunnalla.

      • HRISTOX

        Juuripa näin on. Suuressa optimismissä lähdetään liikkeelle ja ainoa toive rahoituksen onnistumisesta on tulevien liittyjien yleensä vielä korkeammat liittymismaksut. Mutta jos liittyjiä ei ole tulossa tarpeeksi monet osuuskunnat ovat hakeneet kunnalta toiminta-alueen vahvistamista. Tämä on todella vaarallinen päätös koska sen turvin kaikki putken lähistöllä pakotetaan mukaan.

        Mielestäni ne huimapäät jotka lähtevät tällaiseen projektiin ovat ensisijaisesti vastuussa. Maksumiehiä ei tule etsiä naapurista tai kunnasta. Osuuskunnan sääntöjen mukaan jäseniltä voidaan periä jopa toinen liittymismaksu lainana.


    • Rosvot kuriin

      Höpö höpö jos lähtee mukaan niin vastuunsa on kannettava.On turhaa mainostaa itseään minkään alan ammattilaisena jos ei sitä kuitenkaan ole.Kunta ei ole mikään automaatti joka aina ja automaattisesti maksaa muiden töppöjen leikkimisen.

    • HRISTOX

      Miten tällaiselle projektille ollenkaan on annettu takuita? Takuuseen pitää suhtautua yhtä vakavasti kun omaan investointiin. Mitä osuuskunta on ollenkaan laskuttanut osakkailtaan? Jos 58'lla osallistujalla pystytään laskuttamaan vain 11.000 euroa niin jokainen maksaa vain 190 euroa vuodessa keskimäärin.

      Porvoon Saariston Vesiosuuskunta, joka myös on suurissa vaikeuksissa veloittaa vuodessa kiinteitä maksuja yli 800 euroa ja lisäksi kulutus maksaa yli 6 euroa / m3.

    • Rosvot Kuriin

      Aikoinaan lainaa myönnettäessä oli luja usko siihen ja luottamus että homma toimii.Mutta toisin kävi silloiset valtuutetut eivät saaneet mitään
      infoa asiasta ennenkuin ihan loppumetreillä.Henkilöt jotka ovat mukana
      olleet vesiosuuskunnan hallituksessa tulisi ehdottomasti panna vastuuseen teoistaan.
      Pitää selvittää miksi vesiosuuskunnan rahoilla rahoitettiin muutamien luksuselämää.
      Kuulemani mukaan on oikein käyty ulkomaillakin tutustumassa toimiviin vesiosuuskuntiin ja vesiosuuskunnan rahoilla tietenkin.
      On hyvä että joku Hartolasta uskaltaa nousta näitä kekkeruuseja vastaan ja vaatia täydellistä selontekoa.

      • ....................

        Ei ole kenenkään luksuselämää rahoitettu, se on ihan varma! Kaikkea te keksittekin.


      • tositteet esille

        Jos tai kun sellaista on tapahtunut - (viittaan tekstisi kohtaan: "...vesiosuuskunnan rahoilla rahoitettiin muutamien luksuselämää.Kuulemani mukaan on oikein käyty ulkomaillakin...") - niin olisi toivottavaa saada myös nimet esille, niiden henkilöiden nimet, jotka ovat ko. matkoja tehneet tmv. Muutenhan asia jää pelkkien juorupuheiden varaan.


    • Rosvot Kuriin

      Juuri näin me kaikki Hartolan kunnan asukkaat haluamme lukea paikallisesta aviisista mihin kaikkeen rahaa on palanut.Huhuja liikkuu ja joitakin suojellaan nyt jos koskaan olisi paljastettava kaikki.Saamani tiedon mukaan kunnan armahdusoikeus on lain vastainen.Asia kiinnostaa myös muualla.Niin kauan asiaa vatvotaan että kaikki
      asiassa mukana olleet ja mahdollisesti väärin perustein myönnettyjä rahoja väärin käyttäneet tulevat reilusti nimillään esille ja maksavat kiltisti aiheuttamansa vahingon ei kunta.Homma on jo mennyt eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1747
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      177
      1547
    3. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1072
    4. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      9
      993
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      120
      921
    6. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      799
    7. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      39
      778
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      57
      654
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      54
      632
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      628
    Aihe