Nukkuuko Haapavesi Osuuskunta PPO asiassa ?

Arvi Lint

Nyt olen vahvasti sitä mieltä ettemme voi enää hyväksyä sitä, että muutaman vuoden Osuuskunta PPO:ssa toimineet voivat edelleen aikaansaada mielipiteidensä pohjalta tällaisen farssin . He eivät ole tehneet mitään konkreettista sen eteen että meillä on nyt 150 M€ kassassa.
Itse palvelutuotanto on myyty joten mistään siitä ei meille osuuskunnan jäsenille ole mitään hyötyä..olemmeko elisan-soneran tai dna:n palveluiden käyttäjiä. Me vain maksamme mitä meidän operaattorit pyytää:..jota voimme kilpailuttaa.

Nyt on aika saattaa Osuuskunta PPO:n historia finaaliin ja ottaa kertyneet rahat pois..keinolla millä hyvänsä.

Olen vaihtanut mielipidettäni saatuani näitä voimakkaita kommentteja lukea eri palstoilta. Harmittaa miten tällainen tilanne on päässyt syntymään, miten asioita hoitaneet ei ole olleet aidosti ajan tasalla. Se varmaan voi stressatakin kun nyt tajuaa vedätyksen..jota se nyt selvästi vaikuttaa olleen, jotta jonkun-joidenkin henkilökohtainen glamouri taloudellinen etu on voitu hyödyntää.

24.10.2013 klo 13 jälkeen olen tavattavissa Raahen Urheilutalolla jos kiinnostaa.

78

952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aito Onni

      Ei meitä täällä kiinnosta kuin jäähalli ja karvonen, kummastakaan ei pääse irti millään.

      Tosin onhan täällä toiminut puhelinosuuskunta mutta ei siitä ole jälellä enää muuta kuin rakennukset ja tolpat, eikö nekin ole myyty helsinkiin
      Liian myöhään on tänne yritetty mitään infota..ei tämän alueen edustaja..kuka sitten lieneekään ole mitään mistään kertonut taitaa olla niitä sossuja tai koksuja ?

      Kaipa se jostain selviää kuka täältä on ollut konkkaa esittämässä..eikun kauppaa !

    • Perin outoa

      Pidättekö sitä oikeana toimintatapana, että PPO antaa ilmaiset puhelut työntekijöilleen ? Edesmenneiden leskille.

    • Arvi Lint

      Lueskelinpa tuolta osuuskunnan sivuilta sinne ilmestyneitä lausuntoja ja ihan tuli hymy huulille kun luin "riippumattoman varmennusraportin" tämän vuoden toiminnasta.. Viime vuoden 2012 tilinpäätöstähän ei hyväksytty johon kohdistui vahvoja epäilyksiä erilaisten konsernin sisäisten tulossiirtojen ja tappioita tuottaneiden yritysostojen peittelemiseksi.
      Nyt on siis suoritettu 1.1 -16.10.2013 jaksolta rajoitetun varmuuden antava tilintarkastus jonka evidenssin hankkimistoimenpiteet ovat olleet rajoitetummat kuin kohtuullisen varmuuden antava toimeksianto eikä tilintarkastajan tietoon ole tullut seikkoja jotka antaisivat aiheen olettaa, että hallituksen selostusta ei olisi laadittu kaikilta olennaisilta osin osuuskuntalain 4 luvun 15 & 2 momentin mukaisesti..Sama tarkastusyhtiö kuin v 2012 ja samat liirum laarumit.( niin standardi oli se 3000 jonka mukaan tehty )

      Mieleen tuli niitä esityksiä lukiessa ettei miltään osin oikeaa totuutta haluta millään ilveellä esiinsaattaa olipa kysymys konsernin sisäisten manipulointien osuus-tai eri yhtiöiden tuloksien esittäminen realistisesti sellaisena kuin ne on tilikaudelta olleet, koska niistä kävisi rajoittamattomalla varmuudella selville, että ei ole kunnioitettu osuuskuntalaisten kannalta osuuskuntalain 4 luvun 15 & 2 momenttia sekä lisäksi laki vaatii että :
      Viimeistä tilinpäätöstä koskevat asiakirjat, mainitun tilikauden ylijäämää tai tappiota koskeva osuuskunnan kokouksen päätös sekä hallituksen selostus ja sitä koskevat lausunnot on pidettävä nähtävinä ja lähetettävä 1 momentissa säädetyllä tavalla. (28.12.2007/1417)

      Lisäksi laki sanoo huomista 24.10 kokousta ajatellen :

      19 § Yhdenvertaisuusperiaate

      Osuuskunnan kokouksessa ei saa tehdä päätöstä, joka on omansa tuottamaan jäsenelle tai muulle henkilölle epäoikeutettua etua toisen jäsenen tai osuuskunnan kustannuksella.

    • Rantakatu

      MIKSI ERITYISTILINTARKAS-
      TUSTA VASTUSTETAAN?
      Erityistilintarkastusta vastustetaan voimakkaasti, koska vastuunalaisissa luottamus-
      tehtävissä Osuuskunta PPO:ssa ja sen omistamissa PPO Yhtiöt Oy konsernissa ovat tajunneet, että jos erityistilintarkastuksessa paljastuu, että asiat eivät ole kunnossa, he ovat juridisesti vastuussa asioista ja siten myös vahingonkorvausvelvollisia.

      Näin ollen on ymmärrettävää. että he vastustavat Osuuskunta PPO:n talousjohdon ja tilintarkastajien ohella erityistilintarkastuksen suorittamista ja asioiden selvittämistä loppuun asti.

      Erityistilintarkastus on nykyään rutiinitoimenpide talousrötösten Suomessa. Useim-
      miten sitä käytetään kun vähemmistö omistajista haluaa luotettavan ja riippumatto-
      man selvityksen yrityksen varallisuuden hoidosta. Erityistilintarkastus on toimivalle johdolle ja varsinaisille tilintarkastajille eräänlainen nöyryytys. Ainoastaan silloin kun on jotain salattavaa, sitä vastustetaan viimeiseen asti. Laki takaa 10 prosentin vähemmistölle oikeuden vaatia suoritettavaksi erityistilintarkastus.

      Keskeisin ongelma on Osuuskunta PPO:n päätoimialan myynti ja sen myötä miljoonaomaisuuden hoidon valvonnan suuri puuttellisuus.
      Ennen myyntiä päätoimialalla on ollut usean vuoden ajan hyvä tuloskehitys ja on mahdollistanut mm. sen, että osuuskunnan jäsenille on maksettu kunnon osuusmaksun korko vuosittain.
      Osuuskunta ja PPO:n oli ennen myyntiä eräs Suomen kannattavimpia Osuuskuntia/ yrityksiä.

      Mutta päätoimialan myynnin syyksi ja sen jälkeen siitä on sen tulevaisuudesta tietoisesti annettu väärä kuva. Yksityiskohtaisia syitä ei ole koskaan esitetty, eikä osuuskuntakokous eikä hallintoneuvosto saaneet perehtyä kaupan perusteisiin eikä tehtyyn kauppasopimukseen ennen eikä jälkeen kaupanteon? Myöskään ”omistajille” jäsenille tietoa ei anneta useista pyynnöistä huolimatta.

      Osuuskunta PPO:n yleinen kokous oli kuitenkin 24.10.2013 selkeästi sitä mieltä että koska toimitusjohtaja, hallitus sekä hallintoneuvosto ovat olleet haluttomia. saamattomia ja passiivisia vastaamaan esitettyihin kysymyksiin talousepäselvyyksistä, päätettiin käynnistää eritysitilintarkastus menettely. Julkisuuteen lähetetyssä informaatiossa he ovat sivuuttaneet itse asiat ja keskittyneet voimakkaaseen mustamaalauskamppanjaan erilaistiin veroseuraamus-laittomuustila jne. syihin vedoten.

    • PPO:n

      Hallitus on ensi keväänä luvannut, sitoutuminen Elisa-kaupasta saatujen varojen jakoon jäsenistölle siten, että ensi kevään varsinaisessa osuuskuntakokouksessa hallitus tulee esittämään osuuspääoman korkona maksettavaksi 500 euroa/osuus. On mainostettu että ko. summa makstaan myöskin lisäosuuksille. Eiköhän esitys muutu ennen kevättä, että mainittu summa maksetaan vain varsinaisille osuuksile.

    • EinoRepo

      Saa nähdä kuka on se meidän valitsema/valitsemat edustajat uskaltaa nostaa kissan pöydälle tässä "sammonryöstö" asiassa ? Edustajia on joka kunnasta mutta ketään ei ilmeisesti kiinnosta rohkaistua ja panna asialle pistettä. Yleensä kaikki ne jotka kokee asian olevan tärkeän lähtevät mukaan kun vain joku ottaa selkeän kannan ja vie sitä eteenpäin muille tiedoksi ja hoidetaan pöytä puhtaaksi.
      Oisko joku Haapavetinen rohkea ja käynnistäis Osuuskunta PPO:ssa asioiden selvityksen ?
      Kysymys kuuluu : Mitä haittaa on erityistili-toiminnantarkastuksesta jos siinä ei ole mitään epäselvyyksiä? Mistä johtuu että omistajajäsenet kokevat että jotain on mennyt pieleen ilman heidän suostumustaan?

      Nyt on rahaa poltettu ( ja tuntuu edelleen palavan) mm. Datame sitoumuksiin, kalliisiin konsultteihin joita rahataan joka jäsenkokoukseen tai jotka ovat antaneet lausuntoja ennen ja jälkeen tehdyn kannattavan liiketoimintakaupan.
      Olihan Herra hallituksen puheenjohtaja ollut näreissään kun Raahen 24.10.2013 kokouksen kustannukset voi olla jopa 10 000 €..paskat se puheenjohtaja-nätti pimu..oliko riekko ja sääntönikkari maksoi saman verran eikä mitään hyvää saaneet aikaan.

    • Torssonen..

      Antakaapas vinkki tv.1 MOT ohjelman tekijöille

    • Ei ihmeen hyvä ei

      Ei täällä jokilaaksoissa osata muuta kuin myydä tai lahjoittaa alueen ulkopuolelle?

      Revon Sähkö, metsät, nyt PPO. Tuleva sijoitusyhtiö näyttäisi keskittyvän infran rakentamiseen. Hetkinen,,siis teitäkö ja siltoja? Eikös ne ole yleensä valtion tai kuntien tehtäviä?

    • Mitä vielä?

      Ei tainnut nimimerkki EinoRepo olla koko kokouksessa mukanakaan,
      kun puheenjohtajaa pimuksi nimittää. Meistä muista hän oli tommonen tavallinen miehen jörrikkä.
      Toinen juttu:
      Erikoistarkastukseenhan kokous antoi (äänestyksen tuloksena) mahdollisuuden sitä halunneille.

    • Rantakatu 2

      Tässä Osuuskunta PPO:n henkilöt joiden pitäisi ottaa laiva komentoon ja ohjata se matkustajille luvattuun satamaan viivyttelemättä. Kuka tai ketkä on ne jotka uskaltaa asettua oikeuden puolelle ja toteuttaa jäsenien enemmistön päätökset :
      - tehdyt virheet uskallettava ottaa esille
      - niihin johdatelleet tai vääriä tietoja esittäneet vastuuseen
      - ja se mitä jäljelle jää hallitusti palautettaan jäsenille

      Puheenjohtaja kunnanjohtaja Jari Kangasvieri Toholampi
      Varapuheenjohtaja pankinjohtaja Kai Pajala Oulainen
      Jäsenet
      Alavieska yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski
      Haapavesi rehtori Erkki Juola
      toimitusjohtaja Esko Salmikangas
      Kalajoki toimitusjohtaja Jarmo Ainali
      maanviljelijä Kauko Hihnala
      pankkitoimihenkilö Leena Rahkonen
      Kannus tarhaaja Jouko Nygård
      kehittämispäällikkö Asko Syrjälä
      Kokkola yrittäjä Aimo Kallio
      Merijärvi toimitusjohtaja Matti Pohjanen
      Nivala myyntijohtaja Markus Ahokangas
      matkatoimistovirkailija Päivi Taskinen
      maanviljelijä Pekka Mönkkönen
      Oulainen kiinteistöpäällikkö Timo Junttila
      Pyhäjoki kauppias Jari Yrjänä
      Raahe tietotekniikkapäällikkö Markku Borén
      ylilääkäri Virpi Honkala
      kaupunginsihteeri Pekka Leppikangas
      johtaja Jussi Miilukangas
      maanviljelijä Tuomo Tamminen
      radiotoimittaja Paavo Törmi
      Sievi toimitusjohtaja Johanna Takanen
      Siikajoki hankintapäällikkö Heikki Ala-aho
      maanviljelijä Martti Patokoski
      Siikalatva sairaanhoitaja Kiti Sovisalo
      Ylivieska maanviljelijä Heikki Jaakola
      veturinkuljettaja Eero Kippola
      toimitusjohtaja Asko Männistö

    • Osuuskunta ja me

      Hra Rantakatu ei ole ajan tasalla.
      Osuuskuntakokous antoi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

      - Aikaa ei voi peruuttaa.
      Kauppa on tehty ja sillä siisti!

      • NYT ei

        Ole myyty kuin ICT-liiketoiminnat, Osuuskunta PPO on vielä jäljellä. Kysymys onkin siitä, puretaanko osuuskunta ja jaetaan rahat omistajille, vai jatketanko toimintaa, muuttamalla sääntöjä ja perustetaan sijoitusyhtiö, joka sijoittaisi omistajien varat mm. alueen "infraan". Minkähän aluen ? Mitenkähän siitä tulee tuottoja yksittäiselle omistajalle? Miten siitä tulee tasaista sijoitustuottoa jäsenille? Nämä hallituksen lupaamat korot 500 € / osuus voidaan jakaa siitä huolimatta vaikka pulju puretaankin. Loppurahoja mitä jakoprosessi vie aikaa, voidaan odotella vähän pitempäänkin.
        Kertokaapa nyt hyvät edustajamme mitä hyötyä ja haittoja kummassakin vaihtoehdossa on. Löytyykö selkärankaista miestä Haapavedeltä kertomaan totuuden. Vai onko edustajamme niitä kuuluisia joo-joo-miehiä, jotka tekevät mitä "kellokkaat" haluavat.


    • Juha K

      Tällainen pitkään jatkuva epätietoisuus tulevaisuudesta aiheuttaa vakavaa vahinkoa osuuskunnan jäsenille ja varallisuudelle sekä lisää hallinnon epäuskottavuutta entisestään. Tämä johtuu epäpätevästä johdon sekä hallintovastuullisten toiminnasta, jotka takertuvat menneisyyden peikkojen pelkoihin ja estävät asioiden etenemisen yhdessä eteenpäin jäsenien enemmistön haluamalla tavalla.

      Omaisuus jakoon niin kauan kuin on jaettavaa ja piste.

    • PELKO POIS!

      Kyllä on pienet pörssit, jos tuon osuuskunnan osuudet aiheuttaa jollekin "vakavaa vahinkoa ja epätoivoa!!!!!".

      • älyttömyyttä

        Puhut vähän mutta asiaan, mieletöntä jauhamista pienistä asioista!


      • Kuka niin

        On väittänyt, taitaapa PELKO POIS olla iso pörrisinen kirjittaja. Ei ässä pelätä, haluaaisin vain itelle kuuluvat rahani pois. Eikä kyse ole mistään pienistä summista joilla iso-pörssiset haluaa pelailla ja saada itsenäisyyspäivänä kunniamerkkejä alueen (Ylivieskan) kehittämisestä.


    • Juha K

      Älyttömyydelle ja pelko pois..pienistä asioista !

      .. osuuskunta PPO:ssa jaettavaa oli 138 M€ ja jakajia 26 912 laske siitä..eikö kiinnostaisi ?
      Nyt sitä vain syö koko ajan päättämättömyys tehdä oikeita-nopeita päätöksiä ja konkat omistetuissa "konserni-firmoissa lisääntyy !

      • valitusta vain

        Aivan sama mikälaisia päätöksiä tekevät aina on valittajia teki miten teki!


      • Kovinpa
        valitusta vain kirjoitti:

        Aivan sama mikälaisia päätöksiä tekevät aina on valittajia teki miten teki!

        Oli heppaset vastaukset edellä esitettyihin kysymyksiin. En kyllä muuta vastausta odottanutkaan. Kysymykset olivat ilmeisesti aivan liian vaikeita, antaa rehellistä vastausta, vai oliko sittenkin niin, että vastaajat olivat niitä joo-joo-miehiä.


    • Topin toiveuni

      Jippii nyt on Osuuskunta PPO:m sivuilla että ne joiden yhteys-pankkitiedot on ajan tasalla saavat v 2012 voitosta osuusmaksun korkoa 10 €/osuus.. Maksu marraskuussa.

      Tulee rikas joulu !

      Ps. Mutta mihin on jääneet ne 130 M€..niistä ei puhuta mittään ?

      • kamalatauti

        Tuo ei ole kyllä hyvä asia, ku sulla on tuollainen rahanhimo!


    • Joulu-pukki

      Miten osuuskunta vaikuttaa alueella jatkossa?

      Osuuskunta PPO:lla ei ole jatkossa merkittävää roolia aluevaikuttajana.

      Tavoitteena on ollut vahvistaa alueen elinvoimaa tukemalla sille luontaista yritystoimintaa sekä palvelemalla alueen asukkaita tuottamalla tele- ja ict- infrastruktuuria ja rakentaa sekä ylläpitää niitä. Tämä tuki alueen kilpailukykyä, työllisyyttä ja verotulojen kertymää.
      Nyt arvioitavana on ollut useita kiinnostavia alueellisia sijoituskohteita mutta niitä ei ole löytynyt tuotto-odotuksia vastamaan. Tämän lisäksi rahastomuotoinen sijoittaminen alueelle yhdessä muiden sijoittajien kanssa ei tarjoa mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

      Kaikki tämä siis ei ole toteutettavissa jäsenistön taloutta tukevalla tavalla.

      Miksi edelleen ns. Osuuskunta PPO:lla yritetään esittää ruusuisia visioita ?

    • ....

    • Antt i

      Mikähän pankki tekee ensimmäisenä tarjouksen niistä osuusmaksun koroista jotka tulee ens vuoden alussa maksuun, sehän tekee 1 500 € * 26 000 saajaa..aika pitkän pennin jolla pankkikonserin voisi vahvistaa kovasti "tasettaan"

      Onko se Koivunlehti vai Nalle tai se hannun vaakunan korvikelogo-pankki..
      muistan että kaupat on markkinoineet tarjouksia ennen veronpalautusten saantia.. sama voisi olla hyvä markkinointikeino myös noille osuusmaksun koroille..tuo ne meille saat..hyvän koron..pitkällämaksua

    • Periaate

      Osuuskunta PPO oli suoraan sekä omistusten kautta vahva alueellisten toimijoiden kumppani, joka etsi myös uusia kehityskohteita. Osuuskunta PPO:n toiminnan tarkoituksena oli omistaja-arvon kasvattaminen tukien samalla jäsenten taloudenpitoa ja elinkeinoa. Tähän liittyi omaisuuden hyvä hoito ja loppuun asti aktiivinen voitonjakopolitiikka. Osuuskunta PPO toimi vastuullisesti ja pitkäjänteisesti ajaen omistajiensa ja toiminta-alueensa yhteistä etua.

      Mutta sitten kaikki muuttui ja jonkun vielä selvittämättömän syyn takia ylläolevat arvot katosivat ja nyt yritetään lähteä..uuteen nousuun..mutta ilman jäsenistön tukea tai heidän tarvitsemaa tietoa..mitä..milloin.miksi.kuka vastaa tai mitä maksaa..

      Raadollisesti ajatellen jotain "omituista" on tehdyissä päätöksissä ja eritoten esitetyissä laskelmissa. Varmaa on vain se että rahaa oli parhaimmillaan 138 M€ mutta sitä ei jostain syystä haluta jakaa jäsenille=omistajille jota suuri enemmistö haluaa ? Miksi..kuka vastustaa..miten jäsenet saavat tahtonsa läpi. Siinäpä kysymys kun on kysymys jäsenien omistamasta osuuskunnasta.

    • Erkki H

      Tiedättekö mitä ? Täällä meidän mielipiteittemme esittäminen on turhaa. Miksi ? Siksi koska niihin ei kukaan vastaa..siis ketä -mitä ne koskee. Eli ainoa toimiva tapa on esittää toiveemme suoraan valituille edustajillemme. Itse olen sitä tehnyt useaan kertaan ja ainoastaan "uusilta" valituilta hallintoneuvoston jäseniltä saanut palautetta..mutta he kuten tutut jo mukana olleet ovat ihmetelleet omaakin saamaansa vähäistä informaatiota asioiden tilasta..jopa osuusmaksun koron maksu marraskuussa ei ole tavoittanut heitä ??? Pankinjohtajat vaikenevat totaalisesti..?
      Eli asioita valmistellaan pienessä sisäpiirissä eikä niissä toimita avoimen tiedottamisen periaatteella. Ihmettelen kuinka näin voidaan toimia eikä siihen "arvostettu" kunnanjohtajakaan osuuskunnan puheenjohtajana puutu vaikka tietää ja on saanut useita palautteita asioiden eteenpäin viemiseksi.

      Siis uusi osuuskunta PPO:n kokous kasaan pikimmiten ja siinä käsitellään luvattu "rahanjako" tammikuussa ja sitten toukokuun loppuun mennessä käydään läpi lopullinen osuuskunnan selvitys mitä tehdään rahoille.

    • Erkki H

      Nyt tehdään sellainen ratkaisu että heti huomenna tai ens viikon aikana jokainen tälle palstalle kirjoittanut ja kantaa ottanut lähestyy oman paikkakunnan hallintoneuvoston edustajaa ja tiedustelee hänen kantaansa sekä varallisuuden jakoa että sijoitusyhtiö malliin. Sillä saadaan kartoitettua onko enemmistö meidän jäsenien kannalla vai "omalla" itseään ja "menneisyyttä" edustavalla kannalla. Sen jälkeen kerromme rohkeasti tällä palstalla mikä oli gallupin tulos. Ellei näin saada hallintoa viemään asioita jäsenien haluamaan ratkaisuun niin sitten on pakko ruveta boikotoimaan ao .henkilöiden edustamia tahoja tavalla tai toisella..otetaan jalat käyttöön kun ei sormet riitä.

      Sovitaanko näin koska vaikuttaa siltä että suurin osa on mennyt suojaan kun myrsky alkoi ja taas jäsenet haluaa nostaa purjeet ja ottaa kunnon kyydit kun tuulee kunnolla !

    • Ennustin oikein

      Alla oleva teksti löytyy Osuuskunta.ppo.fi sivuilta kohdasta tiedotteet :...nyt on muka havahduttu ?? Mutta..

      Jäsen voi kyllä erota osuuskunnasta ja saada näin takaisin osuutensa nimellisarvon. Nimellisarvo ei kuitenkaan vastaa osuuden markkina-arvoa. Jäsenistön edun mukaista olisi päästä tilanteeseen, jossa säännöt mahdollistavat joustavan kaupankäynnin osuuksilla markkinahintaan. Markkinahinta määräytyy kauppapaikalla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tässä tilanteessa olisi jäsenen oma päätös, haluaako hän realisoida osuutensa markkina-arvon kauppapaikalla heti vai säilyttää jäsenyytensä ja oikeutensa vuosittaiseen osuuspääoman korkoon.

      Kommentti : Ylläolevan tiedotteen tarkoitus on a) hölmöt tai luopujat ryntää myymään ja ..jermulaineet on valmiina ostamaan.. b) väkisin hallinnon yritys ajaa sijoitusyhtiö mallia..c) se pahin vaihtoehto eli vitkutella ettei tilejä-toimintakertomusta 2012 tutkita "virallisesti" ja saada esille ne tehdyt ison loven osuuskunnan omaisuuteen aiheuttaneet laittomat päätökset ja sääntöjen vastaisesti loukaten jäsenien oikeuksia.

    • Joulutonttu

      Osuuskunta PPO:n toimintakertomuksesta poimittuja "lupauksia"

      Alueen isot hankkeet esimerkiksi energiaan,logistiikkaan, sekä metalli- ja kaivosteollisuuteen muodostaisivat toteutuessaan lisääntyvän tarpeen kehittää alueelle hankkeita tukevaa palveluinfrastruktuuria. Uusista merkittävistä hankkeista
      on kyettävä kanavoimaan mahdollisimman paljon hyötyä alueelle
      myös paikallisen, hankkeisiin osallistuvan yritystoiminnan
      muodossa. Näin syntyy työpaikkoja.

      Mitä palveluinfrastruktuuriahan hallitus tarkoittanee ? Sehän on myyty pois ! Kuka meinaa keksiä ruutin uudelleen ? Korvaisikohan uudet työpaikat nyt menetetyt ?..tuskin 20-30 vuodenkaan periodilla.

      Kasvava osuuskorkotuotto
      PPO:n tavoitteena on tarjota kilpailukykyinen osuuskorkotuotto
      muihin vastaaviin sijoitusmahdollisuuksiin verrattuna. Tyypillisesti
      tämä tarkoittaa n. 5-7 prosentin osuuskorkotuottoa suhteessa osuuden markkinahintaan.

      Se tarkoittaisi osuuden (osuuksia 3 kpl/jäsen) tämänhetken markkinahinnalla n.5000 € / 7 % korkona =350 €/v..mistä hallinto tai sijoitusjohtaja kuvittelee saavansa tuollaista tuottoa ? Ei sitten mistään sanois ukko..tummaihoinen vaikka hän markalla osti ja kahdella myi niin tuotto oli 1 %

      Tunnustetaan faktat ja toimitaan jäsenien enemmistön tahdon mukaan. Rahat jakoon ja kukka rintaan Adios Amigos.

    • Olipa

      Erittäin järkeviä ajatuksia Joulutontulla.

    • Tontut tietää

      ..sain luotettavalta taholta kuulla mistä kaikki PPO häslinki johtuu.. puheenjohtaja ei ole ollut koko aikaa "täysissä ruumiin ja sielun" voimissa joten häntä on ollut ja vaikuttaa että on edelleen helppo käyttää hyväksi. Puhe kangertelee, on hidasta, tarvitaan muistilappua aina esiintyessä, sama oli huomattavissa molemmissa osuuskunnan kokouksissa joten Hän oli ja on ollut helposti johdateltavissa näihin "omituisiin" päätöksiin. Ei siinä jäsenten asioiden oikein hoito ole etusijalla jos omassa lähipiirissä tapahtuu samoja asioita. Erotkaa

    • Joulu-pukki

      PPO:n taustaa ja Osuuskunnan omistusten historiaa.
      Päätettiin kerran hankkia levytilaa..rutkasti. Ostettiin EMC:tä ja rakennettiin huippulaitetilat.
      EMC-kon­sep­ti on ol­lut tär­keä, vaik­ka se si­nän­sä to­i­mii vain ti­e­ty­il­tä osin. EMC-O­pen on tu­onut ja edel­leen toisi PPO:lle mo­nia mi­e­len­ki­in­to­i­sia ta­pa­uksia, ja se on avan­nut ovet pal­velu­jen to­i­mit­ta­mi­seen mo­ni­in kui­tu­o­su­us­kun­ti­in. Se antoi PPO:lle le­gi­ti­mi­te­et­tiä yh­tiönä, jo­ka kul­kee osaa­mi­sen kär­ki­jou­ko­is­sa.”

      Siellä on usei­ta asi­ak­ka­i­ta to­is­ten ver­ko­is­sa, ja se johtuu ti­e­ten­kin si­i­tä, et­tä pal­velut ki­in­nostivat asi­ak­ka­i­ta. Mut­ta nämä asi­a­kas­suh­te­et eivät oli­si mah­dol­li­sia il­man to­i­mi­vaa mal­lia, jol­la pal­velut to­i­mi­te­taan ja tek­ni­nen/ käytännöl­li­nen/ ta­lou­del­li­nen vastuu jae­taan verk­koyh­tiön ja pal­velun­to­i­mit­ta­jan kes­ken ”Jostain syy­stä PPO:lla ja muissa konserniyhtiöissä kul­ki johto ja henkilökunta use­in omia te­itään ja joutuvat tekemään niin edel­leen. Mo­net ide­ois­ta, su­un­ni­tel­mis­ta ja hank­keis­ta ovat käytän­nössä jää­ne­et to­teut­ta­mat­ta. Va­li­tetta­vas­ti niitä toteuttamatta jääneitä ideoita ei ole ym­mär­retty do­ku­men­to­i­da . Osas­ta oli­si vo­i­nut ke­hit­tyä to­si hy­viä jut­tu­ja, kun taas to­i­set oli­vat eh­kä li­i­an­kin vil­le­jä ollak­seen re­a­lis­ti­sia...” Mutta matka olisi jatkunut ja Osuuskunta PPO ja sen omistamat kannattavat yhtiöt jatkaisivat elämää. Nyt kaikki käyvät kuolinkamppailuaan "etelän kurjuudesta" tulevien päätösten ohjailemana eikä niitä muutosjohtaja pysty muuttamaan ja muu entinen hallinto ja kuntaedustajat seuraavat hiljaa valitellen vierestä. Yhtään karvalakkilähetystöä ei ole elisan luokse mennyt eikä menossa !

      PPO:N KAK­SI ELÄMÄÄ

      Tä­män kertomuk­sen yh­tenä hy­po­te­e­si­na on, et­tei me­ne­s­tys ole sat­tu­maa. Ei aina­kaan jos yh­tiö on­nistuu tu­u­li­ses­sa ym­pä­ri­stös­sä lu­o­vi­maan me­ne­styk­sel­li­sesti 100 vu­ot­ta.

      Jäseniltä kerätty omaisuus jakoon ja jouluvalot mastoon.

    • Rantakatu 2

      Oiskohan Antista seuraavan Osuuskunta PPO:n kokouksen puheenjohtajaksi kun Sievin Markku luisti vastuusta. Meni plöröt housuun vaikka olisi saanut maakunnan ja jäsenistön tuen homman hoitamiseen. Varmaan hokasi että parempi paeta kuin ohjata laivaa turvasatamaan ( sama kuulemma on meno sievissäkin) kun siellä Raahessa istui JormaT.. oisko se tyttö joka on PPo hallinnossa ,MarkkuJ joka on aina haukkunut monopolifirmaksi PPO:ta ja kaiken huippuna stadista raahattu palen tuttu puheenjohtajaehdokkaana. Ois todella ollut jopa eduskuntaehdokas paikka äänestäjiltä jaossa jos vain markulla ois munaa riittänyt !
      Nyt ois Antilla näytön paikka ! Tulenko hakemaan suostumuksen ja pannaan toholammin joojoomies ahtaalle.

    • Havuja

      14 §

      Jäsenen ehdotus kokouksessa käsiteltäväksi asiaksi

      Jäsenellä on oikeus saada haluamansa asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän kirjallisesti sitä vaatii hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. (lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20011488#L4P14)

      Eiköhän vaadita seuraavaan osuuskuntakokoukseen käsiteltäväksi asiaksi toimitusjohtajan ja hallituksen erottaminen luottamuspulan vuoksi. Löytyykö myötämielisiä?

    • Pasi M

      Kannatetaan Havuja esitystä. Miten asia saadaan jalalle ?..meinaan kun Kangasvierelle ja Uutelallekkin on useaan otteeseen ehdotuksia tehty mutta mitään ei tapahdu ?..tulis vastaan niin potkasis persuuksiin että Haloo

    • Mökin mummu

      Ylivieskassa on taas 27 ihmistä saanut irtisanomislapun Elisalta eli työt päättyy-. Raahesnseutu kirjoitti 11.1.2013
      Osuuskunnan hallituksen kannanoton mukaan väitteet työpaikkojen häviämisestä (ja palveluiden heikkenemisestä) ovat vailla minkäänlaista totuuspohjaa !

      Kyllä nyt pitää osuuskunnan omistajien=jäsenien ottaa ohjat käteen.
      Onhan se aivan pöyristyttävää tuollainen tieto irtisanomisista kun kaupan jälkeen vakuutetttiin ettei vaikuta mitenkään työpaikkoihin vaan päinvastoin ne lisääntyy. Kuka noin lausui ja oli tekemässä päätöksiä pitää saattaa vastuuseen..ns "itse asiassa kuultuna vastaaja sanoo seuraavaa" Kauanko Te hyvät ihmiset siedätte tällaista toimintaa jossa meidän rahoilla aiheutetaan alueelle moista surua. Missä luuraa hallitus ja hallintoneuvoston puheenjohtaja joiden olisi pitänyt estää tämä katastrofi.
      Miten ne saadaan vastuuseen, mitä keinoja meillä on saattaa heille joku sanktio, voiko osuuskunnan joku instanssi ottaa asian hoitoon ja viedä vaikka käräjille nuo koijarit kun niitä miljoonia tuntuu olevan ihan sijoitettavaksi asti ?..Kertokaa mulle

    • Orwell

      Suoritin pienen gallupin ja sen tulos yllätti minut :
      PPO:n henkilökunta uskoi toiminnan ja palveluiden kehittämiseen ja niiden mahdollisuuksiin kilpailukykyisenä.
      Mutta toimitusjohtaja sekä hallitus ei uskonut siihen.
      Tulos on ja tulee olemaan sama kuin Nokian tilanne ( MOT 18.11.2013)
      Hallinto ei tarttunut sisäisiin ongelmiin vaan jatkoi välinpitämättömänä kuten ennenkin ?
      PPO myytiin Elisalle ja tj lähtee eläkkeelle !
      Mitä tästä voi päätellä..hyvät omistajat-jäsenet..menikö kaikki putkeen vai viemäriin ?

      Minusta jos yksikin suoraselkäinen edustaja joukosta löytyisi niin asian voisi hoitaa vielä jäseniä tyydyttävään tilaan..ennenkuin ns. sijoitusyhtiömalli hoitaa loput varat muailiman turuille.
      Kannanotot asiasta:

      [email protected]
      [email protected]

    • Orwell

      Näin isossa maailmassa :
      Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus menetti hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn luottamuksen.
      - Näiden viimeaikaisten tapahtumien ja toimitusjohtajan kanssa käymieni keskustelujen perusteella totean, että toimitusjohtajalla ei ole sellaista arvostelukykyä, jota julkisen eläkelaitoksen johtajalta itse edellytän, Räty totesi IS:lle tiistai-iltana.

      - Siksi joudun ikäväkseni toteamaan, että näiden viimeaikaisten tapahtumien johdosta toimitusjohtaja ei nauti minun henkilökohtaista luottamustani.

      Siteraakseni edellistä : Pauli Korpi-Tassi on menettänyt minun sekä jäsenien ja uskoakseni ainakin hallintoneuvoston luottamuksen ja ihmettelen miksi ei hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela tunne samoin, tai hallintoneuvosto joka on korkein päätäntäelin meidän omistajien lisäksi ?

      Näin toimii reaalimaailma , ei siellä riitä bmw:stä ja luksusasunnosta luopuminen riitä tai odotettava eläke vaan annetaan rohkeasti potkut. Suosittelen

    • Joos e

      onko halukkaita ppo osuuskunnan hallintoon, saa ilmaiset uudet lumiat ja voi ottaa vaimon mukaan kiinan ja amerikan reisulle ja ei maksa mitään ?

      Mitähän verottaja yo. eduista sanoo ja onko ne muistettu merkitä veroilmoitukseen..tuskin. ABC:llä kuultua

    • Itämaan tietäjä

      Uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Kati Peltomaa herättää ihmetystä. Keski-Pohjanmaa lehdessä olleessa jutussa oli perusteluiksi kerrottu, että on työskennelyt Sammossa jolla on 10 miljardin omaisuus??? Ei se tarkoita, että Kati Peltomaa olisi sitä hoitanut, kyllä tämä asia on nyt aivan väärin hallituksessa ymmärretty. Ei kenelläkään yksittäisellä varainhoitajalla ei tuollaista salkkua hoidettavana. Ja se että Sammolla on, ei merkitse mitään tässä asiassa. Se mitä ko. henkilö on tehnyt siellä ratkaisee, mutta sitä ei kerrottu.

      Ja jos katsoo kyseisen henkilön koulutusta, hänen markkinoinnin opintonsa eivät tässä asiassa auta mitään, täytyy olla enemmän todellista osaamista eli vahvat rahoituksen opinnot takana. Surullista mutta totta, ei näytä PPO:n tulevaisuus hyvältä.

    • Oskari olematon

      Surunvalittelut Osuuskunta PPO:n jäsenille toimitusjohtajan valinnan vuoksi. Nyt valituksi tuli henkilö joka tulee tekemään kaikkensa ettei jäsenille palauteta ylijäämää euroakaan vaan "Hän" hovi saa nauttia korkeaa palkkaa tekemättä mitään.

      Nyt jäsenien kannattaa varata jo aikaa seuraavaan osuuskuntakokoukseen ja tehdä esityksiä koko omaisuuden jakamisesta omistajille..muuten se katoaa "pilviveikkojen ja pimujen"..hameisiin. Munatonta toimintaa luottamushenkilöiltä.

    • Totuuden torvi

      ..pientä esimakua mitä erityistarkastus tuo esille johon tilintarkastaja ei ole puuttunut ( osaamattomuutta):
      - että monissa laskuissa oli kerrottu puutteellisesti muun muassa siitä, mikä on ollut matkojen tarkoitus ja edustustilaisuuksien muista osallistujista.

      Epäselvyyttä on ollut myös siitä, onko tj-johto-hallinto osallistunut edustus- vai neuvottelutilaisuuteen. Tarkastuspäällikkö tulee toteamaan esimerkiksi, että ravintolalaskussa maininta 'lounas luennoitsijalle' ei ole riittävä, vaan luennoitsija tulee nimetä tilaisuuden ja päivämäärän lisäksi.

    • JormaA

      Tuossa yllä on yksi syys miksi ppo:n hallituksen puheenjohtaja yrittää epätoivoisesti vääntää asioita sivuraiteille..on tosin työskennellyt Sammossa ryhmässä joka on hoitanut sijoituksia..mutta lehdessä luki että hoitanut 10 Miljardin euron omaisuutta..se on vale, koko konsernin osalta on omaisuutta tuon verran mutta ei sitä yksi sihteeri hoida..huh mitä potaskaa.
      Ihan mielenkiintoista on se on jouduttu pyytämään lisäaikaa AVI:n Eritystarkastushakemukseen..eikö ne tilit ja tositteet sekä pöytäkirjat olekkaan ajantasalla vaikka on ollut vuosi aikaa niitä väärentää ? Itse tarkastukseen päätös tulee parin viikon sisällä vastineen jättämisestä sanottiin aluehallintovirastosta..ei siis muutaman kuukauden sisällä..puppua jälleen.
      Lisäksi me jäsenethän saamme muutaman viikon päästä tiedon miten hyvin niitä sijoituksiamme on hoidettu ja kuinka suuria korkoja meille maksetaan sen aikaisemmin luvatun 500 €/osuus lisäksi..sitä ei nyt pidä sekoittaa näihin hallituksen sumutus-yrityksiin vaan se tulee sieltä elisa-kaupan perintönä..Muistetaan vain pitää asia jalalla ja osallistua päätöksentekoon ja tehdä hyviä esityksiä osuuskunnan alasajosta jotta saadaan loputkin pois.

    • Optio-Olli

      Oispa Torpi-Kassi tehnyt yhtä fiksun liikun kuin sok:n johtaja, eli eronnut kunniakkaasti ja ilmoittanut että PPO:hon tarvitaan uusia ajatuksia..( kun omat ei riitä). Meillä olisi edelleen menestyvä puhelinosuuskunta ja alueella rauha maassa. Nyt yrittää poloinen sijoitusassistentti kalle-nati ryntäillään hoitaa ylivoimaista tehtävää johon pyrki ahneuksillaan ja tulee saamaan "kristillisen" ajolähdön jo heti vuodenvaihteen jälkeen kun jäsenille selviää sijoitusten tuotto..aivan varmasti miinus-merkkinen josta ei osinkoja liikene.

    • Heinämies

      Oulu ICT on myynyt t DNA:n osakkeensa hintaan 211M€. Tuosta osuudesta PPO omistaa 10,7%, siis 22,58M€. Jälleen saadaan jäsenille lisää jaettavaa. Nyt on vasta jaettu 0,8M€ vuoden 2012 tuloksen peusteella. Jakamatta on edelleen 140 miljoonaa, eli yli 99,4%. Pidetäänpä jäsenet varamme, että saamme meille kuuluvat rahat itsellemme.

      Ei jätetä näitä rahoja heinähatuille! (Selvennys: Heinähattu on Osuuskunta PPO:n 1.1.2014 aloittaneen toimitusjohtajan Kati Peltomaan antama nimitys johtamansa PPO:n hallintoneuvoston jäsenille, kun Peltomaa kieltäytyi toimimasta PPO:n hallintoneuvoston sihteerinä, PPO:laisten keskuudessa Peltomaa syndrooma.)

    • No nyt vain

      Kaikki joukolla "päättämään", ettei rahojamme tuhlata alueen infraan, eikä muuhun hömpötykseen. Otetaan rahat omaan käyttöön, eiköhän niille tarvetta löydy.

    • Eipennonen

      Kivoja nuo lehtihaastattelujen vastaukset: Kalajokilaakso 8.1.2014
      - Otsikko oli uudelta PPO:n toimitusjohtajalta..Osuuskunta ei voi hintaa määritellä, onpa siinä kauppatieteen maisterilta mennyt matikan oppi ojaan, autan hieman..140 M€/27000= 5185 €, eli sen verran niin Elon kuin Kallionkin laskuopin mukaan on PPO:n hinta, eli omaisuus joka voidaan jäsenille palauttaa. Ei sitä määritellä markkinoilla...joka on sumutustaktiikan takia vain hallinnon visio
      - lisäksi hän ei näe keventää osuuskunnan "heinähattu" hallintoa ?
      Tarvitaanko kolmen ihmisen takia iso määrä hallitus ja 30 hallintoneuvostojäseniä valvomaan toimia. Ei vaan tuo meni nyt mielistelyn piikkiin kun on tullut aikoinaan hallintoneuvostoa mollattua sihteerinvirkaa esitettäessä.

      Rahat jakoon ja kukka rintaan.

    • 99+1

      Korjaillaanpa vähän lisää noita Peltomaan lausuntoja tämänpäiväisissä Kalajokilaaksossa ja Keskipohjanmaassa.

      Molemmissa jutuissa kerrotaan, että Peltomaa on toiminut PPO:n talousjohtajana. Milloinhan tämä on tapahtunut? Tehtävää ovat hoitaneet aivan toiset henkilöt.

      Seuraava lausunto: Yksi kiireisimmistä asioista on kauppapaikan perustaminen jäsenosuuksien ostamista ja myyntiä varten.

      Selvennys asiaan: Tällainen toiminta ei ole mahdollista Osuuskunta PPO:n sääntöjen mukaan. Säännöissä kerrotaan kyllä tarkasti, miten jäsen voi siirtää osuutensa toisen nimiin. Ensin pitää muuttaa säännöt. Vasta sitten voidaan harkita kauppapaikan perustamista. Minusta nykysäännöt ovat hyvät, koska ne turvaavat jäsenistön edun parhaiten.

      Seuraava lausunto: Osuuspääomalle jatkossa maksettavan koron määrän Kati Peltomaa katsoo olevan strateginen kysymys, johon hallituksen on syytä ottaa kantaa. Selvennys: tähän kannattaa ottaa jäsenistön kantaa, hallitus tulee minimoimaan koron maksun, kuten se teki vuodelta 2012.

      Seuraava lausunto: Kun jäsenosuuksien kauppapaikka aikanaan avautuu, se avaa oven myös mahdollisille keinottelijoille. Tässä Peltomaa on täysin oikeassa. Tätäkö osuuskunnan jäsenistö haluaa, vai oliko niin, että hallitus haluaa tätä?

      Keinottelu voidaan torjua säilyttämällä osuuskunnan nykysäännöt tai muuttamalla niitä niin, ettei keinottelu ole mahdollista. Esimerkiksi sulkemalla osuuskunta nykyjäsenille ja samalla rajoittamalla yksittäinen omistusosuus kymmeneen osuuten nykyisen maksimin (4 osuutta) sijaan.

      Jos kauppapaikka sääntömuutoksen jälkeen perustetaan, voidaan siitä tehdä myös sellainen, että henkilö voi jättää sinne osuutensa koemyyntiin. Osuuksista voi tehdä tarjouksia, ja myyjä voi päättää hyväksyykö vai hylkääkö hän tarjouksen. Ennen myyntipäätöstä myyjän tulee saada tietää ostajan henkilöllisyys tai ostavan yrityksen nimi.

      On olemassa keinoja kitkeä keinottelu. Tulipa se PPO:n hallinnon sisältä tai sen ulkopuolelta, on jäsenistön siihen puututtava.

    • RaahenMasto

      Olipa Kalajokilaakso-lehdessä hyvä ja todellinen kirjoitus Osuuskunta PPO.sta.
      Lyhyt analyysi niille jotka ei lehteä saa luettavakseen: Jos jäsenet antavat asioiden mennä siihen malliin kuin niitä nyt yrittää hallinto ja uusi tj esittää niin ns. jakokelpoinen ylijäämä jota on nyt n 140 M€ hupenee erilaisten myyntipaikka ja sijoitusvisioiden takia niin että kun nyt jaettavaa on n 5000 € niin se hupenee parissa vuodessa n.1700 €:oon eikä korkoja jaeta jäsenille kuin tuollaisia 30 €/ v.
      Asiaa voi tarkemmin tarkastella privanet-sivuilla ja katsoa siellä Oulu ICT tai KPY-osuuskunnan kohdalta ja sekä Elon että Kallion laskuopin mukaan olisi Osuuskunta PPO:n arvostus todella alhainen nykytilanteeseen verrattuna.

      Kuka haluaa osuutensa pois n. 500 € (1500/kerta) voi siihen vaikuttaa kun joko tulee kokoukseen tai kertoo mielellään kirjallisesti kantansa jäsenien valitsemille hallintoneuvoston edustajille. Heidän kauttaan asia saadaan finaaliin ja ilman mitään veropelotteluja.

      • Uuden tj:n

        Haastattelun perusteella, että 15 milj. meidän rahoja, aiotaan käyttää sijoitukseen paikkakunnalle, jossa on eniten PPO:n jäseniä. Ei taida olla vaikea arvata missä nän on.Eikö me voida mitään asialle?


    • ossuus

      Millon tämä homma ratkastaan

      • Rantakatu 2

        Seuraavan kerran 31.1.2014 kokoontuu opetuslapset kuuntelemaan profeetan ja filistealaisten saarnoja miten sijoitusyhtiö toisi alueelle hyvinvointia. Katin kontit..kallispalkkainen sampo-pankin tiskipalvelija toimii asiantuntijana ja tavoittelee vain omaa etuaan. Ei asu edes Osuuskunta PPO:n ns. entisellä toimialueella vaan Oulun kupeessa eli nekin veroeurot menee meiltä muualle.

        Ei muuta kuin nimiä paperiin ja aloitteita kehiin. Sijoitusyhtiöksi muutos vaatii 2/3 osa enemmistön osuuskuntakokouksessa..ei onnistu koska jo Raahen kokouksissa yli puolet oli hallinnon kanssa eri mieltä.

        Osuuskunnan varat jakoon jäsenille ja tuhlarit oikeisiin töihin.


    • NoutajaTv1

      Tiedon mukaan Osuuskunta PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto kokoontuu 30-31.1.2014 Tulevaisuuden visio kokoukseen.
      Oletettavaa on että siellä ns. entisten päätösten tekijät ainakin aikovat ohjata tulevaisuutta sijoitusyhtiön suuntaan, jolloin Me jäsenet menetämme vähäisenkin vaikutusmahdollisuuden eri päätöksiin mitä meiltä kerätyille n. 140 M€ omaisuudelle voitaisiin tehdä= jakaa se jäsenille hallitusti.
      Siinä kokouksessa ei tämän hetken tapahtumien perusteella yksikään uskalla kyseenalaistaa ensimmäistäkään vääräksi todettavaa visiota vaan hyväksytään kyselemättä kaikki mitä estradilta pilvitarjonnasta esitetään.
      Faktoja on kuitenkin että osuuskunnan 100 vuoden aikana rakentaneet sitoutumukset on unohdettu ja nyt kun omaisuutta on kertynyt yli 140 M€..tekee n. 5000 €/jäsen aiotaan uhrata sijoitusyhtiön alttarille jossa hallintokulut ylittää jatkossa maksettavan osuusmaksun koron ja emme saakkaan euroakaan
      Kannattaa miettiä ketä uskoo ja kuka "käskee".. Ei nykyinen pj-hallituksen pj-hallintoneuvoston pj vaan Me jäsenet olemme se joka määrää !

    • ossuus

      Otetaan itse kukin yhteys päätöksen tekijöihin välittömästi.

    • Ja mitähän

      Se muka auttaisi, samassa juonessa ovat mukana.

    • HoliVenkola

      Ohessa hallinnon kommentteja PPO:n myyntiin liittyen :
      Markkinamuutos --> Hallinto haikailee että markkinat muuttuu :
      Se on muuttunut 100 vuodessa sykleittäin, mitään megahyppyjä ei ole tullut vaan on menty normaalien trendien mukaan. Pitää vain olla hereillä kuten PPO:ssa on oltu v. 2002 saakka ja ehkä hieman siitä eteenpäin..mutta mitä sitten on tapahtunut " visioille" olevan asiakas-ja jäsen kentän tarvekartoituksille..konkreetisille tarpeille... myytiin DNA Kuka on toiminut DNA :n puheenjohtajanakin ?Kuka myynnin esitti ? Ja sitten yritettiin keksiä ruuti uudestaan datame-dicame-bcc-gisforest-cuuma..yms firmojen ostamisella ?
      Kuka oston esitti, kuka hyväksyi, paljonko rahaa niihin upposi ? Paljonko ne tuotti ?
      Yksiseletteinen totuus on että kaikessa ylläolevassa on pääorganisaatori roolissa Pauli Korpi-Tassi, hänen esimies Jarmo Uutela ja muut hallituksen jäsenet. Ketä johdettiin harhaan..aikuisia ihmisiä kuitenkin.. hallintoneuvosto. Muistan yhden sen jäsenen joka oli asialla täysin rinnoin, Antti Enkovaara joka säännöllisesti kävi kyselemässä kuulumisia ja toi maailmalta kuulumisia.. Veli voi vahvistaa.. Silloin oli Osuuskunta aate vahvoilla kun Kurikkalaiseen voi luottaa..nyt ei käynyt niin !

    • Rantakatu 2

      Miten aluetasa-arvo on toteutunut:
      Rakennus Miilukangasta edusti ja edelleen on Osuuskunta PPO:n hallintoneuvostossa johtaja Jussi Miilukangas.

      Näin on tarkoitus jatkaa jäsenien varojen hyödyntämistä Sijoitusyhtiömallilla ellei jäsenet puutu "rahan jakoon" !

      Rakennus Miilukangas urakoi PPO:lle uuden liikerakennuksen Raaheen 30.03.2011 13:53 Projektit

      Verkko- ja palveluoperaattori PPO Yhtiöt Oy:n kokonaan omistama PPO Kiinteistöt Oy rakennuttaa noin 3 500 neliön laajuisen liikekiinteistön Raahen Koivuluotoon. Kauppakeskus Masto nousee Ollinkalliontielle, Citymarketia vastapäätä. Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu kokonaisvastuumallilla Rakennus Miilukangas Oy Raahesta. Rakennustyöt alkavat huhtikuun alussa, ja kiinteistö valmistuu marraskuussa 2011.

      "Mastosta tulee vetovoimainen kauppakeskus, johon asiakkaat tulevat viihtymään. Hankkeella toteutetaan myös osaltaan sijoitusliiketoiminnan hajautusta. Hyvin suunniteltu kauppakeskuskiinteistö toimivalla kauppapaikalla on kelpo sijoitus", PPO-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi toteaa.

      Uudesta liikerakennuksesta tulee osittain kaksikerroksinen. Rakennuksen ensimmäisen kerroksen pinta-ala on 2 678 neliötä ja toisen kerroksen pinta-ala 770 neliötä. Ensimmäiseen kerrokseen valmistuvat tilat 3-5 myymälälle ja yhdelle kahvilalle tai ravintolalle. Yläkerran tilat soveltuvat esimerkiksi toimistokäyttöön.

      PPO on keskittänyt uuden kiinteistön tilojen rakentamisen ja vuokrauksen tytäryhtiölleen PPO Kiinteistöille. "Neuvottelut tilojen käytöstä eri toimijoiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Tässä vaiheessa tulevien vuokralaisten erityistoiveet on vielä mahdollista huomioida", PPO Kiinteistöjen toimitusjohtaja Kati Peltomaa sanoo. Kolmannes kiinteistön tiloista tulee kuitenkin PPO:n myymälän ja yritysmyyjien käyttöön.

      PPO-Yhtiöt on alueellinen Finnet-yhtiö ja toimii operaattorina Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Länsi-Lapissa, pohjoisessa Keski-Suomessa, Kaustisen seutukunnassa ja Suupohjan alueella. Palvelutoimintaa on kaikkiaan 50 kunnan alueella.

      "Tämän suuruusluokan rakennushanke on PPO:lta merkittävä panostus Raahen alueelle. Seutukunta on PPO:n yksi keskeinen toiminta- ja palvelualue", Pauli Korpi-Tassi kertoo.

      Teollisuusrakentamista, julkista ja liikerakentamista harjoittavan Rakennus Miilukankaan urakointialueena on pääosin Raahen seutukunta. Koko konsernissa työskentelee yhteensä noin 70 henkeä, ja sen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2010 oli vajaat 6,7 miljoonaa euroa.

      Hannu Lättilä

    • Kaikki Raaheen

      ..olihan siellä ymmärtääkseni myös Haapaveen edustajia..mitähän He on esittäneet ? Täällä on tarvetta investoinneille mutta taitaa olla aika vaikea niitä enää saada kun PPO on myyty !..Mutta siinähän päätöksessä ( julkistettu tieto Hallintoneuvoston yksimielinen päätös) täytyy Haapaveen jäseniä edustaneiden olla hyväksynyt menettely ?..

      Eiköhän oteta rahat pois koko osuuskunnasta ja käytetä ne itse.

    • EiSijoitusyhtiö

      Alla pykälä Osuuskuntalaista. Tämä ei toteutunut Osuuskunta PPO:ssa eikä sen omistamissa konserniyhtiöissä vaan on tapahtunut ja vaikuttaa että yritetään jatkaa samaa valittua sumutus linjaa jolla peitellään tehtyjä virheellisiä päätöksiä.

      Annammeko sen jatkua vai pystymmekö hoitamaan asiat niin että kerätyt varat palautuu jäsenille eikä niitä jaeta maailman sijoituspilviin kalliiksi tulevan organisaation toimesta ?

      Osuuskuntalaki 7 § Yhdenvertaisuus

      Kaikilla jäsenillä on osuuskunnassa yhtäläiset oikeudet. Kaikki osuudet ja osakkeet tuottavat osuuskunnassa yhtäläiset oikeudet. Osuuskunnan kokous, edustajisto, hallitus, toimitusjohtaja taikka hallintoneuvosto ei saa tehdä päätöstä tai ryhtyä muuhun toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan jäsenelle tai muulle epäoikeutettua etua osuuskunnan taikka toisen jäsenen tai osuuden tai osakkeen omistajan kustannuksella.

    • Osuuskuntalainen

      Pallo hukassa osuuskunnan puheenjohtajalla kun antaa PPO:n katastrofin aiheuttajan jatkaa hallituksessa. Kenkää heti ja osuuskunnan rahat jakoon.

    • RaahenSeutu

      Luin lehdistä etteivät seuraavat henkilöt ole tietoisia Osuuskunta PPO:n jäsenien enemmistön kantaa, kertokaa se:

      Lisätietoja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela, puh. 044 555 7975 tai hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri, puh. 044 788 5201

    • Rantakatu 20

      Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa..Raahen Seutu 27.1. PPPO:n hallituksen pj Jarmo on jo väsynyt kun alkaa totuus tulemaan julki miten hän ja entinen tj on jäseniä kusettanut ja ilmeisesti hallintoakin..se selviää loppuviikosta.. "tulevaisuus parlamentissa" ovatko lammaslauma vai onko joukkoon saatu yhtään pässinaivoista jolla ne myös toimii vahtikoirista huolimatta.. anteeksi hallintoneuvosto !
      Muutamia todellisia faktoja "uusavuttoman" RS:n toimittajan tekstiin:
      - osuuden arvo on 140 M€/27000= n. 5 000 €
      - sen jakaminen on ilman mitään veroseuraamuksia 500 €/osuus joita useimmilla on siis kolme ( 3 )kpl = 1.500 € joka jaettaisiin nyt
      - sitten ens vuonna saman verran jos "likvidiä" riittää (uuden tj skenaario, että osa on epälikvidiä..miksi ..jos kassassa on rahaa)
      - sitten seuraavana vuonna sama jako.. ja siinä se on..

      Tuo noilla veroseuraamuksilla pelottelu on turhaa..ne maksetaan yhteisestä potista josta niitä ei todennäköisesti menisi jos uutta ns. liiketoimintaa ei hyväksytä eli Sijoitustoimintaa. Se on näin.

      Sano nyt Pekka sinäkin mikä on totta ettei tarvi Ilmon puuttua !

    • Kantarangas

      Nyt tarvittaisiin Haapavedeltä sellainen henkilö joka on Osuuskunta PPO:n jäsen ja joka uskaltaa seisoa mielipiteensä takana kun "rahan valta" yrittää pimittää Osuuskunta PPO:n jäsenien omaisuuden sijoitustoimintaan jolla samalla haudataan elisa kaupan aiheuttamat irtisanomiset ja alueelta "etelän kurjuuteen" ohjautuvat tietoliikenne- ja yhteisövero maksut.
      Jos joku kokee asian omakseen niin olemme yhteyksissä.

    • Toholammilta

      Nyt on alueen Perussuomalaiset liittyneet Osuuskunta PPO:n purkamisen kannalle jotta saadaan kertyneet varat jaettua jäsenille. Tosi isänmaallista toimintaa jolla on varmasti merkitystä seuraavissa vaaleissa. Hienoa

      • Mitenkähän

        Lähtisivätkö Haapaveden Perussuomalaiset samalle linjalle, siitä olisi mahdollisuus napata mojovat pisteet, jotka muistettaisiin varmaankin seuraavissa vaaleissa.


    • AsiakastiedoteElisa

      Nytpä olisi kiva nähdä PPO:n myyntiä ja sijoitustoimintaa kannattaneiden yrittäjien naamat kun on elisalta tullut ilmoitus..1.3.2014 ovat puhelinliittymähintanne seuraavat :
      - elisa perusliittymä kuukausimaksu 15,96 €/kk (oli 7,00 €) 128 %
      - elisa ISDN 25,55 €/kk ( oli 5,05 €/kk) hinta nousee 406 %
      - samoin puhelumaksut nousee 108 %

      Siinäpä sitä olisi purtavaa ja jos oikein olen ymmärtänyt niin useimmat on sitä mieltä että tulevat irtisanomaan lankapuhelimet ja ottaisivat Osuuskunta PPO:lle kertyneet varat jäsenien käyttöön ilman sijoitusyhtiömallia.

    • Rantakatu 50

      On muuten mielenkiintoista saammeko osuuskuntakokouksessa kaksi kertaa toimineen henkilön edelleen sihteeriksi kun "heinähatut" on paikalla ja jäsenet haluaa kirjauksia pöytäkirjaan.
      Edellisissä kokouksissa on aika paljon jäänyt kirjaamatta esityksiä joita on kannatettu . Miksi.?.oisko ollut ammattitaidottomat puheenjohtajat joita oli hallinto ohjeistanut niin toimimaan,sihteeri kyllä varmasti kuuli kaiken...

      On jotenkin hiljaista "ennen myrskyä"...myrskyn jälkeen on poutasää laulaa Kari Tapio !

    • LisäosuusPPO

      Lisäosuuksien osalta sen verran faktaa että sen asian välimiesoikeuteen vieneet tahot oli hankkineet niitä/per taho useampia satoja..asia selviää..malttakaa..malttakaa ja olivat joko firmoja joilla on lakimiehiä. Nyt on neuvotteluissa ne neljä ( 4 ) tahoa päässeet sopimukseen jossa niille maksetaan se 100 tai 120 € mutta aivan varmasti on maksettu myös jotain muuta..jotta saadaan julkisuuteen että "riitautettu lisäosuusasia on sovittu".
      ( karkea laskelma jos lisäosuuksia oli riitaisilla 400 kpl/yht. niin jos saanto oli 400*120 €= 48 000 500 €/osuus*400 = 200 000 € niin sopu syntyi 248 000 €:lla)..varmaan aika hyvä palkkapäivä neljälle lakimiehelle, tuskin ovat tinkineet tuosta)
      Väärin tässä on se että ne yksittäisten osuuksien omistajat jäävät näin ulkopuolelle ao.sopimisesta..ja eivät osanneet pitää puoliaan edes ns. joukkokanteella..olihan heitä..kaikkiaan 2700..josta etelän upsalan ekonomit veti nyt rahat välistä.. Lukekaapa ajatuksella Osuuskunta PPO:n tiedotteet sivuilta sanamuoto jolla julkistettu. Se on taas "konsultointia" kenenkähän tekemänä ja mihin hintaan?
      Mutta..ahneella on p.skanen loppu sanoi Siirakki.

    • Torvi totuuden

      Hurjat on lupaukset entisellä pankin tiskivirkailijalla osuuskunnan rahojen poikimisesta..lupaa kalevassa että nyt jaetaan 41 M€ ja loput 100 M€ kasvaa kymmenessä ( 10) vuodessa 200 M€:oon.. uskoon ken uskoo kun todellisia sijoitusarvoja esiteltiin ns. repo rahoista joissa oli jonkun kunnan 11 M€ kasvanut todellisten ammattilaisten hoitamana v.1999 alkaen nykyiseen 13,6 M€:oon.. sen olisi pitänyt olla 15 vuodessa jo 33 M€ jos salkunhoitaja olisi ollut Osuuskunta PPO:n nykyinen tj.. Ei muuten myyntipuhe purrut mutta tuoli siellä tutisee kun totuuden torvi soi !

    • Vähäaho

      Onko Haapavedelle vielä tullut kutsua Osuuskunta PPO:n visiotilaisuuteen jossa etelän elisa kertoo omia visioitaan. Uskoo ken uskoo, kyllä tavoitteet on rahastaa maakuntaa ja saada sijoittaa Osuuskunta PPO:n kertynyt omaisuus johonkin..josta ei vain voi kertoa mihin ? Miksi..150 M€ odottaa saapumista jäsenien tilille.

    • Lakiosuus

      Tässä lisäosuusasian faktat mitä sanoo laki ja säännöt.
      Nyt on ilmeistä että niille jotka asian vei välimiesoikeuteen on konsultoitu parempi maksuosuus kuin niille jotka tyytyi osaansa !

      Osuuskuntalaki 7 § Yhdenvertaisuus

      Kaikilla jäsenillä on osuuskunnassa yhtäläiset oikeudet. Kaikki osuudet ja osakkeet tuottavat osuuskunnassa yhtäläiset oikeudet. Osuuskunnan kokous, edustajisto, hallitus, toimitusjohtaja taikka hallintoneuvosto ei saa tehdä päätöstä tai ryhtyä muuhun toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan jäsenelle tai muulle epäoikeutettua etua osuuskunnan taikka toisen jäsenen tai osuuden tai osakkeen omistajan kustannuksella.

    • Osuuskuntalaki

      Osuuskunta on henkilöiden vapaaehtoisesti muodostama hanke, jonka tarkoituksena on tyydyttää jäsentensä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia tarpeita ja tavoitteita yhteisesti omistetun ja demokraattisesti hallinnoidun yrityksen avulla.

      Miten tämä nyt sopii ja toimii nyt Osuuskunta PPO:ssa ?
      Minusta jäsenenä on kaikki osuustoiminnan periaatteet heitetty romukoppaan ja demokratia on hallinnoinnissa muuttunut diktatuuriksi. Onneksi näihin voimme me jäsenet vaikuttaa pienen piirin yrityksistä asettaa nämä faktat kyseenalaisiksi kaikilla hämäävillä tiedotteilla ja lakimiesten painostuksilla.

    • Osuuskuntalaki

      Osuuskunta PPO -konsernin emoyhtiö on Osuuskunta PPO,
      jonka tytäryhtiöitä ovat Cuuma Communications Oy ja PPO Sijoitus Oy. PPO Sijoitus Oy:n tytäryhtiöitä ovat PPO Kiinteistöt Oy, Pohjanmaan Verkkopalvelut - PVP Oy ja Riofori Oy. Osuuskunta PPO -konsernin osakkuusyhtiöitä ovat Datame Oy ja JPC-Studiot Oy.

      Siis päätoimialan mukainen sääntö on voimassa.
      Ei ole Osuuskunta PPO muuttunut sijoitusyhtiöksi !

    • Onko?

      Osuuskunta PPO luovuttanut varat PPO Sijoitus Oy:lle, jos, niin milloin.

    • Rintamamies

      Meillä jäsenillä on edelleen mahdollisuus saada omamme pois Osuuskunta PPO:sta kun vain huolehdimme että seuraavaan osuuskuntakokoukseen tuomme äänemme esille mitä haluamme= osuuskunnan purkaminen hallitusti ja kertynyt omaisuus jaettavaksi jäsenille joilta se ja sen mukanaolon aikana verkot-kuidut-mastot-kiinteistöt jne on kerättyä saatu ja nyt on myyty kilpailijalle joka nosti hinnat pilviin tavallisten jäsenten osalta. Sitten vaihtoehtoja löytyy mitä ja kenen palveluja käytämme..

    • Eriarvoisuus pois

      Jäsenien esittämiä asioita ei käsitellä, puuhastellaan vain hallituksen ja "konsultin" ( ent tj ) esityksiä joissa tavoitteena on edelleen saada kertyneet varat "upsalan ekonomien" ja "lakimiesten", asianajajien hoidettavaksi. Yrittäjiä ei kiinnosta asiat vaikka hinnat on nousseet ja nousee 1.3.2014 lisää..sitä on turha sitten valittaa "kun en minä ymmärrä..ymmärtänyt "..Kannattaa miettiä kenen joukoissa seisot.
      Jaettavaa on 150 M€..joka voidaan hoitaa tehdyn aloitteen pohjalta hallitusti ilman henkilökohtaisia veroseuraamuksia. Jos firmalle tulee veroja se on sen ajan murhe..se on kaikilta pois ! Ei verottajakaan vie kaikkea...

    • ArviLint

      Löytyi tällaiset perusteet Erityistarkastukselle:

      AVI määrää erityisen tarkastuksen, jos se katsoo tarkastukselle olevan painavia syitä. Painavia syitä erityisen tarkastuksen toimittamiselle ovat yleensä epäilyt yhteisön varojen väärinkäytöstä taikka yhteisön johdon tai joidenkin osakkeenomistajien tai jäsenten saamasta taloudellisesta hyödystä toisten osakkeenomistajien tai jäsenten kustannuksella. Epäiltyjen väärinkäytösten tulee olla sellaisia, joihin erityinen tarkastus voisi tuoda jotain lisäselvitystä esimerkiksi mahdollisen vahingonkorvauskanteen nostamista varten.

      Kysymys kuuluu:
      Miksi hallinto yrittää epätoivoisesti evätä tarkastuksen ?
      Mitä väärinkäytöksiä tarkastus tuo esille ?
      Millaisia hyötyjä jotkut toiset ovat saaneet toisten jäsenten kustannuksella ?

      Jos yksikin ylläolevista on tapahtunut niin siihen antaa viimeiset rivit vastauksen..ja jäsenillä on oikeusturva näissä asioissa !

    • Orwell

      Taas oli tuluut 8 työtöntä lisää ppo:n raunioille..että sellaisia päätöksiä pauli ja pojat tuli tehneeksi. No osuuskuntakokouksessa oikeaa rahanajako.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2058
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      245
      1836
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      59
      1423
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      113
      1281
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1238
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      104
      1095
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      950
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      907
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      847
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      821
    Aihe