HSS protestilistalla

revisori -58

Kauppalehden protestilista 7.2 -13
"Helsingfors Segelsällskap 2510,- Eur Hamnservice AB HSS 16605,- Eur."

"Huomaathan, että palstaa ei ole tarkoitettu eri purjehdusseurojen sisäisten asioiden käsittelyyn"
Protesti ei liene seuran sisäinen asia vaan julkinen ja jotta asia ei menisi sisäiseksi niin ei kommentteja tähän.

8

901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onpa huvitukset

      Varmaan kiva yrittää nyt houkutella uusia jäseniä :-)

      Miksi lähtisin isolla köliveneelläni maksamaan toisten kakaroiden purjehduskouluja?

      Oman lapseni harrastukset kustannan ihan kokonaan itse.

    • Sommarhälsning

      Varoitus nyt aikuisten oikeasti tästä seurasta!!

      Olisinpa tiennyt mihin soppaan lusikkani laitoin, kun lähdin heidän yhteysvenettään ajamaan. Ensinnäkin he eivät suostuneet tekemään kirjallista sopimusta vaikka lupasivat sen alkuun, jättivät ylityöt ja lauantailisät korvaamatta, keskimäärin 12 tuntisen työpäivän aikana ei voinut edes pitää 7 minuuttia pidempää ruokataukoa, työvuoroja ei saatu aikaiseksi ilmoittaa ajoissa, yhteysveneen ollessa rikki kuljetettiin maksavia asiakkaita ikivanhalla lasikuitukipolla, joka ei ole rekisteröity henkilöliikenteeseen ja edes liivejä ei ollut kuin muutamat, eli rikkoivat näin räikeästi lakia. Eräs kollega uskalsi huomauttaa jo työsuhteen aikana näistä epäkohdista, joka päätyi hänen irtisanomiseensa laittomasti.

      Syksymmällä sitten irtisanoivat laittomasti minutkin kuukautta ennen määräaikaisen sopimuksen päättymistä, jonka johdosta siis en pystynyt edes ilmoittautumaan työttömäksi. Tässä vaiheessa oli pakko ottaa ammattiliitto avuksi, jonka avustuksella asiaa lähdettiin oikaisemaan. Työsuhteen ajalta oli jäänyt noin 4 tuhatta euroa palkkasaatavia, jotka he viimein suorittivat välttääkseen käräjöinnin liiton kanssa. Liittoon kuulumattomat eivät olletkaan sitten niin onnellisessa asemassa.

      Nyt kun luulin asian jo olevan loppuunkäsitelty huomasin heidän jättäneen tilittämättä myös lakisääteiset eläkemaksut työntekijöidensä palkasta. Varastivat siis suomeksi sanottuna niin työntekijöiltään kuin valtioltakin. Tulevat siis pian saamaan myös ETK:n kimppuunsa. Myös työnantajan lakisääteisen velvollisuuden ilmoittaa venekuskien työpäivät Trafille he laiminlöivät, josta syystä Trafi joutui painostamaan heitä uhkaamalla asian käsittelyllä oikeusteitse.

      Luulevatko nämä sankarit oikeasti olevansa lain yläpuolella?

      • jtg

        Joo siinä voi tulla taas pieni lovi seuran budjettiin ETK:n tarkastusten jälkeen, kun nuo eläkerästit lankeavat sanktioineen maksuun, toivoa sopii, ettei kovin monelta vuodelta ole niitä työntekijöiltään pimittäneet.


    • zeilori

      Onpa HSS hankkinut itselleen ongelmia... ehkäpä suomen laki ei koske HSS:ää? Menneiltä vuosilta minulle on iskostunut jonkinmoinen mielikuva vakaan talouden omaavasta seurasta.... Mikäli kaikki edellä lukemani on totta, on tainnut tulppa irrota HSS:n paatin pohjasta... jo jonkin aikaa sitten.

    • 4+7

      konkurssin kautta uuteen nousuun

    • Talous sakkaa

      Kaikilla seuroilla lajista tai harrastuksesta riippumatta on sama ongelma: ikääntyvät lopettavat ja nuoret harrastavat monipuolisesti eri asioita eivätkä tarvitse tai halua yhtä paikaa, jota puunatessa ja kunnostaessa menee koko kesä.

      Jäsenmäärä siis vähenee ja erityisesti talkoosukupolvi pienenee. Esimerkiksi Meritiessä lähisaarikohteessa oli vain 200 käyntiä vuodessa ja suuri osa tietenkin samoja ihmisiä kerta toisensa perään.

      Talkoisiin ei ole jonoja, jonka tietenkin ymmärtää hyvin koska hyötyjiä on vähän eikä joku, joka ei käytä palvelua ole innokas maksamisen lisäksi tekemään vielä työtä palvelun eteen, jota ei tarvitse.Monille ainoa syy olla seurassa on venepaikka, jota ei saa kuin seuran kautta.

      Veneilyn suosion laskiessa ja ilmaisen työn tekijöiden vähetessä seuran kulut kasvavat. Epämääräisesti kohdistuvalla venemaksulla on vähemmän maksajia kimppaveneiden ja vuokraveneiden määrän kasvaessa.

      Tulopuoli siis sakkaa myös isoissa seuroissa. Jäsenmaksun korotus vähentää jäsenten määrää ja venemaksun korotus maksavien veneiden määrää. Sarikohteista ei jostain syystä haluta periä käyttäjältä niiden kuluja, vaikka se olisi oikeudenmukaisin tapa selvittää kuinka suosittuja ne oikeasti ovat.

      Toisaalta sen ymmärtää koska 200 kävijällä/vuosi käynnin hinnaksi tulee helposti enemmän kuin hotelliyö aamiaisineen Helsingissä. Harva seuran ytimeen kuuluva kävijäjoukko ei halua että tulee ilmi kuinka paljon he seuralle maksavat.

      • Joakim1

        Ei ole näyttänyt HSS:n tulopuoli sakkaavan. Tulot enemmän kuin tuplaantuneet vuodesta 2008: http://issuu.com/hss-segel/docs/hss___rsber__ttelse_2013_v.2.2.

        Samoin on käynyt myös omassa seurassani. Seuroissa alkaa olla enemmän ja enemmän palkkaa saavia työntekijöitä, mikä lienee suurin syy budjetin kasvuun.


    • `Viivaa

      Plajonko on viivan alle jäänyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      182
      10862
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      140
      2004
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      241
      1354
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      980
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      890
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      828
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      737
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      689
    9. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      669
    10. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      25
      665
    Aihe