Muuttaakko orimattilaan vai ei?

Uusielämäorimattilassa

Orimattilassa hyvää ja huonoa? Molempia puolia haluaisin kuulla. Muutto Orimattilaan on todennäköisesti tapahtumassa koska täydellinen koti löytyi. Mutta, mitä kahden lapsen äitinä pitäisi ottaa huomioon, vinkkejä kiitos :)

97

1690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tänne muuttanut

      Se on kai vaan pitkälti asenne-kysymys....... Riippuen siitä mihinpäin Orimattilaa olet muuttamassa, mutta keskustassa niin kaikki "tarpeellinen" löytyy oikeastaan yhden tien varrelta, eli lyhyet kävelymatkat, sitten ei tarvitse keskustan kaupoista pitkälle mennä kun alkaa hyviä maastoja ja reittejä missä lenkkeillä esimerkiksi. Lahteen pääsee todella helposti ja nopeasti....
      Kyllä Orimattilassa lasten kanssa pärjää kunhan ei lapset eksy ns. väärään seuraan.

    • Uusielämäorimattilassa

      Niin ja mitkä asuinalueet "hyvää seutua"?
      Koulut, hyvää ja huonoa?

    • pihinää2013

      Mikäli haluaa autonsa renkaisiin ilmaista ilmaa, niin se pitää noutaa Lahdesta.
      Ilmaispaikkaa en tiedä Orimattilassa.

      Kärrytieltä löytyy maksullista ilmaa eli maksaa 1€.

      • ei enään cba:aalle

        niin euron rengas otin kahteen kehtasi pyytää kahta euroa. olen jututtanut monta autoilijaa eivät ole edes kuulleet koskaan et ilma maksaisi. No ostin oman kompuran ettei enään saa rahaa, niin ja neuvovat myös ostaan tuulilasin pesy vehkeet itselle siellä "kaupungin" ainoolla bensa-asemalla joka on auki melkein alku iltaan asti


      • Uusielämäorimattilassa
        ei enään cba:aalle kirjoitti:

        niin euron rengas otin kahteen kehtasi pyytää kahta euroa. olen jututtanut monta autoilijaa eivät ole edes kuulleet koskaan et ilma maksaisi. No ostin oman kompuran ettei enään saa rahaa, niin ja neuvovat myös ostaan tuulilasin pesy vehkeet itselle siellä "kaupungin" ainoolla bensa-asemalla joka on auki melkein alku iltaan asti

        Kiitos ilma-infosta. :) se tuskin kuitenkaan on vaikuttava seikka meidän muuttoaikeemme suhteen. Mutta hyvä tietää :)


    • Neljä vuotta asunut

      Ehkä ainoa hyvä puoli orimattilassa se, että asuminen suht halpaa. Vuokra-asunnon saa todella halvalla, ja lahti lähellä, sieltä minä kaikki palveluni yleensä ostan mieluumin kuin orimattilasta: toinen kaupoista älyttömän kallis ja toinen kauppa muuten vain epämiellyttävä kaikkine tuijottavineen silmäpareineen, samat p äivästä toiseen! Ehkä Lidl saattaa tulevaisuudessa olla ainoa kauppa orimattilassa jossa voisin käydä. Yleensä Lidlit pieniä eikä siellä ole penkkejä, joille tullaan lorvimaan ja tuijottamaan ihmisiä. Ravintoloita ei täällä oikein ole, kaikki nämä muutamat "ravintolat" pelkkiä kaljabaareja, eli syömään saa ajella muualle. Muutenhan orimattilassa mukavan rauhallista asustella!

      • janza8

        Etsin vuokra asunto kesäksi(halpaa 3- 4 kk)! Osatko sanoa minulle puhelin numero johon voin soittaa? Jana.


      • en tiedä varmasti
        janza8 kirjoitti:

        Etsin vuokra asunto kesäksi(halpaa 3- 4 kk)! Osatko sanoa minulle puhelin numero johon voin soittaa? Jana.

        Hei! En tiedä vuokraako Orimattilasta kukaan vain kesäksi asuntoa. Tai siis noin lyhyeksi aikaa, voi olla vaikea kyllä saada! Vuokrattavia asuntoja löytyy muutamia kyllä esimerkiksi jokakoti.fi palvelusta kun hakee vuokrattavat asunnot orimattila.


      • yökkö1

        5v täällä asuneena, olen kyllä sitä mieltä, että jos kaupassa tuijotus häiritsee niin kannattaa varmaankin muuttaa sinne Lahteen jossa muutenkin kerrot asioivasi :D Aivan normaaleja, seuraa kaipaavia ikäihmisiä s-marketilla istuskelee ja ei todellakaan meikäläistä häiritse sitten pätkääkään!!


    • Hollola2013

      Kannattaa mielummin muuttaa Hollolaan on lähempänä Lahtea.

      Nykyisillä bensan ja lippujen hinnoilla tulee aika kalliiksi matkailla Lahteen.

      Lisäksi löytyy vesistöä läheltä....Tämä on kuiva kaivo .....

      • UusielämäOrimattilassa

        Asumme tällä hetkellä Hollolassa eikä tarvetta autoilla Lahteen. :) en ole kiinnostunut siitä, minne muualle "kannattaisi" muutta vaan haluan kuulla Orimattilasta. Kiitos kuitenkin. :)


      • Nastoi

        Ja höpö höpö. Orimattilan ja Hollolan seutuliput bussiin ovat kutakuinkin saman hintaisia.

        Asun Nastolassa ja mulla on seutulippu. Yhtä bussimatkaa kohti on hinta 2 ja 3 Euron välillä, en mitenkään osaa pitää sitä kalliina. Eipä asiattomampaa perustelua voi kotikunnan valinnalle antaa.


    • Asusteleva

      olassa pärjää jos oikea asenne, niin kuin joku mainitsikin. jos on jo valmiiksi semmoinen asenne ettei täällä ole mitään ja vaatimustaso korkealla niin aika ankeaa elämä varmasti sitten, mutta jos tarpeelliset riittää : ruokakaupat, ihan hyvät koulut, rauhallisuus, uimahalli, kirjasto niin eiköhän pärjää ja viihdy!

      • alkuperäisasukas

        ^Juuri näin


    • Sladari

      Eipä kannattaisi tämmöiseen sisäänpäin lämpiävään läävään muuttaa kun muualla on varmaan parempiakin paikkakuntia asua --- täällä hevonvitussa väki on sisäsiittoista ja sen huomaa jo heti kun käy vaikkapa olan keskustassa ja jos ei huomaa niin silloin ei ymmärrä näkemäänsä.

      Suosittelen että jos haluat muuttaa jonnekin niin vaikkapa Lahteen muuttaisit sillä siellä on jo piirit sen verran suuremmat että elo on vapaampaa.

      Itse suunnittelen muuttoa pääkaupunkiseudulle tai keski-uudellemaalle.

      • mun koti on täällä

        Hei hei...


    • orimattilalainen

      älä täältä kysy vinkkejä,täältä saat valheellisia vastauksia.jos olet muuttamassa olaan niin muuta sitten tiedät millainen paikka tää on asua.tervetuloa vaan.

    • janza8

      Etsin vuokra asunto kesäksi(halpaa 3- 4 kk) täällä Orimattilassa! Osatko sanoa minulle puhelin numero johon voin soittaa? Jana.

    • sinä sen tiedät

      Sehän riippuu siitä, että onko siellä muutakin, kuin se täydellinen koti. Ajattele myös lapsiasi.

    • janza8

      Etsin vuokra asunto kesäksi(halpaa 3- 4 kk) täällä Orimattilassa! Kirjoita viesti.

      • No niin

        Haluaisitko asua 40 vee miehen kanssa ja ilman rahaa ....?


    • kiunjdy

      Älykääpiö ketjuks tääkin sitte meni...eiköhän orimattilalaisten
      luonnepiirteet tullu taas selväksi....voi voi.

      • nmkmnm

        Kaikki ketjut menee tällaisiksi


    • tykkääasuaolassa

      Me o lemme muuttaneet Vantaalta, 6v sitten ja tykkäämme asua täällä. Asumme vajaa 2km keskustasta, lapsemme käyvät Jokivarrenkoulua ja on hyvä koulu, mukavaa siinä on että koulu on 1-9lk siis koulun vaihtoa ei tule. Palvelut ovat riittävät ja ruokakaupoista löytyy kyllä kaikki tarvittava. Lahdesta haemme oikeastaan vain rautakauppatarpeita ja Lidhlissä tulee käytyä....mutta nythän se vihdoin on rakenteilla!
      Suosittelen Orimattilaa lapsiperheille :D Meillä naapuritkin ovat kaikki mukavia ja toimeen on tultu!
      Näillä sivuilla vaan ei tunnu olevan yhtäkään täyspäistä ihmistä :(

    • 55555555555555555555

      tässä huomaa,että minkälaisia on olan äijät.jutut ovat ihan äyttömiä.älkää jatkako enää,ennenkuin tulee taas lisää rivouksia.

    • Orimattilalainen

      Olemme viihtyneet täällä neljä vuotta. Asumme keskustassa ja palveluihin on lyhyt matka. Lapsemme käy Jokivarren koulua ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Sehän on yhtenäiskoulu jossa on siis esikoululaisesta ysiluokkalaiseen eli koko peruskoulun lapsi voi käydä samassa koulussa. Hyvät tilat, mukavat opettajat ja ulkotiloihin on tullut huomattavia parannuksia esim.koriskorit ja tekonurmi jalkapalloiluun joita oppilaat voivat käyttää välitunneilla. Toki maalaiskaupunkilaisuus välillä näkyy ihmisten käytöksessä, mutta huumorilla siitäkin selvitään. Hesaan ja Lahteen on hyvät kulkuyhteydet sekä lyhyet välimatkat. Orimattila on suht rauhallinen ja turvallinen paikka lapsiperheelle. Ja monesti puheet ovat suuremmat kuin teot näillä palstan terrorisoijilla. Itse olen asunut elämässäni 7 erikokoisella paikkakunnalla, joten vertailukohtaa riittää.

    • Järkyttynyt

      Keskustassa auringon laskiessa liikkuu 4-6 hengen nuorten mesten seurue... kaataa maahan ja potkii ... Älä ihmeessä tuo nuoruuden kynnyksellä oleva lapsiasi tänne... Useammassa kaupungissa asuneena sanoisin, että meno täällä aivan kästtämätöntä ! Mene ihan minne tahansa, mutta ei tänne...Unelma asuntoja halvalla löytyy kun maine on jo mitä on tällä kylällä .

    • askldfj

      Vantaalta 2,5 v sitten muuttaneena hyvin on viihdytty, tosi rauhallinen paikka. Vantaan jälkeen keskustassa pyörivät hörhöt ei oo yhtään mitään. Tällasella pienellä paikkakunnalla kuitenki paremmin kontrolloitavissa esim lasten/nuorten illanvietto/pussikaljapaikat...

    • tessi1

      Koko ikäni täälä asuneena, paikka on kutakuinkin rauhallinen ja viihdytään. Lapsi käy Myllylän koulua, joka on viihtyisä ja opettajat mukavia. Harrastusmahdollisuuksia löytyy ja alle kouluikäisille on kerhoja. Tottakai pienellä paikkakunnalla juorut liikkuu, mutta niitä suodattamalla täälä pärjää hyvin :) Elämä ulkopaikkakuntalaisena on varmaankin helpompaa Orimattilassa, kun ei tiedä kaikkia kylän kotkotuksia, eikä tunne ihmisiä. Näin itse ajattelen, että välillä olisi helpompaa, kun ei tuntisi/tietäisi.
      Tervetuloa "maalle" ;)

    • Anonymouss

      Jos tykkäät hyvästä ympäristöstä, rauhallisuudesta ja missä on paljon peltoa ja metsää niin varmaan tykkäät siitä paikaista. Nuorille en kuitenkaan suosittele, asuin itse siellä 2 vuotta ja oli kyllä älyttömän tylsää koska ei ollut paljon harrastuksia ja ihmiset ovat aika itsepäisiä.

      Jos Päijät-Hämeen alueelle haluat muuttaa niin suosittelen Lahtea tai Heinolaa. Siellä on kaikki mitä tarvitset: kaupat, harrastukset, koulut sekä paljon kauniita järviä jne.

      Plussaa kuiteski Orimattilassa on se että asuminen on suht halpaa kuten joku mainitsi tästä asiasta jo. Siellä on myös tosi rauhallista jos ei asu liian lähellä keskustaa, koska keskustassa ajelee paljon nuoria varsinkin niillä mopoilla niin alkaa välillä ärsyttää.

      Orimattila on hyvä kaupunki niille ketkä on rikkaita tai tykkää luonnosta, muuten en kyllä suosittele...

      • köh köh

        Älä nyt Heinolaa suosittele, jos ns. itsepäisyys häiritsee. Lahdessa on kai rennompaa porukkaa.


    • teesjees

      Välttäkää Kuivantoa ja Kinturintietä.

    • on meitä joka junaa

      kysytkö täältä mieli pidettä.etkö itse voi päättää muutatko.parempi on ,että et muuta jos oot noinavuton.

    • Mihin päädyit?

      Olisi kiva tietää, aloittaja kysellyt huhtikuussa mielipiteitä, muuttaakko vai ei... Mihin tulokseen päätyi? Muuttiko vai ei?

    • selvä

      tuskinpa se on muuttannut jos kukaan ei oo antannut lupaa.

    • loikkanen3

      Kuulin Kuivannon tapauksesta mistä koko kylä puhuu.

    • Hemppa8

      Kuulin lähibaarista asiasta.

    • Baarikärpänen-

      Näkyi olleen feissarissa juttuja.
      Kaikkihan heidät tuntee.

    • eeemeli3

      Muistakaa varoittaa tulevia asukkaita ajoissa!

    • täkäläinen

      Kyläläiset käyvät kyllä,olle huoleti.

    • Eipä

      Villähteeläinen taksi kertoi samaa.

      • vhjkjbnj

        Mistä te puhutte?


    • Tavallinen Virtanen

      Heidät tunnetaan kylällä.

    • Ruutinna

      Miten kehtaavat enää itse asua Kuivannossa?

      • siis mitäh

        Siis ketkä ja mitä ovat tehneet .. jotain selkeää nyt viesteihinne ei näistä ota mitään selvää.


    • Epätietoinen Iisalm.

      Oletko uutipimennossa?

      • bnmmnm

        Olen uutispimennossa joten Valaise hiukan.


    • Eenokki 7

      Koko kylää tuntee ne kusettajat;
      varmaan aika viddumaista asua kun on mulkeron maine loppu iän.

    • Artjärven mies

      Onko ne samat kuin meidän kulmilta?

    • Tripla K

      Siis mikä juttu toi Kuivannon tapaus on? Sen kyllä muistan kun se yks akka siellä sekos: eli suri Kirkan kuolemaa ja ryyppäs sen verran kauan, että nupissa pimeni. Sit se keksi soittaa hätäkeskukseen ja valehteli sinne, että: "Täällä on ammuttu mies ja tekijä pakeni paikalta mustalla Porschella!" Sit oli hirveet etsintäoperaatiot, perättömän ilmoituksen takia. Mitähän hänenkin rauhaan kuuluu tätä nykyä? A) Onko jossain hoidossa? B) Onko ryypänny ittesä hengiltä? C) Yhäkö asuu samoil kylillä - idiootin maineessa, dokaa ja elää yksinkertaista elämää?

    • Eenokki7

      Nimet pyörii sähköposteissa.

    • Mirkka S.

      Kuulin Lehtimäen bussikuskilta.

    • Uskish

      HAHAHA

    • leilatar3

      Buah

    • Bussikuski

      Huhu pyörii Lahtea myöten.

    • Floora Artsjö

      Varoittakaa toki seuraavaa asukasta ajoissa!

      Hävytöntä kerta kaikkiaan.

      Kehtavat asua kylässä.

      • Keitä ovat

        On nyt niin sekavaa,että putosin jo kärryiltä !!!!!!! Eli missä tämä kyseinen muuttaja nyt asuu ????????? Artjärvellä vai Kuivannolla vai missä ??????? Mulla ei hajuakaan ketä tarkoitatte !!!!!!!!


    • Reino Uutinen

      Kysymys on vuokralleantajista jotka ottivat asiaksi viilata linssiin.

      • 384756

        Nimiä julkaistaan pian


    • Mollukka 64

      Lähibaarista ei lopu puheenaiheet.hehehe..

    • et oo tosissas

      eiköhän toi asia ole jo loppuun käsitelty.

    • HYI SAA..

      KOKO LAHTI NAURAA KUIVANTEEN VUOKRAUKOILLE BUAAAH

    • posteljooni viinik.

      No siitäkö se taksimies jauhoi eilen?

    • Kykkä

      kuulin tanssilavalta jotain sen suuntaista juttua.

      Minua ei tarvitse hakea humpalle.

    • Äimänä mitäs

      Siat

    • Kuvannon kanta

      Onko ne meilän kulmilta?

    • maaretti3

      On Kuivannosta.

    • 17283

      Ne hampit olituttuja jo entuudestaan.

    • Alam Fuerte

      Peräkammaripoikien nimet vielä tiedoksi,kiitos.

    • leila kylältä

      Uudet vuokralaset on nyt informoitu.

    • et silleen

      älkää valittako,ihmisiä hekin ovat.

    • Tanssi-Lissu

      Kuivannon keskustassako?
      Mitä se postimies höpötti?

    • Wiskaali

      Varmaan viddumaista asua ikänsä tuolla maineella Artjärvellä.

    • Huhumylly..

      Se levis Pesäkalliolle asti.

    • suut suppuun

      onpa kumma posti mies,jos juoruaa ihmisistä ei ainakaan vaikuta luottevalta.onneksi ei jaa mun postia.

    • Reiska Retalta

      Nimiä!

    • Uusielämäolassa

      Viestiketjun aloittaja täällä hei. :) en ole uusavuton tai kysele keneltäkään lupaa muuttaa minnekkään jos se jotakuta huoletti. Kiinnosti tänne orimattilaan muuttaneiden kokemukset joita muutama sitten tulikin, kiitos niistä. :) ja kyllä, muutimme pari viikkoa sitten orimattilaan ja onnellisia ollaan. Eipä se paikkakuntaa katso onko elämäänsä tyytyväinen vai ei. Täällä on kaunista, upea syksy. Mahtavaa loppuvuotta kaikille.

      • tosionvaionko

        Tervetuloa! Ja hyvää loppuvuotta teille myös. Kyllähän se ihminen itse elämänsä luo ja sen tyytyväisyyden


    • 4756

      Miten Kinturi liittyy tähän ketjuun?

    • 9384756

      Ne hampit ovat melkoinen riesa penessä kylässä.

    • irmeli-671

      Seuraajaa on infottu,lupas lähteä hittoon pian.

    • veronmaksaja..

      En suosittele Orimattilaa,verot tulevat nousemaan ja palvelut vähenee,muualta paikat rapistuu kun pääpaino kaupunki strakedialla on HENNA

    • Äinää

      Kuivantaalaiset vuokranantajat tekivät paitsi itsensä myös asumansa kylän mätämunaksi.

    • minä puolustan

      oottepa katkeroita ihmisiä,jokainen taaplaa tyylillään.

    • Erkki-Pekka M.

      Kuivanto kylänä mätäni.Koko kylä kuohuu kusipäistä.

      • Kylän Ämmä

        Kuulin Baarista,en olis heti uskonut.


      • joko riittää
        Kylän Ämmä kirjoitti:

        Kuulin Baarista,en olis heti uskonut.

        Ketään ei kiinnosta kuivanto.
        Tuntuu että täällä on yksi ja sama ihminen joka jaksaa puhua jostain kuivannolla tapahtuneesta asiasta. Eri nimimerkein.
        En vaan jaksa uskoa et täällä palstalla olis näin paljon ihmisiä joita kiinnostaa ja jotka kommentoivat samaan tyyliin muutamin sanoin tota samaa kuivanto- juttua?
        Ja joka aiheeseen, mihin se ei edes liity niin kommentoidan tota samaa. Jos täällä tosiaan on noin paljon kuivannolta ihmisiä jotka haluaa käsitellä tota asiaa niin ehkä oma keskustelu sille sit, mut muuten lopeta toi sama jauhaminen joka keskusteluun, turhaa, ärsyttävää, vihjailevaa jostain ihmisestä/ tapahtuneesta, josta muka kaikki tietää ja kaikki puhuu ja kaikkia juoruaa.


    • pen6

      kirjoitusasusi paljasti henkilöllisyytesi

    • Hihna72

      Ainakaan Artjärvelle ei kannata muuttaa. Naapurit eivät ymmärrä pitää omista asioistaan huolta. Yrittävät keskittyä muidenkin asioihin siinä onnistumatta. Käyn heitä "moikkaamassa" kun ehdin. Siitäkös taas vetävät herneen nekkuun kun ulkoilen heidän vierestään hyväntuulisena.

    • Viskaali Valtti

      Neuvo:jos muutit Kuivannolle 1.10.muuta heti pois.

    • Aboriginaalit

      tunnen naamat

    • Eihän asia miulle...

      Tuntuu olevan Murulan ainoa puheenaihe nykyään,hävetkää!

    • Tavan Virtain

      Oliko sama mesta missä oli lyöty koivuihin yli 100n teräsnaulaa?

    • Samppa Linnan äiti

      Psykedeelistä jutundeeroo.

      • sanppa linnan isi

        Niinpä on


      • imuttaja
        sanppa linnan isi kirjoitti:

        Niinpä on

        ime


    • Nostaja

      Hiiop.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1017
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      920
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      851
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      848
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe