lapsi lähdössä intiaan,neuvoja?

huolestunutmom

17v tyttäreni on lähdössä vaihtoon Intiaan oppimaan englantia ja kulttuuria vuodeksi. Äitinä olen hieman huolissani, en ole itse koskaan Intiassa käynyt, onko sieelä turvallista? Tytär välttämättä haluaa Intiaan, itse USA'ta yrittänyt ehdotella.. Miten pukeutuminen? Minkälaista elämä siellä on? Onko turvallista? Tottuuko lämpöön? Ruokapuoli, mitä uskaltaa syödä? Applen kone harkinnassa. Kannattaako ostaa Intiasta vai Suomesta ennen reissua? Kertoisitteko vinkkejä?

11

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ymmärrän

      huolestumisesi, etenkin kun et ole itse käynyt Intiassa.

      Totta kai elämä Intiassa on kovin toisenlaista kuin Suomessa, mutta eikö se ole juuri yksi niistä positiivisista kokemuksista vaihdossa?

      Pukeutuminen: Riippuu niin kovin siitä, mihin hän on menossa. Suurkaupungeissa nuoriso pukeutuu niin kuin missä tahansa muuallakin. Pikkuisen halutaan erottua perinteisestä intialaisesta pukeutumiskoodista, pikkuisen halutaan jopa ärsyttää vanhempia ihmisiä. Noin yleisesti ottaen, intialaiset suhtautuvat melko suvaitsevaisesti länkkäreiden vaatetukseen. Kannattaa kuitenkin huomioida paikka ja sen tavat - säästyy ainakin ylenpalttiselta tuijotukselta (tosin vaaleaihoista eurooppalaista tuijotetaan aina!). Mitä pienempi paikka, sen tiukemmat säännöt. Säärten esittely, paljaat olkapäät eivät kuulu perinteiseen intialaiseen pukeutumiseen, mutta paljas keskivartalo on ok. Mutta tämäkin sääntö kumoutuu, jos kaupunki on vaikkapa muslimienemmistöinen.

      Elämä: Intia on niin monikulttuurinen maa, ettei ole mitään tyypillistä 'intialaista elämää'. Omat kokemukset: Aikakäsitys poikkeaa kovasti siitä mihin me olemme tottuneet. Järkyttävä byrokratia. Tavallisen tallaajan (= ylempi keskiluokka), jonka ei tarvitse keskittyä selviämään hengissä jokapäiväisestä elämästä (= kerjäläiset), elämä on mielestäni rennompaa kuin mitä meillä Suomessa.

      Turvallista: On ja ei. Terveellä maalaisjärjellä, ja hyvällä tilannetajulla selviää pitkälle. Aika nopeasti oppii haistamaan huijarit.

      Tottuuko lämpöön: Yksi tottuu, toinen ei. Riippuu taas niin kovin paljon siitä, minne päin Intiaa menee. Kun katsot Intian karttaa, niin voit itsekin havaita, että etelän ja pohjoisen ilmastolla on oltava valtava ero! Omasta mielestäni esim. monsuuni Mumbaissa on aika vastenmielinen kokemus.

      Ruoka: Pääsääntöisesti erittäin hyvää. Se mitä syö, ja missä syö, on taas näitä maalaisjärki-juttuja. Käsidesiä on hyvä käyttää. Etenkin alkuun kannattaa olla super-tarkka syömissään, suomalainen liikaan hygieeniaan totutettu masu saattaa kääntyä ympäri, mutta kun se tottuu uuteen bakteerikantaan, niin eipä se enää reagoikaan aivan niin rajusti. Jos ongelmia tulee, niin heti vaan hakemaan lääkkeet lähimmästä drug storesta.

      Tietotekniikan hinnoissa ei ole juurikaan eroja. Intiassa tosin on paljon enemmän merkkejä tyrkyllä. Jos kerran on Applen aikoo hankkia, niin aivan sama ostaako sen Suomesta tai Intiasta. Ehkä huolto/takuusyistä Suomesta.

      Stressivapaata vaihtoon valmistumista teille molemmille! Ja P.S: Ehdottomasti komppaan tytärtäsi! Kyllä Intiasta saa paljon enemmän irti kuin USA:sta :)

    • Huolet pois

      Huolet pois! Ensinnäkin, jos lapsesi on menossa ihan normaaliin vaihtoon, niin kyseessä on silloin turvallinen juttu. Asuu kunnollisessa intialaisessa perheessä ja autonkuljettaja vielä lapset kouluun taikka koulubussille ja hakee vastaavasti iltapäivällä kotiin. Perheen kotiapulainen huolehtii paljosta kotona.
      Intialainen perhe on kokemus nuorelle (positiivinen) ja oppii hieman toisenlaisia arvoja elämään. Koulua on myös lauantaina ja koulupuku kuuluu (yleensä) koulunkäyntiin. Itse pidän Intiaa paljon parempana vaihtoehtona USA:lle
      Lämpöön tottuu ja asunnoissa on yleensä ilmasointi, riippuen tietysti hieman perheestä, mutta näissä tapauksissa on ilmastointi. Intialaiset nuoret pukeutuvat hyvin länsimaisesti, joten pukeutumisen suhteen ei suurempia ongelmia. Liian paljastavia vaatteita ei pidä olla kuitenkaan. Ruokaa tehdään perheissä itse hyvistä aineista ja kotiapulainen tekee ruokaa, eli ruoka on aina tuoretta. Mausteiden tulisuus voi aiheuttaa pientä totuttelua alkuun, mutta siihen tottuu nopeasti. Intialainen ruoka on hyvää!!! Pullotettua vettä juodaan ja perheissä on vesiautomaatti, johon vaihdetaan vesipulloa päivittäin. Hanavettä ei voi käyttää kuin peseytymiseen.
      Tietokoneita myydään Intiassa ja halvemmalla, kuin Suomessa, mutta ei ole suuri kustannus ostaa täältä Suomesta valmiiksi, niin ei tule sitten yllätyksiä. Tuuletinalusta kannattaa ostaa Intiasta kannettavalle tietokoneelle, jos sellaista käyttää, se ei maksa paljokaan siellä.
      Elämä on turvallista, koska kouluun kulkeminen tapahtuu (yleensä) autonkuljettajan kyydissä ja koulun bussilla. Jos perhe asuu omakotitalossa, on perheellä runsaasti henkilökuntaa ja asuinalueella on vielä oma vartiointi. Kerrostaloissa on omat vartijat ala-aulassa ja portilla. Meno on kuitenkin rentoa, vaikka saattaa kuulostaa oudolta. Iltaisin nuoret tapaavat toisiaan, riippuu tietysti perheistä, mutta sääntöjä noudatetaan huomattavasti paremmin, kuin meillä täällä Suomessa.
      Oma veikkaukseni on, että lapsesi oppii paljon vuoden aikana Intiassa ja pitää kokemustaan elämänsä parhaana kokemuksena.

    • Intiaan vaan

      Minne Intiassa lapsesi on menossa vaihtoon? Intia on kuitenkin iso maa ja olosuhteet vaihtelee jo ilmasonkin puoleen. Sadeaika joillakin seuduilla on aika epämielyttävä, jos silloin joutuu olemaan sellaisella seudulla.
      Intia on parempi vaihtoehto minunkin mielestäni.

    • Intiaan minäkin

      Jenkeistä olisin enempi huolestunut, jos sinne olisi haluamassa vaihtariksi. Intia on simppeli homma, sinne vaan jos kerran haluja on ja pääsee!
      Jenkeissä aika surkeaa, varsinkin jos joutuu johonkin käpykylään ja niitähän jenkeissä riittää!
      Intiassa on mahdollisuus verkostoitua tulevaisuutta ajatellen paljon paremmin.

    • Anna 23v

      Rohkeasti matkalle vaan, kyllä se siitä.

      • Taasko se alkoi

        Trolli!! Eikö tuo aamiaskeskustelu jo riittänyt...


    • intian reissaaja

      Huolet pois, kyllä hän pärjää. enemmän huolissaan olisin Usasta, turvallisempaa intiassa kuin Usassa sanoisin. riippuu ihan varmaan paikasta minne sinne menee, mutta sieltä niitä uusia hyviä kokemuksia intiassa hieno kulttuuri. siellä kannattaa silti kunnioittavasti pukeutua vaikka onkin kuuma, olkapäät peittoon jne... tosin nuoriso voi nykyään jo pukeutua länsimaalaisemmin.... en tiedä, itse olen yksin reissannut intiassa, ei mitään epäilyttävää koskaan, varovainen aina kannattaa tietenkin olla ihan missä vaan, Suomessakin!

    • matkailija5

      Miksi Intiaan oppimaan englantia? Käyn englannin keskusteluryhmässä, opettajamme maailmalla monessa maassa asunut suomalainen. Vein hänelle alkuvuodesta intialaisen sanomalehden . Ihmettelin miksi en ymmärrä lehdestä paljon mitään. Hän kertoi lukeneensa vastaavia julkaisuja. Kieli on noin sata vuotta vanhaa englantia.
      Useita kertoja Intiassa käyneenä en suosittele Intiaa englannin kieliopintojen paikaksi. Syntyperäinen englantilainen nuori mieskään ei ymmärtänyt ko maan englantia.

      • EVOT!

        Oletkohan kunnolla Intiassa edes käynnytkään? Monet intialaiset tietysti puhuvat huonoa englantia, mutta kyllä siellä koulussa opetetaan ihan kunnollisesti, jos vaihto-oppilaaksi menee Intiaan. Ei liene kokemusta lainkaan Intiassa opiskelusta?
        Tuota lehtien lukemistakin hieman epäilen, sillä tässä työpöydälläni on nippu intialaisia sanomalehtiä, täysin hyvällä englannilla kirjoitettuja.


    • Vaihto

      Toivottavasti ei ole vielä mennyt. En ikinä antaisi tyttäreni mennä ko. maahan.
      Tyttäresi henki ei siellä ole minkään arvoinen kun itialaiset miehet pääsevät puuhiinsa. Torakan henki on arvokkaampi.

      • Huolet pois

        Et ole ilmeisesti edes Intiassa käynnytkään ja oppilaisvaihdosta puhumattakaan. Intialaisessa perheessä on turvallista olla juuri vaihto-oppilaana tuolla aiemmin kertomani perusteella.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe