Keskuskoulu.

Inhoaa

Keskuskoulun opettajat yrittävät saada syyt vain yhdelle oppilaalle,vaikka häntä kiusaa 5-10 hengen porukka.Misää vika? Opettajat eivät välitä,eivät osaa hommaansa asiaa lykätään ensvuodeen,vaikka se voi olla jo myöhäistä.Opettajat uudestaan koulutukseen.

34

678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lmvncu8hanbdfehjgff

      Eikö poliisi voi asiaa selvittää? Luulsi laissa olevan tuohonkin hommaan pykälän!

    • nämä tuli

      mieleen...
      Vie viestiä rehtorille, siv.johtajalle, heidän tulee puuttua tilanteeseen. Kuka muu lapsiemme puolia pitää ellemme me vanhemmat. Selvittäkää asia perinpohjaisesti. Kuraattorilta, kouluterveydenhoitajalta ja perheneuvolasta löytyy apua myös. Itse vaan joutuu näkemään paljon vaivaa asian eteenpäin viemiseksi, mutta mitäpä sitä ei lapsensa eteen tekisi.

      • EI SAAKELI!!!

        Älä missään tapauksessa hae apua perheneuvolasta yms. tee RIKOSILMOITUS ennen kuin sossuille ehtii tulla HUOLI teidän hauraasta vanhemmuudesta ja katsovat että ainoa lapsen edun mukainen ratkaisu on HUOSTAANOTTO ja siirtäminen sopimussijoituspaikkaan joka on sitten mahdollisimman kaukana "voimattomien ja hauraiden vanhempien luota, turvallisessa ympäristössä..) ottakaa VÄLITTÖMÄSTI yhteys juristiin, joka on erikoistunut lastensuojeluasioiden hoitamiseen. Paras tapa tuhota lapsen ja perheen elämä on PYYTÄÄ APUA SOSIAALIVIRANOMAISILTA. Tämä on koettua faktaa.


    • voinette asiasta ottaa yhteyttä opettajaan ja rehtoriin ym taholle myös asian vieminen lautakunnan käsittelyyn on mahdollista sekä ottamalla yhteyttä varhaiskasvatus ja koululautakunnan jäseniin koska. näin ei voi hoitaa täällä yksityisen suojaan kuuluvia asioita.
      On kuitenkin myös olemassa Suomessa lapsiasiamies Anna-Kaisa Aula joka puollustaa lasten oikeuksia.

      • Täsmennän lausumaani Anna-Kaisa Aula on lapsiasiavaltuutettu.

        Asiaa koskeva lainsäädäntöä PERUSOPETUSLAKI 21.8.1998/ 628 on luettavissa netissä, siinä on hyödyllistä tietoa jokaiselle esim joku väitti aikanaan etten voisi mennä kuin lautakunnan kanssa koululle seuraamaan opetusta ennakkoon siitä sopien,Kuitenkin lain mukaan opetus on julkista.


    • loppuu narinat

      Otahan yhteys koulun jompaan kumpaan rehtoriin. Varmasti asia hoituu, eikä tarvii täällä märehtiä. Ja mieluummin heti.

      • kahvihuone

        Herää vaan kysymys tätä on varmaan jatkunu kauan.? Onko tiedonkulku ja opettajien välitunnilla valvominen , jäänyt kahvihuoneeseen jossa ikävistä asioista ei puhuta.? Paljompa kanattaa rehtorilla käynti, sitä pitäis puida koko opettajakunnan kanssa ja keksiä lääkeitä siihen. Jospa se antaisin opetajille rohkeutta puuttuu muihinkin kiusaamistapauksiin..! Nyt kaikki piiloutuu kahvihuoneeseen tms.


    • 1.santsikuppi

      Nii-i, ettei vaan tuosta koulukiusaamisesta olisi tullut uusi vedonlyöntikisa. Kahvihuoneessa jännitetään, kuka seuraavana saa turpaansa ja kuin lujaa. Sitten lyödään vetoa, löytyykö syyllisiä..

      sitten arvotaan henkilö, joka "joutuu" soittamaan sossuille ja haukkumaan vanhemmat jotka itsekkäästi käyvät töissä eivätkä välitä lapsistaan. Vedonlyönti: kuinka pian kiusattu on otettu huostaan?!

      seuraavaksi sossula mietti, löytyisikö jostain tutkimus, jonka perusteella vanhemmat voivat sittenkin olla työttömyysuhan alla eläviä luusereita, joista voi ehkä tulla alkoholisteja tai vähintään mielenvikaisialapsiaan fyysisesti tai todennäköisesti ainakin psyykkisesti vahingoittavia kriminaaleja..

      jne.. jne..

      Lopputulos: Kiusattu lapsi otetaan millä hyvänsä syyllä huostaan ja erotetaan kauas vanhemmistaan.
      Kiusaaja miettii kuka olisi seuraava sopiva uhri.
      Kahvipöydässä kaikki ennallaan.

    • IHMEELLISTÄ!

      Onko täällä keskustelu, jossa ei vielä ole hoksattu että onhan lieksassa persuja sekä koneinsinöörejä:)

    • Tä mihin niitä

      Mitä me persuilla tehdään?? Kysyn vaan !! P.... EI niitä tarvita mihinkään,kuhan kehuvat itsejään ja tulevat esille,mutta siihen se jää.Taitaa mennä pup housuun niillä.

    • muumi 13

      Hyvinvointi valtio ja PAHOINVOINTI koulu !!

      Onko näin törkeää kiusaamista todella Lieksan keskuskoululla? Voi sitä kiusattua oppilasta ja hänen tuntojaan; on raskasta lähteä aamuisin koulutielle peloissaan ja itku kurkussa..Näistä kokemuksista tulee vaan seurauksena masennus ahdistus ja muut traumat evääksi aikuisuuteen jne....Ja mitä ovat näiden kiusaajien taustat??

      Onko opettajat vain ja ainoastaa opettamassa oppiaineita hyvällä palkalla pitkine kesälomineen ynnä muine etuineen välittämättä pätkään oppilaiden hyvinvoinnista?

      Jatkossa vaan kiusaamiset POLIISITUTKINTAAN, eikä mitään päänsilityksiä kiusaajia eikä heidän vanempia kohtaan!

    • Ä.Shole

      Jep, usein se kiusaaja sattuu kuulumaan perheeseen, jonka lapset eivät missään tapauksessa voi olla "sellaisia" kun isä on.. ja äiti on.. tai senpoikii.. tai.. Kyllä sen kiusatun on kuitenkin oltava syyllinen.. kuinkahan sillä kotona? Nähtiin sen kiusatun kerran kävelevän baarin ohikin, ketähän se etsi?

      Toivoisin oikeasti keskustelua aiheesta ja kommentteja ETENKIN NIILTÄ joita on kiusattu ja varsinkin niiltä, jotka ovat hakeneet sossulasta apua ja joutuneet PAKKOAVUN piiriin.

      • LTYT

        Opettajien keskuudessa paljon asenteellisuutta, objektiivinen asioitten tarkastelu puutteellista ja samoin on sosiaaliviraston puolella. Ehdotan kiusaamistapauksissa että otatte suoraan yhteyden poliisiin tutkintapyynnön kera. Poliisi on ainoa taho Lieksassa ja johon voi enää luottaa puolueettomana tahona.


      • Olin aikoinani koulukiusattu eivätkä siihen opettajat puuttuneet. Kerran luokanvalvoja sanoi että hän meinasi puuttua mutta näki minun pärjäävän itsekin. Olin silloin pamauttanut oikealla suoralla kiusaajaani. Väkivalta näkyy opettajienkin mielestä olevan oikea tapa vastata kiusaamiseen. Tämä kyseinen opettaja oli muuten poliisin vaimo.


    • On ikävää, kun törkeä väkivalta lasten keskuudessa saa jatkua.

      Jossain "palaverissa kyllä keskustellaan" aiheesta, mutta konkreettisia tekoja kiusaamisen loppumiseksi on olemattoman vähän.

      - Lastensuojeluviranomaisen kertoo että hänellä ei riitä resurssit yksityiskohtiin.
      - Rehtori sanoo ettei näitä saada kiinni itseteosta.
      - Opettaja ei ehdi valvoa kun on muutakin työtä ja iso luokka.
      - Vanhemmat saavat tiedon viimeiseksi kun lapsi on peloteltu melkein psykoosiin kiusaajien taholta.

      Mitään ei tehdä.

      Soitto poliisillekin on yleensä turhaa, heillä on "tärkeämpää tekemistä", ja he ovat nurmeksessa tai jossain..

      Sossula sitten saakin kiusatusta seuraavan uhrin:

      - ensimmäisenä pitää saada todistettua että kiusatulla on puutteita kotioloissa
      - sitten selvitetään kaikki mahdolliset asiat ja luetaan tutkimuksia joilla kiusatun perheen olot ovat todistettavasti lähestulkoon katastrofaaliset.
      - kutsutaan kriisipalaveri koolle ja päätetään kiireellisestä huostaanotosta kiusatun normaalin ja turvallisen kasvuympäristön varmistamiseksi.
      - tehdään viranomaispäätös jonka sosiaalijohtaja, tuntematta tapausta, allekirjoittaa. Kiireisiinsä vedoten edes lukematta papereita

      jne.

      Jatkossa:

      - Kiusattu "pääsee" turvaan "surkeista" kotioloistaan. Kiusattu on "turvassa" laitoksessa, jossa häntä ei tarvitse kunnioittaa ihmisenä, onhan kiusattu ollut niin monille ongelma.

      - Koulussa kaikki hyvin. Ongelma on poistettu.

      - Sossula saa rauhan. Nyt on tehty uroteko: taas yksi ongelmaperhe on pantu ruotuun. Odotellaan seuraavaa ongelmaa ja syytetään työkiireistä älyttömiä vanhempia jotka eivät ymmärrä kelvottomuuttaan ja epäsopivuuttaan kiusatun lapsensa huoltajiksi.
      Älyttömät vanhemmat palkkaavat jopa juridista apua todistaakseen että eivät kykene lapsistaan huolehtimaan(siis sossulan mielestä). Työllistäävät vielä sossupäällikköäkin joka lehtikirjoituksen mukaan kärsii siitä, kun "maan huippujuristit" häiritsevät järjettömillä kysymyksillään.

      - vastuuttomat vanhemmat haluavat kiusatun lapsensa kotiin, mutta sossulan kehittämien valheellisten perustelujen kumoaminen ja vääräksi todistaminen on lähes mahdotonta. Hallinto-oikeus käsittelee asian ja muodollisesti mukana saa toki olla kiusattu ja vanhemmat, mutta ei heitä tarvitse kuunnella. Sossulahan ei koskaan voi toimia väärin. Sossula sai perheen rikki, toistaiseksi.

      Mihin johtaa?

      - koulukiusaaminen on siltä osin loppu, kiusattu on erotettu laitokseen.
      - sossulassa kaikki hyvin, mitalikahveja juodaan.
      - koulukiusaaminen jatkuu.
      - pahoinvointi lisääntyy.
      - koulukiusaaminen muuttui perhekiusaamiseksi
      - pahoinvointi lisääntyy.
      - sossula nauttii diplomaattisesta koskemattomuudestaan ja sokaistuu vallastaan tehden entistä älyttömämpiä päätöksiä.

      - kiusaaminen jatkuu. Pahoinvointi lisääntyy.

      Valtakunnassa kaikki hyvin.

    • IHMEELLISTÄ!

      Täällä olisi aihetta keskustelulle joka voisi kantaa hedelmää.
      Mielenkiintoista nähdä, löytyykö tällaiselle keskustelulle osaanottajia..
      Voisiko persu/mamu keskustelut hetkeksi syrjäyttää?!:)

    • niikke tikke tukke

      opettajan vika,oppilaat oikeassa

    • Katariina

      Opettajat tekee duuniaan EURO:n kiilto silmissään. Onko heillä mitään ns.tulosvastuuta esim. oppilaiden OPPIMISESTA?..Ja vielä vähemmän heillä lienee kiinostusta oppilaiden HYVIN- tai PAHOINVOINTIIN..Koulukiusaaminen peitetään "PUMPULILLA".Ja niin edelleen..Ongemat lakaistaan koulun pöydältä eteenpäin perheneuvolaan..psykologille..psykiatrille..P-K:n keskussairaalan nuort.psyk.osastolle ja sitten taas Lieksan sos.toimen piiriin.....ja näin piiri pieni jatkaa pyörimistään ja raha liikkuu isoin summin..Joten kiusaus kannattaisi saada kuriin kouluissa nimen omaan opettajien avulla ja myötävaikutuksella..Eikös heillä on opettajan opintoihin liittyen tietoa kasvatuksesta. psygologiasta yms..vai on heidän opettajakoulutus valunut osaittain hukkaan vai missä se VIKA on?????

      • Kyllä opettajia pahoinvointi sen verran kiinnostaa että tehdään lastensuojeluilmoitus.
        Sittenhän se vedonlyönti kahvihuoneessa pääsee käyntiin ja mielenkiinto asiaan lisääntyy!


    • Yksi ongelma on se, että viranomaiset (joita siis opettajatkin ovat) eivät muista miksi he tekevät työtän. Useat opettajat eivät muista että heidät on palkattu tehtäväänsä OPPILAITA varten. Monet ajattelevat oppilaiden olevan OPETTAJIA varten.

      Tulosvastuullisuus on ihan ok, mutta sillä äkkiä lisätään eriarvoisuutta. Tulosta mitataan numeroilla, tilastoilla, joissa "erilaiset" lapset joutuvat taas eriarvoiseen asemaan. Olisiko ihan vanhanaikainen LÄHIMMÄISEN RAKKAUS ratkaisu?!

    • HALOO!!

      Näin se lähimmäisenrakkaudettomuus käytännössä toimii.

    • Nyt kannattaa kuunnella PK radiota aiheesta

    • sivustaseuraaja4

      Entäpä jos kiusaaja on opettaja?
      Opettaja voi käyttää henkistä vökivaltaa käyttäen oppilaista halventavia nimityksiä tms.
      Opettajan suojelu toimii, ei korppi korpin silmää jne.. Oppilas on tosiasiassa suojaton koulumaailmassa.

    • Kyrpä-Jooseppi!

      Ei ne kiusatut oppilaat eikä kiusaajat Lieksassa saa apua yhtikäs mihinkään, sillä täällä takapajulassa ei mikään toimi, kun korkeintaan 3 vuoden viiveellä( kuten entisessä Neuvostoliitossa).

      Nämä kaupungin ongemat on hyvin tiedossa jo 15 vuoden ajanjaksolta!
      Jos lähiomainen kuolee ja sureva omainen olisi halunnut kriisiapua, niin kaupungilla ei ollut tarjota muuta, kun vastaanottoaika KAHDEN VIIKON PÄÄHÄN! !

      Voi kiesus mitä idioottimaista toiminta Lieksan kaupungilta...
      Siis tuotakin tapausta voi hyvinkin verrata siihen, mikä on normaali käytöntä LIeksassa..Eli ei tehdä mitään!

    • Ä:Shole

      Sama ongelma lieksassa, oli asia mikä hyvänsä: "mittee se velevottaa", "ei sitä ollunna ennenkkään", "ei maha tointtoo" jne. Mitään todellesta ei siis tehdä. Onhan siinä päättäjille kovasti tekemistä, kun mietitään mistä saataisiin lisää johtajan virkoja..

      Sisäsiittoisuus johtaa siis kehitysvammaisuuteen.

      • kaikenlaista porukkaa...

        Kun lukee näitä Lieksa24 sivuja, ei voi antaa muuta neuvoa: Lopettakaa koko kaupunki!


      • kaikenlaista porukkaa... kirjoitti:

        Kun lukee näitä Lieksa24 sivuja, ei voi antaa muuta neuvoa: Lopettakaa koko kaupunki!

        Kyllä siellä lieksassa kaikki tehdään, että loppuu!


    • tinttura37

      Tilanne ei siis ole muuttunut miksikään kahteenkymmeneen vuoteen. Itse koin samaa keskuskoululla 1980-luvun lopussa ja koskaan en apua saanut rehtorilta, en kuraattorilta, en opettajilta. Yksin sai taistella ja aina minut syyllistettiin. Olisi pitänyt antaa olla, kestää vaan "leikkiä". Leikki nyt sattui olemaan vaan 10-15 hengen jatkuvaa syrjintää, haukkumista, henkistä väkivaltaa, alistamista. nyt 37-vuotiaana alan päästä hiljalleen jaloilleni terveelle itsetunnolle.

      Kiusaaminen tappaa lapsen normaalin kasvun. Jos opettajat eivät kanna vastuutaan, tulee lapsen elämästä helvetin vaikeaa vanhempana. Nykyään rikosilmoitus lienee paras tapa lähteä viemään asiaa eteenpäin, mikäli mitään ei koulussa tapahdu. En soisi kellekään samaa helvettiä, jonka itse koin nuorena.

      • Tuota tuota olen seurannut keskustelua ja missä sitten teet rikosilmoituksen?

        Mutta vakavasti ottaen jokaisen on syytä lukea nuo sopimukset ja lainsäädäntö, ihmettelen kyllä sitä asiaa jos oppilaita rangaistaan keskittymisen puutteen ollessa niin että jopa lainsäädäntöä mielesteni siltä osin heidän osalta loukataan ettei välillä pääse tuosta ummettuneesta luokasta ulos terveellisenpään ympäristöön.
        Kun kouluja lakkautettiin ja remontia tehtiin niin en saanut vastausta siihen seikaan onko jokaiselle oppilaalle ilmatilaa 10 kuutiota ppoislukien kalusteet mitä yleensä lainsäädäntö edellyttää yleensä työpaikoilla nuo viisaat eivät siihen ole vielä vastanneet.
        Aivan selvää on ollut se että takavuosina on jopa tähän tilanteeseen jopa tahallisesti ajauduttu ja suuriin luokkakokoihin ja nyt siten korjaavat toimenpiteet nähdään onko se inhimillistä ja halpaa voi tuota" kapiaistouhua" eli lapsia noin käsitellään. MK


    • Hyvä että alkaa tulla kommentteja tänne. Toivottavasti ne joilla on huonoja mutta myös hyviä kokemuksia koulukiusaamisesta, ja siitä mitä on tehty tai on tekemättä, kirjoittaisivat tännekin, kyllä täälläkin voi vähän vaikuttaa..! Ainakin purkaa omaa pahaa oloaan oikealla nimellä!

    • Onneton Lieksa

      Huomaa kyllä että sossulan poppoo ja poliitikot tällä palstalla melskaa.
      Tämänkaitainen aihe liippaa liian läheltä..?

    • Juu, loppuu keskustelu äkkiä kun puhutaan asioista joihin todella pitäisi puuttua.
      Opettajat ja sossut keskittymään TODELLISIIN ongelmiin ja niiden hoitamiseen.

      Säästyisi paljolta pahalta, paljon rahaa ja HYVINVOINTI lisääntyisi!!!

      • Hieman kommentoin tuota sanomaasi.
        Mielestäni ensinnakin luokkakoot ovat suuret kpieniä kouluja lakkautettiin ja siten tuota turvattomuutta lisättiin siihen on syypää meidän poliittiset päättäjät kun on nähty että suuri on kaunista, mutta siinä se pieni ihminen unohtui.
        Nyt sitten huudetaan apuun virkavaltaa ja syytetään eri viranomaistahoja.
        ei ole syytä myöskään syyttää koteja mutta mihin katseet on luotava on yleensä se, että kuten totesin poliittinen toiminta ja miten sitten olemme äänestäneet vaaleissa siihen lapset ovat syyttömiä he jos ketkä tarvitsevat oikeuden olla ihmisiä ja opiskella ja saada sen turvan mitä lapselle kuuluu.
        Kyllä täällä paikallisesti on myös aivan selkeästi toimittu mielestäni jopa tahallisesti jopa kyynärpäitä käyttäen jopa toisten mielipiteitä estäen ja jopa puheoikeutta yrittäen rajoittaa ette näistä asioista voisi lausua mielipidettä nyt on tultu tähän että ongelmia on ja nuo henkilöt eivät sitten enää ole vastaamassa asioihin.MK


    • muumi-oko

      Joopa joo..Nyt uutisoidaan että poliisien hälytystehtävät ovat niin..ja niin paljon vähentyneet täällä Lieksassa..Mutta varmaan Lieksan kouluilta loytyisi heille töitä = kiusaajat&heidän vanhemmat syyniin --siinäpä onkin tehtävää kerrakseen MILIISEILLE ..korppi ei tois...noki..jne..............................

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      63
      2041
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      178
      1658
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1257
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1188
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      155
      1141
    6. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      869
    7. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      40
      862
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      58
      720
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      54
      692
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      658
    Aihe