pyytääkö koira anteeksi?

koiran eleet

IN jos joudun komentamaan koiraani, niin se tulee välittömästi nuolemaan minua yleensä kädestä.
onko tämä anteeksipyyntö vai miksi tekee näin?

11

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirakouluttaja

      Joo hän on pettynyt itseensä kun häntä piti komentaa ja toisaalta hän saattaa pitää itseään riittämättömänä. Sen takia pyytää anteeksiantoa.

    • 18+3

      Rauhoittelee sinua notta älä mamma ole vihainen, emmää sitä tahallai tehnyt.

    • Koira käyttäytyy alistuvasti rauhoitellen sinua. Reagoi dominanssiisi siinä tilanteessa. Ei sillä ihmisen ajatuksia ole.

    • wer34r

      Voihan sitä aina kuvitella, kun koira toimii noin, että "anteeksipyytäväisen näköinen", kun tietää esim tehneensä jotain väärin.

    • Fluttertree

      Ei koira ymmärrä miksi olet sille vihainen. yrittää vain saada sinut rauhoittumaan.

      • Huox

        Kyllä joillakin on melkoisen olemattomat käsitykset koirien ymmärryskyvystä. Menkäähän nyt itseenne ja tutustukaa edes vähän siihen koiraanne. Opettakaa sille asioita, puhukaa sille paljon niin takuulla ymmärtää teittiä itsekutakin vielä paremmin kuin itsekään ymmärrätte itsejänne.

        On kai se selviö että jos ainoat sanat mitä koiralle sanotaan on ei ja tänne, niin ei siinä paljon ymmärrys muuhun voi kasvaa. Eli silloin vaan ihmetellään miksi koira mitäkin...


    • 345+987

      Ei pyydä anteeksi.
      Huomaa että olet hermona, ja yrittää rauhoitella sinua.

    • ossaa tai ei ossaa

      Tämä on sellainen ikuisuuskysymys.. Toiset uskoo koiran pyytävän anteeksi ja toiset vain rauhoittelevan kiivastunutta omistajaa. Oman koiran osalta olen taipuvainen uskomaan anteeksipyyntöön, sillä en kiivastu koiralle oikeastaan ikinä (yleensä en huomioi tekosia ollenkaan) ja koira silti pahoja tehneenä pyytelee tuolla tavalla anteeksi. Tiedä sitten onko näin vai ei. Jos ei pyydä anteeksi, niin en tiedä mistä ja miksi minua rauhoittelee. Yleensä kun nuo pahanteot ovat esim. vessapaperirullan silppuaminen, mikä lähinnä huvittaa minua eikä suututa..

      • eleet tekee

        Vaikka et itse edes tiedä, että paineet nousee niin koira huomaa. Koiralle ei pidä edes kiivastua, eikä huutaa eikä mitään, kun se huomaa millä mielellä ollaan, siksi tulee nuolemaan että rauhotu ennen kuin hermostut. Eli vaikka sinua huvittaa, takuulla alitajunnassa on mielessä siivous....


      • ossaa tai ei ossaa
        eleet tekee kirjoitti:

        Vaikka et itse edes tiedä, että paineet nousee niin koira huomaa. Koiralle ei pidä edes kiivastua, eikä huutaa eikä mitään, kun se huomaa millä mielellä ollaan, siksi tulee nuolemaan että rauhotu ennen kuin hermostut. Eli vaikka sinua huvittaa, takuulla alitajunnassa on mielessä siivous....

        Ja ei muuten ole totta. Koiralleni olen kiivastunut oikeastaan vain yhden ainoan kerran ja se oli pentuna kun se karkasi, ei antanut kiinni ja lopulta juoksenteli pitkän matkan maantielle istumaan. Silloin kiivastuin, koska pelkäsin. Minua todellakin huvittaa esim. nuo vessapaperin repimiset sillä en ole mikään siivousintoilija ja jos on kiire, niin ne saavat jäädä ihan lattialle kunnes ehdin siivoamaan. Esim. viime viikolla töistä tultuani kohtasin eteisessä reivityn rullan: otin ensin kuvia ja lähetin ystävilleni! Poitsu oli ollut oma-aloitteinen ja keksinyt tekemistä kun ei pakkasten vuoksi päästy pariin päivään kunnon lenkille. Eli ole koiran anteeksipyyntöön kykeneväisyydestä mitä mieltä tahansa, mutta minua et tunne joten älä väitä että käyn silti kierroksilla. Sillä se ei todellakaan pidä paikkaansa.


    • Nomitensenottaa

      Koira ei ole ihminen, se ei siis pyydä anteeksi kuten ihmiset usein kuvittelevat. Koirat ovat laumaeläimiä kuitenkin ja se on tavallaan ehkä koiran lepyttelyä tai sitten vaan todistus että asia on ohi. Koirat sopivat hyvin nopeasti ja unohtavat asian sitten. Mutta ihmiisä ne eivät ole. Se ei siis ajattele välttämättä "anteeksi kun olin tuhma", se lepyttelee sinua silloinkin kun sinä olet tyhmä. Eikä se ajattele silloin "lopeta jo kun olet tyhmä", se toimii laumaeläimen vaistolla, ja lepyttelee koska lauman johtaja on vihainen. Ihmisen kaltaiseen anteeksipyyntöön vaadittaisiin moraali, mitä koiralla ei ole: koira saattaa tappaa linnun eikä se sitä kadu vaikka sinä olisit miten vihainen. Koirilla ei ole omantunnon käsitystä (kuten eläimillä yleensäkään), ne elävät selviytyäkseen. Toki niillä on tunne-elämä, mutta se on enemmänkin myös "lapsen tunne-elämä". Lapsellahan ei myöskään ole moraalikäsitystä alkuun, me kehitämme omatunnon kasvaessamme kun tajuamme enemmän ja oikean ja väärän. Kyllä hän silti tuntee, kiintyy ja sitä rataa, mutta se vaan on hieman kehittymättömämpää kuin ihmisellä aikuisena. Meidän tunne-elämämme ja muu on hyvin monimutkaista aikuisilla yksilöillä. Siksi kai ihmisenä olo on niin hankalaa :)
      Joten tavallaan koira pyytää anteeksi, js sen semmoiseksi haluaa tulkita, mutta tavallaan ei se mitään kadu tai pahoillaan välttämättä ole kuten me ihmiset ajatellaan. Tietty saattaa ollakin jossain määrin, mutta sekunnissa se on unohtunut. Lähinnä se yrittää korjata lauman tilanteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe