Osuuskunta PPO:n kokous 23.5.2014 Raahessa

Kerro kaverille

Ystävä Nivalasta soitti ja kun poristiin niin yllättyi kun kerroin että Osuuskunta PPO.n kokous on 23.5.2014 Raahessa. Siellä ei ole ollut missään paikallislehdissä kokouskutsua. Mikähän on tilanne monilla muilla paikkakunnilla jos eivät ole tilanneet sattumalta sellaisia lehtiä joissa kutsu on julkaistu. Nyt on alkanut tosi säästökuuri näissä merkeissä jäsenien kannalta vaikka toisaalla oli jo miljoonia tuhlattu oulun suntaan ja ties mihin ? Todellista osuuskuntahenkeä johdon kannalta..auvoista avoimuutta.Höpö höpö

56

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitäähän kutsut

      Tulla kaikille jäsenille, pidetäänpä huoli että kaydään kokouksessa.

    • Lehdestä luettua

      Luin tänään uutta Nivala-lehteä. Siellä oli kolme juttua Osuuskunta PPO:sta:
      1. Ensimmäisessä jutussa kerrottiin, että PPO:n hallintoneuvosto oli antanut potkut Pauli Korpi-Tassille PPO:n hallituksesta.

      2. Toisessa jutussa kerrottiin, että PPO:ssa on käynnistetty erityinen tarkastus, jossa tutkitaan PPO:n Datame vastuita ja niiden siirtoa PPO:n jäsenten maksettavaksi. Jäsenille koituvia vastuita on luvassa noin 12,6 miljoonaa euroa.

      3. Kolmas juttu kertoi, että PPO:n hallitus on aloittanut PPO:n omistajien erottamisen, mikäli nämä ovat antaneet haastatteluja lehtiin PPO:n tilanteesta tai kirjoittaneet lehtiin mielipidekirjoituksia PPO:sta. Jutussa kerrottiin toki myös, että Suomessa mielipiteen vapaus on turvattu lailla, mutta se ei ilmeisesti kosketa PPO:ta.

      Ei voi muuta todeta, kuin että melkoiseen kuseen ovat PPO:n saaneet.

      Jutuissa todettiin myös, että PPO:n hallitus vie seuraavankin osuuskuntakokouksen Raaheen vastoin jäsenten tahtoa. 900 jäsentä oli esittänyt kokouspaikaksi Ylivieskaa.

    • Matemaatikko

      Oli taas kiva julkistus tehdystä otanta jäsenkyselystä. Lyhyen matermatiikan analyysi todellisuudesta. Otanta kattoi 6 % jäsenkunnasta 1500/26845, saanto eli tavoitettiin jäseniä tilastollisesti 66 % siis 990 vastaajaa eli 4 %, joista 81% = 801/3 % kannatti alueen työllistämistä ( niiden menettettyjen n 200 henkilön korvaamiseksi osuuskunnan myynnin aiheuttamina), 82 % halusi jaettavan vuosituloksen korkona jäsenille= 811/3 % jäsenistä. 65 %/2 % jäsenkunnasta halusi kauppapaikan. Se tammikuussa tehty esitys kattoi 1000/4 % jäsenistöstä ja esitti jo silloin samaa kuin nyt otannan antama tulos osoittaa. Jos kysely olisi tehty kuten jäsenesitys oli, niin tulokset olisi olleet lähes 3/4 (20 133 jäsentä) ja jäsenkunnan kantana, osuuskunnan purku sekä omaisuuden jako jäsenille 2-3 vuodessa ilman veroseuraamuksia . Että näin se uusi tj-hallitus ottaa jäsenkunnan esitykset avoimesti huomioon.

    • Vaatikaa

      Nyt pitää jäsenien vaatia osuuskuntakokouksen esityslistaa itselleen. Osuuskuntalaki luku 5 pykälä 23 antaa siihen oikeuden.
      Tällöin näemme mitä hallitus esittää ja mitkä jäsenien tekemät esitykset on plokattu pois !

      Oli hyvä kirjoitus Keskipohjanmaasta tänään 18.4 ao asiasta.

    • Cortina1600Gt

      Osuutensa "konkurssifirman" myyntivoitosta itselleen haluavat tulkaa kokoukseen. Ja jos jäsenellä on joku tuttu rittäjä joka ei pääse sinne mutta ottaisi osuutensa (nyt 1500€) mielellään itselleen niin hän voi antaa yrityksen/yhteisön valtakirjan jollekkin. Sitten vain ilmottautumaan kokousedustajaksi ja äänestämään loput (n.3500 €) jakoon myös. ABC:lle voi joku toimittaa valtakirjapohjia.

      • Merkonomi

        Sitä ois kalajaskan jutun mukaan ollut enempikin jaettavaa mutta on salaperäisesti hävinnyt johonkin aikamoinen määrä jäsenien omistuksesta ?? Kuka mitä milloin..eikö siellä ole olleet päättäjät ja tarkastajat ajan tasalla. Jakojäännös olisi voinut olla jopa 6 000 €/jäsen mutta nyt on vain 4 000 € jälellä. Ne pitää saada heti pois ennenkuin haihtuvat kankkulan kaivoon !


    • Toholammilta

      Lisää aineksia PPO-soppaan Keskipohjanmaa-lehti 30.4:
      Koska nimeni esiintyy 23.5 pidettävän osuuskuntakokouksen kokouskutsun asiakirjoissa, haluan ensimmäisenä allekirjoittajana tuoda esille mitä olemme 936 muun jäsenen kanssa esittäneet.
      Ensiksikin on todettava, että PPO:n ympärille on syntynyt tilanne, jossa hallinnon ja jäsenistön näkemykset ovat pahasti ristissä. Sitä osoittaa sekin, että hallitus ei ole ottanut esityslistassa huomioon yhtään tulevaan osuuskuntakokoukseen liittyvää ehdotustamme. Jo ensimmäinen vaatimus, että kokous pitäisi pitää Osuuskunnan kotipaikkakunnalla Ylivieskassa ja lauantaipäivänä, jotta työssäkäyvät jäsenet voisivat osallistua kokoukseen on sivuutettu keinotekoisin perustein. Esitimme sääntömuustosta kolmeen pykälään jotka koskisivat 10.pykälän ylijäämän käyttöä, 12.pykälää että jäsen voisi käyttää oman äänivaltansa lisäksi yhden luonnollisen henkilön tai yhden jäsenyhteisön tai säätiön äänivaltaa sekä 16.pykälää, että osuuskuntakokous valitsisi nimitysvaliokunnan enemmistön eikä hallintoneuvosto kuten nyt.
      Hallitus lähetti minulle vastauskirjeen, jossa ilmoitettiin että "hallituksen valmistelelma sääntömuutos on kokouksen esityslistalla ja poikkeaa tekemistänne esityksistä". Se poikkeaa todella paljon.
      Oleellisin epäkohta on mielestäni se ettei hallitus ole ottanut lainkaan kokouksen esityslistalle esityksemme aloitetta 4, joka kuuluu " Osuuskunta PPO:n hallitus velvoitetaan laatimaan 1 3 vuoden suunnitelma osuuskunnan vapaaehtoiseen purkamiseen tähtäävistä toimenpiteistä. Tämän vuoksi varoja ei tule sijoittaa pitkäaikaisiin eikä riskipitoisiin kohteisiin. Osuusmaksun korkona tulee jakaa vuonna 2014 hallituksen lupauksen mukaisesti 500 € ja seuraavina vuosian vähintään 300 €/osuus.PPO Sijoitus Oy:n kaikki voittovarat tulee vuosittain siirtää Osuuskunta PPO:lle. Suunnitelmassa ei tule vaarantaa osittaisjakautumisessa saatua verovapautta. Osuuskunnan purkuun tähtäävä suunnitelma toimenpiteineen tulee vuosittain esittää osuuskunnan kokoukselle. Hallintoneuvoston velvollisuus jäsenten edustajana on valvoa, että hallitus tuo nämä aloitteet osuuskunnan kokouksen käsiteltäviksi. Ristiriidassa olevat hallituksen toimet ja jäsenistön tahto, eivät lupaa kovin hyvää tulevasta kokouksesta. Heikki Häyrysen tavoin (Kp 18.4) kehoitan jäsenistöä lähtemään runsain joukoin valvomaan etujaan Raaheen. Ainakin Toholammilta lähtee yhteinen linja-auto.
      Erkki Kujala Toholampi

    • Kuten toiset niin

      Onko Haapavedeltä suunniteltu yhteiskuljetusta osuuskuntakokoukseen Raaheen kuten Nivalasta ja Toholammilta. Se ei tekis isoa lovea saatavissa olevaan osuusmaksun korkoon..1500 €/jäsen , mutta kaikki äänet tarvitaan jotta se saadaan ulosmitattua..hallitukseen ei voi luottaa vaan ne voi kääntää kelkkansa vaikka jäsenten edessä ennenkuin toimikausi loppuu ja lain kova koura tarttuu valkokaulukseen !

    • Mukaansilti

      Laittaisko joku ABC:lle listan johon vois ilmottautua yhteiskuljetukseen Osuuskunta kokoukseen Raaheen. Ei tulisi monta euroa/jäsen sillä lailla kuljetuksen hinnaksi. Nivalasta lähtee 2 bussia ja Toholammilta 1.

      Niin ja joukossa tyhmyys tiivistyy..eikun viisaus !

    • Jos kiinnostaa

      Sieltä ois osuuskuntakokouksesta saatavissa Haapaveellekkin käypäsiä..1672*5000 € = 8 360 000 €.. Sillä vois vaikka rakentaa jäähallin tai korjata muutkin epäkohdat joista keskustellaan..

      Mutta se vaatii aktiivisuutta ja osallistumista kokoukseen jossa asiat päätetään.
      Kesäkuun loppuun mennessä olisi tileillä 1672*1500=2 508 000€

      ..jos haluamme tai muutoin niitä sijoitellaan mihin milloinkin kovalla palkalla olevien toimihenkilöiden ja konsulttien ja asianajajien nauttiessa meiltä jäseniltä kerättyä 100 vuotista hedelmää

    • Renttimapo

      Kysykää siltä valtakirjan kerääjä hallintoneuvoston erovuoroiselta jäseneltä piffaisko se sieltä kyydin Raaheen jotta sais jatkaa ..ei ole sanonut koskaan mitään kokouksissa, ei ole mitään mieltä ollut mistään jäsenten puolesta mutta nyt kannattaa että osuuskunnan rahat pantaisiin..pörsiin johon ei sitten jäsenet pääsisi millään keinolla vaikuttamaan jos entiset "nauttijajäsenet" sais jatkaa..

      ABC:lläon lista johon voi ilmottautua yhteiskuljetukseen ja siihen ei oteta mukaan "kilometrikorvaus/päiväraha" hallintomiehiä-naisia

      • Palijoko

        Kyyti Raaheen linija-autolla maksaa. Vaikuttaa tietysti lähtijämäärä hintaan. Onko arviota.


      • hahahahahahahah
        Palijoko kirjoitti:

        Kyyti Raaheen linija-autolla maksaa. Vaikuttaa tietysti lähtijämäärä hintaan. Onko arviota.

        Noin 50 egee


    • Taas oli

      hyvä ja selkeä kirjoitus Keskipohjanmaassa miten pitäisi hoitaa Osuuskunta PPO:n osalta asiat jäsenien kannalta parhain päin. Tähän ei ole näköjään hallinto-johto pyrkinytkään vaan tavoitteena on ollut kaapata koko omaisuus itselle hoidettavaksi. Siinä ei ole meitä jäseniä ajateltu pätkän vertaa. Nyt on kuitenkin mahdollisuus kääntää laivan kurssi satamaan, pois karikon suunnasta mutta käännös ei saa olla liian jyrkkä jottei laiva kaadu kolmannen perähenkilön ollessa ruorissa kuten kävi ulkomailla ! 936 jäsenen tekemässä esityksessä on kaikki selvitetty hyvin.

    • Kyytiä mietitään

      Jos joku ottaa asian omakseen niin ei Paakinahon liikenteen bussi paljon maksa..liikenneyhtiökin voi saada Osuuskunnan jako-osuudesta kivan siivun jos on säilyttänyt jäsenyyden. Kuljettajana voi olla joku mukaanlähtevä jäsen "talkoilla"..näin se maailma vois toimia !

    • Tärkeän asian

      Puolesta kannattaa taistella, lieneekö vapaana kuskeja joilla on ajo-oikeus. Nivalasta kyllä on kuljetus, Heikkilän autolla.

    • Jäsen faktaa

      Hallinnosta ei enää kukaan uskalla kirjoitella nimellä vastineita jäsenien esittämiin faktoihin kun tietävät olevansa ja olleensa väärässä ja tehneet suuren mokan jota yritetään nyt peitellä. No yksi jäsenfakta lisää:
      Kun suomalainen yhteisö ( Osuuskunta PPO) on omistanut suomalaisesta yrityksestä ( PPO Yhtiöt Oy/PPO Sijoitus Oy jne) yli 10 % ( omistusosuudet olleet 100 % ) yli vuoden ( >10 v) niin on niiden myyntivoitto verovapaata ! Eli mm. Elisa-kaupasta saatu voitto on verovapaata. Paljonko se voitto on kun se ja muu omaisuustase jaetaan jäsenien ( todellisten omistajien) määrällä. No se on 5000 € laskelman helpottamisesksi (kai tarkalleen 4.987 €). Kun osuuskunta puretaan ja omapääoma jaetaan jäsenille niin ao. summasta vähennetään hankintahinta ( kuuluu koti-irtaimistoon) joka on ollut keskimäärin 1000 € kaikkien asennus-perus-jäsenosuusmaksujen kanssa. Ja siitä voidaan vähentää 70 % ikä ja kulumenona. Eli 5000-1000= 4000 josta
      70 % = 2 800 jolloin verotusarvoksi jää 4000-2800 = 1 200 €.
      Irtaimiston verovapaa raja on 5 000 € joten ei menisi veroa.

      Raja on vielä selkeämpi kun v. 2013 osalta maksetaan se 500 €/osuus ( keskimäärin 3 osuutta/jäsen) jolloin saanto on 1 500 /jäsen. 5000-1500= 3 500, 3 500-1 000 = 2 500 josta 70 %=
      1 750 ja 2 500-1750 = 750 €.... ei veroa.
      Tätä ei hallinto halua tuoda julki vaan esittää rahojen sijoittamista kuitenkaan kertomatta että ostoista menee varainsiirtovero, myynneistä menee pääomavero samoinkuin jos jotain jaettavaa olisi tulossa niin se kuuluu pääomaverotuksen piikkiin. Myös kaikista ostoista-myynneistä pitää maksaa välityspalkkiot jne.. Eli kaikki mahdollinen hyöty menee välikäsille ja jäsenien omaisuus haihtuu niihin niin paljon mainostettuihin pilvipalveluihin. Tämä on faktaa jonka vain jäsenet voi hoitaa osuuskuntakokouksessa oikealle raiteelle..eikä suunniteltuihin radan alitustunneleihin.

    • Onkohan Haapavedeltä

      Järjestynyt linja-autokuljetusta, oikeuksiamme puolustamaan.

    • Ajaa pimeesti

      Untontuvalla seisoo laiton taksi.

    • Palenpilvipalvelut

      Olipa Tv 1:ssä avartava ohjelma juuri siitä aiheesta johon osuuskuntakin oli joutumassa. Eli käsiin olisi jäänyt vain tyhjä "konkurssiin" valmis "yhtiö, eli kaikki varat olisi Osuuskunta PPO:sta puhallettu ..sijoitusyhtiöön..pörssiin ja kaikki olisi ollut näiden lakilakeijoiden isolla palkalla hoitamaa sumutusta. Onneksi Nivalan miehet otti heti kantaa konkurssi PPO Yhtiön myyntiin niin voidaan vielä saada omamme pois. Se ei vaadi kuin jäsenten päätöksiä.

    • Jäsenten edustajat

      Kävin ABC:llä veikkaamassa ja pojat puhui että porukkaa olisi lähdössä Raahen kokoukseen. Nehän voi hallintoneuvoston vielä nykyiset jäsenet junailla sen kuljetuksen lähtijöille..se ois ikäänkuin jäähyväisreissu, saisivat jäsenetkin kerrankin kuulla mitä mieltä he ovat vaikka taitaa toinen ollakkin edustamassa siikalatvaa mutta samaan kyytiin pääsis silti.

    • Rahat jakoon

      Ensimmäinen vuosi sijoitustoimintaa takana. Tulos lähes 7 miljoonaa euroa tappiollinen. Tulosta paransi Elisalle myydyn PPO-Yhtiöt Oy:n yli 2 miljoonan voitto tammi-huhtikuulta. Ilman sitä sijoitustoiminta olisi tehnyt 9 miljoonan tappion.

    • Ilmankos

      On kiinnostanut olla mukana..ja halu on kova että saisi jatkaa :

      Hallintoneuvoston puheenjohtajien ja jäsenten palkkiot sekä
      matka-ja ansiomenetyskorvausten perusteet
      Tämän hetken palkkiot :
      Puheenjohtaja kuukausipalkkio 250 e/kk kokouspalkkio 250 € /kokous
      Varapuheenjohtaja kuukausipalkkio 125 €/kk kokouspalkkio 250 euroa /kokous
      Lisäksi heille maksetaan erillinen kokouspalkkio heidän osallistuessaan Osuuskunta PPO:n ja PPO Sijoitus Oy:n hallitusten kokouksiin.
      Hallintoneuvoston jäsenet kokouspalkkio 250 €/kokous.
      Matkakulut on maksettu verottajan hyväksymän matkustuskorvausten suuruisena ja ansionmenetys on todis-
      tettava ja korvataan laskua vastaan.

      Sitähän saa "verottomana" n. 5000 €/v...tekemättä mitään !

      • xzy

        no eipä oo korvauksissa hurraamista, turhaa noista on juttua nostaa!


    • Uusi jäsen

      Kuka äänestäisi minua tuonne hallintoneuvostoon kun on noin mukavat liksat ja helppo homma. Annan suostumuksen äänestäjille jotka lähtee kokoukseen. Tarkemmin tämän päivän Kalevassa olevan kirjoituksen pohjalta voi miettiä miksi näin.

    • Totuus alkaa nyt

      Elisa Oyj:n osavuosikatsauksen satoa. Näin sitä tehdään "konkurssifirman" ostolla tulosta !!

      Liikevaihto kasvoi 6 prosenttia pääasiassa PPO:n hankinnan sekä matkaviestintä - ja verkkopalveluiden ansiosta.
      Kiinteän verkon käytön ja laitemyynnin väheneminen pienensi
      liikevaihtoa.
      Käyttökate kasvoi 21 prosenttia pääasiassa PPO:n hankinnan ja tuottavuusparannusten takia

      Sehän oli selvää aikaisemminkin ettei pörssiyhtiö osta tuottamattomia kilpailijoita huvikseen vaan...tietää mistä saadaan tuottoa...tiedoksi ns. asiantuntijakaupantekijöille !..ala-arvoista ja epäammattimaista hallitustapaa noudatettu !!!

    • Kiva havainto

      Te kaikki lienette jo ajat sitten huomanneet syyn siihen miksi PPO kokoontuu Raahessa.
      Itse huomasin sen vasta äsken. Raahessa kun on eniten PPO:n jäseniä ja Raahessa kukaan ei uskalla kritisoida Uutelaa.
      Raahe on Uutelan otteessa paikallisia ja lähialueiden lehdistöä myöten.

      Mutta ei se saa mukaansa latin latia kun taas "pöntössä" menee puurot ja vellit sekaisin.

    • RouvaPellervo

      Osuuskuntakokous osoitti hallinnolle kaapin paikan 23.5 kokouksessa. Kaikki jäsenien tekemät esitykset hyväksyttiin selvillä ääntenenemmistöillä. Hallitus veti jo loppuvaiheessa esityksiään pois jonka hyväksyi myös jäsenkunta esim sääntömuutosesityksen osalta. Jäsenistö velvoitti hallinnon tekemään seuraavaan kokoukseen suunnitelman Osuuskunta PPO:n purkamisesta jäsenistön kannalta parhalla tavalla josta oli tehty jäsenesitys jo 24.1.2014 jota hallitus ei kunnioittanut eikä ollut ottanut kokouksen esityslistalle, vaikuttaa että tässä asiassa on tapahtunut jopa rikokseen viittaava menettely. Erittäin moitittavaa hallituksen toimintaa eikä se täytä millään muullakaan muotoa "hyvän hallitustavan" tunnusmerkkejä.

      • xzy

        Osuukunnan purkaminen on suurin vahinko aluelleelle mitä on tehty vuosikausiin, muutaman tonnin tähden jää moni alueen yritys saamatta investointeihin varoja. Parempi olisi ollu säilyttää. Ihmetellelen näitä purkamisen agitaattoreita, ei ilemeisesti muuta kuin se että omistavat enemmän kuin kuin ne kolme osuutta jotak on tavalliselle jäsenellä ja ehkä ovat mummoilta haalineet osuuksia sillä satasella, jonk ppo enneen maksoi. Tosi tyhmää!!!!


      • 2+20
        xzy kirjoitti:

        Osuukunnan purkaminen on suurin vahinko aluelleelle mitä on tehty vuosikausiin, muutaman tonnin tähden jää moni alueen yritys saamatta investointeihin varoja. Parempi olisi ollu säilyttää. Ihmetellelen näitä purkamisen agitaattoreita, ei ilemeisesti muuta kuin se että omistavat enemmän kuin kuin ne kolme osuutta jotak on tavalliselle jäsenellä ja ehkä ovat mummoilta haalineet osuuksia sillä satasella, jonk ppo enneen maksoi. Tosi tyhmää!!!!

        Osuuksia ei kannata haalia kun niitä ei saa rekisteröityä. Hallitus päättää kuka saa olla osuuskunnan jäsen ja kuka ei. Nyt ei saa rekisteröityä kuin perikunnat osuustodistukset ja niiden siirrot, yhdenvertaisuus on siis tipo tiessään. PPO ei tarjoa sääntöjen mukaisia palveluita, ollaan siis laittomassa tilassa. PPO maksoi satasen 4800€ osuudesta sille mummollekin josta puhut. Kenen rahoista yleensä puhut. Onko PPO jokin sosiaalitoimisto yrityksille. Pankit on sitä varten, että ne rahoittavat yrityksiä ja yksityisiä. Pitäisikö meidän kantaa vastuut datamesta tulleita tappioista ja maksaa joka vuosi investoinneista kotiutuvat kulut ja sitten hallinto ottaisi voitot jos niitä joskus saataisiin. Kauppapaikkaa ollaan perustamassa osuuksille. Kuka uskoo tuohon kauppapaikkaan, ketkä sillä ovat ostamassa osuuksia ja mihin hintaan. Ei kait kukaan ole nykyään niin tyhmä, että uskoo kauppapaikalla syntyvän toimivia jälkimarkkinoita. Jokainen voi rahoittaa elinkeinoelämää tahtonsa mukaan mutta ei toisten rahoilla. Sinulla on mahdollisuus aloittaa sijoitustoiminta milloin vain. Marssit pankkiin ja siitä se alkaa. Uskallatko tehdä sen omilla rahoillasi. Kokeilepas, mutta älä meidän rahoilla ilman meidän lupaa


    • Osuuden hinta

      XZY:lle
      Kannattaa selvittää se, mikä on Osuustoiminnan periaate.

      Mitä tulisi tehdä jos osuuskunta siinä muodossaan lakkaa toimimasta,
      kuin se alun pitäen on ajateltu toimivan?

      Vuosikausia, kymmeniä, on maksettu valtakunnallisesti ottaen aika korkeaakin
      "väylämaksua". Osuuskunta on pullistunut, eikä välttämättä tuottoa ole
      osuustoiminnan mukaisesti annettu "osakkaille hyödyksi".
      Nyt Osuuskunta on tavallaan Kaput.
      Ainoa OSUUSKUNNAN JÄSENEN kannalta kannattava teko on otta se, mitä
      siellä on. Järkevästi, jäseniä ajatellen.

      Mitä helekutin järkeä on tällä tavalla kerätyllä pääomalla alkaa tukemaan alueen
      yrityksiä tms. Ei kait se ole ollut alun pitäenkään tarkoitus? Vai?
      Sääntöjähän saa fiilata matkan aikana siihen jos toiseenkin suuntaan..
      Se, että alueella on hyvä olla yrittäjyyttä, toimintaa, actionia ja muuta on
      tietysti tärkeää. Tämä ei vain ole mielestäni tapa, jolla sitä pyöritetään.

      "Se vain ei maailma pyöri niin, että kaikenmaailman puhelin
      osuuskunnan rahoilla pyöritetään alueen yrityksiä, myös riski- sellaisia".


      Tämä on minun mielipiteeni
      Se muutama tonni sellaisesta osuudesta, jolla ylihintaista puhelin, internet
      yms maksua on maksettu vuosikaudet on tervetullutta. Viisikymppiä
      syksyisin on ollut lähinnä vitsi..

    • EiRouvaPellervo

      Myös naapuriläänin lehdet julkaisi hyviä kirjoituksia osuuskunnan kokouksen todellisista tapahtumista. Ei ollut päätoimittajat "referoineet" mielipiteitä kuten tapahtuu raahessa ja oulussa kalevan osalta. Nyt on vain otettava isännän otteet ja siivottava nurkat lakeijoista ja jäsenien oikeuksia loukanneista. Kannatusta löytyy ja laki on meidän puolella.

    • EiRouvaPellervo

      Uskon että myös Haapaveden edustajat ymmärtää jäsenien viestin ja ottavat jatkossa "läsnäollessaan" myönteisen kannan osuuskunnan alasajoon. Liiketoiminta on myyty,lain mukaan omaisuus on jaettava jäsenille. Avi-erityistarkastus kertoo kuka vastaa..

    • Kyllä

      Haapavedellä suurin osa jäsenistä on jo sitä mieltä, että rahat jakoon. Toivottavasti tämä uusi edustajamme on myös sillä kannalla. Ei me aleta kustantamaan alueen yritystoimintaa, pankit ovat sitä varten, kuten tuolla edellisissä kirjoituksissa joku kirjoitti, erittäin hyvin.

    • Ei sijoitusyhtiö

      Oulu ICT:n osakkeen arvo on analyysin mukaan 5,20 eur ja siitä viimeinen kauppa tehty 4 eurolla (77 % tod.arvosta ,siis -23 %). Osinkoa on tulossa 0,40 eur/osake.
      KPY:n osuuden arvo on analyysin mukaan 38,50 eur, markkina-arvo 22,50 eur ( 58,4 % tod.arvosta, siis - 41,6 %). Arvosta on ilmeisesti jo pudonnut jaettava korko 1,60 eur/osuus
      Näin ne markkinat arvottaa osuudet kauppapaikalla.

      Eli jos sinne pannaan Osuuskunta PPO:n jäsenien rahoja niin hups ! käyvästä hinnasta katoaa mediaaniarvolla heti 32 %.
      Joten saatavissa olisi korkeintaan vielä jäljelle jäävästä 3500 € osuudesta/jäsen 2380 €..sinne olisi kadonnut taas yli 1000 €

      Kannattaako edes harkita..tuskin, koska onhan niitä parempiakin vaihtoehtoja jos olisivat omassa lompakossa omistusosuudet

    • Totta turiset

      Näinhan siinä käy, jos hallituksen esitykset menevät läpi. Pidetään me omistajat huoli, ettei rahojamme viedä keninottelijoiden taskuun. Hävitetä tuottamattomaan infraan.

    • BwtMatcik

      Olipa Kalevassa hallintoneuvoston jäsen kirjoittanut asiaa ja tehnyt hyvän esityksen miten asia pitäisi hoitaa jäsenien tahdon mukaan kuntoon.

    • Osakas myös

      Asiaa !!

    • Kiinteistökeisari

      Siellä oli toimitusjohtaja myynyt kerrostalon jossa oli pääkontoori ja saanut sillä 180 neliön toimistohuoneiston ja jäänyt vielä 8 % jäsenille kaupasta katetta ? Helppo homma hänellä, milloin Raahesta saadaan myytyä se tappiota tuottava Masto-kiinteistö ?

    • Luottamusta ei ole

      Raahen lehdessä kirjoitetaan, että linja-autolla tullaan osuuskunnan kokoukseen.
      Hallitushan tässä on tuonut oikein Ylivieskasta asti oikein jalkapallojoukkueen osuuskunnan kokoukseen äänestämään hallituksen esitysten puolesta.
      Ulkomaalaisia, jotka eivät taatusti ole osuuskunnan jäseniä.
      Ja äänestystä valvoi hallituksen edustaja, että äänestivät varmasti oikein.

      Muistin virkistämiseksi tässä on lisää näitä hallituksen tekemisiä:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisenkutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

      Näitä riittää.
      LUOTTAMUSTA EI KERTAKAIKKIAAN OLE!

    • Sieviläinen

      Sijoitukset osuuskuntaan ovat olleet eri vuosina eri suuruisia. Sijoituksen muodostavat osuusmaksu ja liittymismaksu.
      Osuuskunnan taseen mukaan laskettuna sijoitus on 510 €. Korkeimmillaan 1990-luvulla liittymismaksua maksettiin 700 €.

      Ja tiedänpä, että Sievissä maksettiin erään kyläkunnan puhelinliittymästä 10 000 markkaa, joka nykyrahaksi muutettuna on 1682 €.
      On siinä osuuskunnalla korkoa maksettavaksi!

      Että se niistä osuuskunnan korkolaskelmista ja tuotoista.

    • Eka korot tuli

      ..sinne oli op:n tilille putkahtanut 1500 € osuusmaksun korkoja..sille löytyy käyttöä ja vielä kun yhteistuumin hommataan ne loput 3-4000/jäsen omalle tilille niin voivat alkaa halukkaat sijoittelemaan "todellisella arvolla ja korkealle kokrolle" omiaan..Kiitos Nivala ja vanhat miehet

      • mikroeuro

        Taitaapa olla haavehuuli tuo "eka korot tuli" 1500e. eipä ole tullut meikäläiselle senttiäkään vielä! Voiko joku selventää huhua?


      • aamulla tililläs
        mikroeuro kirjoitti:

        Taitaapa olla haavehuuli tuo "eka korot tuli" 1500e. eipä ole tullut meikäläiselle senttiäkään vielä! Voiko joku selventää huhua?

        Ovat eurot


      • Jäsenillevain
        mikroeuro kirjoitti:

        Taitaapa olla haavehuuli tuo "eka korot tuli" 1500e. eipä ole tullut meikäläiselle senttiäkään vielä! Voiko joku selventää huhua?

        ..niin kuitenkin pitää olla osuuskunnan jäsen jos toivoo korkoja saavansa..ei se riitä että on ollut lankapuhelin tai laajakaista plaveluna vaan on pitänyt myös se osuuskunnan jäsenmaksu maksaa...


    • Arto vaan..

      Minäkin muistan Ystävää Nivalasta iltarukouksessani
      sait niinpaljon hyvää aikaan

    • joanna1

      Eipä ole tullut vieläkään.
      Ilmoitin sähköpostilla uuden osoitteen ja tilitiedon ja PPO:lta tuli viesti että eivät uusia tietoja tarvitse.
      Mihinhän rahat sitten tulevatkaan kun minulla on osoitteen luovutuskielto joka tarkoittaa että vain viranomaisilla on oikeus tietoihini.
      Jäänpä siis odottamaan josko rahnaa tulisi jostain ja jonkin verran.

    • Nivalanpuolelta

      Kyllä oli ABC:llä iloista porukkaa ja rähmäpulla kahveja tarjolla kun kävin siellä..tunnistivat "vanhaksi mieheksi" vaikkei kuvaa ole lehdissä ollutkaan. Kiitos pojat kannatuksesta ja homma jatkuu..

    • kopio raahen sivuilt

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • No mitäs

      Tästä kaikesta seuraa? Ei yhtään mitään, hallitus jatkaa niinkuin kyseistä kokousta ei olisi ollutkaan.

    • Kallion laskuoppi

      Osuuskunta PPO:n omistavat 26 845 jäsentä, joilla on yhteensä 76224 varsinaista osuutta ja 6040 vapaaehtoista osuutta.
      Osuuksia on yhteensä 82264 jotka omistavat PPO:n omaisuustasetta 100 M€.

      Paljonko on yhden osuuden arvo ? Miten se jaetaan tasapuolisesti jäsenille ?

    • Kirjauksia lupauksia

      Ostin lankaliittymän vuonna 1977 ja siihen tuli osake. Hinta oli markoissa tuhansia. Nyt arvo on 100 euroa. Mihin raha on vuosien kuluessa kadonnut?

      Vuonna 1977 lankaliittymän hinta sisälsi liittymismaksun, asennusmaksun ja osuusmaksun (tuolloin 400 mk). Jäsenen erotessa osuuskunnan velvollisuus on palauttaa jäsenelle ainoastaan osuusmaksu.
      Liittymismaksu ja asennusmaksu eivät ole kadonneet vuosien aikana mihinkään, vaan ne käytettiin jo liittymishetkellä asiakkaan kiinteistöön/kotiin toimitetun verkon rakentamiseen ja lankaliittymän asennukseen.

      Käsitetäänkö Osuuskunta PPO:n osuudet 3 kpl PPO:n osakkeiksi nyt tai jatkossa?

      Osuuskunnassa omistus perustuu osuuksiin ja osakeyhtiössä osakkeisiin. Osuuskunta PPO ei suunnittele yhtiömuodon muutosta eli jatkossakin puhumme osuuksista.

    • Joose naapurista

      Onkohan sieltä edes tulossakaan enää osuusmaksun korkoa kun ei ole minkäänlaista lehtikirjoitusta ollut tj:n kehuskellessa että hyvin menee..siis hänellä, saa nähdä mitä sieltä vielä selviää erilaisia laittomuuksia joita aikaisemmat hallintoihmiset on suupielet kermavaahdossa hyväksyneet "osuuskunta-aatteen" merkeissä. Niiden ois oikeastaan pitänyt olla ruotsalaista hapansilakkaa niin ois maku vieläkin huulilla !

    • Puu -hoito hipsterit

      ..ois mukava kuulla mitähän Esko horajaa ja Kiti natisee Osuuskunta PPO:n asioissa. Eivät taida oikeinn olla kartalla, eivätkä ole vissiin koskaan olleetkaan.Vain joojoo linjalla ja herkulliset voileivät kahvin ja kokouspalkkion kanssa kiinnostaneet...ja vissiin kiinnostaa vain edelleen käsillä olevista asioista

    • Rauhallista Joulua

      Istuin eilen 5 tuntia ABC:llä ja olisin ottanut "Osuuskunta PPO purkuun" aloitteeseen jäsenien nimiä kannattamaan asian ajamista mutta yhtään ei näkynyt eikä tullut poriseen. Väki vain vaihtui aika tiuhaan ja oisivatko olleet menossa hautuumalle kynttilöitä sytyttään kun puntin tulitikkuja ja mäyräkoiran Karjalaa ostivat.

    • Leskien oikeus

      Montako väärää päätöstä on tehty allaolevissa tapauksissa nykyisen toimitusjohtajan esityksestä ?
      Ovat menettäneet ainakin 1000 € v.2014 osuusmaksun verottomia korkoja sekä vielä olleiden kahden (2) osuuden arvon mukaisen osan 100 000 000 €:n omaisuudesta.(100 M€/27000)
      Säännöt sanoo seuraavasti ( ja asiakaspalvelussa vahvistetaan)
      Missä ja miten on toiminut asiassa vastuulliset ja edustukselliset lakiasianhoitajat ?

      Jäsenyyden siirto

      Osuuskunta PPO:n luovuttua ICT-liiketoiminnoiden omistuksesta hallitus on 18.12.2012 päättänyt, että osuuskuntaan ei oteta uusia jäseniä toistaiseksi. Tämä tarkoittaa, että osuudensiirtoja ei myöskään hyväksytä. Ainoan poikkeuksen muodostavat perhe- tai perintöoikeudellisesta saannot ja yhtiöoikeudelliset saannot.

      Perikunnan osuuden siirto

      Hallitus voi hyväksyä osuuskunnan jäseneksi kuolleen jäsenen oikeudenomistajan, jolle oikeus tämän osuusmaksuun on siirtynyt. Oikeudenomistajan, joka haluaa käyttää tätä oikeuttaan, on ilmoitettava siitä Osuuskunta PPO:lle vuoden kuluessa kuolinpäivästä. Mikäli hallitus hyväksyy kuolinpesän osakkaan osuuskunnan jäseneksi, hänellä on oikeus lukea osuusmaksunsa lyhennykseksi vainajan osuusmaksusta osuuskunnalle maksettu määrä. Hän saa tällöin myös muut osuuskuntalakiin ja osuuskunnan sääntöihin perustuvat taloudelliset edut ja velvollisuudet, jotka vainajalla olisi ollut, jos hänen jäsenyytensä olisi jatkunut.

      Perikunnan osuuden siirron ollessa kyseessä siirtolomakkeen yhteyteen tulee liittää kopio perukirjan ensimmäisestä sivusta, josta selviää perikunnan oikeudenomistajat. Osuudensiirtolomake tulee varustaa perikunnan jäsenten allekirjoituksella tai vaihtoehtoisesti liittää lomakkeeseen yksilöidyt valtakirjat siirron hyväksymisestä. Siirron yhteydessä perikunnan hallussa mahdollisesti oleva paperinen osuustodistus palautetaan PPO:lle.

      Perinnönjakokirjalla tehtävä siirto/irtisanominen edellyttää kopiot perinnönjakokirjan ensimmäisestä ja viimeisestä sivusta (nimilehti ja allekirjoitukset) sekä kopion siitä kohdasta, jossa osuuden saaja on nimetty. Osuuden vastaanottajalta tarvitaan aina hyväksyntä allekirjoituksen muodossa siirtolomakkeeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe