Level 1. Paistaa kanaa ja lisää pannulle kermaa ja juustoraastetta. Hyvältä maistuu.
Level 2. Kiinnostuu mummonsa tekemistä ruoista ja esittelee ensimmäisen jauhosuurusteisen ruskean kastikkeensa.
Level 3. Tekee irtioton "vauvasapuskoista", eli alkaa maistelemaan kala- ja äyriäisruokia. Topakasti lausuu punaviinin olevan sopivan liharuoille ja valkkarin kalaruoille.
Level 4. Alkaa ymmärtämään kypsyysasteiden ja sisälämpötilojen merkityksiä ruokien makujen suhteen. Keittää pastan sivistyneesti purutuntumaan "al dente", mitä sanaa ja käsitettä ei tiedä kuin 99% kadunmiehistä. Tatuoi kuitenkin varmuuden vuoksi "carpe diem" -tekstin käsivarteensa ja ankkuriketjun nilkkaansa erottuakseen massasta.
Level 5. Löytää italialaisen keittiön salat ja hankkii pastakoneen. Alkaa myös ensimmäistä kertaa leipomaan, sillä kotimaisten kauppojen hyllyjen leipävalikoima ei enää tyydytä.
Level 6. Matkoilla etsitään omaan ruoanlaittoon vaikutteita paikallisista kulttuureista. Uskoo cross-kitchenin olevan avaimen parempaan ruoanlaittoon. "Medium rare" on jokaisen valittavissa olevan proteiinin haluttu kypsyysaste.
Level 7. Remppaa keittiön ja hankkii uuden lieden, jääkaapin sekä pesutasot. Uusii samalla lattian kaakeliseksi. Haluaisi lisäksi kaasulieden, mutta asennus osoittautuu ongelmalliseksi.
Level 8. Käy ekskursioilla Ranskassa Pariisissa, Bretagnessa ja Alsacessa löytääkseen klassisen keittotaidon uudelleen. Käy Michelin-tähditetyissä ravintoloissa imemässä vaikutteita. Kallistuu mielipiteissään enemmänkin nouvelleen kuin hauteen.
Level 9. Tekee monimutkaisia ja epämääräiseltä vaikuttavia luomuksia, joiden kuvaamiseen lainaa järkkäriä.
Level 10. Nostaa kytkintä.
Kulinarismin askeleet
2
<50
Vastaukset
- etsilleenjatolleen
1. Tsikkeni on aina hyvää
2. Ruskeaa kastiketta vain harva uskaltaa ruskistaa palamisen rajoille
3. Nykyään vinkkuja ei enää lajitella punkkua lihalle ja valkkaria fisulle
4. Al dente-pasta tarttuu hampaisiin eli on raakaa vehnää
5. Hyvä leipä vaatii juuren ja sitä ei voi tehdä hetkessä
6. Medium rare on myytti, joka itseasiassa maistuu vain harvoille
7. Keittiön remppa tulisi tehdä säännöllisesti 10 vuoden välein, mutta laatat lattiassa ovat nounou
8. Ransakalainen keittiö on yliarvostettu ja täynnä sääntöjä - ei hyvä
9. Mikä on "järkkäri" - kännykälläkin saa siedettäviä kuvia
10. Mutta näin eivät tehneet esim. "kustakyllikseen" parivaljakko vaan tekaisivat vielä kirjan kaiken päälle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2442639- 1201569
Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit111553TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.161442Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun961325Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71170Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä9923- 61888
- 56878
Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s1845