Kulinarismin askeleet

Micke83

Level 1. Paistaa kanaa ja lisää pannulle kermaa ja juustoraastetta. Hyvältä maistuu.

Level 2. Kiinnostuu mummonsa tekemistä ruoista ja esittelee ensimmäisen jauhosuurusteisen ruskean kastikkeensa.

Level 3. Tekee irtioton "vauvasapuskoista", eli alkaa maistelemaan kala- ja äyriäisruokia. Topakasti lausuu punaviinin olevan sopivan liharuoille ja valkkarin kalaruoille.

Level 4. Alkaa ymmärtämään kypsyysasteiden ja sisälämpötilojen merkityksiä ruokien makujen suhteen. Keittää pastan sivistyneesti purutuntumaan "al dente", mitä sanaa ja käsitettä ei tiedä kuin 99% kadunmiehistä. Tatuoi kuitenkin varmuuden vuoksi "carpe diem" -tekstin käsivarteensa ja ankkuriketjun nilkkaansa erottuakseen massasta.

Level 5. Löytää italialaisen keittiön salat ja hankkii pastakoneen. Alkaa myös ensimmäistä kertaa leipomaan, sillä kotimaisten kauppojen hyllyjen leipävalikoima ei enää tyydytä.

Level 6. Matkoilla etsitään omaan ruoanlaittoon vaikutteita paikallisista kulttuureista. Uskoo cross-kitchenin olevan avaimen parempaan ruoanlaittoon. "Medium rare" on jokaisen valittavissa olevan proteiinin haluttu kypsyysaste.

Level 7. Remppaa keittiön ja hankkii uuden lieden, jääkaapin sekä pesutasot. Uusii samalla lattian kaakeliseksi. Haluaisi lisäksi kaasulieden, mutta asennus osoittautuu ongelmalliseksi.

Level 8. Käy ekskursioilla Ranskassa Pariisissa, Bretagnessa ja Alsacessa löytääkseen klassisen keittotaidon uudelleen. Käy Michelin-tähditetyissä ravintoloissa imemässä vaikutteita. Kallistuu mielipiteissään enemmänkin nouvelleen kuin hauteen.

Level 9. Tekee monimutkaisia ja epämääräiseltä vaikuttavia luomuksia, joiden kuvaamiseen lainaa järkkäriä.

Level 10. Nostaa kytkintä.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsilleenjatolleen

      1. Tsikkeni on aina hyvää
      2. Ruskeaa kastiketta vain harva uskaltaa ruskistaa palamisen rajoille
      3. Nykyään vinkkuja ei enää lajitella punkkua lihalle ja valkkaria fisulle
      4. Al dente-pasta tarttuu hampaisiin eli on raakaa vehnää
      5. Hyvä leipä vaatii juuren ja sitä ei voi tehdä hetkessä
      6. Medium rare on myytti, joka itseasiassa maistuu vain harvoille
      7. Keittiön remppa tulisi tehdä säännöllisesti 10 vuoden välein, mutta laatat lattiassa ovat nounou
      8. Ransakalainen keittiö on yliarvostettu ja täynnä sääntöjä - ei hyvä
      9. Mikä on "järkkäri" - kännykälläkin saa siedettäviä kuvia
      10. Mutta näin eivät tehneet esim. "kustakyllikseen" parivaljakko vaan tekaisivat vielä kirjan kaiken päälle.

    • nojoono

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3310
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2862
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      24
      2699
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2638
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2524
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2355
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1823
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1767
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1640
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1486
    Aihe