Opettajat talkoisiin

eijärkeä

Mistä hyvästä opettajat saavat ylipitkät kesälomat,meno on kuin kreikassa,annetaan rahaa vaikka mitään tehdäkkään!
Tekevätkö he jotenkin tärkeämpää työtä kuin muut vai miksi heille maksetaan tyhjästä?
Opettajille kuukauden loma niinkuin muillekkin!

10

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkeä

      Älä valita vaan ole onnellinen toisten puolesta.

      Voithan vaikka itsekkin opiskella opettajaksi.

    • Iltam

      Onhan se helppoa, kun kaikki on aina samaa. Maantiedosta käy vielä vanhat kartat missä on Neuvostoliitto ja jne.
      Onko joku todella niin pihalla, että luulee että opettajalla on kolmen kuukauden kesäloma. Opetusta ei toki kesällä ole.

      • ristiretkiläinen

        Aloittajan kannattaisi olla kateellinen papeille. Sunnuntaina vain saarna, ehkä lauantaina hautajaiset tai häät. Eikö niin? Viikon työt tehty.


      • Niinjasaavielä

        kaffia ja pullaa niin paljon kuin haluaa. Ihmeen hyvin niillä pokka pitää yrittäessään keksiä jotain hyvää vainajista joista voisi puhua myös totuuden sanoja välillä. Häissä voi myös ilakoida vaikka morsiamen kanssa, etenkin jos on vielä korkkaamaton.


    • LehtoriMT

      No, musta on mukava olla vasta valmistunut opettaja. Teen ihan helvetin pitkää päivää, jolloin tuntipalkka on noin 8e, eli sama palkka, jos tekisin työni ajallisesti Mäkkärissä.

    • exopeeläkkellä

      Kuulepas kateellinen - ole hyvä , pyri ensin opettajakoulutukseen ( tuskin pääsisit, niin kovat paperit vaatii), opiskele puolenkymmentä vuotta ja mene sitten töihin. Eipä taida sinulta yksikään noista onnistua, kun et tiedä edes palkkausperusteita. Mutta eipä niitä viiti tommoselle ruveta rautalangasta vääntämään, tokko onnistuisi sittenkään.

    • Lehtori2014

      On se kumma, kun asiassa nähdään vain lomat, mutta itse työstä ei puhuta mitään. Yleensä nämä toisten työetuuksista valittajat ovat sieltä yksinkertaisimmasta päästä.

    • puuntaakotullut

      Opettajat saavat palkkaa 9 kuukaudelta, joka on jaettu 12 kk>n osiin. hanki tietoa tai mee hoitoon.

    • OpenUkko

      Kunnan palveluksessa päästään 38 lomapäivään 15 vuoden palvelun jälkeen. Lauantait eivät ole lomapäiviä. Tämä mahdollistaa kahdeksan viikon lomaoikeuden.

      Yli 15 vuotta valtiota palvelleet ansaitsevat 3 lomapäivää kuukaudessa. Tämän lisäksi on mahdollisuus saada lomakauden ulkopuolella pidettävään loman osaan pidennystä, joka voi olla enintään 9 päivää. Loman enimmäispituus vuodessa voi siten olla 45 päivää (lauantait ovat lomapäiviä).

      Pitkiä julkishallinnon lomia perustellaan pienemmällä palkalla. Jokainen voi itsekseen pohtia viime vuosien palkankorotusten jälkeen, onko tämä perustelu muuttunut selittämiseksi.

      Lomailusta työpaikoilla
      Imatran kaupungin rahat katujen, teiden ja puistojen hoidon osalta ovat vähissä. Hoitotaso on laskettu minimiin. Kun kunnossapitoon tarvittavia rahoja ei ole, menevät työntekijät joka päivä varikolle ja istuvat siellä päivän, koska rahaa ei ole budjetoitu juurikaan muuhun kuin työntekijöiden palkan maksuun.

      Kunnissa suorittavan portaan henkilökunta kuten, terveydenhoito- ja vanhusten hoitohenkilökunta, tekevät tunnollisesti työtä äärimmilleen rasittuen. Työ on raskasta, minkä vuoksi etenkin vanhusten hoidossa on normaalia enemmän sairauslomia. Samaan aikaan monissa kunnissa on erilaista paperinpyörittäjää, joiden työt voitaisiin jättää jopa kokonaan tekemättä maailman siitä mitenkään muuttumatta.

      Sairauslomista
      Kahvipöytäkeskustelussa etelä-savolaisen kaupungin työntekijä kehuskeli, kuinka hänellä on vielä 9 päivää sairauslomapäiviä käyttämättä.
      Totta kai kenenkään ei pidä tehdä sairaana työtä. Mutta ovatko esimerkiksi krapulamaanantait hyväksyttäviä sairauslomapäiviä? Onko kuntiin palkattu keskimääräistä sairaampia ihmisiä? Vai sairastuttaako julkinen työ enemmän kuin työ yksityissektorilla.
      Kunnan palveluksessa oleva työntekijä voi olla pois ilman lääkärintodistusta 3-5 vuorokautta ns. ”omaan vakuutukseen perustuen”. Seuraavilta päiviltä vaaditaan lääkärin tai terveydenhoitajan todistus tapauksesta riippuen. Tällaisia oman vakuutuksen lomia voi olla vuodessa puoli tusinaa.

      Kunnissa oli toissa vuoden lopussa 497.000 työntekijää. Jos heidän yksityissektoriin verrattuna ylimääräiset lomansa poistettaisiin ja sairauspoissaolojen määrä saataisiin yksityissektorin tasolle, saataisiin 50.000 henkilön työpanos lisää vuosittain.

      Kun kunta perustaa viran se joutuu palkkaamaan kaksi työntekijää, jotta kaikki lomat ja kokoukset ehditään hoitaa. Kolmannelle saman viran haltijalle tullaan maksamaan verovaroista/velaksi eläkettä.

      Jospa keskityttäisiin julkisen puolen "sairauslomiin" ja näihin turhiin virkoihin eikä opettajien ANSAITTUIHIN kesälomiin. Sivusta seuranneena yläasteella on meno niin oppilaiden, kuin vanhenpienkin osalta niin päätöntä, että ihmetellä täytyy jos opettaja voi täysijärkisenä jäädä eläkkeelle.
      Jos sittenkään....näistä kullannupuista ei ole töitä tekemään eikä meidän yhteiskuntaa pyörittämään.

    • gghakkklk

      Suomi saa olla kiitollinen hyvästä, maailmalla maineekkaasta koulustaan, joka on toki hyvien opettajien ansiota. Meillä onneksi vielä opettajiksi hakeutuu lahjakasta väkeä, mutta jos opettajien työolosuhteita ja palkkoja yhä heikennetään, käy meillä niin kuin muualla - jo esim. Ruotsissa - on käynyt, että opettajien taso laskee, koska alalle ei hakeudu enää kyvykästä ainesta. Ja koulun taso laskee sen myötä.

      Viime aikoina opettajia on jo Suomessakin siirtynyt muille aloille. Jos suomalaislapsille halutaan kunnollinen koulu ja tasokas opetus, on siitä opettajatkin ansaitusti palkittava. Palkat ovat nytkin vain kohtuulliset moniin muihin akateemisiin ammatteihin verrattuina. Ja se loma: se on ansaittu 9 kk:n palkka jaettuna 12:lla. Ja lomallaan opettajat myös työskentelevät: jatkokouluttautuvat ja valmistavat seuraavaa lukuvuotta.

      Lisäksi opettajien työtä on vaikeutettu menneinä vuosina huomattavasti. Heillähän on kohta vain velvollisuuksia eikä lainkaan oikeuksia - ja riesana monet vaativat ja pahantahtoiset vanhemmat, jotka yrittävät lastata omat kasvatusvelvollisuutensa opettajien niskaan.

      Opettajat kyllä hoitavat työnsä, kun vain kodit hoitaisivat omansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe