Olipahan Hylliksen kirjastossa väkeä

hsyysyröät

Piipahdin töistä tullessa Hyllykallion kirjastossa, ja meinasin ihan kirjakasani pudottaa, kun hämmästelin, miten paljon siellä oli väkeä. Tokihan siellä joka kerta joku on, kun siellä käy, mutta nyt oli porukkaa niin paljon, että piti ihan ihmisten seassa pujotella, että pääsi tiskille.

Kahviakin tarjottiin. Joku sanoi, etttä Hyllykallio-seura on järjestänyt tempauksen kirjaston puolesta. Kaupunki meinaa sen lopettaa, mitä kyllä säännöllisenä käyttäjänä ihmettelen. Hyvin oli seura saanut väkeä liikkeelle, ja nimilistoissakin on kuulemma pitkälle toistatuhatta nimeä.

Netissäkin sen voi allekirjoittaa Hyllykallio-seuran sivuilla. Itse allekirjoitin siellä kirjastossa.

18

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nurmo itsenäiseksi:.

      .

      Nurmo ja Hyllykallio takaisin itsenäiseksi!1!!!!!!

      .

    • mikko-poika1

      Missä ihmeessä Hyllykalliolla on kirjasto???
      Kauan aikaa olen jo Hyllykalliolla asunut mutten tiennyt että kirjastokin löytyy vaan käynyt aina keskustassa.

    • kylä löytyy

      Hyllykallion kirjasto on seurakuntatalon kanssa samassa rakennuksessa; koulun, päiväkodin, vanhusten palvelutalon ja hammaslääkärien / neuvolan (vielä) kainalossa. Kannattaa käydä.

    • mikko-poika1

      Ohhoh, päivittäin fillaroin siitä ohi mutta en ole kuullut että siellä on kirjasto. Hyvin on pidetty salassa.

    • missä se on ?

      Miksei Hylliksen baari voi olla vain 1-2 päivänä auki ?

      Pääkirjasto on 2 km päässä, ja sinne bussit kulkevat, kuten Nurmon kirjastoonkin.

    • ramikki

      Eikös se ole lakkautettavien listalla, siksi varmaan oli kahvitarjoilu kun meinaavat sulkea?

    • Veronmaksaja55

      Voi hyvää päivää, tämä nimien keruu on ollut lähinnä ahdistelua ja huoraamista. Aivan samanlaista kuin vaalien aikana s-marketien edustalla. Ei olisi varmaan monta sataa nimeä tullut, jos olisi toimittu korrektisti.
      Miksi Hyllykalliolla pitäisi olla oma kirjasto, kun Nurmossa on ja Seinäjoen keskustan kirjastoon ei ole monta kilometriä?! Kirjastoauto kulkee.
      Neuvolalääkärikäyntejäkö pitäisi vähentää vai kouluissa luokkakokoja suurentaa? Omashoidon tuesta ja siitä kotihoitorahastako luopua?

    • kaikki säästää

      Mitä tarkoittaa mielestäsi korrekti nimienkeruu? Osuin itse Prismaan, kun siellä oli Hyllykallio-seuran ihmisiä nimiä keräämässä, ja he ainakin toimivat hyvin korrektisti. Kysyivät, kiinnostaako, kertoivat mistä on kyse, eikä siinä ollut mitään epäilyttävää.
      Kaipa noilla lupa oli kaupasta saatu, kun kerran siinä Alkon kulmalla päivystivät.

      Sen verran tunnen kaupungin budjettikäytäntöä, että neuvolan ja kirjaston rahat tulevat eri hallinnonaloilta. Jokaisella hallinnonalalla on omat säästötavoitteensa, eikä kirjasto voi säästää terveydenhuollon rahoja tai päinvastoin. JOKA sekotrilta on löydyttävä säästönsä - eli jos neuvolatoiminta loppuu ja kirjasto säilyy, ei asioilla ole suoranaista Yl

    • että tälleen tääs

      Joo - ei voi pistää rinnakkain kirjastoa ja neuvolaa. Kirjaston ja koulujen luokkakoot sen sijaan voi.

      Seinäjoella vain nyt on se tilanne noiden luokkien kanssa, että pakko on suurentaa, kun ei ole tilaa ainakaan luokkien pienentämiseen. Koululla kuin koululla kaikki paikat pursuavat tenavia, kysykää vaikka rehtoreilta. Eihän kaupunki edes hae opetusministeriön jakamaa tukea luokkakokojen pienentämiseen siitä syystä, että se ei ole käytännössä mahdollista.

      Hyllykallion kirjastosta sen verran veronmaksajalle, että vielä sinustakin vanha tulee ja liikuntakykysi heikkenee. Eivät pääse palvelutalon ja Hyllykallion vanhalla alueella asuvat mummat ja paapat sen rollaattoriensa kanssa kirjastobussiin, eivätkä jaksa Apilaan saakka - puhumattakaan, että siellä selviäisivät.

      Minä allekirjoitin adressin Hyllykallion kirjastossa. Se oli varsin korrektia nimienkeruuta. Lista oli tiskillä, eikä kirjastonhoitaja kaupannut sitä millään lailla. Ihan ite huomasin ja nimeni siihen vetaisin.

    • kävi köpelösti

      Harmi kun Ilkassa oli juttua, että veivät adressin Valtuustolle ja kulttuurilautakunnalle. Unohtivat, että hallitushan on toimeenpaneva elin, joka ratkaisee nämä asiat.

    • perusfaktat kehiin

      Eihän se nyt näin mene, että hallitus niitä ratkaisee. Lautakunta tekee esityksen hallitukselle, joka valmistelee sen eteenpäin valtuustolle. Lopullisen päätöksen tekee valtuusto, ja hallitus toteuttaa.

      Pääsääntö kunnallisessa päätöksenteossa on se, että ellei lautakunnalla ole asiaan päätösvaltaa, asian ratkaisee valtuusto. Käykää seinajoki.fi -sivustolla katsomassa, mitä Aki Ylisen ja Jouko Peltosen kirjastosta tekemään kysymykseen on vastattu. Siellä on selkeästi kerrottu asioiden käsittelyjärjestys.

    • JOHTOSÄÄNNÖT

      Ei pidä paikkaansa. Lukekaa johtosääntö, mikä toimivalta on kenelläkin.

    • Kirjastonkäyttäjää

      No lopetetaan se kirjasto joka tapauksessa. Mitä tuosta nyt väittelemään. Sehän on päivän selvää. Miksi Hyllykalliolla pitäisi olla kirjasto, kun muutaman kilometrin päässä on kaksikin kirjastoa. Hvä näin.

    • dddd1

      Milloin ovet menevät säppiin?

      Huono päätös, mikäli tapahtuu. Mukavan pieni ja rauhallinen asiointipaikka, paljon mukavampi kuin keskustan kirjasto.

    • Lainaten vain

      Miksi Hyllykallion kirjasto pitäisi pitää auki, kun Nurmon keskustassa on täydenpalvelun kirjasto? Kyllä kansankjin pitää ymmärtää, että jostakin niitä säästöjä on tehtävä.

    • KurkkuNurmoO

      Niin, voishan sen uimahallin lisäosan rakentaa hyllykalliolle tai pjoelle. ei niissä ole uimahallia. tai otetaan pala poliisi asemaa tai verovirastoo ja siirretään vähän jokapuolelle. Ristus kun kuuntelee noita perusteluja miksei hk.lla voi olla kirjastoo, sitte itketään, miks noilla on tuo tai tuo.. herätkää jo. Ja hienoo taistelua hyllykalliolaiset!!!!!!

    • lainaamo

      Kirjasto ja kirjasto, nyt on kaiken maailman lukulaitteet, verkkokirjat ja muut yhteydet, ettei joka kaupunginosassa tarvita kirjastoa. Muistan kuinka ennen kirkonkylissä tapeltiin siitä, saadaanko sinne puhelinkioskia? Minne nyt ovat kadonneet. Yksi kunnon keskuskirjasto riittää paikkakunnalla.
      Seinäjoen kaupoungin kirjastossa oli viime vuonna kävijöitä noin 400 000 ja nyt Apilan valmistuttua määrä on kasvanut rutkasti. Seinäjoen uimahalissa näkyy Ilkan mukaan olleen viime vuonna kävijöitä noin 220 000, joten kyllä sinne peräsdeinäjokiset ja hyllykalliolaisetkin mahtuvat.

    • ajattelepa muitakin

      Näistä asioista päättävät ja täälläkin kirjoittavat useimmiten ne, jotka ajelevat autoillaan ees taas kaupungin ja kodin väliä. Kyllähän siitä on helppo piipahtaa kirjastossa niin Nurmon keskustassa kuin Apilassakin.

      Hyllykallion kirjasto palvelee kuitenkin niitä, joilla ei ole autoa, eikä mahdollisuutta lähteä kilometrien päähän kirjoja lainaamaan. Moni hoitaa lapsia kotona, iäkkäämmät ihmiset eivät kaupunkiin lähde autoineen, eikä esimerkiksi koululta voida luokittain lähteä mihinkään Apilaan. Päiväkodista nyt puhumattakaan.

      Toyotan kuskin paikallakin pitäisi osata asettua toisen asemaan, ei vain tuijottaa omaa napaansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2058
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      245
      1836
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      59
      1423
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      113
      1281
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1238
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      104
      1095
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      950
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      907
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      847
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      821
    Aihe