Joulun vietto tärkeämpää kuin lapsen etu?

Vain lapsen eduksi

Kumpi on tärkeämpää sijoitetulle lapselle, joulun vietto kerran vuodessa vai turvallinen koti koko vuoden?
Sekä Helsinki että Tampere ilmoitti että jos ei vietä joulua, ei ole mahdollista ottaa sijaislasta kotiinsa. Tämä oli siis ainoa peruste perheelle, joka olisi halunnut auttaa lapsia parempaan elämään, mutta ei satu viettämään joulua. Aivan käsittämätön päätös... Tässä perheessä lahjoja kyllä annetaan kaikille, mutta se ei tarvitse joulua sellaiseen hetkeen.

Oletteko muut törmänneet samanlaiseen mielivaltaiseen toimintaan viranomaisten taholta?

14

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • werfe

      Osa lapsistahan viettää joulut bioperheessä, eikö tämä olisi mahdollista tai esim isovanhemmilla. En näkisi joulun olevan kynnyskysymys.

      • Sijari

        Joulu ei varmaan olekaan kynnyskysymys, vaan se, että lapsella on lain mukaan oikeus omaa uskontoaan tunnustavaan sijaishuoltopaikkaan, jos se vain suinkin on mahdollista. Jos harkitaan eriuskontoiseen perheeseen sijoittamista, siinä kysytään myös biovanhempien mielipidettä.


    • ghjfhgjgj

      No. Itse olen sitä mieltä, että joulu on sen verran lapsille tärkeä, että jotenkin sitä soisi vietettävän, ei siihen uskontoa tarvitse sotkea. Mutta silti, eikö olis mahdollista saada lasta joka viettää joulunsa muualla? Vai oliko kyse siitä, miksei joulua vietetä? Itse olisin kovin kiinnostunut siitä (=avaisitko hieman?), kun en tiedä ketään joka jollain lailla ei sitä joulua viettäisi, syöden hyvin ja juhlavasti yms :)

      • Wertellie

        No just joo, eiköhän tuo joulun viettämättömyys ole ollut vain tekosyy, ettei ole haluttu antaa
        lapsia jehovan todistajaperheeseen. Mitään muuta syytä joulun viettämättömyyteen kai ei voi olla.


      • Todennäköisesti
        Wertellie kirjoitti:

        No just joo, eiköhän tuo joulun viettämättömyys ole ollut vain tekosyy, ettei ole haluttu antaa
        lapsia jehovan todistajaperheeseen. Mitään muuta syytä joulun viettämättömyyteen kai ei voi olla.

        Perheessä isä ei kuulu mihinkään uskontoryhmään, mutta äiti on Jehovan todistaja eli perhe joka viettää ihan normaalia arkea, kuten suurin osa meistä suomalaisista. Jotenkin vain tuntuu siltä että tämän äidin uskonto oli tietämättömille sosiaalityöntekijöille liian kova paikka.


      • Mietityttää vaan........
        Todennäköisesti kirjoitti:

        Perheessä isä ei kuulu mihinkään uskontoryhmään, mutta äiti on Jehovan todistaja eli perhe joka viettää ihan normaalia arkea, kuten suurin osa meistä suomalaisista. Jotenkin vain tuntuu siltä että tämän äidin uskonto oli tietämättömille sosiaalityöntekijöille liian kova paikka.

        No tästä päästään kysymykseen, mitä mieltä olette onko oikein sijoittaa lapsia perheeseen, joka on eri
        uskontokuntaa kuin lasten? Pitäisikö biovanhemmilta kysyä mitä mieltä he ovat tällaisessa tilanteessa?
        Onko väliä onko perhe miten fundamentalistinen uskontonsa toteutuksessa?

        Tuntuisi, että lasta voisi hiukka järkyttää joutua äärihelluntalaisesta perheestä ääri-islamilaiseen perheeseen...
        Monissa tapauksissa uskonnolla ei varmaa väliä. Missä kulkee raja?


    • ghjbffkkz

      No nyt ymmärrän paremmin, kiitos avaamisesta :) Niinhän se menee, että ateistiperheen lapsia ei esim. voida sijoittaa kristittyynkään perheeseen (esim. meille, vaikkei täällä mitään paasatakkaan...), ellei sitten biovanhempi nimenomaan sitä puolla. Mutta sitä ihmettelen, että teitä ei ollenkaan hyväksytty sijaisperheeksi SEN TAKIA? Kun saattaahan noita huostaanottoja tulla niistä jehovaperheistäkin, hyvä olisi olla sellainenkin perhe pankissa.

      Siis tämä ihan vaan siitä näkökulmasta, etten tiedä jehovantodistajista yhtikäs mitään... mutta onhan se lapsen etu, että perheissä olisi samantapainen tapakulttuuri.

      • Sijari

        Kyllähän tämä perhe on jo sijaisperheeksi hyväksytty ja on siis "pankissa", koska ovat läpäisseet valmennuksen ja arvioinnin. Kyse on vain siitä, että he eivät sovi sijaisvanhemmiksi kristittyjen kotien lapsille, vaan heitä voidaan käyttää, jos tarvitaan sijaisperhe JT-lapselle.

        Vähemmistöuskontoisia perheitä valmennetaan nykyään mielellään sijaisperheiksi, koska heitä tarvitaan vähemmistöuskontoisille lapsille. Esim. muslimisijaisperheistä on pulaa. Ei se silti sitä tarkoita, että etnisesti suomalainen ja luterilainen lapsi sijoitettaisiin ensisijaisesti irakilaistaustaiseen muslimiperheeseen.


    • Sijari

      Mielestäni kristittyjä lapsia ei tule sijoittaa Jehovan todistajien perheisiin. Lastensuojelulain mukaan lapsen uskonnollinen tausta on otettava mahdollisuuksien mukaan huomioon sijoituspaikan valinnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että luterilaisen perheen lapsi on sijoitettava ensisijaisesti luterilaiseen ja toissijaisesti muutoin kristittyyn kotiin. Koska valtaosa sijaisperheistä on taustaltaan kristittyjä, ei kristittyjä lapsia ole mitään tarvetta sijoittaa muita uskontoja (esim. JT) tunnustaville. JT-perheeseen voidaan sijoittaa JT-kodista huostaan otettu lapsi. Näin vältytään uskonnolliseen kasvatukseen liittyviltä ristiriidoilta sijais- ja bioperheen välillä ja taataan lapselle oikeus kuulua alkuperäiseen uskonnolliseen yhteisöönsä ja oppia sen tavat.

    • karma maija

      Sossujen pitää vaan olla topakkoja, koska on sijaisvanhempia, jotka katsovat että heidän esim. ateismi on tärkeämpää, kuin lapsen suvun luterilaisuus.

      Eräs sai tahtonsa käräjäoikeuden kautta periksi - että sai päättää lapsen uskonnosta. Jos sossu on ns. lammas, tällainenkin on mahdollista.

      Kyllä on törkeää toimintaa. Onneksi kostautuu pahantekijälle ennemmin tai myöhemmin. Se karma se karma.

      • Jehovan todistaja

        Itsekin ollaan mietitty että oltaisiin voitu kahden biolapsen lisäksi ottaa vielä yksi tai ehkä jopa kaksi lasta sijoitukseen kun itselleni ei ole enää mahdollista synnyttää ja muutoin kaikki kriteereistä täyttyy ja talokin kaipais vielä pienten jalkojen räminää sisälleen. Itseasiassa meille sijaisvanhemmuutta ehdotti työnantajani jolla siis itsellään sijaislapsia, olen siis psykiatrinen sairaanhoitaja ja luulen että olis valmiuksia tähän hommaan. Mutta oon miettinyt että onko se joku este että on Jehovan todistaja ja näköjään on. Voisihan sitä tietysti olla varalla muille jt perheille' en vaan oo kuullu että olis Jehovan todistajalla ollu huostaanottoja joten ei varmaan oo kovin yleistä joten tavallaan menis pride koulutus hukkaan jos ei oo vuosiin tulossa lasta sijoitukseen. Onkohan tässä esim mahdollista sopia biovanhemman kanssa menettelystä uskonnon suhteen, voihan olla että jollekin vanhemmalle ei uskonnolla ole merkitystä tai juurikin niin että joulun pääsisi vaikka biologisten sukulaisten luo. Onko ketään Jehovan todistajia joilla olis kokemusta tästä tai vaikka ketään jtodistajaa jolla oma lapsi huostaanotettu.Olisi kiva tietää miten tän uskontoasian kanssa on menetelty vai kannattaako unohtaa koko sijaisperhehaave.


    • vähän joustoja

      No ei teillä ole varaa joustaa ja järjestää lapselle joulua? Miten tiukat säännöt uskonnossanne on?

    • jupsakka

      Mulla on myös sellainen käsitys, että myöskään synttäreitä ei juhlita? Se olisi itselle kyllä aikamoinen pala nieltäväksi, jos lapselleni ei järjestettäisi synttärijuhlia.

      Kyllä mielestäni kannattaa Prideen ilmottautua kuitekin! Voihan asiasta jutella sossujen kanssa ensin. Luulen, että nuo juhlat on vain pieni osa tätä asiaa, suuri tekijä on varmaan se, näkyykö uskonto kotona, puhutaanko siitä tms. Jos ei ole jehovantodistaja itse, ei varmasti halua että se näyttelee minkäänlaista roolia lapsenkaan elämässä. Itsellä ei ole jehovantodistajista kokemusta, mutta ajattelen asiaa niin haluaisinko lapseni esim. muslimiperheeseen... Itse olen kristitty, voisin haluta lapseni kasvavan kristityssä perheessä tai sitten sellaisessa, jossa ei kasvateteta mihinkään uskontoon, mutta kerrotaan erilaisista uskoista neutraalisti ja kauniisti ja otetaan minun kantani asiaan huomioon.

    • Mirkku_xo

      Niin sitten vaan vielä tiedoksi tietämättömille että Jehovan todistajat ovat kyllä kristittyjä! Varhais kristittyjä tai jossain käytössä termi tosi kristittyjä. Kristinuskosta on täysin kyse ja raamattukin ihan sama vain sisältäen jumalan nimen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe