Nastola varokoon Lahti-liitosta

Ei hyvä ratkaisu

Nimittäin jos Lahti-Nastola-liitos toteutuu, loppuvat Nastolan terveyskeskuspalvelut, jotka toimivat nyt hyvin. Samoin palvelu pelaa Oivan jäsenkunnissa Hollolassa, Asikkalassa jne.

Lahti on todella mätä terveyspalveluiltaan. Luukulta käännetään takaisin vanhoja, mutta myös nuoria. itkun tuhrausta olen nähnyt kaup.sairaalan päivystysluukulla. Onko Lahdella varaa tällaiseen toimintaan! Kaiken maailman Green City-kotkotuksia, muotoiluhankkeita ja tietysti kaiken kukkuraksi Toriparkki. Niihin mätetään rahoja, lääkäreihin ei riitä. Eikä riitäkään kun ne ostetaan kalliisti ulkoa. Eli Lahdesta kannattaa siirtää terveyskirjat pikimiten pois. Esim. PHSOTEY (keskussairaala) sivulta löydät lomakkeen, jonka tulostat tai pyydät lähettää. Täytä se ja vie Lahden luukulle ja lähetä toinen sinne kuntaan, jonne siirrät hoitosi.
Terveyskeskus kannattaa valita Lahden naapurista, ettei matkat muodostu liian hankalaksi. Yli 100 lahtelaista on kuulemma siirtänyt Hollolaan, joka lähellä. Myös Nastola toisella puolella Lahtea lähellä sekin. Nastolan päättäjät kun älyäisi torjua Lahden lähentelyn nyt kun se on mahdollista vielä!

10

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sos -ja terveys tärk

      Sosiaaali- ja terveyspalvelut ovat kunnassa hyvin keskeinen sektori. Siksi ei ole yhden tekevää miten niitä hoidetaan ja annetaanko niille voimavaroja. vai odotetaanko, että kuntalaiset hakevat apua yksityiseltä. Siihen ei todella ole varaa tässä yhteiskunnassa kaikille. Niin kireäksi on leipä ja toimeentulo mennyt. Työttömyys kasvanut, siksi ei rahaa yksityispavleujen hakemiseen. Lahti ja kansanedustajaehdokas Ilkka Viljanen (kok) ovat tätä ajatusta toitottaneet. Tämä on epäreiluä tavalllisia veronmaksajia kohtaan. Mutta Uusi lahti toivottaa jo leikkikirjoituksessaan, jossa päätoimittaja nuolee Lahtea, hyvää mainostajaa ja rahan tuojaa, että Nastola liittyy Lahteen. Älköön vaan tehkö tätä. Eihän viisas Hollolakaan tähän ansaan astanut. Saavat pitää rahansa. Ei tarvi tulevan pormestarin Myllyvirran vielä käätyjä kaulaansa asetella ja palkkaa korottaa.

    • Nastonhurja

      Sä siis päättelet, että Nastolan terveyskeskus kunnanrajan siirtymisen myötä jotenkin heikkenisi. Oikein teet pari kirjoitusta tästä aiheesta.

      Varsinkin Toriparkin rahoituksen sotkeminen asiaan kertoo, että vastustat ihan kaikkea pelkästä pelosta ja perusteluina ovat sun omat asenteet. Itse en ole huomannut ihan huikean hyviä terveyspalveluja Nastolan terveyskeskuksessa. Lääkärin sijaan olen joskus joutunut tippatädin puheille. (Lopputulos: Jouduin menemään matkalla lääkärille, kun alkavaa tautia ei hoidettu.)

      Toivottavasti Nastola ymmärtää liittyä Lahden kanssa.

      • Ihan oikein

        Nyt heräsi Nastolan kh:n pj. näkemään Lahti-liitoksen todellisuuden. Eli Etelä-Suomen sanomat netissä kirjoittaa Nastolan kunnanhallituksen kokouksesta, että...."Liitoksen kannattajien ja vastustajien joukko eli hallituksessa, sillä liitoksen kannalla aiemmin ollut hallituksen puheenjohtaja Reijo Savurinne (sd.) siirtyi vastustajien joukkoon."

        Aivan oikea ratkaisu! Lahti ei mahdollisuus vaan Nastolalle syvä kuoppa, johon kaikki hukkuu.


      • Äly hoi
        Ihan oikein kirjoitti:

        Nyt heräsi Nastolan kh:n pj. näkemään Lahti-liitoksen todellisuuden. Eli Etelä-Suomen sanomat netissä kirjoittaa Nastolan kunnanhallituksen kokouksesta, että...."Liitoksen kannattajien ja vastustajien joukko eli hallituksessa, sillä liitoksen kannalla aiemmin ollut hallituksen puheenjohtaja Reijo Savurinne (sd.) siirtyi vastustajien joukkoon."

        Aivan oikea ratkaisu! Lahti ei mahdollisuus vaan Nastolalle syvä kuoppa, johon kaikki hukkuu.

        Järjen köyhyyttä se olisi Lahteen liittyä. Jokaisella Lahtelaisella on velkaa otettuna kaupungin puolesta 5500 euroa ja Nastolalaisella 2500. Liitoksen myötä Nastolalaisten velat tuplaantuisi yhdessä yössä.


      • Lahti kuppaa pienet
        Äly hoi kirjoitti:

        Järjen köyhyyttä se olisi Lahteen liittyä. Jokaisella Lahtelaisella on velkaa otettuna kaupungin puolesta 5500 euroa ja Nastolalaisella 2500. Liitoksen myötä Nastolalaisten velat tuplaantuisi yhdessä yössä.

        Pari päivää sitten Lahden konsernijohtaja ilmoitti, että palveluja joudutaan keskittämään. Ja se tietää Nastolassa niiden lopettamista, jos Lahdessakaan ei kyetä esim. terveysasemia pitämään toiminnassa.

        ESS:n (25.1.) mukaan kokoomus kannattaa liitosta ja perusteena palvelujen turvaaminen. Ei ole pitävä peruste. Palvelut haettava sen jälkeen yksityisiltä toimijoilta.

        Ja se, että Lahti viimeisessä hädässä "löysikin" 18 miljoonaa euroa viime vuoden tilinpäätöksestä (ennakkotiedoista) plussa, on kupla. Edellinen tilinpäätös oli 30 miljoonaa pakkasella! Ja 2014 vuodellekkin enakoitiin negatiivista tulosta. Mistä muka muutos?
        Siis Nastola - EI Lahdelle. Lahden päätöksenteko on mätää ja turhia investointeja täynnä. Ja velkaa!


    • Vi.len

      Meno ja meininki suoraan neuvostojen maasta; Lähettäkkääpäs maaorjat sieltä provinsseistanne kaikki herkut ja muu arvokas omaisuutenne tänne pietariin, syötten sitte itse vaikka kynsiänne, meidän täytyy nähkääs nyt vähän keskittää palveluja, ja kullata sipulikirkkojamme, eihän sitä nyt voi köyhältä näyttää, jos tulee vaikka ulkomainen arvovieras hiihtoa katsomaan.
      Voidaan sitten korvaukseksi rakentaa pari aaltopeltihallia sinne teidän radanvarteen, niin, ja uusi kaatopaikka vähän kauemmaksi täältä meidän keskustasta haisemasta.
      Samalla saadaan loput kymijärven rannat asuinkäyttöön vähän paremmalle väelle, kun ei kujalasta tule haisua niihin vähän parempiin neniin.
      Ja jos ei nyt ymmäretä omaa etua, niin sitten ei enää haluttais leikkiä teiän kaa ollenkaa, laitetaan oikeen puomit niille lehmipoluille joita pitkin kaupungin toreille vaellatte nauriitanne myyskentelemään, ähäkutti!

    • pitää-uskoa

      Hyvä siitä tulee

    • ase8

      Huh kyllä lahdessa asuu paljon vuonna 2016 jo 120 000 Asukasta.ja tällä hetkellä asuu 103 868.

      • jyväskyläisompi

        Tuskin muut kunnat liittyvät Lahteen niin väkiluku ei kasva. Ensi vuonnahan Lahden väkiluku kasvaa kun Nastola liittyy siihen.


    • ase7

      Lahdessa asuu tällä hetkellä 103 904 ja vuonna 2026 lahti on isompi kuin jyväskylä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2709
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2607
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      64
      2349
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      195
      1829
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe