Ongelmakoirakouluttaja Turusta?

sajdl

Minulle tuli n. vuosi sitten kodinvaihtajana American bulldog narttu, joka on agressiivinen muita koiria kohtaan. Agressio perustuu tietojeni mukaan pelosta, koska on saanut melko pahasti selkään toiselta koiralta vanhassa kodissa.

Koira on sisällä todella hyväkäytöksinen niin minua, kuin vieraitakin kohtaan. Iloinen, nöyrä ja kilttiluontoinen muutenkin, valehtelematta kilteimpiä koiria mihin olen ikinä törmännyt. Kontaktin saa koiraan todella helpolla.

Ulkona asiat kuitenkin muuttuu; koira menee omaan kuplaansa ja kontaktin saaminen on vaikeaa, varsinkin jos näkökentässä on muita koiria. Olen koittanut saada kontaktia leluilla, herkuilla ja äänillä - kuitenkin aika huonolla menestyksellä. On niitä parempia päiviä kun koira kulkee nätisti vierellä eikä juurikaan välitä muista koirista, sitten on taas niitä päiviä kun koira kiskoo vimmatusti, on hermostuneen oloinen ja koittaa hyökkiä jokaista koiraa päin. Koitan itse aina olla täysi tyyni ja määrätietoinen, mutta koska hihnan päässä on voimakas koira niin niitä hermostuttaviakin tilanteita tulee.

Toisten koirien kanssa tulee juttuun aika huonosti. Parin uroksen kanssa on leikkinyt, mutta yksikin väärä liike tai katse niin koira muuttuu agressiiviseksi. Suuria tummia koiria ei siedä ollenkaan. Tiedän, että tämä rotu ei ole ns. koirapuistokoira, mutta olisi ihanaa jos voisi kulkea koiran kanssa ulkona niin, ettei tarvitsisi pelätä että mitä jos pääseekin irti ja toisen koiran kimppuun.

Koska omat taitoni eivät riitä tämän poiskoulutukseen, olen päättänyt hakea apua ammattilaiselta. Onko jollain kokemusta hyvästä ja sopuhintaisesta ongelmakoirakouluttajasta Turun seudulta? Saa suositella!

Asiallisia kommentteja, kiitos! :)

5

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17plus4

      Kaikki koirat eivät tule toimeen vieraiden koirien kanssa, mikä ei sinällään ole ongelma, paitsi jos haluaa koiran joka heiluttaa häntää jokaiselle. Mutta koska otit AB:n, tiedostit varmaan asian. On vaan huolehdittava, ettei koira joudu tilanteisiin, missä jotain voi sattua.

      Näkisin ongelman lähinnä hihnakäyttäytymisessä. Koiran ei niinkään tarvitse tykätä toisista, mutta kunhan hihnakäytös on ok, eli ei ala riuhtomaan kohti eikä aloita rähjäämistä.

      Kontaktin ottoa ulkona kannattaa treenata alkuunsa, mieluummin ilman suurempia häiriötekijöitä. http://www.koiranomistajanperuskurssi.fi/fi/koira-kotona/ohjeita-tarkeimpien-taitojen-opettamiseen/kontakti-aloita-koulutus-tasta Tuossa ihan hyviä ohjeita. Ja tietenkin mukavat kokemukset muista koirista, joita voi koulutusryhmistä saada.

      Amerikanbulldoggilla esiintyy vieraskoira-aggressiivisuutta, eivät siis välttämättä hyväksy tuntemattomia koiria reviirillään tai ihollaan. Eivätkä ne helposti alistu muille dominoiville koirille. Tämä on luonteenpiirre, ja siihen on mukauduttava. Älä siis saata koiraa tilanteisiin, jotka se kokee luonteelleen uhkaavaksi. Leikitä koiraa vain sellaisten koirien kanssa, jotka eivät rupea dominoimaan sitä.

      Koiran hallintaan voi harkita myös kuonopantaa, mutta jos se ei näytä hillitsevän kiskomista ja hyökkimistä, lopeta sen käyttö.

    • pahapahempipahin

      Halvasta tulee pian kallis, kun asiat ei etene. Näin se usein menee :( Aloitetaan halvalla, ja lopulta maksetaan mielipuolisia summia, useista käynneistä samalle kouluttajalle. Rahat pois on prioriteetti numero 1. Ystäväni tutustui turun suunnalla 3:n kouluttajaan turhaan. Yhden luona kävi aurassa, toisen luona liedossa ja kolmas oli turussa. Greta ei ole yhtään valmiimmaksi tullu.

    • mipe

      koirakas.net, siellä on koiralähtöistä ongelmakoirakoulutusta, ei pakottamista ja peloittelua.

    • eisunauta

      kuin lähettää se jenkkeihin Cesar Milanin oppeihin. Se taitaa olla ainut joka hommansa osaa. Ei nämä kotimaiset namipalakouluttajat pysty tuollaista poistamaan. Se on pitkä prosessi.

    • Kokeiltu

      Koirakoulu Kitiska, Vantaa tai Koirataito, Turun alue.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1840
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      836
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe