Uusi vanhainkoti nykyisen vanhainkoti Hopeasillan tontille.

Epäilevä Tuomas

http://www.itahame.fi/?article=424000

”Heinolan sosiaalilautakunta saa tänään eteensä esityksen vanhainkodin rakentamisesta.
Konsulttilaskelmassa vanhainkodille saatu hinta on noin 4,4 miljoonaa euroa halvempi kuin aiemmin, 7,6 miljoonaa euroa. Vielä tammikuussa vanhainkodin ajateltiin maksavan noin 12 miljoonaa euroa.”

Tänään aiheena uutisotsikoissa oli kuntien tappiot tarjoussodassa, jossa konsulttilaskelmat annetaan keinotekoisesti alennettuina. Tarkoituksena on lisätä hankkeeseen kustannuksia jälkeenpäin niin, että lopullinen hinta on huomattavasti tarjoushinnan korkeampi.
Nyt tuijotan lukuun 4,4 miljoonaa ja mietin, että erittäin todennäköistä, että lopullinen hinta on sittenkin ne alkuperäiset 12 miljoonaa.

”Haastajaksi nousee ostopalveluvaihtoehto, jossa ulkopuolinen palveluntuottaja vastaa rakennushankkeesta.
Ostopalvelumalli tulee meiltä vastaesitykseksi illan kokoukseen. Esitämme välittömästi neuvottelujen käynnistämistä Attendon, Med Onen, Jyränkölän sekä muiden vanhusten hoivapalvelujen tuottajien kanssa, sanoo Parempi Heinola -ryhmän puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela."

Ehkä ihan hyvä vaihtoehto, mutta muistaen Kuusela-klaanin demaritaustaa, muistaen Riutan uraa Lahdessa ja sanan ” Jyränkölä” yhteydessä herää vanha ennakkoluulo: kuka saisi tästä henkilökohtaisia etuja ja missä muodossa.

Menetettyä luottamusta on vaikea saada takaisin.

8

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunnan vastuu

      http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20132620-11.HTM

      Kaupunginjohtaja Hepo-oja velvoitetaan nostamaan 9,2 miljoonan euron laina, josta puolet menee entisen lainan maksuun ja toinen puoli peruspalveluihinko?
      Heinolan sukkailla on jo vanhaa lainaa otettu noin 2 500 euroa per asukas ja uuden lainan jälkeen heinolalaisten velkataakka kasvaa noin 3 000 euroon per asukas.

      Todennäköisesti Hopeasillan vanhainkoti tulee maksamaan sen 12 miljoonaa euroa ja monikansallisten hoivayritysten "hoiva" on todettu lukuisissa eri dokumenteissa erittäin kehnoksi jopa niin, että vanhukset ovat kuolleet nälkään. Ruotsissa vanhukset lukitaan yöksi huoneisiin, kun hoitajia ei öisin ole riittävästi monikansallisessa "hoivakartellissa", eivätkä kunnan viranomaiset ja päättäjät ole voineet tehdä mitään sovittuaan ensin alkeellisesta minimihoivan järjestämisestä, josta on tingitty voittojen maksimoimiseksi. Sitäkö Heinolaan haetaan, että vanhukset kuolevat hoidon ja ruuan puutteeseen myös Heinolassa monikansallisessa vanhainkodissa, joita nykyään palvelutaloiksi sanotaan, mutta entäpä ne palvelut, kuka järjestää mihin hintaan ja kuka ne maksaa, kun vanhusten omat rahat eivät riitä.

      Hopeasiltaan, joka tullee maksamaan sen 12 miljoonaa, mahtuu vain muutama vanhus entisten lisäksi, joten Hopeasillan vanhainkodin rakentaminen on täysin turhaa ja hyödytöntä. Vanhukset haluavat asua kodinomaisissa asunnoissa, joissa tuetaan omatoimista selviytymistä, joten kannattaisi rakentaa nykyaikaisia palveluasuntoja kartoittaen Heinolan vanhusten tarpeet ja vanhusten määrän ennusteiden mukaan. Vanhusten makuuttaminen pienissä kopperoissa lääketokkurassa ja vaipoissa pitäisi vanhuslailla kieltää.

    • Rämö vs. Hilden?

      "Vanhukset haluavat asua kodinomaisissa asunnoissa, joissa tuetaan omatoimista selviytymistä, joten kannattaisi rakentaa nykyaikaisia palveluasuntoja kartoittaen Heinolan vanhusten tarpeet ja vanhusten määrän ennusteiden mukaan. Vanhusten makuuttaminen pienissä kopperoissa lääketokkurassa ja vaipoissa pitäisi vanhuslailla kieltää."

      Mielestäni, tästä linjasta tuli edellisen Rämön hallituksen ensimmäinen konflikti, kun Hilden, Riutta (hämärä menneisyys Lahdessa) ja kumppanit pitivät salaisen kokouksen nykyisestä (12 miljoonaa) uusReumasta.

    • VähänköM

      Vanushuollolla on tehty jo kymmeniävuosia kylmää politiikkaa. Se on ollut pelottelupolitikkaa, tyylin: "Hoitajat loppu, ei ole varaa jne. Ja pelottelu jatkuu yhä, samalla tutulla nuotilla kuin aina ennenkin: "hoitajia ei riitä, hoitajia ei ole jne. Minun käsitykseni on se, että kysymys ei ole koskaan ollut niinkään vanhusten omasta tahdosta, miten he haluaisivat vanhuuttaan elää. Vaan perimmäinen totuus on se, miten me haluamme rahamme käyttää. Onko meillä sellaista rahaa ja sellaista halua, joka aidosti ajaa inhimillistä turvaa ja hoitoa vanhuksille? Jos on, niin parasvaihtoehto lähes kaikille ikäihmisille on kotihoito. Kotona on jo nyt paljon hoidettavia, jotka haluavat "makoilla" omassa sängyssään, mutta hoito on täysin riittämätöntä: Ei muuta tälle kertaa, ai niin paitsi sitä vielä. Jospa joku onnistuisi sparraamaan meille suurille ikäpolville niin raivokkaan elämänhalun ja itseselviytymisen voimaa, että voisimme näyttää politiikoille pitkää nenää ja he saisivat markkinoidaa vanhainkotejaan kuntosaleina. Siinä teille eläkeläisten pommi! Se "pommi" voi räjähtää onnistuneesti vain siinä tapauksessa, että lopetetaan voivottelemasta, miten iso menoerä vanhustenhoidosta veronmaksajille koituu. Masentaahan moiset puheet jo pakosta ja vie petinpohjalle.

    • bellicus

      En suinkaan kunnioita merkonomiopintoja, mutta kyllä rva Hildenin merkonomitaidot ovat suorastaan lapsellisélla tasolla. Mahtoiko joku tehdä hänelle päättötyön. Tuntuu ihna siltä.
      Rva Hildenin mielestä asukkaiden vuokrataso voi nousta liikaa, jos yksityiset hoitaisivat vanhuspalvelurakentamisen.
      Rva Hilden on johdonmukaisesti sitä mieltä, että yhteiskunnan hoitaessa rakentamisen ja palvelut, jotka eivät kaupungille kuulu (tarkoitan tällä kesäteatteriá), niin maksut pysyvät kohtullisina.
      Miten on, rva Hilden, aiotko huolehtia myös siitä, että kaikki muutkin noin 6000 heinolalaista voivat asua vuokralla ilman pelkioa, että vuokrat nousevat. Mihin laitat rajan?
      Jos vuokrat ja maksut eivät nouse, niin ainoaksi nousevaksi menoeräksi tulee vero ja sitä myöten Heinolassa ei ole kohta edes vanhuksiakaan.

    • Näin on

      Luin Itä - Hämeestä tänään, vanhustenhoidon suunnitelmista ko. Vanhainkoti Hopeasiltaa. Kaupungin ei tosiaankaan tarvitse omistaa ja tuottaa vanhusten hoitoa. omilla joukoillaa. Vanhusten hyvinvoinnin kannalta on jopa suotavaa, että hoitoalan työntekijät ovat yrittäjiä.

      • Ei ole näin

        Koko kaupungin hyvinvoinnin kannalta on suotavaa, että kaupungintalon tontin voi myydä sijoitusyhtiölle ja jäädä siihen vuokralle. Samoin voimme tehdä kouluille, terveyskeskukselle, liikuntapaikoille, ... Sitten kaikki ko rakennuksissa olevat kaupungin työtekijät irtisanotaan ja he alkavat yrittäjiksi.Olis meinaan jopa suotavaa, että kaikki olisivat yrittäjiä. Rakennemuutosta kehiin!

        Koko kaupungin hyvinvoinnin kannalta kaikkein parasta on se, että koko kaupungintalon kolmas kerros alkaa yrittäjiksi ja alkaa tuottamaan palveluita kaupungille konsultteina. Vähän kilpailutusta ja kapitalismia peliin hei!

        TÄTÄKÖ HALUATTE?

        Vanhusten hyvinvoinnin kannalta ei ole hyvä, että työntekijät ovat yrittäjiä.

        Jos yksityinen yritys omistaa vanhainkotikiinteistön, se tulee aivan varmasti pitkällä aikavälillä kalliiksi meille. Kun hoidokeilla ei ola varaa maksaa vaadittuja vuokria ja palveluita, kaupunki maksaa ne. Yksityinen yritystoiminta ja palveluiden ulkoistaminen kannattaa vain, jos alalla on toimiva kilpailutilanne.

        Miksi meillä on omia kuorma-autoja, traktoreita, latukoneita? Miksi kaupunki huolehtii itse kunnallisteknisistä palveluista? Sitä kapitalismia kannattanee harjoitella jossain muualla kuin vanhustenhuollossa.


      • Vanhukset hoidettava

        "Kaupungin ei tosiaankaan tarvitse omistaa ja tuottaa vanhusten hoitoa omilla joukoillaan, eli kaupungin työntekijöillä", kirjoittaa Näin on.

        Mihin sitten verorahoja tarvitaan, jos kaupunki ei palkkaa verorahoilla työntekijöitä vanhusten hoitoon jne? Jos vanhukset ostavat hoivapalvelut suoraan yksityisistä yrityksistä, joiden hallitus päättää hoivan määrän, laadun ja hoivan hinnan, niin mihin viranhaltijoita tarvitaan? Mitä vähemmän hoitajia, sitä pienemmät palkkakustannukset ja suurempi voitto.

        Jos hyvinvointiyhteiskunnasta luovutaan ja peruspalvelut yksityistetään, niin veronmaksu pitäisi myös lopettaa, eihän kaupunki verorahoja tarvitse palveluiden järjestämiseen ja ylläpitoon jos yksityiset yrittäjät järjestävät palvelut ja laskuttavat ne asiakkailtaan. Veronmaksajilla ei ole ostovoimaa, jolla ostavat yksityisten palveluja, jos ensin maksavat palkoistaan ja tuloistaan suuret verot.

        Kannatatko siis "Näin on" yhteiskuntaa, jossa palvelut on yksityistetty. Ne joilla on varaa, ostavat tarvitsemansa palvelut yksityisiltä ja varattomat jätetaan ilman palveluita. Kun kuntien hoivapalveluja ryhdyttiin yksityistämään, pieniä hoivayrityksiä syntyi kuin sieniä sateella, suomalaisia pienyrityksiä. Kunnat ryhtyivät kilpailuttamaan yksityisiä palveluntarjoajia ja hupsis, kilpailutuksen voittivat monikansalliset hoivayritykset, jotka tarjoavat minimipalvelut minimihintaan siten, että vanhukset jopa kuolevat ruuan ja hoidon puutteseen. Niinpä hoiva-ala on nopeasti keskittynyt, hoivaa tarjoavat monikansalliset yritykset halvalla tasosta välittämättä ja veronsa maksavat veroparatiiseihin.

        Mihin perustuu väittämäsi, että vanhusten hyvinvoinnin kannata on jopa suotavaa, että hoitoalan työntekijät ovat yrittäjiä? Tällä hetkellä Suomessa hoitoala on kaaoksessa ja vanhukset siinä kärsijöinä, sekä kotihoidossa että laitoshoidossa olevat. Vanhusten hoidon siirtämisen yksityisten vastuulle, merkitsee myös sitä, että vanhusten hoitotarpeesta käydään kauppaa, että vanhuksilla tehdään bisnestä, mitä kehnompi hoito ja olosuhteet, sitä suurempi voitto vanhusbisneksestä.


    • Näin on

      Suomalainen työmoraali ei ole niin korkeallatasolla, mitä meille on uskoteltu. Kunnalliset työpaikat, ja eritoten hoitolaitokset ovat olleet monille lusmuille, suojatöpaikkoja, joissa naisenergia syö naista ja naisten työtehoa, mummoista viis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      257
      2897
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      383
      1864
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      68
      1799
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1559
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      114
      1315
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      282
      1085
    7. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      43
      988
    8. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      276
      962
    9. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      101
      851
    10. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      845
    Aihe