Pelkään pimeää

valopimeä

Ja yksin oloa. Joudun usein tulemaan koulusta kotiin yksin, niin jo hämärä talo aiheuttaa sydämen tykytystä, panikoitumista, huolestumista, hyperventilointia ja joskus itkemistä koska pelottaa nkin oaljon. Pelkään itse pimeää että keitä siellä ehkä on jo mitä siellä voisi tapahtua.

Öisin pidän ovea niin auki että huone on täysin valoinen. Pidän verhoja kiinni koska jos näen ulos niin näen hallusinaatioita. Muutenkin pimeässä kuulen askelia, naurua ja näen hämärässä murhaajia tai itkeviä lapsia. Sängyn alus on pelottava myös, päiväsaikaan on vaikea nousta sängystä koska pelottaa että joku nappaa nilkasta ja vetää sängyn alle. Tai jos siellä on mörkö. Välillä saatan pyytää vanhempia katsomaan ettei kukaan ole sänkyni alla.

Roskien vieminen ulos on myös vaikeaa, ulkona teen 30m nopeusennätyksen. Heti ulos astuesssa sydän alkaa jyskyttää, lihakset alkaa täristä ja pelottaa. Pelkään että pimeydestä syöksyy joku karhu joka raatelee minut.

Miten voisin päästä pelkojeni yli? Olen 12v ja vasta 9v PELKÄSIN pimeää kun aistiharhat alkoivat olla ilkeitä. En tiedä miksi pelkään sängyn alustani ja pimeää. Päivisinkin on vaikeaa olla huoneessa kun tuntuu että joku on siellä. Ihan varmana. En uskalla nukkua mikään raaja sängyn ulkopuolekka ettei se nappaa minua. Mörköpelkoni on rajoittunut niin hyvin etten näe hallusinaatioita (noh ne ääntelee aika paljon :( ) päiväklä, kun asennoiduinsiihen että "valo tappaa hirviöt". Kotona tuo auttaa minua sytyttämään valot talon päähänkin.

Pelkoni rajoittaa rajusti elämääni, talvisin kouluun meno on pelottavaa koska tuntuu että nyt se hyökkää, ja koska ei ole valoa niin usein kouluun meno menee paniikissa itkien ja juosten kun näen karhujen ja susien vaanivan ja jahtaavan. Joskus en edes uskalka mennä kouluun. Nukun nykyään 2-6h koska on pimeää. Kotiin tulemiben on myös vaikeaa. Talossa liikkuminen vaikeaa.

Pelkään olla yksin vaikka luokassa tai vessassa kun ei ole ketään turvana jos ne nyt hyökkää. :(

10

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaolitäällä

      Sinulla taitaa olla yhtä vilkas mielikuvitus kuin minulla nuorempana. Olen itse 30v nainen ja minulla oli myös samalta kuulostavia pelkoja ennen. Vieläkin usein jos herään kesken yön ja nousen sängystä, niin hypähdän pois kun pelkään että joku nappaa jalasta kun nousen. Pimeys ja yksin oleminen isossa kodissa pelottaa välillä myös varsinkin pimeällä. Onko sängyn alustasi tyhjä? Auttaisiko ainakin tähän ongelmaan se, että laitat jotain tavaroita sängyn alle. Tietäisit että siellä on nyt tavaroita eikä möröt mahdu sinne. Hanki pieni yövalo rauhoittamaan. Parhaiten auttaisi jos kysyisit pääsisitkö jollekkin terapeutille tai psykologille juttelemaan ja voisit sitä kautta oppia hallitsemaan pelkojasi. Olethan vanhemmillesi kertonut kuinka kovana pelon koet?

      • Pelkäänpimeää

        Juu sama. Mulle tulee tyylii vasta nyt oma huone (oli muuten veljen kanssa jaettava) ja se on liian iso ja karmiva. En tykkää siitä. Oon vasta 11v ja mun huoneessa (tulevassa) on semmonen vammanen komero ja kerran kuulin siitä semmosta NOPEETA KOPUTUSTA! Vähän äkkiä juoksin sieltä huoneesta. Ja mullakin on se ”sängyn mörön” jalasta nappaaminen. Siis se on oikeestaan sama ku sun käsi roikkuu sun sängyn vieressä 😣😖 eww en osaa muotoilla sitä mielikuvaa hyväksi... nytkin kun kohta pitäisi lähteä kouluun kello 8.30 (kello nyt 8.05) niin on nytkin aika ”helevatun” pimeää. Nyt onkin Lokakuu että hyvästä syystä mutta silti vitosluokkalaiselle iso pelko! Ei tekisi mieli lähteä sängystäkään vaikka olen noussut sängystä jo ajat sitten. Olet jo aikuinen mutta kommentoin silti. Pelkosi on jo varmaan loppunut. Hyvää päivänjatkoa lukija!


    • VakaaVanha

      Olet juuri sen ikäinen milloin nuo pelot tulevat nuorelle, voin vakuuttaa. Itsellänikin alkoi samanlaiset pelot kotona aikoinaan kun jäin yksin joksikin aikaa aina päivästä. Vaatekomero oli mulla se pelon paikka mikä hirvitti minua, sekin oli pimeä ja siellä pursui rojuja joka hyllyllä, se oli siis sen ajan iso komero joka olisi käynyt pienestä huoneesta. Joka kerta kun minun piti mennä komeron ohi ja sen ovi(tietenkin)oli raollaan koska muistaakseni se piru ei pysynyt kiinni! Tietenkin! Ja sieltä näkyvä pimeä pelotti mua aivan hirveesti! Itketti, pelotti, ja enkä uskaltanut kertoa vanhemmille koska tämä pelko aina tuntui vanhempien ja siskon tultua kotiin ihan naurettavilta. Sinulla on varmasti sama juttu.

      Mutta voin vakuuttaa että nämä pimeän pelot ja "sängyn aliset" möröt on aivan normaali reaktio ihmisillä koska ihminen luonnostaan pelkää silloin kun on itse valossa ja vierellä on pimeitä paikkoja, koska vielä silloin kun ihmiset joutuivat saalistamaan luonnossa petoeläimiä niin pedot juuri kätkeytyivät pimeään, ja pimeästä ne myös hyökkäsivät aina ihmisten kimppuun.

      Tämä pimeän pelko on siis sun geeneissäsi kuten aivan kaikilla meillä ihmisillä, voisi sanoa että jos sulla ei olisi tätä pelkoa niin et olisi silloin ihan normaali.

      Nyt olet.

      Ja minäkin pelkäsin "sängyn alla olevaa mörköä", juuri sitä sellaista joka vetää minut raukan ;-) sinne mukaansa ja syö ja kiduttaa ja ties tekee mitä vaan!

      Nykyisin mulla ei ole oikeastaan mitään pelkoja, muuta kuin se että tulisi invalidius, työkyvyttömyys ja jäisi rahattomaksi tms, eikä kukaan mua auttaisi. Ja se jännä juttu että olen alkanut rakastamaan pimeää. Minusta on ihanaa olla pimeän kämpän hämärässä ja kuunnella radiosta hyvää ohjelmaa taikka kuunnella hyvää musaa taikka somettaessa keskellä yötä aamuyön tunteina, kun kaikki on hiljentynyt, silloin on hyvä olla pimeän hämärässä. Usko Jumalaan vei minulta kuoleman ja luultavasti tuon pimeän pelonkin joskus aikoinaan. Kun aikani koittaa, olen valmis lähtemään. Mutta sinulla rakas lapsi on vielä koko elämäsi edessäsi, ja uskon että pääset varmasti irti pelostasi kuten me kaikki yleensä pimeän pelosta pääsemme. Tähän auttaa varmasti se kun ymmärrät pimeän pelon, tai siis sen että jos joku sieltä pimeästä hyökkää ja tappaa, olevan myös eläimille ihan luontaista.

      • ikä_punkkari

        Pelkäsin lapsena yksinoloa ja pimeyttäkin. Kuutamollakin pelkäsin hiihtää saloseudulla kotiin jostakin koulun opintokerhosta.
        Pelko vammautti elämääni niin, että yhä eläkeikäisenä en osallistu juuri mihinkään yhteistilaisuuteen sisätiloissa.
        Tiedän, että meitä on suomessakin tuhansittain ja maailmassa iso prosentti ihmisistä. Osa peloista on vanhemmiten kyllä karsiutunut.


    • Hei125

      Ei ole mörköjä, möröt ovat demoneita. Joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa sairauksia. Olet perivä Taivaan jos uskot. Jumala uhrasi oman Poikansa sinun vuoksesi. Olet näkevä Jumalan jos uskot (ja usko syntyy kuulemisesta (Raamatun kuuleminen) kirje roomalaisille 10:17))

      • Hei125

        Mutta ei niitä ole nyt niin. Ei niitä tarvitse missään nimessä pelätä. Pelon voittaa Jumala. Koska eivät ne pysty mihinkään. Herra on minun valkeuteni ja autuuteni: ketä minä
        pelkään! Herra on minun elämäni turva: ketä minä vapisen! Ps. 27:1


      • ikä-punkkari

        Demonit ovat puhtaasti mielikuvituksen tuotetta, kuten kuviteltu esimieshenkilönsä saatanakin.


    • TrolliVaara

      12-vuotias ei osaa käyttää vielä hyperventilointi-sanaa ja aloittajan tekstityyli on muutenkin vanhemman ihmisen tekstiä.

    • raakas lapssi. äälä pelkkä..yön timo soini pittää meistä kakkista huolin.

    • valo_rakastettuni

      Minusta sysipimeys on turvallista ja haastavaa. Kuitenkin pimeässä pitää olla vahva ja valpas. Pimeys ulkona liikuttaessa teroittaa aistit reaktiovalmiuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe