Yhteispalvelupiste, kas kas?

Kaupunginv.ala-aula

Joskus kauan, kauan sitten historiamme "surkein hallitus" aloitti yhteispalvelupisteen käynnistämisen kaupunginvirastolle ala-aulaan, tarkoituksena oli mm. tarjota kuntalaisille työvoimahallinnon, lupaviranomaisten,veropalvelujen jne pois siirtyneiden
valtion hallinnon asiakaspalveluja.

Taisi saapua myös eräs hra Böhme yhteyssihteerin tittelillä virastolle ihan tämän palvelupisteen käynnistämistä varten.

Kysymys kuuluu, onko palvelupiste käyttöön varustettu ja mitä sen toimi-alaan kuuluu?

Korjaan nyt aloitustani, historian surkein kaupunginhallitus on juuri nyt Pyhäjärvellä, HE veivät edelliseltä hallitukselta ko. tittelin heti vajaan 2 kk toiminnan jälkeen.
Bravoo, siinä on lapsenlapsille naurattamista.

62

567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juolavehnän juukeli

      Sitä yhteispalvelupistettä minäkin olen kaivannut. Se on ollut nyt rakenteilla kaksi (lue: 2) vuotta, niinkuin puutarhapalsta ja porkkanamaa.

    • pääläri-erkki

      Kohta pääsöö puolukkaan toverit!

    • Etanahallitus

      Mene pääläri-erkki puutarhapalstalle, päälärin pulunpaskasisuksen kun kumoat perunan juureen, niin vot, johan pukkaa mukulaa.

      Yhteispalvelupiste. ASIAA!
      Paikallislehti varmaan tiedottaa ahkerien toimittajiensa kautta ensi-viikolla (12/14) miten palvelut pelaa ja mitä palveluja me viraston ystävällisiltä työntekijöiltä saamme.

    • Höyläten fiilaan

      Nyt on yhteishaku meneillään ja työvoimatoimisto on siellä "jossain kuonannevan tuolla puolen".

      Pitäisi saada lomakkeita. Saanko minä hyvin huolellisesti perustetusta (perustamis- ajan kulumisen perusteella) yhteispalvelupisteestä?

      Tehtiinkö Böhmestä pääpuolueiden yhteishyvämies ja vt . kaupunginjohtajan hyppysammakko ja kaupungintalon kerrospalvelija, vai tekeekö hän hänelle korvamerkittyä työtäkin?

      • järki kätteen

        Sulla näyttää olevan netti käytössä. Kaikki lomakkeet löydät netistä!

        Turvallista matkaa!


      • tarkkuutta

        toisaalta, jos tarkkaan pohtii niin YHTEISpalvelupiste ei ole sama asia kuin YHTEYSsihteeri ... että silleen


      • oikean puolelle
        tarkkuutta kirjoitti:

        toisaalta, jos tarkkaan pohtii niin YHTEISpalvelupiste ei ole sama asia kuin YHTEYSsihteeri ... että silleen

        Yhteyssihteeri tuli virastolle YHTEISPALVELUPISTEEN käyntiin laittamisen nimissä.
        Hänen työnkuvaansa kuuluu (kuten hall päätös kertoo) ko. toiminnan valmistelu.

        Tarkkuutta joo, kunhan tarkasti ottaen kohdennetaan työaika työsopimuksen mukaiseen työhön.

        Böhmen yhteyssihteeri -nimikkeen tilalle sopii, kuultujen ja nähtyjen mukaan,
        Siirtelijä.


      • tiedoksi vaan
        oikean puolelle kirjoitti:

        Yhteyssihteeri tuli virastolle YHTEISPALVELUPISTEEN käyntiin laittamisen nimissä.
        Hänen työnkuvaansa kuuluu (kuten hall päätös kertoo) ko. toiminnan valmistelu.

        Tarkkuutta joo, kunhan tarkasti ottaen kohdennetaan työaika työsopimuksen mukaiseen työhön.

        Böhmen yhteyssihteeri -nimikkeen tilalle sopii, kuultujen ja nähtyjen mukaan,
        Siirtelijä.

        näemma rinnevaara kirjoittaa tänne! sehän böhmen töihin otti viimeisinä virkatöinään


    • aie 15.11.2011

      Kaupunginhallitus
      § 99

      18.02.2013

      YHTEISPALVELUPISTEEN PERUSTAMINEN
      581/00.00.01/2012
      KHALL § 99



      Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätettyä 13.10.2011 lakkauttaa Nivala-Haapajärven seutukunnan työ- ja elinkeinotoimiston Pyhäjärven toimipisteen, jossa työskenteli kolme työvoimaneuvojaa, pidettiin Pyhäjärvellä 10.11.2011 neuvottelu yhteispalvelupisteen perustamisesta.

      Neuvotteluun osallistuivat edustajat Pohjois-Pohjanmaan liitosta, Aluehallintovirastosta, Verohallinnosta, Kelalta, Oikeusaputoimistosta ja Työvoimahallinnosta. Kaikki osapuolet ilmaisivat halukkuutensa osallistua yhteispalvelupisteen toimintaan. Pyhäjärven kaupungin yhteispalvelupisteen sijaintipaikaksi oli alustavasti esillä kaupungintalon neuvonta.Pyhäjärven kaupunginhallitus päättikin 15.11.2011 perustaa yhteispalvelupisteen Pyhäjärvelle 1.1.2012 alkaen ja tehdä sopimukset yhteispalveluiden tuottamisesta toimintaan mukaan tulevien viranomaistahojen kanssa.

      Työ- ja elinkeinotoimistolta tuli asiaan liittyen myös sopimusluonnos. Työ- ja elinkeinotoimisto kuitenkin jatkoi yhden työvoimaneuvojan vastaanottoa kaupungintalon neuvonnan yhteydessä olevassa huoneessa kesään 2012 asti. Tarjotut palvelut olivat rajalliset; esimerkiksi työnhaun uusiminen pyhäjärvisten oli hoidettava TE-toimiston Haapajärven toimipisteessä. Lisäksi aikuisopintoneuvoja piti kerran kuukaudessa vastaanottoa kaupungintalolla.

      Yhteispalvelupiste tarkoittaisi sitä, että kaupungin omien palvelujen lisäksi tarjolla olisi yhden tai useamman valtion viranomaisen rajattuja palveluja. Kunkin valtion viranomaisen kanssa on tehtävä erillinen sopimus.

      Pyhäjärvellä on vielä Kelan, poliisin ja oikeusaputoimiston (ml. edunvalvonta) asiakaspalvelutoimipaikka. TE-toimiston palvelujen lisäksi keskeistä olisi saada yhteispalvelusta sopimus alusta lukien myös Verohallinnon kanssa. Yhteispalvelupisteessä voisi olla myös maistraatin, aluehallintoviraston ja ELY-keskuksen palveluja (lomakkeita ja neuvontaa).

      Vastuuviranomaisena toimisi kaupunki ja pisteessä työskentelisivät kaupungin työntekijät. Viranomaiset maksavat pientä korvausta yhteispalvelusta toiselle viranomaiselle (tässä tapauksessa kaupungille). Valtion viranomaiset ovat tehneet luettelon niin sanotuista vakiopalveluista, joita kuntienkin ylläpitämistä yhteispalvelupisteistä voi saada. Esimerkiksi maistraatin asioita, kuten kauppa- ja yhdistysrekisteri-ilmoitukset, saisi pisteessä vireille.

      Tavoitteena tulee olla, että TE-toimiston ja kenties muidenkin viranomaisten virkailija voisi pitää tietyin väliajoin ajanvarauksella toimivia vastaanottopäiviä. Tavoitteena olisi myös etäpalvelu eli asiakas voisi asioida viranomaisen kanssa yhteispalvelupisteestä videoneuvotteluyhteydellä ja esim. saada neuvoja lomakkeen täyttöön ja tarvittaviin liitteisiin.


      --jatkuu seuraavassa viestissä

      • aie 15.11.2011

        Lisäksi pisteessä tehtäisiin avustavaa asiakaspalvelua: mm. esitteiden ja lomakkeiden jakelua, alkuneuvontaa, hakemusten vastaanottoa ja opastusta sähköisten verkkopalveluiden käyttöön. Yhteispalvelupiste saa ja voi tehdä yhteistyötä myös kolmannen ja yksityissektorin kanssa; mm. myydä tapahtumalippuja.



        Kesän 2012 jälkeen yhteispalvelupisteen perustaminen on ollut uudelleen vireillä. Pirjo Niemi, Pirjo Jokela ja Erkki Böhme kävivät tutustumassa 4.9.2012 Kyyjärven ja Kivijärven yhteispalvelupisteisiin; molemmilla on sopimukset useamman valtion viranomaisen kanssa.

        Lokakuun viimeisenä päivänä 2012 kaupunginjohtaja nimesi työryhmän valmistelemaan yhteispalvelupisteen vaatimia ja muita kaupungintalon tilajärjestelyjä. Ryhmään kuuluvat Sami Laukkanen, Pirjo Niemi, Väinö Ruotoistenmäki ja Erkki Böhme; lisäksi Jukka Lehtosaari ja Antti Taskinen ovat osallistuneet ryhmän työhön.

        Työ- ja elinkeinotoimiston kanssa käytyjen keskustelujen perusteella TE-toimistolta tuli uudistettu sopimusluonnos 6.11.2012.

        Aikuisopintoneuvojan kanssa on sovittu, että hän jatkaa vastaanottoa kaupungintalolla myös vuonna 2013 (27.2., 27.3., 17.4., 8.5., 29.5. ja 19.6.).

        Tilatyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 11.12.2012. Ensimmäisen vaiheen toimenpiteiksi päätettiin tulostin-kopiokoneen siirto postitushuoneesta aulaan ja saapuvan postin käsittelyn siirto neuvonnan takahuoneesta postitushuoneeseen. Lisäksi päätettiin tehdä postitushuoneesta toimivampi. Näin saapuva posti saatiin pois mahdollisen yhteispalvelupisteen asiakastiloista.

        Lähtevän ja saapuvan postin turvallisuus paranee uudella järjestelyllä huomattavasti; postitushuone on aina lukittuna kun lähetti ei ole huoneessa. Aulaan tulevan tulostin-kopiokoneen ympärille hankitaan kaappeja monistuspapereita varten ja työtaso; tarvittaessa työpisteen ympärille hankitaan seinäkkeitä. Tulostin-kopiokoneelle asennettiin sähkö- ja tietokoneyhteydet aulaan joulukuun lopussa ja kone siirrettiin sinne 14.1.2013. Tämän jälkeen asennettiin saapuvan postin lokerikot postitushuoneeseen.

        Tilatyöryhmän toisessa kokouksessa 7.2.2013 tehtiin loput yhteispalvelupisteen vaatimat päätökset. Neuvonnan (huone 205) tiloissa ollut palvelusihteerin työpiste siirretään neuvonnan viereiseen huoneeseen (206). Huoneessa 205 olevat toimistotarvikkeet siirretään varastohuoneeseen 207. Varastohuoneesta 207 siirretään monistuspaperit tulostin-kopiokoneen viereisiin kaappeihin ja varastoon 233. Varastosta 207 tulee näin toimistotarvikevarasto ja varastosta 233 paperivarasto. Varastossa 233 nyt olevat tavarat käydään läpi ja säilytettävät tavarat siirretään yläkerran arkiston etuhuoneeseen (323 A), jonne tehdään hyllyjä ja / tai hankitaan kaappi; ja lahjatavaroille hankitaan kaappi johonkin hallintotoimen toimistohuoneeseen.



        Toimenpiteiden tarkoituksena on tyhjentää neuvonnan huoneen (205) takaosa yhteispalvelupisteen tarpeita silmällä pitäen. Tilatyöryhmä teki helmikuussa kokouksessaan myös loput yhteispalvelupisteen perustamiseen liittyvät tilaratkaisupäätökset.

        Päätösten mukaan käyntiyhteys neuvonnan vieressä olevaan, tulevaan palvelusihteerin huoneeseen (206) on puhelinvaihdenurkkauksen kautta; suora yhteys neuvonnan takahuoneesta ko. huoneeseen ja puhelinvaihteen nurkkaukseen katkaistaan turvallisuuden takia. Näin yhteispalvelupisteen käyttöön jäävä neuvonnan takahuone jaetaan remontoiden kolmeen osaan: asiakasneuvottelutila (viranomaisten ja muiden yhteistyökumppaneiden vastaanotot ja tapaamiset), videoneuvottelutila (etäyhteys viranomaiseen) ja itsepalvelutila (tietokone nettiasiointia varten ja odotustila, lomaketelineet ym.).


        jatkuu seuraavassa


      • aie 15.11.2011
        aie 15.11.2011 kirjoitti:

        Lisäksi pisteessä tehtäisiin avustavaa asiakaspalvelua: mm. esitteiden ja lomakkeiden jakelua, alkuneuvontaa, hakemusten vastaanottoa ja opastusta sähköisten verkkopalveluiden käyttöön. Yhteispalvelupiste saa ja voi tehdä yhteistyötä myös kolmannen ja yksityissektorin kanssa; mm. myydä tapahtumalippuja.



        Kesän 2012 jälkeen yhteispalvelupisteen perustaminen on ollut uudelleen vireillä. Pirjo Niemi, Pirjo Jokela ja Erkki Böhme kävivät tutustumassa 4.9.2012 Kyyjärven ja Kivijärven yhteispalvelupisteisiin; molemmilla on sopimukset useamman valtion viranomaisen kanssa.

        Lokakuun viimeisenä päivänä 2012 kaupunginjohtaja nimesi työryhmän valmistelemaan yhteispalvelupisteen vaatimia ja muita kaupungintalon tilajärjestelyjä. Ryhmään kuuluvat Sami Laukkanen, Pirjo Niemi, Väinö Ruotoistenmäki ja Erkki Böhme; lisäksi Jukka Lehtosaari ja Antti Taskinen ovat osallistuneet ryhmän työhön.

        Työ- ja elinkeinotoimiston kanssa käytyjen keskustelujen perusteella TE-toimistolta tuli uudistettu sopimusluonnos 6.11.2012.

        Aikuisopintoneuvojan kanssa on sovittu, että hän jatkaa vastaanottoa kaupungintalolla myös vuonna 2013 (27.2., 27.3., 17.4., 8.5., 29.5. ja 19.6.).

        Tilatyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 11.12.2012. Ensimmäisen vaiheen toimenpiteiksi päätettiin tulostin-kopiokoneen siirto postitushuoneesta aulaan ja saapuvan postin käsittelyn siirto neuvonnan takahuoneesta postitushuoneeseen. Lisäksi päätettiin tehdä postitushuoneesta toimivampi. Näin saapuva posti saatiin pois mahdollisen yhteispalvelupisteen asiakastiloista.

        Lähtevän ja saapuvan postin turvallisuus paranee uudella järjestelyllä huomattavasti; postitushuone on aina lukittuna kun lähetti ei ole huoneessa. Aulaan tulevan tulostin-kopiokoneen ympärille hankitaan kaappeja monistuspapereita varten ja työtaso; tarvittaessa työpisteen ympärille hankitaan seinäkkeitä. Tulostin-kopiokoneelle asennettiin sähkö- ja tietokoneyhteydet aulaan joulukuun lopussa ja kone siirrettiin sinne 14.1.2013. Tämän jälkeen asennettiin saapuvan postin lokerikot postitushuoneeseen.

        Tilatyöryhmän toisessa kokouksessa 7.2.2013 tehtiin loput yhteispalvelupisteen vaatimat päätökset. Neuvonnan (huone 205) tiloissa ollut palvelusihteerin työpiste siirretään neuvonnan viereiseen huoneeseen (206). Huoneessa 205 olevat toimistotarvikkeet siirretään varastohuoneeseen 207. Varastohuoneesta 207 siirretään monistuspaperit tulostin-kopiokoneen viereisiin kaappeihin ja varastoon 233. Varastosta 207 tulee näin toimistotarvikevarasto ja varastosta 233 paperivarasto. Varastossa 233 nyt olevat tavarat käydään läpi ja säilytettävät tavarat siirretään yläkerran arkiston etuhuoneeseen (323 A), jonne tehdään hyllyjä ja / tai hankitaan kaappi; ja lahjatavaroille hankitaan kaappi johonkin hallintotoimen toimistohuoneeseen.



        Toimenpiteiden tarkoituksena on tyhjentää neuvonnan huoneen (205) takaosa yhteispalvelupisteen tarpeita silmällä pitäen. Tilatyöryhmä teki helmikuussa kokouksessaan myös loput yhteispalvelupisteen perustamiseen liittyvät tilaratkaisupäätökset.

        Päätösten mukaan käyntiyhteys neuvonnan vieressä olevaan, tulevaan palvelusihteerin huoneeseen (206) on puhelinvaihdenurkkauksen kautta; suora yhteys neuvonnan takahuoneesta ko. huoneeseen ja puhelinvaihteen nurkkaukseen katkaistaan turvallisuuden takia. Näin yhteispalvelupisteen käyttöön jäävä neuvonnan takahuone jaetaan remontoiden kolmeen osaan: asiakasneuvottelutila (viranomaisten ja muiden yhteistyökumppaneiden vastaanotot ja tapaamiset), videoneuvottelutila (etäyhteys viranomaiseen) ja itsepalvelutila (tietokone nettiasiointia varten ja odotustila, lomaketelineet ym.).


        jatkuu seuraavassa

        -jatkoa

        Yhteispalvelupisteen perustaminen vaatii kaupungintalon tilaremontin, sopimusten tekemisen yhteispalvelupisteeseen tulevien viranomaisten kanssa, kun on esittää tarkoitukseen suunnitellut tilat sekä videoneuvottelujärjestelmän ja muun tietotekniikan sekä kalusteiden hankintaa. Lisäksi yhteistyökumppaneiden on koulutettava kaupungin työntekijöitä (palvelusihteerit ja muut heitä sijaistavat työntekijät) ennen toiminnan alkua.

        Arvion mukaan tilaremontti on valmis ja kalusteet sekä tekniikka paikalleen asennettuna huhtikuun 2013 loppuun mennessä ja yhteispalvelupisteen avajaiset on toukokuussa 2013.

        Alustava arvio remontin kustannuksista on 10 000 euroa, kalustuksesta 5 000 ja tekniikan kustannuksista 5 000 euroa. Kaupungin talousarviossa ei ole varauduttu yhteispalvelupisteen perustamiskustannuksiin.

        Yhteispalvelupiste lisäisi pyhäjärvisten julkisia palveluja ja turvaisi niiden saatavuutta jatkossakin. Kaupunkiorganisaation toiminnan ja palveluiden kehittäminen (esim. yhteispalvelupiste) on jatkuvasti jouduttu keskeyttämään hallintotoimen henkilöstön oltua jatkuvasti sidottu aikaa paljon vaativiin, viranomaisten asettamissa määräajoissa valmisteltaviin hallinnollis-oikeudellisiin asioihin.

        Vs. kaupunginjohtajan ehdotus:

        Kaupunginhallitus merkitsee toimenpiteet yhteispalvelupisteen perustamiseksi tiedoksi ja päättää, että esittelytekstissä kerrotun mukaisesti toimenpiteitä yhteispalvelupisteen perustamiseksi voidaan jatkaa.



        Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy yhteispalvelupisteen perustamiskustannuksiin 20.000 euron määrärahan lisäbudjetissa.



        Päätös:



        Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä päätösehdotuksen lisäyksin, että

        - sopimuksissa yhteispalveuiden tuottamisesta edellytetään kaikkien viranomaisten osalta edustajiensa aikataulutettua fyysistä läsnäoloa ja asiakaspalvelua yhteispalvelupisteessä ja että

        - yhteispalvelupisteen tilakustannukset ja yhteispalveluiden tuottamiseen osallistuvien kaupungin toimihenkilöiden henkilöstökustannukset jyvitetään yhteispalveluiden tuottamiseen osallistuvien viranomaisten kesken.


      • kuulemma
        aie 15.11.2011 kirjoitti:

        -jatkoa

        Yhteispalvelupisteen perustaminen vaatii kaupungintalon tilaremontin, sopimusten tekemisen yhteispalvelupisteeseen tulevien viranomaisten kanssa, kun on esittää tarkoitukseen suunnitellut tilat sekä videoneuvottelujärjestelmän ja muun tietotekniikan sekä kalusteiden hankintaa. Lisäksi yhteistyökumppaneiden on koulutettava kaupungin työntekijöitä (palvelusihteerit ja muut heitä sijaistavat työntekijät) ennen toiminnan alkua.

        Arvion mukaan tilaremontti on valmis ja kalusteet sekä tekniikka paikalleen asennettuna huhtikuun 2013 loppuun mennessä ja yhteispalvelupisteen avajaiset on toukokuussa 2013.

        Alustava arvio remontin kustannuksista on 10 000 euroa, kalustuksesta 5 000 ja tekniikan kustannuksista 5 000 euroa. Kaupungin talousarviossa ei ole varauduttu yhteispalvelupisteen perustamiskustannuksiin.

        Yhteispalvelupiste lisäisi pyhäjärvisten julkisia palveluja ja turvaisi niiden saatavuutta jatkossakin. Kaupunkiorganisaation toiminnan ja palveluiden kehittäminen (esim. yhteispalvelupiste) on jatkuvasti jouduttu keskeyttämään hallintotoimen henkilöstön oltua jatkuvasti sidottu aikaa paljon vaativiin, viranomaisten asettamissa määräajoissa valmisteltaviin hallinnollis-oikeudellisiin asioihin.

        Vs. kaupunginjohtajan ehdotus:

        Kaupunginhallitus merkitsee toimenpiteet yhteispalvelupisteen perustamiseksi tiedoksi ja päättää, että esittelytekstissä kerrotun mukaisesti toimenpiteitä yhteispalvelupisteen perustamiseksi voidaan jatkaa.



        Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy yhteispalvelupisteen perustamiskustannuksiin 20.000 euron määrärahan lisäbudjetissa.



        Päätös:



        Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä päätösehdotuksen lisäyksin, että

        - sopimuksissa yhteispalveuiden tuottamisesta edellytetään kaikkien viranomaisten osalta edustajiensa aikataulutettua fyysistä läsnäoloa ja asiakaspalvelua yhteispalvelupisteessä ja että

        - yhteispalvelupisteen tilakustannukset ja yhteispalveluiden tuottamiseen osallistuvien kaupungin toimihenkilöiden henkilöstökustannukset jyvitetään yhteispalveluiden tuottamiseen osallistuvien viranomaisten kesken.

        tuo hallituksen päätöshän (kun lisäsivät noita edellytyksiä) se asiaan kuulemma yhden lisäongelman on tehnyt - toivottavasti uskaltavat silti avata!
        kun ne viranomaiset eivät tule "aikataulutettuna fyysisesti läsnäoleviksi ja asiakaspalveluun yhteispalvelupisteeseen" - tämänhän tietää jo muualta kuten nivalasta ja kärsämäeltä.
        ja viranomaiset korvaa vakiosumman eikä mitään "kustannusten jyvittelyn" pohjalta - tämänkinhän tietää myös jo muualta. sellainen se systeemi on ja kelpaa muualla.
        mutta pyhäjärvellä aina halutaan tehdä omalla tavalla kaikki - edellytetään muilta sitä ja tätä - mutta ite ..........


      • vai miten se oli
        aie 15.11.2011 kirjoitti:

        -jatkoa

        Yhteispalvelupisteen perustaminen vaatii kaupungintalon tilaremontin, sopimusten tekemisen yhteispalvelupisteeseen tulevien viranomaisten kanssa, kun on esittää tarkoitukseen suunnitellut tilat sekä videoneuvottelujärjestelmän ja muun tietotekniikan sekä kalusteiden hankintaa. Lisäksi yhteistyökumppaneiden on koulutettava kaupungin työntekijöitä (palvelusihteerit ja muut heitä sijaistavat työntekijät) ennen toiminnan alkua.

        Arvion mukaan tilaremontti on valmis ja kalusteet sekä tekniikka paikalleen asennettuna huhtikuun 2013 loppuun mennessä ja yhteispalvelupisteen avajaiset on toukokuussa 2013.

        Alustava arvio remontin kustannuksista on 10 000 euroa, kalustuksesta 5 000 ja tekniikan kustannuksista 5 000 euroa. Kaupungin talousarviossa ei ole varauduttu yhteispalvelupisteen perustamiskustannuksiin.

        Yhteispalvelupiste lisäisi pyhäjärvisten julkisia palveluja ja turvaisi niiden saatavuutta jatkossakin. Kaupunkiorganisaation toiminnan ja palveluiden kehittäminen (esim. yhteispalvelupiste) on jatkuvasti jouduttu keskeyttämään hallintotoimen henkilöstön oltua jatkuvasti sidottu aikaa paljon vaativiin, viranomaisten asettamissa määräajoissa valmisteltaviin hallinnollis-oikeudellisiin asioihin.

        Vs. kaupunginjohtajan ehdotus:

        Kaupunginhallitus merkitsee toimenpiteet yhteispalvelupisteen perustamiseksi tiedoksi ja päättää, että esittelytekstissä kerrotun mukaisesti toimenpiteitä yhteispalvelupisteen perustamiseksi voidaan jatkaa.



        Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy yhteispalvelupisteen perustamiskustannuksiin 20.000 euron määrärahan lisäbudjetissa.



        Päätös:



        Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä päätösehdotuksen lisäyksin, että

        - sopimuksissa yhteispalveuiden tuottamisesta edellytetään kaikkien viranomaisten osalta edustajiensa aikataulutettua fyysistä läsnäoloa ja asiakaspalvelua yhteispalvelupisteessä ja että

        - yhteispalvelupisteen tilakustannukset ja yhteispalveluiden tuottamiseen osallistuvien kaupungin toimihenkilöiden henkilöstökustannukset jyvitetään yhteispalveluiden tuottamiseen osallistuvien viranomaisten kesken.

        remontti näytti valmistuvan tammikuussa 2014 ... tais pukata teknisen miehille paljon tärkeämpiä kohteita!?!?


    • pulla ei paistu

      NO HUH siinäpä satukirjaa kerrakseen.

      Nyt mie romahan!

      Eihän avajaisia ole ollut, ei toukokuussa 2013, palveluista ei vilaustakaan ja kaupungin hallinto sen kun repii toisiaan milloin tukasta milloin hännästä.


      Ei se yhteiskunta näin pyöri!

    • tarttis puuttua

      Tehtiinkö Böhmestä pääpuolueiden yhteishyvämies ja vt . kaupunginjohtajan hyppysammakko ja kaupungintalon kerrospalvelija, vai tekeekö hän hänelle korvamerkittyä työtäkin?

    • lipi,lipi,liiiii

      entäs hankesuunnittelia??suojatyöpaikkoja vaan tulee,ei muuta.

    • virasto tökkii

      On tämä meininkiä. Kyllä liturgiaa tulee. Onko Taskisella tarpeeksi työtä vai liian kiire, kun palvelupiste ei toimi. Onko Böhme niin tiuhaan johtoryhmässä, ettei
      hommat etene. Vai eikö ne saa mitään aikaiseksi--- seksi.

      Tikkanen tarttee ritarinsa ja tikanmäki siipiveikkonsa ... ja Taskinen ei muilta kiireiltään ehdi.

    • Lumpunkerääjät

      Pyhäjärven kaupungintalolla puhutaan pas---aa ja touhutaan joutavia ihan omiin nimiinsä jokainen peruslaiskamato.
      Poliitikot leikkivät kisaa -hiiri leikkiään ja unohtavat että on olemassa joitakin jämäpala pyhäjärvisiä kunnan alueella, jotka olisivat tyytyväisempiä, kun olisi palvelupiste asiointiin.

      Malli netissä, ettei tarvitse autolla lähteä monissa henkilöin kiertämään miten se nyt toimii...

      PÖLVÄSTIT!


      http://www.ii.fi/kunta_ja_hallinto/yhteispalvelupiste

    • Kirves ja pölkky

      """Kesän 2012 jälkeen yhteispalvelupisteen perustaminen on ollut uudelleen vireillä. Pirjo Niemi, Pirjo Jokela ja Erkki Böhme kävivät tutustumassa 4.9.2012 Kyyjärven ja Kivijärven yhteispalvelupisteisiin; molemmilla on sopimukset useamman valtion viranomaisen kanssa."""""


      Kolme kovaa asiakaspalvelun ammatt...ei kun asiakaspalvelun ei kiitos-henkilöt.

      Ja kun tuon kohdan havaitsin esityslistassa, niin tiesin ettei yhteispalvelupisteestä tule yhtikäs mitään.

      oikeassa olen.

    • vierulan tili

      On tämä hommoo, on tämä onnetonta..Rahat loppuu. Tikanmäki ja kumppanit jo valittavat korkeimpaan hallinto-oikeuteen kaupungin varoilla. Loppuiko rahat??

    • LEMMY

      Missäs se mahtaa palvelupiste olla????

    • OTTL= toiminassa

      Voi meitä hassuja; olisihan meidän pitänyt tämä tajuta välittömästi v.2013 alusta.

      Miellä ON yhteispalvelupiste, ollut jo vuosikausia, sen toiminta vain aktivoitui v.2013 alussa, kun paikkakunnan kokeneimmat henkilöt, joka tehtävän ja joka asian sekä jokaisen liikahduksen vartioiva ja valvova miesosasto astui vartiotorniimme.

      YHTEISPALVELUPISTE on täydessä toiminnassa, SEN TOIMIALANA on
      ts. omankäden- oikeus-ja tuomio ja tyrmäyslaitos. Lyhenne myöhemmin OTTL.

      OTTL,sta saa pyytämättäkin syytteet, olettamuksilla ja nuoleskelemalla työtehtävät, herjaamalla ja irvistelemällä hyvän todistuksen työpaikalla käppäsemisestä, heittäytymällä yhtä tyhmänä tai yhtä innokkaana isännän mieliaiheisiin, niin turvaa selustansa, asiat pidätetään käsittelemättä käskystä, salaisia neuvonpitoja järjestetään kovilla korvauksilla, pulunpaskamylly on täydessä työssä yötä päivää, vaan ensimmäistäkään pullaa ei saada jauhoista leivottua.

    • lahjakas mies

      Kumma on selitys, kun luvattua pyytää saada nähdä. Niin kuin minä yhteispalvelupisteen, ei näin hidas voi olla edes poliittinen käsikynkkä-saattelu.

      Kun aie on v.2011 marraskuussa 15
      siitä 2012, 2013 yhteensä 3 vuotta ja kuukausia päälle.

      böhme tehnyt töitä yli 3 v ja valmista ei ole tullut.

      • vuosi on vuosi

        böhmen palkkasi rinnevaara viimeisinä virkatöinään heinäkuussa 2012. että silleen


    • sammoo mieltä ku

      Näitä vastaavia virkoja on muitakin,joilla ei muuta merkitystä kuin menoja kaupungille!!

    • sisäsiisti

      Mistä näitä suojatyöpaikkoja oikein tulee?
      Kaupungintalolla ainakin ns. tapaukselle löytyy räätälöity taskupaikka.
      Nyt on jo minun vuoro päästä lämpimään ja hyvän työilmapiirin työpaikkaan.

    • ulkoistettu

      harmi, sitten sinun ei kannata haahuilla tikkalanmäelle. siellä työilmapiiri on ummehtunut ja homeinen.

    • pulunpaskaa

      Böhme oli opiskeluharjoittelijana kaupungintalolla ja sitten työllistettynä yhteispalvelupisteen rakentajana.
      Nyt on kohonnut johtoryhmään. Että näin lahjakas henkilö menestyy Pyhäjärvellä.
      Näinhän tekninen johtajakin. Tulla tupsahti jostain rojektihommista. Nyt teknojohtaja on ihan joka asian asiantuntija. Entä Taskinen?? Siinäpä . Mikä lie tuo Pesonen,
      . Täällä on hyvä elää uusien ja nousukkaiden.

      Se on vain yhtä näistä kaikista: Kaikki syntyisin Pyhäjärvellä--- paluumuuttajia..

      • kysyn vaan

        höh - pitäiskö kaikkien olla aina koko oppuelämä harjoittelijoita???


    • Lukunurkastahuomenta

      Böhmen työsopimuksen voi saada nähdä kaupungintalolla. Ja oikeastaan se pitääkin pyytää ( tehkää joku valtuutettu se, kiitos), sillä on niin hälyttävää tieto, että henkilö on johtoryhmässä mukana, hän joka ei vakituinen eikä missään virkavastuussa oleva henkilö!

      Mikäli Böhmen pitämiseen/ hyysäämiseen johtoryhmässä on ns, pyöreä ja kiinnisaamaton selitys, niin johtoryhmän työskentelyn tarkoitus on muuttunut täysin.
      Myös jatkoa ajatellen, johtoryhmään on siis hyväksyttävä seuraava työvoimapoliittisesti virastolle/toimi-alalle otettava henkilö, olkoon sitten missä kohdin tahansa päivät, vaikka yleissiistijä ( hän olisikin arvostettu), niin johtoryhmään vaan.

      Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä on rimanalituksillaan itse itsensä asettanut ei arvostettuun ja luotettavaan asemaan.

      Muuten, sinä joka käyt katsomassa työsopimuksia/viranhaltija päätöksiä, pyydä saada nähdä vt. kaupunginjohtajan hyväksymät maksusuoritukset mm. Tikanmäen osalta, joihin mies liittyy. On heitä muitakin, mutta valitse itse lisää.

      • eiks vaan

        hallintosäännön mukaan "Kaupungin johtoryhmän kokous pidetään kaupunginjohtajan määräyksestä. Kokoukseen osallistuvat kaupunginjohtaja ja toimialueiden päälliköt. Kaupunginjohtaja voi tarvittaessa kutsua kokoukseen asiantuntijoita.

        Johtoryhmä työskentelee kaupungin toiminta-ajatuksen ja valtuuston asettamien tavoitteiden saavuttamiseksi yhteistyössä henkilöstön kanssa. Työtapa on yhteensovittava ja vahvistava."

        Minkäs sille voi, että johtoryhmään kutsutaan muitakin kuin toimialueiden päälliköt ... Kutsu ehkä kertoo jotain kutsuttavan merkityksestä / panoksesta ...


    • asian tuntija

      Bohme on "kutsuttu" tai itse kutsunut itsensä. Saattaapi olla niinkin.Tikkanen tietää.
      Onhan Tikkanen senverran vanaha mies, että tarvitsee atjutantin ja "innostajan".
      Seuraava johtoryhmän jäsen lienee taskisantti.

    • K.okoonpano

      Onko johtoryhmässä
      -Salmen koulun rehtorit ( päätösvaikuttavuuden ja sivistyksen siirtämiseksi)
      -Pohdin ja Ahton puheenjohtajat (ikä-ihmisten liikunnan kehittämiseksi)
      -käyttöpäällikkö ( kuntalaisten vesi-lämpö-ja viemäri infran valvonta, huolto)
      -kuntalaisten edustus (makasiinitorin vaihtuvalla jäsenelle)

      Niin, kysymykseni kuuluu; kenen vastuu-alueen edustus kaupungin johtoryhmässä on/olisi kuntalaisten kannalta tarpeen tahi täysin hyödytöntä.

    • hyvä itea!!!

      Ja johtoryhmään tarvitaan naisvoimistelijat ja etenkin Martat.Nyt kun uusi puheenjohtajatar on aloittanut, tulisi marttoja kuulla ja omaishoitajien puheenjohtaja myös ja sotainvalidit ja diabeetikot jne. Kaikki vain mukaan, jokaisella on jotain sanottavaa. Kutsuttava ainakin silloin ja tällöin.
      Noiden rehtorien ja käyttöpäällikön mukana olo olisi varmasti pysyväisin pesti.

      • Hylkiöitä ?

        Mihin jäi työttömät TAAS !!!!!???


    • he is best of all

      no onhan siellä se bohme!!, että ymmärrä...

      • tikkasen apupata

        Muistelen, että erkille järjestettiin työtä ensiksikin siksi, että hän oli työnhakija
        toiseksi siksi, että hänelle annettiin tehtäväksi yhteispalvelupisteen suunnittelu ja toteutus kaupungin aulassa.

        No, miten työt ovat edelleen. Ainakin Erkki, ellei se ole edistynyt , mihin hänet palkattiin.

        Erkki on jo johtoryhmässä, että silleen.!!!!


    • LEMMY1

      Onko palvelupisteasia edistynyt? Aikaahan ideanikkarilla on ollut kaiketi riittävästi?

      • Lemmy1

        Nyt vielä uusi kysymys, jokos palvelupiste toimii??


    • yhteyssihteerin *

      NYT SE ON AUKI, ja kohta se on kiinni, vitsit sikseen.

      Tulihan se valmiiksi, hyvä niin ja paremmaksi palvelupiste saadaan käyttäjäkokemusten palautteiden avulla.

      Kaupunginhallinnon työskentely ko. pisteen saamiseksi ja valmisteluvauhti ei päätä huimannut, ellei sitten vuosien hitaudesta tullut heikotusta.

      Ei kun käyttämään!

    • Susi lampaan kaavuss

      Aika ihmeellistä kieltä suolletaan täällä. Eikö ole hyvä, että pyhäjärviset ihmiset onnistuvat ja haluavat palata takaisin kotiseudulleen. Monissa kunnissa menettely saa arvostusta.

      Vaikuttaa syvästi siltä, että pyhäjärvisten ihmisten suurimmat ja törkeimmät "räksyttäjät" kumpuavat prolaisten hegemoniasta. He ovat ulkopuolisessa ihailussaan saavuttaneet sellaiset mittasuhteet, että ovat unohtaneet, miksi koko yhdistys aikoinaan perustettiin.

      Seuratkaapa jokainen pyhäjärvinen, mitä pro onkaan saanut aikaiseksi. EI ole enää Pyhäjärven asialla, vaikka niin sanookin.

    • Sekameteli

      Ei kaikenlaisiin yhdistyksiin kannata uskoa. Sanoin naapurille jo viime vaalien alla, että parempi pysyä jämäkällä linjalla ja antaa äänensä sille puolueen edustajalle, joka hoitaa asioita vakaumuksensa mukaisesti. Kaikenlaisia yhtymiä yritetään synnytellä vaalien alla. Ne vain houkuttelevat ääniä sellaisten edustajien taakse, kun eivät pääse etenemään omassa puolueessaan. Niin kunta-kuin valtiokin ovat yhteisten varojen käyttäjiä, siellä ei välistä säveltäjiä tarvita. Tarvitaan luottamuksellisia asioiden hoitajia ja yhteistyökykyisiä ihmisiä
      Pyhäjärvi on paikkakunta muiden joukossa Suomen maassa. Toivottavasti jatkossakin.

    • Hilleri Hiiri

      Joo, mutta lakia on kepupulujenkin noudatettava. Siksi HYVÄ PRO Pyhäjärvi.
      Olette oikealla asialla. Täällähän mellastaisi sellainen mafiajoukko (kepuvasurit), että ei paremmasta/pahemmasta väliä.
      Ihmettelen kyllä vasureiden touhua, mutta niin kauan ovat samaa potaskaa jakaneet yhdessä kaupunkilaisille, että on vaikea siirtyä sivuun.Saattaisi tulla
      asioita julki, eikä hyvä-veli systeemi toimisi jatkossa.

      Muuten Martti Savolainen oli allekirjoittamassa aloitetta elokuussa 2011, jossa halutaan tutkia Sami Laukkasen asiaa.

      Oliko Martti siinä kuuluisassa hallituksen kokouksessa, jossa päätettiin, että asia raukeaa, eikä sitä viedä poliisiin. Ja kuitenkin poliisille oli lähetetty
      raakakopio, missä ei ollut kaupungin vaakunaa, ei päiväystä , mutta ilmeisen totta on, että asianajaja Karmavuon nimi oli siirretty. Kysymys kuuluu, miksi asianajaja olisi allekirjoittanut laukkasasiakirjan, jos se oli raakileena vain hallituksen
      kokouksessa nähtävänä ja hallitus päätti, ettei asiaa jatketa.
      Sitten aloitteeseen on (jossa Martti Savolainenkin oli) liitetty avoin asianajovaltakirja (21.6.2011). Mistä se on sinne tullut, koska näihin asiakirjoihin liittyen poliisin lähettämän päätöksen asiakirjaliiteluettelossa ei sellaista ole.

      Siinä se on herrojen rehtiys ja rehellisyys.

      Ei yhdistyksiin kannata luottaa, mutta varsinkin puolueet niissä on mätää, sinne pesiytyy puolueen varjossa oman edun tavoittelijoita.. Varsinkin, kun saa paikan26, että on "Kukkona tunkiolla" kuten Pyhäjärvellä on joidenkin onnistunut jo kymmeniä vuosia
      pyöriä.

      • LEMMY1

        Niinpä se taitaa olla, että se mikä kukoistaa varjoissa, kuihtuu valossa.


    • Pro laajentaa

      Pyhäjärvellä politiikassa mm. JT ja MS ( on toki monta muutakin) ovat kuin koulukiusaajat, kukaan ei heistä tykkää, mutta heitä on kuitenkin pakko sietää.

    • Lappusilmä

      Kaikki näyttävät olevan samaa mieltä, että tutkimuspyynnön ko. asiassa on kirjoittanut kaupunginhallituksen käyttämä asianajaja Karmavuo. Hän on jopa informoinut jälkikäteen poliisia, ettei kaupunginhallitus olekaan tehnyt päätöstä asiassa.

      Poliisi on tehnyt vapauttavan päätöksen. Ihan yhtä tyhjän kanssa koko jatkokeskustelu. Kun vielä otetaan huomioon sekin. ettei Karmavuota tuon jälkeen ole tavoitettu. Toisaalta kaupunginjohtajakaan ei ole julkisesti sanonut mitään sen jälkeen. kun oli paikalla Karmavuon tehdessä ilmoitustaan tutkintapyynnön tekemisestä.
      Asia vaikuttaa selvältä.

    • valittaen todettava

      Lappusilmä, oletpa fiksu.

      Elä edes yritä. Karmavuo ei ole kirjettä lähettänyt. Hänellä ei ole ollut siihen valtakirjaa.
      Katsotaan vain omaan pesään. Rikoksentekijät löytyvät täältä, armaasta Pyhäjärven kaupungista, joukostamme.

      • kuka mitä häh

        Minkä rikoksen?


    • mitä tuota

      noin älähtää, ei tuo kalikka kalahtanu edes minuun.
      Enhän toki ole sotkeutunu mihinkään.....

    • Ytimet ja höpötykset

      Paperit kun lukee, niin Karmavuo on kirjoittanut tekstin. Kannattaa katsoa.
      Siis Kaikki tästä samaa mieltä.
      Kuka käski kirjoittaa????????????????
      Siihenkin löytyy tieto, kun lukee silloisen kaupunginhallituksen pöytäkirjat.
      Tässä on asian ydin ja vastaus.
      Vähän viitseliäisyyttä!!!!!!!!!!!!

    • VAIKO EIKÖ VILLE

      Oottako pannu merkille, että kaikissa tänne kipeinä nostetuissa asioissa mainitaan Karmavuo ja silloinen kaupunginjohtaja. Aika kovaa sakkia.

    • varatuomari näkee

      Nyt pitää kertoa muutama tavallinen seikka. Kukaan lakikoulutuksen saanut ei lähde kirjoittelemaan yhtään mitään, jos ei saa toimeksiantoa. Toimeksiantotilanteessa selvitetään. mitä toimeksiantoa pyytänyt haluaa ja mitä faktoja hän esittää pyyntönsä perusteeksi. Kun asia on näin selvitetty, asiamies ryhtyy toimiin. Valmistaa asiakirjat ja toimittaa ne eteenpäin, jos mutta ei ole sovittu. Näin asiat yleensä hoidetaan.

      Jos muuta ilmenee myöhemmässä vaiheessa, toimeksiannon saanut informoi heti asianosaistahoa.

    • tampuurista

      Hallitus oli päättänyt, että tehdään tutkinta. HALLITUS OLI PÄÄTTÄNYT, ETTEI
      SIITÄ TEHDÄ TUTKINTAA. Silloin oli asianajajalta raakile asiakirjaksi hallituksessa.
      Tuo ei ole mitenkään uutta. Nykyisin kaupunginhallituksen listoilla on alinomaa
      Katriina Vierulan (lakinainen) LUONNOKSIA vastineeksi/valitukseksi.


      RIKOS? Mielestäni se on rikos, kun asiakirjoihin liitetään toisesta yhteydestä oleva
      avoin asianajovaltakirja ja esitetään valtuustossa totena. Ja sama paperi pyörii edelleen eetterissä.

      Mikä nimike se muutoin on?. Onko se asiakirjaväärennös?

      Mitenkäs , onko Rikos, kun tilaa Vierulalta valituksen Korkeimmalle Hallinto-oikeudelle (rapo,tikanmäki,piippo jne) ja maksattaa sen kaupungon kassasta.. Tässäpä Teille pulma , mikä on Rikos?

      No, onhan se niinkin, että ei valvonta pelaa, kun Haapajärvellä hoidetaan meidän kaupungin tilit ja kassarahat.

      • EI VAINESKAAN

        Tuliko mieleen, että asianajaakin informoidaan, että ei vaineskaan????????????????


    • Laki luetaan

      Hyvä asia kotiseudulle on, että palvelupiste on saatu aikaiseksi. Kaikissa kunnissa sitä ei vielä ole.
      Tuohon lakiasiaan sen verran, että jokainen Lakimiesliiton jäsen asiamiehenä tietää miten pitää menetellä. Hänen tekemisiinsä toimeksiantaja voi kyllä luottaa. Jokainen asiamieheksi hyväksytty Lakimiesliiton jäsen toimii yleisten ohjeiden mukaisesti. Tuskin Pyhäjärvi siitä poikkeaa.
      Kukaan asiamies ei toimi vastoin häntä käskyttänyttä tahoa. Yleistä tahtoa on ollut niin Pyhäjärvellä kuin muuallakin, joihin tämmöisissä asioissa on törmätty. Joku on antanut Karmavuolle toimeksi annon ja hän on toiminut sen mukaisesti. Pyhäjärven kaupungin asia on selvittää, kuka käski kirjoittaa tuon ilmiannon. Kenellä oli silloin määräys valta virallisesti kaupungin asioihin.

    • Kotifani

      Yhdyn Laki luetaan nimimerin näkemyksiin. Ei kukaan lakia lukemaan lähtenyt voi ymmärtää jos asiamies ei hoida asiaa niin kuin toimeksiantaja tahtoo. Tämän luulisi ymmärtävän jokaisen.

      Toimeksiantaja määrää. Sitten hoidetaan asia kotiin, jos pystytään. Aina ei onnistu.

      Pyhäjärven tapausta on ehkä paisuteltu poliittisista syistä. Tältä ainakin sivusta katsottuna näyttää. Mikä on semmoinen puolue kuin Pro Pyhäjärvi?

      Yleensä nämä proot muuallakin ovat olleet ohi meneviä ilmiöitä. Ne tulevat ja menevät.

      Asioita kannattaa hoitaa pidemmällä tähtäimellä.

      Hyvää Pääsiäistä kotiseudulle!

    • Laki on lAKI

      Moro. Minäkin oon tulossa Pyhikseen. Sama paikka ja sama aika. Puhutaan sitten lakipykälistä ja vierestä.
      Yess!!!!!!!!!

    • kiitosta

      HIENOA KUN SAADAAN palvelupiste.

    • LUULTAVATI

      Ketkä kaikkea kampeaa? Onko porot kun kaikesta valittaa?

    • Siitä vaan

      Ne on jäkälän kimpussa. Sitä riittää.

    • pitääpä poiketa onn

      on se niin mahtavata, että palvelupiste avataan. Oliko se ensi torstaina?

      Onko torvisoittoa ja punainen matto. Onko työvoimapiirin pääjohtaja paikalla ja
      mikäs se oli se nilivaara. Missäs hän luuraa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      187
      12054
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      176
      2559
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      255
      1570
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      71
      1130
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      950
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      882
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      784
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      29
      749
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      739
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      699
    Aihe