Hesari: Ei alle 4000 eur/kk tuloilla helsinkiin

paha umpikuja

Hesari on kirjoitellut viime päivinä aktiivisesti, että pienituloisen vuokralaisen asema PK-seudulla on tukala. Tuloista suurin osa menee asumiseen ja ruokaan.
Esimerkiksi 2000 euron kk-tuloilla vuokra siemaisee jo reilusti yli puolet käteen jäävistä tuloista.

Taisin jostain nähdä aikaisemmin otsikon suosituksen. Ei siis alle 4 tonnin tuloilla pk-seudulle, sillä jos, niin on vain hgin kauppakamarin ruokaa, ei muuta.

4 tonnin kk-tulot taas tarkoittaa, että siivoojilla ei näille markkinoille ole asiaa. On vain toimihenkilöitä ja taas toimihenkilöitä, vaikka heitäkin irtisanotaan tänään yhä kiihtyvään vauhtiin. Tilanne on siis ajautumassa rajuun umpikujaan.
Tästä ei todellakaan mitään hyvää seuraa.

Muistan vielä jostain lukeneeni, että oman ostaminen on pk-seudulla mitoitettu vuokralla asumisen suuruiseksi. Ihmettelenkin, miten köyhillä mamuilla on intoa tunkea pk-seudulle, vaikka heillä ei ole kuin tuulen huuhtoma p erse.

Palstalla kirjoitellaan deflaatiosta. Se ei nyt asumisen tarpeista yhtään auta, vaikka muuten on hyvä asia. Näin ilmeisesti siksi, että vuokrajonot ja asuntokeinottelu - mistä muistan myös palstalla lukeneeni - tekee vääjäämättä tuhojaan.

20

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joskus isäntä

      Täällä maaseudulla tulee kylmä, kun kunta ei juuri sosiaalisesta rakentamisesta perusta ja hyvä niin. Asumisen ja varsinkin muuttamisen kalleus on yksi kilpailukyvyn esteistä, mutta siitä ei juuri välitetä, koska hyötyjät ovat "oikeita". Joskus muinoin teollisuus päätti, miten politiikkaa tehdään. Nyt se valtikka on asuntoja työkseen omistavilla tahoilla.

    • uuh ihhana tsadi

      Luulisin että helsingissä kuitenkin asuu myös siivoojia ja kaupan kassaneitejä. Niillä täytyy olla julmat palkat kun pystyy siellä asumaan, ellei sitten ajele joka päivä töihin turusta tai tampereelta.
      Mamuja ei taida korkeat vuokrat huolettaa?

      • 44455666666666666666

        Voivat saada asumistukea, ja jos eivät mitään tukia asumiseensa saa niin silloin asuvat jonkun toisen luona tai jossain kimppakämpässä ja ehkä halvemmalla jossain Vantaan puolella ja vaikka kauempanakin.


      • ketä elätät

        > siivoojia ja kaupan kassaneitejä. Niillä täytyy olla julmat palkat kun
        > pystyy siellä asumaan,

        Näyttävät olevan lapsia, jotka asuvat vanhempiensa luona. Siivoojallahan voi olla mies töissä myös ja tosiaankin, kun asuu stadin kämpässä vuokralla, saa asumistukea ja elää muuten nuukana niin on hgin kauppakamarin ruokaa kuten avaaja totesi eikä juuri muuta. Siinä on huvitukset vähissä, vaikka kaupunki tarjoaa kesällä yhtä sun toista. Mutta kun lähtee kaupungille, tietää ett pitää olla fyrkkaa taskuss, muuten on turha lähtee kokoomuksen kauppakamarin poikii elättää


    • 45434534
      • 232323

        Helsinkiläisten keskitulot yhtä korkeat kuin Liedossa ja Maskussa. LOL.

        Kyllä ne tatilaiset ovat äveriästä väkeä. Ei ihme, että haluavat kuntaliitosta Kauniaisten ja Espoon kanssa, kun tuota palkkatilastoa katsoo.


      • onneksi muualla
        232323 kirjoitti:

        Helsinkiläisten keskitulot yhtä korkeat kuin Liedossa ja Maskussa. LOL.

        Kyllä ne tatilaiset ovat äveriästä väkeä. Ei ihme, että haluavat kuntaliitosta Kauniaisten ja Espoon kanssa, kun tuota palkkatilastoa katsoo.

        Hesan keskiansiotasoa pudottaa tolkuton opiskelijoiden ja mamujen määrä. Sitten idiootit on valmiita maksamaan lähes kymppitonnin neliöhintoja että pääsee ryöstelijä-raiskaaja-rättipäiden keskuuteen asumaan. On se vaan niin polleeta asua tsadissa. No, ei se iso vika tarvi olla, kun se on päässä...


    • Halvalla pääsee

      Vähän naurataa teidän Heelsingin pellejen meno! Itsellä vuokra 400 ekua ja asunto laadukkampi kuin tämän seudun omistusasujilla. Palkaksi riittää alta 1500€ bruttona ja älä kuvittelekaan että täyttä päivää teen. Tälleen vaan sliippaillaillaan! Miksi sitoa itsensä tolkuttomiin velkoihin, kun ilmankin pärjää. Ei tarvitse edes muuttaa veneen alle. Tässä on ollut puumi, ei puumanainen, joka ylähuuli väpättäen on kertonut että huomenna on kaikki kalliimpaa. Täydellistä kusetusta, vaikka te Mjuulit ette ole vielä sitä itse tajunneetkaan? Auts! Kellä onni on se sen piilottakoon!

      • skördä

        "Itsellä vuokra 400 ekua ja asunto laadukkampi kuin tämän seudun omistusasujilla."

        Mitä se laatu nyt itse kullekin merkitsee. Kuulin kerran bussissa kun kaveri hehkutti toiselle "ala-kerrassa on juottola,ei oo meitsillä pitkä matka"

        laatua.


    • Luki.

      "Auts! Kellä onni on se sen piilottakoon!"

      Tai näinhän se menee .....kellä onni on niin se onnen kätkeköön.

    • jämäkkää menoa
    • Ent. 3 tonnin orja

      Stadilaiset ei tajuu elintasosta mitään. Tai sitten ne on ihan v**un tyhmiä asuessaan siellä. Tämä koskee erityisesti keskipalkkaisia duunareita ja toimihenkilöitä, jotka maksavat elämisensä itse. Miljonäärit ja sossupummit vielä ymmärtää, niillä kun ei asumiskulut tunnu missään.

      Täällä landella tienaa teollisuuden, pankkien ja kunnan asiantuntijatehtävissä saman mitä stadissa. Akateemisen nuorehkon toimihenkilön liksat on 3-5 tonnia miinus verot. "Pieni" ero stadiin tulee siinä, että työmatkan pituus on 10 minuuttia kävellen, asuminen maksaa 50% pk-seudusta, laatuaikaa perheen parissa vietettäväksi jää 100% enemmän, ulkona syöminen ja juominen on 25% halvempaa ja ainoa häiriökäyttäytyjä kaupungilla on 62-vuotias naapurin Kalervo, joka on aina tykännyt keskioluesta ja käänispäissään heittäytyy tyrhan tuttavalliseksi.

      Minua ei ainakaan takaisin stadiin saisi kilon palasinakaan. Ainoa palvelu mitä sieltä tarttee on Helsinki-Vantaa 2 x vuodessa. Pitkä viikonloppu Berliinissä tai Madridissa kustantaa saman mitä Helsingissä.

      • Ei hinkua PKS

        Et ole ainoa, joka noin ajattelee. Mutulla heittäisin että vuosituhannen vaihteessa kun sillä vielä itse olin, oli siedettävää. Sen jälkeen ongelmat ovat vain kärjistyneet. Tietenkin sillä voi mennä todella hyvinkin uraa ajatellen ja elää kuin pumpulissa. Mutta jos tipahdat, niin kyyti on kovaa. Ongelmat ovat toki näissä keskisuurissa kaupungeissakin, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä.


      • 19+17

        "ainoa häiriökäyttäytyjä kaupungilla on 62-vuotias naapurin Kalervo, joka on aina tykännyt keskioluesta ja käänispäissään heittäytyy tyrhan tuttavalliseksi. "

        Heh tuo on muuten totta.


      • Pysykää poissa

        "Minua ei ainakaan takaisin stadiin saisi kilon palasinakaan. Ainoa palvelu mitä sieltä tarttee on Helsinki-Vantaa 2 x vuodessa. Pitkä viikonloppu Berliinissä tai Madridissa kustantaa saman mitä Helsingissä."

        Helvetin hyvä että tuollaiset maalaistolvanat pysyvätkin poissa. Tosin joka päivä juna/bussi tuo tänne landepaukkuja, miksi ette pysy poissa, miksi tänne änkeätte?


    • ei kehä 3 sisälle ei

      Tiesittekö muuten että Helsingin rautatieasema om maailman suurin ulkovessa.

    • Syy_selvä_fiksu_lähde

      Nyt Herrrrliiinin sanovat valittavat taas aivan toista :

      Miksi suomalaiset eivät halua muuttaa työn perässä ...
      www.hs.fi/kotimaa/a1452493435483

      Kusiaisille selvä vastaust tulee tässä: FIKSUT eivät lähde natsien kynittäviksi !!

      SIKSI

    • Otan_Osaa

      Robotit hoitaa jatkossa mitättömät työt, kuten siivoamisen ja yksinkertaiset konttorityöt. Helsinki jää varakkaiden, koulutettujen ja älykkäiden temmellyskentäksi,

    • stadistadilaisten

      Eihän maaseudulle saa edes nopeita nettiyhteyksiä. Toisaalta, mitäpä siellä tietokoneilla tekee,jos ei niitä kykene käyttäämään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe