Autokatsastus Lieksa. Voi voi, sanon vaan.

xx-lieksalainen

Lieksassa eletään edelleen Neuvostoliiton aikaa, yksinoikeutta hallita autojen katsastusta ennen kuin Suomeen avautui mahdollisuus yksityisille
katsastusasemille.

Oli surkuhupaisiaa kuunnella katsastusmiehen selitystä kuinka auton levyjarrussa esiintyy ruostetta joka täytyy korjata. ( poistaa) Ruosteen laatu oli samaa luokkaa kun ajaa vesisateella / auto seisoo kesällä nurmikolla johon yökaste nousee. Eli jarrulevyn pintaa jää kosteutta. Muutaman päivän ajamattomuuden jälkeen jarrulevyn pintaan tulee "ruostetta." Tässä tapauksessa auto oli säilötty kuivaan halliin vajaaksi 2 vuodeksi että sillä olisi ajettu. Asia tuotiin esille katsastusmiehelle joka myös totesi miksi oli "ruosteessa." Jokainen autoilija joka on autoiluun edes hieman "vihkiytynyt" tietää tasan tarkkaan mistä on kyse.

Lisäksi toinen takavilkku oli hieman heikompi tehoinen. Korjausmääräys myös tästä.
On huomioitava että edellisessä katsastuksessa ei rekisterikilven valot ( 2 kpl) palaneet ollenkaan, sekä muutamia pieniä juttuja, mutta katsastus hyväksyttiin ja kirjattiin korjaamaan 1 kk:n kuluessa. Suuret kiitokset yksityiselle katsastuskonttorille Joensuuhun tästä realistisesta suhtautumisesta katsastukseen.

Ymmärrän toki jos kyse on ruostevaurioista jotka vaikuttavat turvallisuuteen itsekantavissa autojen koreissa ja vastaavissa rakennelmissa kuten akseleissa, yms,
kuten tässä tapauksessa.

Toinen huomioitava seikka on korkea hinta, sekä maksaminen internetin kautta koska esim, Master Card'illa ei voi maksaa vaikka Master Card on kansainvälinen maksamisen muoto. Tästä syystä "alennusta" ei saa edes tiskillä kun ei ollut mahdollisuutta maksaa ko.kortilla internetin kautta. Siinä paloi 7 euroa, jo muutoinkin kalliin katsastusmaksun lisäksi.

Jälkitarkastuksesta puhumattakaan. Ajan tilaaminen ei onnistu internetin kautta!!
Vaikka hylkäyspäätöksessä on puhelinnumero, se menee ilmeisesti" jonnekin,"
kuten myös toinen numero??
Nauhalta tulevan pitkän sepustuksen ja pitkän odottamisen jälkeen puheluun vastataan. Hurraa!!! Lopulta jälkitarkastukseen onnistui saamaan ajan. Hurraa!!!
( lienee maksullisia,korkeasti hinnoiteltuja minuuttimaksullisia puheluja?)

Jälkitarkastuksessa sama katsastusmies tarkastaa korjatut viat. Vielä lopuksi,
pisteenä iin päälle tiiraa sähkölampun kanssa onko jarrulevy kiillotettu ja kiiltääkö pinta? " joo, no nyt se kiiltää" toteaa katsastusmies. Hurraa auto sai hyväksytyn
katsastusleiman, ihanaa.

Loppu kaneettina seuraavaa:

Aikoinaan kun valtion katsastusvallan alta pääsi yksityisten katsastuskonttorien
asiakkaaksi, päätin ettei ikinä enää valtion katsastuskonttorien palveluja.

Nyt käytettiin matkan lyhykäisyyden takia, ( 25 km matka lyhyempi / suunta kuin Joensuuhun) ajatellen homman olevan nykyaikaa, ei enää sitä millä jalalla aamulla vuoteesta nousee.

Olisi ollut paljon vähemmän vaivaa ja turhia toimenpiteitä sekä ennen kaikkea
edullisempaa kun olisi auto viety suoraan Joensuuhun.
Toki Joesuussa olisi myös myös hylätty, mutta pikkumaisuudet ja hallinnon
todella epäonnistunut maksamismahdollisuus ja jälkitarkastus ajantilaus olisi
toiminut yksityisellä yhdellä puhelinsoitolla ja edullisemmin kuin edellä kuvatussa
valtionhallinoimassa palvelussa.

Tämän episodin jälkeen en tule ikinä käyttämään Suomen valtion hallitsemia
katsastusasemia, jos on joku toinen mahdollisuus.

Lisäksi: Hylkäämispaperiin kirjattiin että jälkitarkastus tulee tehdä samassa
katsastuspaikassa. Tämä on suuri epäkohta. Markkinataloudessa, kehu-
tussa EU:ssa täytyy olla yksilöllä tässäkin tapauksessa oikeus valita missä
suoritetaan jälkitarkastus. Tämä asia täytyy selvittää EU:n yhteisössä.

56

3798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedän

      uusinta kasastus 17euroa.
      no käynti merkkikorjamolla kelpasi.
      (vaikka tähän asti olen autoni huoltanut merkkikorjaamolla.)

    • Tuttua tarinaa.

      Itselläni on vastaavanlaisia ja pahempiakin kokemuksia Kiteen katsastuskonttorilta jonka ns.työntekijät sai takavuosina kyrpiäisten maineen selvän kusetuksen takia.
      Nykyistä käytäntöä en kyseisessä toimipaikassa tiedä enkä edes välitä, (pitäkää tunkkinne, perkele) sillä jossain vaiheessa rauhallisenkin miehen pinna loppuu ja siitä lähtien olen vienyt autoni Joensuuhun jossa katsastusmiehet on aina käyttäytyneet kaikipuolin asiallisesti. Olen joskus aikoinaan omien kulkimieni lisäksi korjaillut myös toisten rattaita ja käyttänyt nekin Joensuussa niin A- K- kuin yksityisten merkkien alla olevilla katsastusasemilla ja näin tulee myös tuttavani tekemään jatkossakin.
      Kehoitan sinua kirjoittamaan asiasta myös Iltalehden foorumille, sillä sitä vartenhan ne on olemassa.
      ______________________________________________________________

      A-katsastus maksoi veroja 39,76€

      Uutinen ei ole aivan tuorein, mutta se ei tee siitä yhtään huononpaa koska on aiheellista miettiä kenen hallussa olevilla katsastusasemilla asioi. Löytyykö esimerkiksi yhtään hyvää syytä käyttää K1 tai etenkään A-katsastusta?
      Minä en ole sellaista vielä huomannut ja sen vuoksi käytän autot kotimaisilla yrittäjillä.

      "Vuonna 2011 A-Katsastus Oy emoyhtiöineen maksoi yhteisöveroja Suomeen 94,46 euroa. 2010 summa oli vieläkin pienempi, 39,76 euroa.

      Näin vaikka A-Katsastus on tehnyt kahtena viime vuotenakin katsastusbisneksellä mukavasti liikevoittoa, kaikkiaan 26,7 miljoonaa euroa.

      Rahat on imaistu yhtiöstä - tosin täysin laillisesti - konsernin sisäisinä avustuksina"

      http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//forumdisplay.php?f=616
      ______________________________________________________________


      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012...88944_uu.shtml

      Laitetaanpa lopuksi vielä arvio Lieksa A-katsastuksesta. En voi muuuta kuin vahvasti epäillä asialla olleen "Lieksan katsastuasemaan läheisissä suhteissa olevat henkilöt".

      Asiakkaiden kommentit katsastusaseman palvelusta
      - 7.10.2013

      Erittäin miellyttävä ja ammattitaitoinen pavelu
      - 1.2.2012

      Hyvä palvelu :). Ei kannata ajella etemmäs.

      http://www.katsastushinnat.fi/lieksa/a-katsastus-lieksan-katsastusasema/

    • voi voi sanon minäki

      Missähän lieksan mamut katsastaa kotteronsa?
      Ja varmaan itse kustantavat kaiken?

    • Veronsa maksanut

      Tulee mieleeni Kätkäläisen auton katsastus, että "tuuppohan vähän"...Toivon kaikkien
      lieksalaisten autoilijoiden puolesta, että Kovalainen tai Q-katsastus perustaisi sivutoimipaikan Lieksaan. Saataisiin oikeaa neutraalia autokatsastusta, eikä siis valtion yhtiön rahankeruutavoitteita meiltä itärajan ihmisillä olisi..Nyt voisi entisajan inssit ja katsastusmiehet pyörähtää haudassaan ympäri...Mutta näin on, jos valtio vie meiltä asiakaspalvelutoimintojaan mm. verotoimiston aukioloaikojen supistamisessa minimiin, ja poliisipäivystus onko sitäkään laitoksella..Parempi on yksityistää kaikki....

    • Lieksan asema ei käy

      Viimeisimmät kerrat olen katsatuttanut autoni Nurmeksessa. Porokylässä sijaitsevan asseman henkilökunta on käyttäytynyt aina asiallisesti.

    • Kätkäläinen
    • iltarusko1

      Onko Lieksa valtion entisen katsastuskonttorin rahasampo,.Meitä viedään ja riistetään kaikki, mutta ns.valtion katsastuskonttorille kuuluu kaikki kelpaavan ja moneen KERTAAN .. Katsastus maksaa, ja uudelleen katsasta, ja maksa taas: raha ratkaisee, A-katsastus on tietojeni mukaan SIJOITUSYHTIÖ, jonka on tarkoitus tuottaa osakkeen omistajilleen...jne,,,,

    • eivätpä urputa enää

      Mulle oli viimeinen tapaus lieksassa kun hylkäsi innokas katsastusmies talvirenkaat nastojen vuoksi? Renkaat oli hyvät mutta kuulemma nastojen lukumäärä heitti taka ja eturenkaassa jonkun taulukon mukaan? Käytännössä asialla ei ollut mitään merkitystä koska heitto oli muutamia nastoja! Se oli viimeinen pisara lieksan katsastuskonttoriin, en ole käynyt senjälkeen enkä käy!
      Viimeksi käytin Kovalaisella joensuussa ja ei ollut mitään saivartelua vaan asiallista palvelua! Saivat minusta vakiasiakkaan!
      Joensuussa on aina mukava ajella ihan hupina ja auton katsastuksessa!

      • VerojenMaksaja

        Joo, totta sanot..Kyllä Joensuussa katsastus toimii erittäin hyvin..mutta ei Lieksassa. Vähätuloisilta viedään viimeisetkin kopeekat, kun täytyy autoja "katsastella" moneen kertaan ja joka kerta maksut rapsahtaa lieksalaisen (köyhän) kukkarosta--Kysyisin samalla ns. hienovaraisen kysymyksen; meneekö mamujen autot katsastuksesta, kerralla vai pitääkö kenties käyttää näytilla jopa VIISI kertaa???


    • MB-124

      Lieksan katsastusasemalta saanut aina hyvän palvelun, ei valittamista. Näin paikalla ollen ei mamunkaan autot mene
      kerralla läpi jos vikaa löytyy. Ymmärtääkseni he kuitenkin tekevät työtään meidän turvallisuuden eteen. Joensuukin lisää täältä mennessä katsastumaksua polttoaineen ja 200 km matkanverran ja ajan menetyskin jonkinverran.

      • Ei ihan niinkään.

        Jos ja kun katsastusmatka suuntautuu Joensuuhun, niin eiköhän muutakin asiaa keksittäne samalle reissulle! Näin olen itse toiminut sillä asun Joensuusta noin 90km matkan päässä ja samalla käyn tuttavien luona kylässä kuin myös kiertelen kirppikset, kaupat kuin erilaiset muutkin paikat. Siinäpä se päivä kuluu mukavasti eikä oikein tahdo riittääkään.


      • lieksa-joensuu
        Ei ihan niinkään. kirjoitti:

        Jos ja kun katsastusmatka suuntautuu Joensuuhun, niin eiköhän muutakin asiaa keksittäne samalle reissulle! Näin olen itse toiminut sillä asun Joensuusta noin 90km matkan päässä ja samalla käyn tuttavien luona kylässä kuin myös kiertelen kirppikset, kaupat kuin erilaiset muutkin paikat. Siinäpä se päivä kuluu mukavasti eikä oikein tahdo riittääkään.

        kyllä se on vain mukava ajaltaa joensuuhun shoppailemaan aina silloin tällöin.
        samalla reissulla katsastetaan autot....käydään keskussairaalassa ym ym.
        ostetaan silmälasit...ja halvalla.
        Se on kaupunki tuo joensuu.


    • MB- 124

      Tarkoitin vaan että on hyvä kun on valinnan vapaus, Lieksa tai Joensuu Nurmes ym . kaupunki . Kavereita käy milloin milläkin katsastus asemalla ja sattuu niitä huonoja päiviä muillekin asemille kuin Lieksassa.Olisin itsekkin mielissäni jos tulisi kilpailua tänne, Lieksa vaan on niin pieni kylä että tuskinpa tulee!!!

    • Kusetukseenkyllästynyt

      Lieksan hymyilevä hylkääjä etsimällä etsii jotakin huomautettavaa, jotta saa ainakin merkinnän rekkariotteeseen. Kyseisillä asioilla ei edes ole merkitystä liikenneturvallisuuteen. Joensuussa ei takerruta "lillukanvarsiin".

    • Kusipää

      Vaihtamalla tarpeeksi useaan uuteen autoon ei tarvi olla huolissaan

    • sairasta.touhua

      Joensuussa on tullut käytyä jo vuosia! Mulle riitti Lieksassa renkaista nastojen laskeminen, ja siitä katsastuksessa hylättiin! Katsottiin sitten itse niitä nastojen lukumääriä ja heittoa ei ollut edes kymmentä nastaa verrattuna eturenkaita takarenkaisiin!
      Nyt saavat laskea vaikka tulitikkuja joutessaan, mutta minun autoa eivät enää syynää! Joensuussa eivät saivartele, vaan katsastus on asiallista ja varmasti hylky tulee jos on teknistä vikaa autossa! Ei sielläkään mitkään romut mene läpi katsastuksen liikenteeseen!

      • nastaton

        Olisikko ajotavassa muuttamista kun nastat lähtevät? Omissa kulkuneuvoissa pysyy nastat vaikka ovat alla yleensä 3-5 talvea, enkä ole liikenteen tukkona. Ajan paljon myös talvella ja kyllä mielellään kunnon talvirenkailla kuin vajaa nastaisilla.


    • sairasta.touhua

      Ei semmosia renkaita olekkaan josta ei jokunen nasta irtoa! Jos ajotavasta olisi kiinni, niin tuskin olisi yhtään nastaa paikallaan!
      Minä yleensä vaihdan uudet talvirenkaat 3 vuoden välein kun se kumiseosa alkaa renkaissa kovettumaan! Kitsaat ja nuukat ajaa 3-5 vuotta samoilla kovettuneilla renkailla joissa ei ole pitoa!

    • Vapaa.on

      Hei, mikäs se estää perustamasta katsasruskonttoria? Lopeta valitus ja pistä toimeksi!

    • sairasta.touhua

      Ei kannata kun Joensuuhun pääsee hyvään palveluun ilman katsastuskonttorin perustamistakin! Käyköön Lieksan katsastuskonttorilla ne jotka sietää joutavaa niuhotusta, ja on aikaa tyhjänpäiväiseen leikkimiseen!

    • Anonyymi

      Joensuun konttoreissä vaan katsotaan sivuun.....erittäin ... Kovalaisella. Siellä on kova kilpailu kun on monta katsastusasema ...ja laadusta ei paljon välitetä .
      Olen autoasentaja ja näen paljon Kovalaisen " leimattuja" autoja mitkä ei vastaa lain vaatimuksiin.....
      Olen katsastanut Lieksassa ja ei oo turhasta hylätty.
      Ja ei kannatta muistutella vanhoja "Nevostoliiton " aikoja .....ne on jo ohi.
      Nykyaikana on liikentessä paljon enemmän viallisia autoja ja niiden omistajat ei paljon välitä liikennetuvallisuudesta ....

    • Anonyymi

      Kovalaiselta näihin Lieksan vanhoihin komposteihin leiman hakevat, muualta kun ei läpi menisikkän. Niin persaukista sakkia että pitää vanhoilla ajella ja ei raskita huoltaa.

    • Anonyymi

      kanadasssa ei autoja tarvii katsastaa ollenkaa

      omalla vastuulla mennään

      • Anonyymi

        Lieksassa on jopamjarrudynamometrissä rikottu automaattivahteisen auton vaihdelaatikkokin.


    • Anonyymi

      Aika monta yhdyssanaa🤣

      • Anonyymi

        Hyvä niitä on olla, mutta pää asia on, ettei niinkuta.


      • Anonyymi

        Yhdyssanat ei taida olla sinun vahvuutesi 🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Mulle rupesi katsastus mies huutamaan jotta on laitonpakoputki. Kysyin millätavalla huusi vain pakoputkesta eikä ollut edeskatsatamassa autoni vaan viereistä. Minun katsastani katseli suuauki. Eikä millään tavalla ottanut kantaa pakoputkeen. Joten se siitä. Ei ollut laiton.

    • Anonyymi

      Uudet nastrenkaat kannattaa sisäänajaa syksyllä sulan tien aikaan, niin sijautuvat sekä pysyvät paremmin paikoillaan.

      • Anonyymi

        Mitenkä tuon ottaa. Ostin jokuvosisitten uudet nastarenkaat ja ajoin tosivarovasti kotia n.4km . Oli jo irronnut eturenkaasta 3 nastaa. Oli aivan paskarenkaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenkä tuon ottaa. Ostin jokuvosisitten uudet nastarenkaat ja ajoin tosivarovasti kotia n.4km . Oli jo irronnut eturenkaasta 3 nastaa. Oli aivan paskarenkaat.

        Sellasia ne ladat on.Samoin ural renkaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellasia ne ladat on.Samoin ural renkaat.

        Ei ole ikinä ollut ladaa. Kerran olen ajanut ladaa ja kironnut koko auton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellasia ne ladat on.Samoin ural renkaat.

        Ladaa ei ole ikinä ollut eikä tule olemaan. Ihan oli laaturenkaat.


    • Anonyymi

      Itte katsastanut autot jo 25v Joensuussa ja meinaan jatkossakin katsastaa, se on jännä kun tuolla Lieksan asemalla kuvitellaan olevan jumalasta seuraavia, vaan eipä tuolla ole ruuhkaa aja milloin tahansa ohi niin ei auton autoa ole nähnyt konttorin pihassa. Pankaa vaan koko lafka kiinni oveen lappu suletu ei kanata.

      • Anonyymi

        Perheen kaikki autot käytetään Lieksan konttorilla, ei ole ollut ongelmia. Käytetään myös eteenpäin. Kun auto kunnossa kyllä se menee täälläkin katastuksesta läpi. Olen myös kuullut kavereilta jotta osaa se hylsy tulla Joensuusakin jos autossa vikaa. Muuten vielä sen verran etten ole asiatonta kohtelua saanut. Silloin kun oli valtion konttori oli asia toinen.


      • Anonyymi

        Juu samaa mieltä,Lieksassa ylimielistä kävin Joensuussa eikä mitään temmien kolistelua erit asial kohtelu vanhan kotteron suhteen..ja läpi meni..mut Lieksassa etsitään tekosyy vaik temmi etu iskarin kovimmasta kotelon pellistä läpi et kiusa sa pienempikin,hitsattu kon huon puolelta ja naurettu etteikö k inssi tajuu et toinenkin kusettaa purkamatta sikaria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu samaa mieltä,Lieksassa ylimielistä kävin Joensuussa eikä mitään temmien kolistelua erit asial kohtelu vanhan kotteron suhteen..ja läpi meni..mut Lieksassa etsitään tekosyy vaik temmi etu iskarin kovimmasta kotelon pellistä läpi et kiusa sa pienempikin,hitsattu kon huon puolelta ja naurettu etteikö k inssi tajuu et toinenkin kusettaa purkamatta sikaria.

        Aikoinaan eräällä katsastusasemalla auton omistaja kyllästyi rautapiikillä pohjan ja helmojen kolisteluun. Tempaisi katsastajalta piikin ja iski sen auton katosta läpi ja sanoi, että meneehän se tästäkin läpi.


    • Anonyymi

      Miksi se lada pitää näyttää siinä lieksassa? Eikö se kestä kasassa sinne joensuuhun saakka?

      • Anonyymi

        Se on vanha lada niinkuin sähköauton pohja, ei se kestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on vanha lada niinkuin sähköauton pohja, ei se kestä.

        Huhhaheei Joensuussa ei, nastoja lasketa renkaista ei. Siispä olkoon katsastuspaikkana Joensuu, siellä ei ole ollut turhaa pelleilyä. Veljelläni oli aikoinaan mersu ja siinä oli oven alareunassa ruostetta, niin Lieksassa tuli hylky, kun korin kantava osa oli ruosteessa?
        Onko se ovi korin kantava osa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huhhaheei Joensuussa ei, nastoja lasketa renkaista ei. Siispä olkoon katsastuspaikkana Joensuu, siellä ei ole ollut turhaa pelleilyä. Veljelläni oli aikoinaan mersu ja siinä oli oven alareunassa ruostetta, niin Lieksassa tuli hylky, kun korin kantava osa oli ruosteessa?
        Onko se ovi korin kantava osa?

        Auton ovi on kantava osa. Se ei ole pelkästään esteenä ulkoilman ja sään pääsemiselle auton sisälle, vaan se myös tukee auton rakennetta. Auton ovien tehtävänä on pitää koko ajoneuvo koossa ja jakaa kuormitusta. Tämä on tärkeää erityisesti turvallisuuden kannalta.
        =
        https://www.wheels.fi/ruostevauriot-katsastuksessa-johtaako-ruoste-aina-katsastuksen-hylkaamiseen/#kori-ruoste


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huhhaheei Joensuussa ei, nastoja lasketa renkaista ei. Siispä olkoon katsastuspaikkana Joensuu, siellä ei ole ollut turhaa pelleilyä. Veljelläni oli aikoinaan mersu ja siinä oli oven alareunassa ruostetta, niin Lieksassa tuli hylky, kun korin kantava osa oli ruosteessa?
        Onko se ovi korin kantava osa?

        Joensuun katsastusasemilla autonrenkaista nastoja ei varsinaisesti lasketa, sillä osaavat ja ammattinsa taitavat katsastusmiehet näkee kyllä muutenkin onko niiden lukumäärässä
        yli 25 % eroa renkaiden kesken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auton ovi on kantava osa. Se ei ole pelkästään esteenä ulkoilman ja sään pääsemiselle auton sisälle, vaan se myös tukee auton rakennetta. Auton ovien tehtävänä on pitää koko ajoneuvo koossa ja jakaa kuormitusta. Tämä on tärkeää erityisesti turvallisuuden kannalta.
        =
        https://www.wheels.fi/ruostevauriot-katsastuksessa-johtaako-ruoste-aina-katsastuksen-hylkaamiseen/#kori-ruoste

        Sitä ihmeteltiin kun se ovi pakattuna ja maalattuna kelpasi, ei tarvinnut edes hitsata, tai vaihtaa? Voisihan auton pohjankin palata, jos se sillä ruostevaurio korjaantuu kantavassa paikassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auton ovi on kantava osa. Se ei ole pelkästään esteenä ulkoilman ja sään pääsemiselle auton sisälle, vaan se myös tukee auton rakennetta. Auton ovien tehtävänä on pitää koko ajoneuvo koossa ja jakaa kuormitusta. Tämä on tärkeää erityisesti turvallisuuden kannalta.
        =
        https://www.wheels.fi/ruostevauriot-katsastuksessa-johtaako-ruoste-aina-katsastuksen-hylkaamiseen/#kori-ruoste

        Tuulilasikin on niitä auton kantavimpiin osiin kuuluva, sen vuoksi sekin on liimamassalla kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ihmeteltiin kun se ovi pakattuna ja maalattuna kelpasi, ei tarvinnut edes hitsata, tai vaihtaa? Voisihan auton pohjankin palata, jos se sillä ruostevaurio korjaantuu kantavassa paikassa?

        Ihan aina ei katsastusmiehetkään kaikkea huomaa. Esimerkiksi minulla oli Subarun oven alareuna ruostunut irti ja sananmukaisesti pelti heilahti kun oven löi kiinni!😁 Monena vuonna se kuitenkin läpi katsastuksesta läpi. Tosin siinä ei näkynyt ruostetta päällepäin kuin hyvin vähän. Myin auton eteen päin eikä vieläkään kuulemma huomautettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan aina ei katsastusmiehetkään kaikkea huomaa. Esimerkiksi minulla oli Subarun oven alareuna ruostunut irti ja sananmukaisesti pelti heilahti kun oven löi kiinni!😁 Monena vuonna se kuitenkin läpi katsastuksesta läpi. Tosin siinä ei näkynyt ruostetta päällepäin kuin hyvin vähän. Myin auton eteen päin eikä vieläkään kuulemma huomautettu.

        Aikapaljon riippuu asiat onko katsastusmiehellä känkkäränkkäpäivä? Joskus hyvänä päivänä auto kelpaa temppuilematta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aikapaljon riippuu asiat onko katsastusmiehellä känkkäränkkäpäivä? Joskus hyvänä päivänä auto kelpaa temppuilematta.

        Olipa kerran katsastusmies Känkkäränkkä nimeltään
        Se koputteli helmapellin ruostehia ja iski pohjaa kepillään
        Se oli niin känkkä ettei asiakkaat pystynyt ymmärtämään
        Mutta naisten luokse mielellään se tuli kyläilemään 😁


    • Anonyymi

      Köyhät taas itkee kun paskaläjät ei mee läpi kuin Kovalaisella🤣🤣🤣🤣

      • Anonyymi

        Siinä kun autoton puli kommentoi. Ajele sinä vajakki vaan sillä varastetulla ruosteisella polkukinnerilläsi, äläkä puutu normaalien ihmisten asioihin.


    • Anonyymi

      Voi voi ai ai ja lisää valitusta, kyllä auto menee katsastuksesta läpi missä vain kun se on kunnossa. Kaveri käytti Kovalaisella autoaan, ei mennyt läpi. Joten ei ne mene Joensuussa myöskään vikaset autot.

      • Anonyymi

        Älä kirjoita joutavia! Jos auto ei ole kunnossa, niin ei kelpaa, mutta Kovalaisella ei ruveta saivartelemaan, kuten Lieksassa. Siitä on lähinnä kysymys ja siitä ihmiset on suivaantuneet lieksan touhuun. Etelässä on tutkitusti katsatsusasemia, jotka hyväksyy niin huonoja autoja, että niistä pitäisi normaalisti otta kilvet pois. Pohjois-Karjalassa tuota ei esiinny.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä kirjoita joutavia! Jos auto ei ole kunnossa, niin ei kelpaa, mutta Kovalaisella ei ruveta saivartelemaan, kuten Lieksassa. Siitä on lähinnä kysymys ja siitä ihmiset on suivaantuneet lieksan touhuun. Etelässä on tutkitusti katsatsusasemia, jotka hyväksyy niin huonoja autoja, että niistä pitäisi normaalisti otta kilvet pois. Pohjois-Karjalassa tuota ei esiinny.

        Tuo on totta ja voin henkilökohtaisella kokemuksella sen vakuuttaa! Olen näes aikoinaan (toisessa paikassa asuessani kun siihen oli tilat) korjaillut eteläisessä osassa maata asuvien sukulaisten autoja joissa ei pitänyt olla kovin kummoista laittamista jälkitarkastukseen. Vaan annas olla kun vein ne viat korjattuani mitkä oli tarkistulappuun merkitty näytölle, niin hyvä kun eivät vetäneet kilpiä pois! Monista kohtaa runkoa löytyi esimerkiksi läpiruostuneita peltejä , jarrulevyt oli niin ohueksi kuluneet että ihme kun vielä mukana pysyivät ja tukivaristakin löytyi paitsi löysyyttä, niin ne olivat myös pahasti ruosteessa. Pienet korjaukset muuttuivatkin ihan toisenlaisiksi, joten katsottiin paremmaksi että kun leima saadaan, niin autot myydän hyvin äkkiä pois ja niin myös tehtiin. Ei tulleet pohjoiskarjalaisten kiusaksi, vaan menivät takaisin Etelä-Suomeen. Se on niille ihan oikein.


    • Anonyymi

      Juuri tämän kaltaisten kokemuksien takia olen katsastanut viimeiset 29vuotta autoni Joensuussa, muutenkin pyrin tekemään muutkin ostokseni Joensuussa, siellä ei ole hinnoissa sitä sanottua Lieksa lisää ja tavarat löytyy hyllystä, ei tarvi odotaa viikkoa kun täällä kaikki tuntuu nykyisin olevan tilaustavaraa varsinkin varaosat.

      • Anonyymi

        Eikö sinun kannattasi muuttaa Joensuuhun pysyvästi, ei tarvitse ajaa takaisin tänne kurjuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sinun kannattasi muuttaa Joensuuhun pysyvästi, ei tarvitse ajaa takaisin tänne kurjuuteen.

        Paljon on Lieksalaisia muuttanut Joensuuhun. Joensuussa Kovalaisella käydessä sen huomaa, että paljon siellä on Lieksalaisia. Aina on tuttuja samaan aikaan autoaan katsatuttamassa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      247
      2439
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      186
      1572
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1396
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1123
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1109
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      987
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    Aihe