Miten Iisalmen arvauskeskukseen pääsee lääkärin vastaanotolle?

vastaanotolle tyrkyl

En ole joutunut monestikaan turvautumään lääkärin palveluihin, viimeksi joskus lapsena ja vanhemmat tietenkin hoitivat ajanvaraukset yms.

Osaisiko joku kokenut neuvoa minulle miten täällä oikein pääsee kunnallisella puolella vastaanotolle? Kun en tunne lainkaan tätä terveydenhuollon hierarkiaa tai käytäntöjä.

Iisalmen terveyskeskuksen sivuilla on sen sata puhelinnumeroa, joista kustakin jokin vihainen täti tuhahtaa poikkeuksetta "soittakaa ajanvaraukseen". Ajanvarauksen numeroa kysyttäessä sanotaan vain tylysti "se löytyy puhelinluettelosta tai nettisivuilta, kiitos hei"

Yhdeltä näistä vihaisista tädeistä sitten viimein sain jonkin puh.numeron ajanvaraukseen, mutta siellä ilmoitettiin että olen soittanut väärän alueen ajanvaraukseen... mikä helvetin väärä alue? Asun Iisalmessa ja Iisalmen terveyskeskukseen olisin tyrkyllä.

Kai ne sitten odottaa ja toivoo että potilaat viskaa lusikan nurkkaan ennen vastaanotolle pääsyä.

15

1949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin se menee

      Ai sait vai vihaista palvelua? Et näköjään todellakaan ole asioista perillä ja tiedä mitään arvauskeskuksen "positiivisesta" asiakasystävällisestä palvelusta, huomaa ettet ole käyttänyt herran aikoihin kunnallista terveydenhoitoa. Tylyjä nenäpystyssä ja paskaa niskaan heittäviä naljailijoita sekä tylyjä ovat kaikki henkilöt Ylä-Savon Sotessa ainakin Iisalmen Terveyskeskuksessa, Alue-Sairaalassa ja Hammaslääkärissä.

      Mikäli soitat Iisalmen Terveyskeskuksen yleiseen ajanvaraukseen, niin sieltä saat tylyä naljailua, että sinun pitää soittaa oman alueesi ajanvaraukseen. Ei olisi kovin vaivalloista painaa yhtä puhelinsiirtopainiketta kyseiseltä ajanvarauksessa olevalta henkilöltä.

      Lisäksi tämä yleisessä ajanvarauksessa toimiva henkilö näkee kaikki ajanvaraustiedot jokaisen alueen osalta, mutta turhaan kuvittelet että sinua Iisalmessa lähdettäisiin ohjaamaan toisen alueen lääkärin vastaanotolle, vaikka siellä olisi tarjolla vapaita aikoja ja sinulla olisi sillä hetkellä kuinka kovia särkyjä tai sairauksia. Yleisestä ajanvarauksesta sanotaan vain, että hakeudu päivystykseen.

      Päivystyksessä saat sitten jonottaa vähintään 3-4 tuntia ennen kuin pääset sisään, koskaa sinua ennen otetaan sisälle kaikki Iisalmen "kermaan" kuuluvat ihmiset (päättäjät, yrittäjät, muut paikkakunnan vaikuttajat, jne.) ja heidän perheenjäsenet, vaikka kuinka olisit tullut tuntia heitä aiemmin. Lisäksi vastaanottavat lääkärit ovat päivystyksissä niitä alueen "parhaimpia" arvaajia. Ennen vuoron loppumista parempi lääkäri ottaa tätä kermaa sisään ja sitten joku aloittelija tulee ottamaan loput. Näin se Iisalmessa on mennyt jo vuosia ja sama meno tulee jatkumaan. Ei kait kukaan oikeasti pätevä lääkäri tule Iisalmeen töihin, koska niillä on kysyntää muuallakin. Iisalmi saa jämät ja perseenuolijat.

      Alkuvuodesta yksi sukulainen särki polvensa niin pahoin, ettei kärsinyt juuri ollenkaan kävellä. Hän soitti ajanvaraukseen, jossa sanottiin että heillä on seuraavat vapaat ajat jossain 2 kuukauden päässä (katsoikohan edes koneelta, koska noin epämääräinen vastaus, olin muutes paikalla kuuntelemassa tätä soittoa). Sieltä sanottiin, että jos on kiireellinen niin mene päivystykseen. Päivystyksessä sanottiin eivät osanneet sanoa mikä voisi siihen auttaa. Heille ei tullut pieneen mieleenkään, että olisivat siirtäneet asian Kuopioon tutkittavaksi, vaan sen sijaan määräsivät vahvoja särkylääkkeitä ja antibioottia. Nämä ovat ne vakio hoitokeinot Iisalmessa, eli joka asiaan antibioottia ja särkylääkettä. Ihme kun eivät määrää aina Bebanthemia!

      Iisalmessa on mitä ilmeisimmin tapana, että asiakkaita eli potilaita yritetään viimeiseen asti roikuttaa oman onnensa nojassa ja ovat siinä toivossa että potilaat luovuttavat ja eivät enää menekään vastaanotolle sekä peruvat ajanvarauksen. Tälle henkilölle ei ole tullut vielä minkäänlaista tietoa varatusta ajasta, vaikka aikaa on kulunut jo jonkin verran yli kaksi kuukautta. Eiköhän tässä aleta pikkuhiljaa menemään jo potilaan hoitotakuun ja potilasturvallisuuden sekä potilaan oikeusturvan rikkomisen puolelle!

      Tuskin tulet saamaan ainakaan kunnallista terveydenhoitoa. Kyllä ne siellä odottavat että sinä heität sen lusikkasi nurkkaan ja jäät kärsimään kipuinesi tai suuntaat yksityisen lääkärin vastaanotolle Terveystaloon, jossa saat maksaa itsesi kipeäksi.

    • 22022

      joka paikas on sama käytäntö,ei saa aikoja.kerrompa oman tarinani.olin kauan jo kärsinyt sydän oireista lääkäri vähätteli oireitani et kaikilla sydän hakkaa ja jopa kävely teki vaikeaksi elämän,kunnes noin kaksi vuotta sitten sunnuntaina soitin tyttärelleni ja pyysin tulemaan luokseni hän on sairaanhoitaja hän mittasi lepo sykkeen ja soitti välittömästi ampulanssin kotona annettiin ensi apu ja kiidätettiin sairaalaan jossa vierähti pariviikkoa.diaknoosi oli eteisvärinä ja mitään ei ole tehtävissä on hyytymät sydämessä jotka voi käynnistäessä lähteä liikkeele ja tehdä tukoksen esim,aivoihin.tästä opin et käyn yksityis lääkärillä ja pääsen nopiasti,mut nyt pääsen tarvittaessa heti tk vastaanotolle kun näkevät sairaskertomukseni ja on jatkuva tarkkailu mm.marevan lääkityksen vuoksi ja soittavat samana päivänä tulokse jos on tarvetta annostusta muuttaa,pitäkää huolta terveydestä

      • Älä yleistä

        Älä viitsi höpöttää, että joka paikassa olisi muka sama käytäntö!

        Asun kasvukeskuksessa X. Täällä pääsee kunnalliseen hammaslääkäriin yleensä samana päivänä, mutta viimeistään seuraavana päivänä. Samoin on Terveyskeskukseen menon kanssa. Mikäli oma lääkäri ei ehdi ottamaan vastaan, niin silloin katsotaan, että mikä on ajanvaraustilanne toisilla lääkäreillä oman alueen Terveyskeskuksessa. Mikäli oman alueen lääkärit ovat varattuina koko päivän ajan, niin silloin katsotaan millä alueella olisi vapaita aikoja. Yleensä pyritään antamaan aika niihin Terveyskeskuksiin jotka ovat seuraavaksi lähimpinä. En ole koskaan joutunut odottamaan lääkärille pääsyä päivää pidempään. Lisäksi täällä terveyskeskuksissakin olevat lääkärit ovat pääasiassa erikoistuneita yleislääkäreitä, eikä mitään vastavalmistuneita yleislääkäreitä.

        Mitä päivystykseen tulee, niin yliopistolliseen sairaalaan pääsee myös sisään todella nopeasti. Ei todellakaan tarvitse odottaa yhtä pitkään kuin Iisalmessa. Lisäksi erikoissairaanhoitoon pääsee todella nopealla aikataululla. Täällä ainakin pysytään erittäin hyvin hoitotakuun ajanvarauksen piirissä. Ihmisten ei myöskään tarvitse pelätä terveytensä puolesta, että minkälainen väärä hoito ja tyhjänpäiväinen diagnoosi annetaan. Täällä lääkärit Terveyskeskuksissa ja Yliopistollisessa sairaalassa eivät arvaile, että mikähän potilasta saattaisi vaivata, vaan he osaavat antaa oikeat vastaukset ja hoito-ohjeet, sekä laittaa jatkotutkimuksiin.

        Täällä myös terveys- ja sosiaalialalla työskentelevät ihmiset ovat erittäin mukavia, sosiaalisia, positiivisia, auttavaisia ja huomaavaisia, sekä ottavat ammattinsa tosissaan ja tekevät sitä mielellään, eivätkä asenteella jotainhan sitä pitää tehdä leipänsä eteen vaikka tämä on todella v*ittumaista puuhaa. Täällä tajutaan, että sosiaalialat yleensäkin ovat myös palveluammatteja. Täällä eivät ihmiset hakeudu töihin sosiaalialalle vain siitä syystä, että sille on kysyntää, vaan siksi koska he kokevat sen itselleen kutsumukseksi ja tekevät sitä mielellään täydellä sydämellä ja positiivisin mielin!

        Olen erittäin onnellinen etten ole asunut enää noin kymmeneen vuoteen Iisalmessa. Iisalmessa ei saanut minkäänlaista terveydenhuoltoa. Sama meno tuntuu jatkuvan kuin ennenkin mitä olen kuullut vielä Iisalmessa asuvilta ihmisiltä. Valitettavaa on, että terveydenhuolto tuntuu olevan vielä enemmän retuperällä kuin minun aikaan. Takaisin muutto ei siis houkuttele yhtään. Esimerkiksi muutamista asioista valitin Iisalmen terveyskeskuksessa ja aluesairaalassa vuosikausia, mutta mitään eivät alkaneet tekemään niiden eteen. Totesivat vaan, että niinpä näyttää olevan sellaiset asiat kyseessä. Määräsivät aina vain antibioottikuureja ja kortisonisuihkeita ym.

        Muuttaessani nykyiselle paikkakunnalle, sain heti kunnollista terveydenhoitoa ja kaikki asiat laitettiin kuntoon vajaan vuoden sisään. Täällä ihmettelivät suuresti miksi asioille ei oltu tehty mitään tähän mennessä, kyllähän ihminen pitää laittaa kuntoon (lääkärit sanoivat)!! Sain oikeat hoidot, kävin 3 eri leikkauksessa, yms. Kaikki nämä reilussa puolessa vuodessa. Elämä on sen jälkeen ollut aivan toista kuin mitä se oli Iisalmessa, voi sanoa että olen kuin uudestaan syntynyt ihminen! Aina olen saanut täällä todella hyvää kunnallista terveydenhoitoa ja hammaslääkäripalveluita ym. mikäli on vain ollut tarvetta.

        Nostan hattua ja kumarran suuresti paikallista terveydenhuoltoa ja sosiaalialan ihmisiä kohtaan, mutta Iisalmen terveydenhuolto ja sosiaalitoimi saa minulta ja monelta muuta vain pelkkää moitetta. En yhtään ihmettele miksi kuulen ihmisiltä, että yhtenä suurimpana syynä poismuuttoon toiselle paikkakunnalle on se, että terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ovat aivan toista luokkaa kuin Iisalmessa. Sama meno tulee jatkumaan mitä ihmisiltä kuulee ja lehdistä saa lukea.

        Otetaan esimerkki... Olet saanut hirveän kovia kipuja jalkaasi. Soitat ajanvaraukseen. Sieltä sinut ohjataan heti Terveyskeskukseen tutkittavaksi oikein ajanvarauksella. Täällä ei todellakaan käsketä menemään päivystykseen arkipäivänä. Päivystykseen tarvitsee mennä vain viikonloppuna ja silloinkin jono vetää nopeasti, ei tarvitse odottaa tunteja tyhjän vastauksen saamiseen kuten Iisalmessa.

        Terveyskeskuksessa sitten lääkäri tutkii, mistä saattaisi johtua. Otetaan röntgen-kuvat ja annetaan sitten oikeanlainen diagnoosi ja siihen tarvittava hoito. Mikäli terveyskeskuslääkäri havaitsee, että jalan särkeminen vaatii leikkausta, niin hän laittaa lähetteen yleensä keskussairaalaan, mutta vaihtoehtona voi olla myös yliopistollinen sairaala. Mikäli kyseessä on todella kiireinen tapaus, johon hän ei pysty riittävästi antamaan hoitoa, niin silloin hän ohjaa ensiapuun.

        Sairaalasta tulee kutsu leikkaukseen yleensä viikon kuluessa. Jalan diagnoosista riippuen leikkaukseen tulee kutsu jo viimeistään kahden kuukauden sisään. Täällä ei todellakaan tarvitse jäädä kuukausiksi roikkumaan jonnekin ajanvarauslistoille!!


    • ent.potilas

      Aika härskiä menoa, oma kokemus liittyy vähän erilaiseen tilanteeseen:

      Olin työni puolesta huolto keikalla TK:ssa, "kisälli" oli mukana opettelemassa hommia.
      Jossain konttorissa tuli sitten eräs erikoislääkäri vastaan ja tokaisi kaikkien kuullen: "terve, sinähän oletkin joskus minun vastaanotolla käynyt."

      En siinä hämmästyksen vallassa osannut sanoa oikein mitään. Vaikka olinkin käynyt niin ei kai sitä tarvitse kaikille kuuluttaa. Ei minua haittaa Jos haluaa jutella kanssani asiasta, olisi vaan ollut ihan tahdikasta pyytää vaikka sivummalle keskustelemaan aiheesta.
      Moinen tempaus oli jo mielestäni melko räikeää salassapitovelvollisuuden rikkomista, tai ainakin sen rajoilla mentiin.

      • ent.potilas

        Korjaan: ei ollutkaan TK:ssa, vaan aluesairaalan puolella. Mutta melkein sama asia...


      • Ei ole eka kerta

        Eipä ole ainoa kerta, kun Iisalmessa rikotaan potilaiden oikeusturvaa ja intimiteettisuojaa. En nyt ala tässä nimiä mainitsemaan ja missä laitoksessa on Iisalmessa työskennellyt, mutta kovin ei välitetä potilaiden oikeusturvasta ja salassapitovelvollisuudesta. Tämän juoruamisen tietää suuri osa iisalmelaisista, mutta kukaan ei halua lähteä nostamaan kannetta, koska siitä tulisi melkoinen sirkus ja tiedä kuka loppupeleissä jäisi maksajaksi, sekä silloin ne juorut vasta lähtisivätkin liikkeelle ja ropisisi pois viimeinenkin yksilönsuoja.

        Suuremmissa kaupungeissa oikeusturva toteutuukin hyvin, mutta Ylä-Savo on niin sisäsiittoista aluetta, että sieltä ei paljoa valitukset lähde aluetta korkeammalle tasolle. Viimeisetkin hoitajat ja lääkärit olisi sen jälkeen menetetty. Tiedän, että minunkin terveysasioita on vuodettu julkisuuteen etenkin 1980- ja 1990-luvuilla, kun vielä asuin Iisalmessa. Hyvin tuntuu yhden jos toisen ihmisen tieto liikkuvan kaupunkilaisten keskuudessa nykypäivänäkin, mitä olen kuullut. Iisalmen meno johtaisi lukuisiin potkuihin muualla Suomessa. No, Ylä-Savon ihmiset on tunnettuja ympäri Suomea toisten asioiden juoruamisesta.


    • Jumalan Terve!

      Et sinä mitään kunnallista terveydenhuoltoa tarvitse! Nyt vaan alat ahkerasti rukoilemaan joka päivä moneen otteeseen ja pyydät aina jokapäiväiset syntisi anteeksi, niin kyllä se Jeesus sinut parantaa ja eheyttää uudeksi ja paremmaksi ihmiseksi.

    • onnetonta1

      Ja sitten siellä päivystyksessä ollaan tosi tylyjä. Siskollani on epilepsia ja kun raju kohtaus tulee, ei voi jäädä kotiin kuolemaa odottamaan, vaan on tilattava ambulanssi. Kun lääkäri sitten joskus saapuu katsomaan, hän sanoo ensi töikseen, että mitäs sinä taas täällä teet ja ei me tiedetä mitä sinun kanssasi oikein pitäisi tehdä. Ei kai ihminen sille mitään voi, jos kohtauksia tulee usein....

      • Maineen veroista

        Juu, samaa olen kuullut muutamilta muiltakin. Eikö Iisalmesta enää lähetetä epilepsia potilaita tutkittavaksi Kuopion KYS:iin? Onko Iisalmessa edes kunnon neurologeja?

        Minulla oli 1980-2000 luvulla muutamia tuttuja, jotka kävivät kuukausittain neurologian vastaanotoilla ja erilaisissa kuvauksissa KYS:issä, koska Iisalmessa ei ollut päteviä neurologian lääkäreitä ja riittäviä laitteita. Eikö enää ole tällainen käytäntö voimassa? On meinaan erittäin huolestuttavaa muussa tapauksessa ja vielä kun saa tuollaista paskaa niskaan sellaisilta lääkäreiltä, jotka eivät osaa tehdä mitään asian eteen ja ilmeisesti eivät myöskään halua.

        Tunnustaa ja kuulostaa vähän siltä, että Iisalmessa haluttaisiin ummistaa silmät mainitsemiltasi asioilta ja vastaavanlaisista sairauksilta sekä ihmisiltä. Aivan kuin terveysalan henkilökunta pitäisi sellaisia ihmisiä "spitaalisina" ja he olisivat toisen luokan kaupunkilaisia, joiden perheet saavat olla oman onnensa nojassa. Sanopa seuraavan kerran heille päin naamaa, että mietipä omalle kohdallesi miltä tuntuisi jos olisit siskosi tilassa. Taidat olla väärässä ammatissa.


    • pettynyt6

      heh,ei ole kuule mitään kunnollista aluesairaalassa,lekureista puhumattakaan.Ja arvauskeskuksessa on näitä vanhoja ämmän korppuja nimeltä mainitsemattomia jotka tekevät vääriä diagnooseja potilaista.Voi ku ei tarttes vaan millonkaan mennä.

    • Näin on

      Älähän morkkaa, kyllä pitkästä työkokemuksesta on iso apu.

      • Mene yksityiselle

        Nythän siellä on kehitys mennyt eteenpäin. Tietokoneohjattu valvonta kamera ohjaa jo eteisaulassa krapulaiset vastaanotolle tulijat jonon viimeiseksi. Näinollen sitten kun olet odottanut 6-10 tuntia, olekin jo lääkärin edessä täysin selvä. Sairaslomaa on turha silläsyyllä hakea.


    • vastaanotolle tyrkyl

      Yksityiselle se on näköjään mentävä kun ei näytä olevan kunnallista terveydenhuoltoa Iisalmessa käytännössä tarjolla sitten millään, vaikka kuinka sitkeästi yrittäisi.

      Kallista kai se on, mutta jospa sieltä saisi sitten rahoilleen vastinetta.

    • TYMPÄÄNTYNYT

      Et mitenkään. Olen tämän juuri kokenut soitettuani 5 eri numeroon. Potilastoimistokaan ei osannut auttaa. Pitää kuulemma vain mennä päivystykseen vaikka kyseessä on normaali vuositarkastus. Tätä käsitettä vuositarkastus Iisalmen teveyskeskusksessa ei ymmärretty ja vaikka lääkärini siellä oli edellisellä kerralla varta vasten kehoittanut minua varaamaan vuoden päästä uuden ajan, tätä ei ymmärretty terveyskeskuksessa. Siis toimimaton järjestelmä ja apua ei saa. Kaikkien pitäisi vain olla niin varakkaita että pystyy maksamaan yksityisen lääkärin ja kokeet. Mihin kaikki kymmenet tuhannet maksamani verorahat ovat menneet? Mitään vastinetta en ole niille saanut. Olen rasittanut terveyspalveluita erittäin vähän ja en lainkaan sosiaalipalveluita. Olen siis vain maksava osapuoli, joka ei saa edes lääkärinaikaa vuositarkastukseen. En tiedä, mitä teen. Tuntuu, että kaikkien vain toivotaan kuolevan pois, ettei tarvitse hoitaa.

      • Demarimyös

        Oletko käynyt koulua, ajatko yleisillä teillä, oletko käynyt neuvolassa, terveyskeskuksessa? Oletko synnyttänyt lapsen? Uskotko saavasi joskus eläkettä? Juu, ei niitä mitään saa ilman veroja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe