Luvian liittyminen-Poriin tai Eurajoelle, kuntaiset ratkaisee

ent.talouspäällikkö

Luvian kunnan liittymiseksi Poriin SOTE edullisuus.
Porissa on keskussairaala ja useita terveyskeskus toimipisteitä. Porin kaupunki on varakas kiinteistö ja rakennusomaisuuksineen. Pori on pääsääntöisesti omistamassa kaupunkilaisille palvelluiden tarjoamat kohteet. Luvialta on hyvät tieyhteydet Porin ja lähiympäristön suuntiin. Luvialaisilta on hyvin monella työpaikka Porissa. Myöskin Luvialaiset käyttävät Porilaisia palveluja merkittävästi hyväkseen, koska eri alojen liikepalvelut ovat kattavat Porissa. Tärkeätä on mistä saakka joutuu palvelujaan hakemaan, jotka kunnallisesti on järjestettävä ja niiden edullisuus. Luvialla on pääterveyskeskus, mutta odottelee saneerausta ja nykyaikaistamista, eli päivitystä. Vanhusten hoitolaitos on Luvialla hyvin kaunis ja lienee toimiva.

57

532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kansandemokraatti

      Selitäppä se Luvian kepulaisille, niiden päähän ei tunnu mahtuvan maataloustukiaisten lisäksi mitään muuta. Puhutaan elintarvike omavaraisuudesta, risukaupan työllistävästä vaikutuksesta ja samaan aikaan eletään muun yhteiskunnan elätteinä verovaroilla ja naureskellaan muille työttömille. Röyhkeimmät jopa hakevat lisäansiota Luvian kunnan palkkalistoilla jonne ovat kaverisuhteillaan päässeet poliittisina valintoina. Olkoon Luvian liittymis-suunta etelä tai pohjoinen, toivottavasti uusi isäntä tuo mukanaan kunnallisdemokratian ja ihmisten tasa-arvoisen kohtelun kouluissa, terveyskeskusessa vanhainkodissa, kunnantalolla ja muissa yhteiskunnan ylläpitämissä kohteissa. Luviallakin olisi jo korkea-aika siirtyä tälle 2000 vuosiluvulle, enää ei kuljeta kunnanvaltuuston kokouksiin polkupuörällä tai hevosrattailla ja kuntakokonaisuudet voivat olla suurempia jolloin saadaan säästöä henkilöstökuluissa. Kylätoimikunnat voivat silti jatkaa ansiokasta toimintaasa kuten tähänkin asti talkoovoimin ja pienin avustuksin joita on jaossa kuten tähänkin asti.

    • Huoltoaseman papat

      Luvialaiset kuvittelevat että liittyminen Eurajokeen on joku pelastus. Eurajoen varallisuus perustuu Olkiluodosta saataviin verovaroihin, joiden jatkuminen ei pidemmällä aikavälillä ole lainkaan varmaa. Ydinvoiman kyseessä ollessa lainmuutokset ovat yleisiä. Muuten Eurajoella asuu samanlaisia juntteja kun Luviallakin. Pori ei tarvitse Luviaa, eikä Luvia Poria. Sote palveluitahan Luvialaiset ei Eurajokeen yhdistymisen jälkeen Porista hae, muista palveluista puhumattakaan.

    • ent. talouspäällikkö

      Luvialaiset, jotka eivät ole juntteja. He osaavat rakentaa Luviaa Porin suuntaan. Mutta miksi?. Pitkää aikaväliä laskelmoiden. Eurajoki liittyy Raumaan ja haluavatko Luvialaiset. SOTE palvelut Raumalta, tai vaihtoehtoisesti Porista. Oma sukuni on Eurajoelta ja tunnet melko hyvin Eurajokelaisten omaisuus ja rahavarat. Heidän rikkaus perustuu ydinvoimalaan ja nämäkin asiat tiedän tarkalleen vss- päällikkönä. Maajussit ovat varakkaita Luvialla ja Eurajoella. Olen tosiaan politiikassa takapelkiltä siirtynyt etu penkille, johtaen Sivistyslautakuntaa. Ääniharavat uskovat helposti olevansa yliviisaita, mutta en sellaiseksi tunne itseäni. Mutta pelkästään ei se ole asiantuntemusta. SOTE asiaoissa pitkä kokemus sairaala ja terveyskeskus johdossa taloushallinnon pätevänä. Uskoisin tietäväni näkemyksenä hyvinkin tarkat tiedot mainituilla aloilla. Kuntaliitosta suunnitellessa. Usein olen ensin ottanut kartan ja tutkinut miten minulle kaikki palveluni olisi kohtuullisen halpana tarjottuna liikahtaessani. Myös tarkasti tutkin omistaako Kaupunki tai kunta kohteet, joista palveluja tarjoavat. SOTE tarjoaa myös yksityisellä alalla Porissa hyvät palvelut.

      • ex-eurajokilainen

        Eurajoki ei liity Raumaan SOTE asioissa, vaan suunta on Pori. Eurajoella on varallisuutta, panostaa asukkaiden hyvinvointiin ja palveluihin. Pikkukoulut saa olla, vanhustenhuolto korkeatasoista, hienot tilat, terveyskeskus toimii moitteettomasti. Kunnanvirastolta karsittu turhat päättäjät pois. Uusi monitoimihali rakenteilla. Veroprosentti 2 % pienenmpi kuin Luvialaisilla, tekee vuositasolla palkaliselle käten jääväksi noin 600 e enemmän ( 30 tuhatta vuosiansio). Eurajokilaiset käyvät virka-ajan ulkopuolella yhtälailla porin päivystyksessä kuin Luvialaiset, eli terveydenhuollon puolella samassa veneessä.
        Pitkä miinus Eurajoelle tulee vuokra-asuntojen puutteesta, tai oikekataan lapsiperheille sopivia vuokra-asuntoja on liian vähän.


      • minä vaan

        Tämä ent. talouspäällikkö ei näköjään tiedä SOTESTA mitään. Ei se ole Rauma, ei se ole Pori mikä näistä päättää.


    • luupää

      ent.talouspäällikkö taitaa olla korkeintaan st1 parlamentin jäsen.Niin paljon puuta heinää kirjoittelee.Vai perustuu eurajokilaisten yksityisten ihmisten"rikkaus" atomi voimalaan,hah

      • Asiantuntevuutta

        Niin Luupää, eli Sodankylän poliisin auton rekisterinimi oli Luupää. Sinun käsitykset ovat hyvinkin hatarat. Eurajoella on monet olleet Voimalaitoksella pitkän aikaa työssä. Heille heitettynä rikkautta on kertynyt palkkana, vai luuletko palkatta työskennelleen. Onpahan tuan suvun yhtiö urakoinut pitkään Atomivoimalalla, vai ei ole taskuun jäänyt. Seuraavaksi luuletko tosiaan, että entinen väestönsuojelupäällikkö ei ole perillä mistään Atomivoimalan asioista. Sattuuhan sillä olemaan ent vss- suojakonttikin. Siitä vaan heikot käsityksesi. Tämän herran satun tuntemaan peräti Luvialaisena ja työssä voimalaitoksella.


      • tyhmä älä kysele

        Niin luupää, se vain oli pollari ja kuntayhtymän johdossa ja kaikissa pirun johtoviroissa, mitä näkyy. Myös politiikko johto asemissa oli.


      • prutkuhousuki

        Me seison parlamentissa tiedetään, muut olettaa.


    • Pienten kuntien

      politikkoja pelottaa nämä kuntaliitokset sen takia ,kun pudotaan pois päätävistä elimistä jossa on oltu vuosikymmeniä sähläämässä.
      Luviakin on käyttänyt keräämänsä vero Markat ja €kut leväperäisesti kaikkeen hauskaan houkutuksiin.

    • Kylän toivomuksista

      Kunnan eri luottamustehtävissä olevat ovat jopa nylkijöitä. Kokouspalkkioiden ja palkka osuuksien, päiväraha, auton käytön etujen pesässä juoksijoita. Samoin kaikissa paikoissa joissa ilmaisia etuuksia tarjotaan ja tavalla jos toisilla edustamassa kuntaa eri paikkakunnilla.
      Ovatko he pelkästään rahan pesässä juoksijoita ja pelkäävätkö, julkisia tietoja pelossaan luottamustehtäviensä menetystä.
      Tuskinpa välittävät meistä kuntalaisista, eivätkä vähäksikään välitä kuntaliitoksessa etujamme.

    • Realismia

      Tämän päivän SK:ssa hyvä juttu. Kuntaliitos esim. Luvian ja Porin välillä -- Luvia ( tai mikä tahansa pieni kunta isomman kyljessä) menettää palveluitaan. Jos ei halua yhdistyä, loppuu rahat ja sitä kautta loppuu palvelut = Paras vaihtoehto pienille kunnille on yhdistyä isomman kanssa ja koittaa neuvotella / järjestää jäljelle jäävät palvelut mahdollisimman hyvin / kuljetukset sinne missä palvelut ovat.

      • minä vaan

        Totta, kun liittyy isoon, pienen paikan asiat ei oikein kiinnosta, keskittäminen on avainsana. Näin käy jos Poriin liitymme, palvelut häviää Poriin. Oletteko tietoisia, Eurajoki tuo myös erikoissairaanhoidon palveluja terveyskeskukseen? Siellä käy kirurgit, ortopedit kerran kuussa. Ihmisten ei tarvitse lähteä keskussairaalaan, vaan erikoissairaanhoidon kontrollikäynnit hoidetaan omalla paikkakunnalla. Itse ainakin kannatan liittymistä Eurajokeen, ymmärtävät näiden kyläpahasten päälle :)
        Mikä Porissa on kunnalisvero%? Eurajoella 18%, Luvialla 20,5%. Miksi Luvia on vähävarainen kunta? Koulu homeessa, keskusta niin aneemisen näköinen, ei houkuttele kauneudelaan ketään :( merenrantakunta, miten se näkyy keskustan yleisilmeessä? Eipä oo kunta panostanut viihtyvyteen pätkääkään :(


    • ....................

      ST 1 parlamentin mielipidettä ei voi tässäkään asiassa jättää huomiotta.

    • reparepa1

      Eikä uusioluvialaisten ja varsinkaan kaikki yh-äidit.

    • nakki ja patu

      Liitytään Poriin saadaan kaatopaikka takasin ja vielä kauppakeskus Puuvilla. Luviasta tulee Pata kaupunki.

    • luvian eduksi

      Juu Luvian oikea suunta on Pori ei siinä tarvii sen kummempaa miettimistä.Aivan sama mitä joku eläkeleläisistä koostuva sti "parlamentt"i kitisee muutaminen muine hörhöineen.

      • Mersumiäs

        Totta niin asiat lienee sanos halli harri


      • lapsenkasvoinen
        Mersumiäs kirjoitti:

        Totta niin asiat lienee sanos halli harri

        Mersumieheltä loppuisivat auraukset jos porriin mentäs,ei silti pankista sitä rahaa saa nimi paperiin ja sillä selvä,äiskä takaa.


      • Hiljaavaa

        No sä oot ilmeisesti viisaampi ku parlamentti... ,Mennäänkö sillee? Hitto, tollaste hölisiöitte kandeis ol hiljaa,...nkun ei ymmärrä


    • volkkarimies

      Mersumies ei auraa kunnalle vaan valtiolle.

    • ent.talousppäällikö

      Tulostiedoista ja Porin luottamus valtuutettujen ongelmallisuus ja heikko taso luottamus taidosta. Kuntakonsernien ylijäämät asukasta kohden. Pori 203 e ja Eurajoki 9.167 e. Myönnän, että Ydinvoimala linjauksen johdosta Eurajoki rikastuu ja en enää epäile mihin Luvia kallistuu.
      Satakunnan Kansassa, eräät Porin valtuutetut julkisesti arvostelivat kaupunginjohtajaa ja tulisi erottaa.
      Myös varakaupunginjohtajaa arvostelivat lisä tuulimylly asiassa.
      Kaupunginjohtajan erottamisasiasta. Totean, että tulisi erottaa luottamustehtävistä aliarvolisesta kirjoittelusta. Ehdottaisin, että heidän tulisi heti lopettaa, perätön ja ala- arvoinen arvostelu.
      En ollenkaan ihmettele, että Luvian kunta todella epäröi Poriin liittymisestä, koska on luottamushenkilöitä jotka ovat epätasapainoisia ja luulevat syyttelyllään, erottamisella saavansa arvoa.

    • mitä serkumpi

      Laitakarin voisi vuokrata tvo:lle,ja posivalle.Saatais mekin tänne sisäsiitto junttilaan rahaa

    • Pehmeet touhuu

      Eurajoki on kokoonsa nähden isosta varallisuudesta huolimatta takahikiä, eikä sen sote-palveluita voi verrata esim. keskussairaalan palveluihin. Muista palveluista puhumattakaan.

      • jaa jaa

        Eurajoella on tehokas tk. Lääkäreitä on aina. Tk on Attendon ylläpitämä. Keskussairaalan palvelut myös Eurajoen käytettävissä tarvittaessa.Takahikiä tai ei, niin osaa ajatella ehkä asioita meidänkin näkökulmasta.


      • Yksvaaluvilaine

        Taas joku , joka ei mistään mitään käsitä, kommentoi... Mitä tekemistä Porilla ja keskussairaalalla on keskenään??? Lukuunottamatta se että keskussairaala sijaitsee Porissa.


    • varma tieto

      Eurajoki orjuuttaisi koko luvian väestön,jos joutuis elättämään nämä tyhjätaskut.st1 parlamenttikin hajotettaisiin.Siksi on syytä liittyä porin helmaan

    • Valdemar

      Molemmissa on jotakin hyvää. Jos liityttäisiin Eurajokeen niin kunnan sauna Laitakarissa tulisi ilmaiseksi kuntalaisille kuten se on Eurajoellakin Verkkokarissa, tai mikä sen nimi nyt olikaan, tasa-arvoisesti yhtenäisessä uudessa kunnassa. Jos taas liitytään Poriin siellä on Satakunnan paras uimahalli, kylpylän tasoinen. Pitkät uimaradat, kuumavesi altaat, vesihieronta laitteet, poreallas, höyry ja tavalliset saunat ja myös kylmäallas talviuimareille ja kaikki tämä maksaa vain 5,80 € eläkeläiset saavat eläkealennuksen ja pääsevät noin puoleen hintaan. Lapsille vielä omat altaat ja liukumäet.

      • Ymmärtämätön

        Orjuuttaisi?


    • ent.talouspäällikkö

      Onhan Porissa lisäksi Pihlajassa Uimahalli ja löytyy kaikki palvelut, useita eri uinti linjoja. Esimerkiksi kuntouttajalle kaksi rataa, lisäksi ammatti uimareille ja kuntoilijoille. Myös vesihieronta kaksi vaihto ehtoa.
      Altaan pituus lienee vain noin 16 metriä.
      Yyterin Kylpylähotellissa on hyvä uinti muodot ja voit myös vilahtaa kylmän ulkotilaan uimaan ja vesihieronta muodot.
      Kaupunkilaisille on lähes mitä tahansa kaupungin tarjoamia palveluja ja hinnat edullisia.

    • Muualta muuttanu

      Eikö Luvialaiset maksa samaa hintaan kuin Porilaiset nytkin vaikka ei olla liitytty Poriin.

    • joup.

      Tulevaisuudessa ei porilaisilta korkeampi maksu, raumalaisilta pääsy kielletty.

    • MmMmMm..

      Voi kun Eurajoki huolisi Luvian siipiensä suojaan.Luvialaioset ei päätä kumpaan menee, vaan nyt on tilanne että kumpi huolii paremmilla ehdoilla. Jos liitymme Poriin, karkaa loptkin pienet lähipalvelut ( terveyskeskus) Poriin. Juu, Porissa on monta terveyskeskusta, mutta kuulumme silloin johonkin tiettyyn piiriin, emme marssi mistä ovesta tahansa sisälle. Eurajoki on säilyttänyt näinä yhteiskunnan vaikeina aikoina joka ainoan pikkukoulun, uudisrakentaa mm. uimahallin, uuden kirjaston, uusia kerrostaloja.
      Samat tutut Porin tarjoamat erikoissairaanhoidon palvelut saamme, niinkuin nytkin, käyttäähän Eurajokikin iltaisin/viikonloppuisin, arkipyhisin keskussairaalaan/hammashuollon palveluja. Matkamme Luvialta Porin kauppakeskuksiin ei Poriin liittymisellä lyhene, eikä Eurajoelle liittymisen jälkeen pitene. Toivottavasti päättäjät tajuavat liityä vakavaraiseen kuntaan jolla varallisuutta myös sijoittaa, kunnalla olisi varoja tehdä täydellinen remontii Luvian koululle, terveysasemalla, eikä velkaa tarvitse ottaa.
      Ihan tavallinen tallaaja huomaa edun Eurajoelle, vähemmän veroja, enemmän tilipäivänä käteen.
      Eurajoella ja Luvialla eletään "maalaiskunnan elämää".
      Sotelta ei meitä mikään liittyminen pelasta, samaa sotealuetta tulee olemaan Eurajoki, Luvia, Pori, ollaanko,Pori vai Eurajoki, vai kenties Eurajoki-Luvia yhdistelmälle kokonaan uusi paikkakunnan nimi...

      • pieni tallustaja

        Ja kunnalla töissä olevien ihmisten palkat nousee jos liittyy Eurajokeen. Siellä korkeemmat palkat!!!!! Eurajoella toteutetaan samapalkkaisuus periaatetta. Mahdollisuus henkilökohtaiseen lisään joka on peräti noin 300 e/ kk mikäli työntekijällä erityisosaamista, joita ei muilta saman palkkaluokan työntekijöillä ole. Eurajoki maksaa tulospalkkiota kunnan työntekijöille, juu jopa vanhainkodissa työskentelvä lähihoitaja voi saada jopa 1000 e tulospalkkion per vuosi. Rahaa kunnalla on, ja se jakaa rahaa myös työntekijöilleen. Olisin niin ylpee jos pääsisn Eurajoen kunnan palkkalistoille!


    • Kyssäri

      Voihan tallustelija.

      Tietenkin sen takia Eurajoki onkin tiettyjen piirien kannatuslistalla?
      Palkkaa lisää. Toki se voi tarkoittaa sitä, että luvialaisilta oikeasti vaaditaan jotain erityistä, ennen kuin lisä maksetaan? Kaikkihan me erityisiä ollaan :)

      Henkilökohtaista lisää tarjotaan muuallakin. Ei se automaattisesti tule jos olet kodinhoitaja/lähihoitaja-akselilla.

      Vaatimus taitaa olla ihan jotain muuta. Ja muuten samoin toimitaan Porissakin... eikö luvialla ollenkaan????

    • ent. talouspäällikkö

      Kirjoituksestasi en saa aivan oikeata käsitystä. Sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Lääkärit, sairaanhoitajat, lähihoitajat ja heistä kaikki alimmissa alan ammateissa ei tunneta heille maksettavina, tulospalkkioita. Osakeyhtiöissä, kommandiittiyhtiöissä ja yrityksissä. Tilinpäätösten plussatuottona, voidaan palkita johtotyöstä tulospalkkoina. Ei useinkaan muille.
      Otan vertailuna ja poikkeavia ratkaisuja on tehty. Eräässä Terveyskeskus kuntayhtymässä moittivat, että heillä on palkka poikkeamaa miinuspalkkana. Tällöin tehtiin ratkaisu, että koko henkilökunta oli tuonnoin laidasta laitaan toimenhaltijoita. Päätettiin kaikki toimenhaltijoiden toimet muuttaa viroiksi. Näin tehtynä he saivat reilusti parempaa palaa ja ikälisä etuudet. Minä vertaan vain yhtä Terveyskeskus kuntayhtymää, tällöin aputyöntekijästä- johtavaan hoitajaan saakka kaikki saivat toimenhaltijoiden sijaan viran. Tulihan tuonnoin taloussuunnittelussa huomioida reipas menovastuu kuntayhtymälle

      • fsdfsfsdgsds

        Kyllä sairaaloissa, terveyskeskuksissa, lähihoitajille maksetaan tulospalkkiota. Vuodelle määritellään esim. kuntouttamisen tavoitteet joista muodostuu tulospalkkio. Otappa asioista selvää.


    • Politiikka ei petä

      Luvian taloushallinnosta. Eräs Teidän perussuomalainen ilmoittautuneelta kansanedustaja ehdokkaalta ja tehtiin kysymys.
      Tuleeko hän ehdokkaana esittämään. Luvia kuntaliitoksessa Poriin, tai vaihtoehtona Eurajokeen?
      Hän lausuu, että ei nyt vielä osaa mielipidettään esittää.

      Hänelle tuleekin taloushallinnon kansanedustajaehdokas kilpailijaksi uusi perussuomalinen Luvian asioita hoitamaan.
      Tämä vastasi kyselyyn heti, että hän ehdottaa Luvian liitettäväksi Poriin? Samoin hän perusteli vastauksenaan. Heti ensimmäisessä vaalipuheensa esiintymisessä. Hän tarkasti perustelee, miksi juuri Poriin. Hänelle hymyilin ja vastasin, että et kieroile. Sekä selkeän linjanaan tuo heti mielipiteensä, eikä keiku sinne tänne.

    • Elviira Kenkkunen

      Eurajoki ehdottomasti on parempi vaihtoehto. Porin esitys on ympäripyöreä ja heikommat kärsisivät jos siihen mennään. Heikommat; lapset, vanhukset, vähävaraiset, autottomat jne.
      Kokoomus se meitä sinne ajaa ja haluaa tehdä kunnastamme vielä köyhemmän, jotta saataisiin mahdollisimman nopeasti jäädä Porin reuna-alueeksi.
      Palkoista liittymisen suosiossa ei liene kyse. Kuka sitä silti ei parempaa palkkaa ottaisi?
      Eikä liittyminen Eurajokeen sitä tarkoita, että luvialaisuus mihinkään häviää. Uskoisin, että yhdessä kehittämällä saadaan toimiva hyvä kunta. Kehittäähän sitä Eurajokeakin pitää. Nyt pitää vaan näyttää Eurajoelle, että meillä yritetään hoitaa taloutta ja voidaan aloittaa se hoito vaikka lomauttamalla kunnanjohtaja noin niin kuin alkuun. Kirjastosta joutaa ja kaksi henkeä pois heti. Opettajat pois valtuustosta ja hallituksesta, niin päästään myös kouluasioihin käsiksi. Ovat siellä vain jarruna säästöille.
      Pomot kautta linjan (lue virkamiehet) paitsi hallintojohtaja lomautettava välittömästi. Mut kattellaan. Näillä linjoilla menen eteenpäin! Tsau.

    • ent.talouspäällikkö

      Luvian liittymisestä naapuri kuntaan tai kaupunkiin. Taloustietona toistaen Eurajoki on asukasta kohden plussalla 9167 euroa ja Pori 203 euroa.
      Taloushallinnon käsityksinä. Luvia liittyisi Eurajokeen. Eurajoki rakentaisi kuntapalveluilleen kuntalaisilleen ydinkeskustansa ensin viimeisen päälle, koska nyt on varallisuutta Atomivoimalan siivillä. Minun käsitys on, että Porissa on kaupunkilaisten palvelut rakennettu valmiiksi, kaupunkiin ja sivukyliin. Luvian liittyessä Poriin. Ainakin ensimmäisenä tulisi remontti Luvian Terveyskeskukseen ja eräät muut säätelyn tarpeessa. Sukulaiseni ovat Eurajokelaisia, mutta silti en Luvialaisena kallistuisi siihen suuntaan. Heti perään olisi kuntaliitos ja Luvialaiset olisivatkin Raumalaisia. Vastaavasti Luvian jälkeen ei Pori suunnittelisi Eurajokea Poriin, koska on riittävä väestöpohja.

      • Neuvotteleva

        Nii, Eurajoki tuo Luvialle kaiken lähes "tarjottimella" ei tarvi miettii antaako SOTE tai mikään muu instanssi,,, niillä on tahto pitää "maalaisuutta" arvossa, kuten meillä... Me olemme niille apupoikia mennessä tulevaisuuteen josta takuulla tulee hyvä. Valtuuston, sekä hallituksen uusi sekä edellinen puheenjohtaja ovat esittäytyneet esimerkillisen "kauniisti" meitä kohtaan. Josta yhteistyöstä olen nähnyt etten ole myymässä Luviaa, ainoastaan nimen.... Toki se voitais saada käännetty vielä Eurajoki-Luviaksi , allekkain kirjoitettuna, tietty E-joki päällä.... Postinumeron saamme pitää... Vesa lupas:) Ja osakuntasopimuksen , mahdollisen Raumaliitoksen kohdalla.... Vesan suulla... " jos Luvilaise pelkkä Raumaliitost tulevaisuudes, voidaan tehdä osakuntaliitosta sopimusehtoihin" tää tuntuu, ei pelkästään näytä hyvältä...


    • Alviira Kankkunen

      Elviira Kenkkunen - Luvia on Porin reuna-alue vaikka liittyisi mihin tahansa. Luvialaiset käy Porissa töissä, kaupassa ja harrastuksissa jatkossa niin kun ennenkin. Luvialaisten kanssakäymistä Porin kanssa tuskin voi määrällisesti verrata Eurajokeen. Saahan Luvialaiset pyöritellä tätäkin asiaa miten tahtovat, luonnollisia ja järkeviä vaihtoehtoja on vain yksi.

      • Santra123

        Reuna-alue on palveluton alue.


    • dklfjskaljfdlka

      Kuntaliitos ja SOTE on kaksi ihan eri asiaa.

    • ent.talouspäällikkö

      Luvian kunnan asiat taitaa olla niin pahasti kuralla, että ei Pori, eikä Eurajokikaan ole erityisen kiinnostunut Luviasta. Ettei vaan käy Lavian kunnan tapaa, joka liitettiin Poriin heitolla, vaikka Pori ei konkurssipesää halunnut ottaa vastuulleen. Luvia menee kovaa vauhtia huonoon suuntaan. Ehkä Luvialaisilla on nyt väärä käsitys, eikä heidän ratkaisulla enää taida olla merkitystä liittymisen ratkaisemiseksi. Ehkä ratkaisu meneekin Valtion päätettäväksi.

      • kihukui

        Ent.taulouspäällikkö. Ei kyllä tiedä mitään meneillään olevista neuvotteluista.


      • Hallinto

        Menevistä asioista tulisi tietää, miksi yksi on määrätty tutkimaan Luvian asioita?


      • Taustatietoa

        Menevistä asioista tulisi tietää, miksi yksi on määrätty tutkimaan Luvian asioita? Onko tutkinta saatu salaisena valmiiksi?


    • ent.talouspäällikkö

      Luvian kunnan päättäminen on jäämässä syrjään. Jääneekö vain ehdotukseksi.
      SOTE edut tulevat yhdenvertaisiksi koko maassa piirialueina. Samoin palvelujen saaminen yhdenvertaiseksi. Ero tulee, että mille SOTE palvelualueeseen tulet kuulumaan. Palvelua pyytäessä ohjataan kääntymään oikean palvelu alue paikan puoleen. Usein ei kannata väittää väärää oikeaksi. Mutta keskustelu on todella vapaata mielipiteinä.

    • ent.talouspäällikkö

      Luvialaiset ja Teidän todellinen tilanne. Kuntakonsernien ali/ylijäämä 2013 asukasta kohden. Pori on ylijäämäinen asukasta kohden 203. Teidän Luvian kuntanne on asukasta kohden alijäämäinen. Siis tappiollinen - 431. Luvialla hälytyskellot soivat erittäin pahasti. Itselläni on Luvialla jotain muutakin, kuin likaa kynsien alla. Luvialaisten käyttäytymistä kunnioitan toimituksessa, kun olin hakenut. Luvialla vesijättömaan toimitus hakemuksen ja tein aikanaan. Lopuksi toimin myös Maanmittauslaitoksen nimeämä toimitusasiamiehenä korvausten maksujen jako- osuuksien hoitamisessa kiinteistöjen omistajille. Luvialaisia kunnioitin heidän asiallisesta käyttäytymisestä. Porin puolella sain kuulla kunniani toimituksessa kahden sopimattomien käyttäytymisestä. Eräät saattavat olla erittäin tarkasti seurattavia perusteettomilla rikastumisesta yrityksilleen omistuksilleen. Tarkkana tulee seurata, etteivät aiheuta vahinkoa, useat luottamustehtävissään hyötyjensä hankkimisissa.

    • ent.talouspäällikkö

      Luvialaisten terveydenhoitopalveluista. Luvialaisista niin monet ovat työssä Porissa ja samalla helpoin käyttää terveys palveluja. Toisena Keskussairaalla on lähellä, josta löytyy laajat erikoishoito palvelut ikään katosmatta. Lyhyet ja hyvät tieyhteydet tukevat Luvialaisia, koska terveydenhoitopalvelut Porista saavat. Eurajokeen nähden lyhyen matkan päästä. Eurajokea en enemmälti arvostele kuntaa, sieltä löytyy vain terveyskeskus. Pori pitää nykyisin hyvin sivukylien terveyskeskusten toimipisteet hyvässä kunnossa. Luvialla on oma terveyskeskusta ja tulee säilyttää palvelevassa kunnossa, mutta apu sieltä täytyy löytyä. Porin terveydenhoitopalveluja huomattavasti tulee nopeuttaa avun saamisessa. Keskussairaalan ja Terveyskeskuksen erikoishoidon, sekä lääkärin vastaanottoaikaa nopeutettava. Minun kallooni vertailen ei mene, että vastaanotolle pääsee vasta kolmen kuukauden kuluttua. Sellaista ei tule lausua, että mene yksityisen lääkärin vastaanotolle. Useilla, joilla ei ole vakuutukset kunnossa, eikä varallisuutta selvitä lääkärin ja hoitojen palveluista. Tällöin hoidettava julkisin menoin. Potilaaksi pyrkivää ei pidä pompotella, toimipisteestä, terveyskeskuksesta ja Keskussairaalasta jälleen takaisin terveyskeskukseen,toimipisteeseen. Mielestäni, en usein tapahtunutta hyväksy ja sairas alkaa sekoilla. He ovat kertoneet, että menevät entistä huonompaan kuntoon, kun saavat maaseudulta tulleena joutua toimipisteiden pyöritykseen. Näin terveeksi hoitaminen kunto huono ja viivästyy, eikä ohjata sellaiseen hoitopaikkaan ja tulisi kerralla hoidettua terveeksi.

    • ent.talouspäällikkö

      SOTE edullisuudesta Luvian osalta kahden kunnan välille sopimuksesta, toistuen on jo perusteltu. Tärkeätä on tietää mille alueelle kuuluu ja mistä palvelut. Pyritty saamaan näkemyksiä 24 kirjoituksissa. Varmasti kyseinen talouspäällikkö osaa ottaa käyttöönsä, eri kuntien hallitusten ja valtuustojen pöytäkirjat, päätösten tutkimista varten. Selvittelyssä halutaan nähdä onko kirjoittajina useita, jotka pyrkivät loukkaaviin kirjoituksiin.

    • Taloushallinto

      Oikeastaan on hyvä, että kunnan asukkaat päättävät kumpaan Poriin tai Eurajoelle kuntaliittyminen. Mainittu äänestäminen olisikin hyvä, eikä siihen pääsisi vaikuttamaan luottamustehtävissä olevat. He näyttävät vain pitkittävän liitosta. Heti äänestys.

      • albiinokyösti

        Ei Luvian osalta homeremontit omiin kouluihin lopu, jos Eurajokeen liitytään seuraava on Eurajoen uusi terveyskeskus, jonkin ajan kuluttua. Rakentamisessa mukana olleiden kertoman mukaan työn laatu oli sen veroista, eristeet vesisateessa ulkona, betoni ym: muut rakenteet eivät saaneet kuivua tarpeeksi kauan ja rakennettaessa kosteutta joka puolella mutta kiire oli ettei tullut myöhästymis sakkoja ja valmista tuli kun esimiehet määräsivät.


      • ent.talouspäällikkö

        Mitä ihmettä Suomessa tapahtuu homeongelmina. Ympäri Suomea. "Koulut ja Terveyskeskukset". Todetaan homeongelmat: Saadaanko hyvät valtion osuudet kuntiin, ongelmien poistamiseksi. Mitä tapahtuuko, kuivaus ja ilmanvaihto kunnossa pitämisessä. Vai hoito rakentamisessa laiminlyöntejä.


      • 123131213
        albiinokyösti kirjoitti:

        Ei Luvian osalta homeremontit omiin kouluihin lopu, jos Eurajokeen liitytään seuraava on Eurajoen uusi terveyskeskus, jonkin ajan kuluttua. Rakentamisessa mukana olleiden kertoman mukaan työn laatu oli sen veroista, eristeet vesisateessa ulkona, betoni ym: muut rakenteet eivät saaneet kuivua tarpeeksi kauan ja rakennettaessa kosteutta joka puolella mutta kiire oli ettei tullut myöhästymis sakkoja ja valmista tuli kun esimiehet määräsivät.

        Eurajoella on 10 vuotta vanha terveyskeskusrakennus, terveyskeskussairaala, vanhainkoti, tuettu palveluasuminen, tehostettu palveluasuminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2058
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      245
      1836
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      59
      1423
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      113
      1281
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1238
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      104
      1095
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      950
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      907
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      847
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      821
    Aihe