Ilkkalan ja Ranteen komea lukupaketti joka kotiin.

luettuon

Ilkkalan ja Ranteen vaalilehti on kuulemma jaettu kaikkiin vaalipiirin koteihin. Olipa hyvä, että ehdin lukea sen ennen kuin menen tänään äänestämään.

Neljälle A3-kokoiselle sivulle ei tietysti yletöntä määrää tejkstiä mahdu, mutta paljon oli kuisten kin saatu asioita esille. Kari Ilkkalan pääteema oli miten saadan tulot ylös ja menot alas.

Seuraavassa muutamia Kari Ilkkalan käsittemiä aiheita:

-EU:n nettojäsenmaksua alennettava

-Harrnaa talous kuriin

-Sosiaalinen maahanmuutto seis

-Kehitysapu kotimaahan

-Sote: Ihmiset ja toiminta asetattava hallinnon edelle

-Tuontia korvattava kotimalsella työllä

-Senioreiden talous-, sosiaali- ja terveysasiat kuntoon.

-Julkista sektoria kevennettävä nopeasti

-Valtion lainattava kotimaasta

jne.

Kannattaa tutustua.

51

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liian_siisti_vaimo

      Harmi, että vaimo ehti siivousinnossaan kuskata eilen kaikki vaaliesitteetkin roksikseen. Olisin mielelläni lukenut Ilkkalankin mielipiteen noista kaikista. Voisitko siteerata muutamia, vaikkapa sen sosiaalisen maahanmuuton, harmaan talouden kurituksen ja julkisen sektorin kevennyksen?

      • mikäpä_ettei

        Kun kaikki nuo tärkeimmät asiat ovat yhdellä A3:n kokoisella sivulla, niin ei niistä kovin pitkästi siihen mahdu.

        Joten tässä:

        " Harmaa talous kuriin

        Ongelma ei ole partureiden kuitit. Maksutaseen mukaan jopa 60 miljardin varallisuus on teillä tietymättömillä. Pimeisiin pääomavirtoihin on puututtava kovin ottein.

        Sosiaalinen maahanmuutto seis
        Työvoimapulaa ei ole. Todellinen työttömyys on 20-30 %. Tarvitsemme töihin nuoret, osa- ja määräaikaiset, yli 50-vuotiaat sekä muut työmarkkinoilta syrjään joutuneet. Julkisen talouden kuormaa ei tule kasvattaa sosiaalisella maahanmuutolla.

        Julkista sektoria kevennettävä nopeasti

        Valtio on palkkajohtaja. Siihen ei ole varaa. Emme silti kestä nopeasti paljoa lisää työttömiä. Siksi keskipalkan ylittäviä julkisen sektorin palkkoja on leikattava. Mitä suurempi palkka, sitä isompi leikkaus. Säästömahdollisuus 2-3 miljardia.
        Hyvätuloisten etuja on leikattava. Esim. mopoautoilla liikkuvien vanhemmat eivät tarvitse lapsilisiä.”


        Tuosta viimeisestä, eli julkisen sektorin kevennyksestä on Ilkkala kirjoittanut kotisivullaan paljon pidemmästi vastatessaan siellä eräälle kyseliälle näin:

        ”Julkiseen sektoriin sisältyy ainakin valtio- ja kuntasektori.
        Itse pidän myös esim. eläkevakuutusyhtiöitä julkisena sektorina. Sielläkin on muistaakseni 11.000 työntekijää, silmiinpistävimpänä todella suuripalkkaisia johtajia: http://yle.fi/uutiset/elakeyhtion_johtajana_ansaitsee_hyvin__ailuksen_tulot_keskikastissa/6945147
        Kysymys kuuluu, onko tehokasta että meillä on pitkälti yli 20 eläkeyhtiötä kalliine johtajineen hoitamassa periaatteessa yhtä ja samaa tehtävää?
        Oleellinen kysymys on, voivatko valtio ja kunnat jatkaa palkkajohtajina? Samoin, julkisen sektorin työpaikkojen määrä on säilynyt ennallaan kun yksityisen sektorin työpaikkojen määrä on laskenut: http://taloudentulkki.com/2014/03/27/valtio-jatkaa-palkkajohtajana/
        Talouden kannalta kestävä julkisen sektorin kevennys tapahtuisi niin, että julkispuolen työntekijät siirtyisivät yksityiselle puolelle muista kuin verovaroista rahoitettaviin tehtäviin. Se on hidas prosessi, eikä ole edes käynnistynyt.
        Jos emme halua nopeasti paljon lisää työttömiä, julkisen sektorin keventäminen tapahtuisi nopeimmin ja pienimmillä sosiaalisilla ongelmilla toteuttamalla progressiivinen palkkaleikkuri: tietystä palkasta ylöspäin lasketaan palkkaa sitä suuremmalla prosentilla mitä suurempi palkka. 10 % pienennys kokonaispalkkapotissa laskisi julkisia menoja n. 3 miljardilla eurolla – mutta tietysti myös verotuloja ja ostovoimaa. Oleellista onkin muun elinkeinotoiminnan rasituksen pieneneminen – tämä sataisi suoraan kilpailukyvyn laariin.
        Eilen kuulimme johtavien kellokkaiden olevan sitä mieltä, ettei julkisesta sektorista voi nopeasti leikata 6 miljardia. Silti olemme sitä mieltä, että Kreikan on voitava. Jos he voivat, miksi emme me? Odotammeko troikkaa Suomeen kertomaan mitä tehdä?
        Valtion ja kuntien hallinnossa huomio kiinnittyy johtajien (ja heidän aputyövoimansa) ja ns. erityisasiantuntijoiden määrään, tulotasoon ja sen kasvuvauhtiin (ks. edellinen linkki).
        Valtion henkilöstö- ja palkkarakenne selviää tästä:
        http://www.stat.fi/til/vkp/2013/vkp_2013_2014-05-21_fi.pdf
        Sieltä pistää silmään esim. lause: ”Erityisasiantuntijoihin kuuluivat suurimpana ryhmänä hallinnon ja elinkeinojen kehittämisen erityisasiantuntijat, joita työskenteli valtion virastoissa vuonna 2013 noin 13 500 henkilöä esimerkiksi suunnittelijoina, tutkijoina ja ylitarkastajina.”. Näiden vuoden 2013 keskipalkka oli 4.132 €/kk. Johtajia näyttää olleen n. 2.500 – 3.000 kpl keskipalkalla 6.406 €/kk. Johtajat tarvitsevat aina passareita: asiantuntijoiden yleisimpiä ammattiryhmiä olivat mm. johdon sihteerit ja osastosihteerit.
        Tuossa porukassa, olen tästä aivan varma, riittäisi perkaamista oikein huolella.
        Vastaava prosessi tulisi käydä kuntapuolella:
        http://www.stat.fi/til/ksp/2013/ksp_2013_2014-05-07_tie_001_fi.html


      • samaa_mieltä

        Olipa tosi perusteellista. Olen kyllä samaa mieltä. Harva on muuten sanonut noin suoraan, että ”Hyvätuloisten etuja on leikattava. Entä mitäs hän sanoo tuosta senioreiden elämästä?


      • seniorit

        Siitä onkin pisin juttu lehdessä. Tämmöinen:

        ”Senioreiden talous-, sosiaali- ja terveysasiat kuntoon

        Takuueläkejärjestelmää on muutettava siten, että käteen jää aina vähintään 1.000 €/kk (nyt 741,49 €). Muutos ei saa leikata asumistukea.

        Eläkeindeksin leikkaus peruttava siten, että jatkossa eläkkeitä nostetaan täysimääräisesti indeksillä, jossa palkkojen vaikutus on vähintään 80 %. Menetyksiä on korvattava tasokorotuksella.

        Eläkekattojärjestelmän luominen on aloitettava, vaikka se kestää. Lyhyellä aikavälillä eläkekatto voidaan toteuttaa ylimääräisellä verolla tai eläkemaksulla.

        Eläkelaitosten ja eläkejärjestelmän uudistus on aloitettava. Suomessa on liikaa eläkevaroja hallinnoivia laitoksia. Eläkejärjestelmä on liian monimutkainen. Säästövaraa on 150 – 200 miljoonaa euroa vuodessa.

        SOTE: erityisesti seniorikansalaisia koskevien sosiaali- ja terveysasioiden uudistuksessa tulee hallintomallin sijasta keskittyä:

        1) palveluiden alueellisesti ja sosiaalisesti tasapuoliseen saatavuuteen,
        2) tavoitteellisiin vaikutuksiin kansalaisten terveyteen ja toimintakykyyn, sekä
        3) palveluiden tuottamisen tehokkuuteen ja tuottavuuteen

        Keskitetyt erikoispalvelut: harvoin tarvittavia, kalliita ja korjaavia erikoispalveluja on keskitettävä. On sama meneekö keinonivelleikkaukseen 5 km vai 500 km päähän.

        Todelliset lähipalvelut: usein tarvittavia matalan kynnyksen ennaltaehkäiseviä, ylläpitäviä ja kuntouttavia palveluita tulee hajauttaa lähelle palveluiden käyttäjiä.

        Omaishoitajien asemaa on parannettava sekä korvauksen että työolojen osalta.


        Uusia, kevyempiä ratkaisuja, kuten esim. ryhmäasumista, kotihoidon ja pitkäaikaishoivan väliin:

        - asumispalvelu kotioloissa sopii esim. yksityistalouksien ja haja-asutusalueiden elinkeinoksi.

        - sosiaalisesti kestävä, yksinäisyyttä ja turvattomuutta torjuva ratkaisu.

        - kustannustehokas, kun kotihoidon kohteessa on useampia hoidettavia, investoinnit pieniä eikä tarvita raskasta sääntelyä tai mitoitusta. ”

        Tähänkin asiaan hän tosin on jo kotisivullaan vastannut pidemmästi. Linkki tässä:

        http://kari-ilkkala.fi/?page_id=30


      • v__ttu

        paskoo jauhatte, Mä en jaksa tommosta lukea. Eisk toi tyyppi pysty hakeen sitä lehtee sieltä ilkkalan toimistosta ja lukeen itte.


      • rauhoturauhotu

        Eihän sinun ole mikään pakko tätä ketjua lukea, onhan täällä vaikka mitä muuta, asiatontakin lukemista.


      • kukatyttää_kukaei

        Vaan minäpä jaksan.

        Vielä jo viitit kopsata tähän, mitä se sanoo siitä EU:N nettojäsenmaksusta ja valtion lainaa kotimaasta, niin enempää en sitten enää kehtaa pyytää.


      • tässäne

        Tässäpä nuo:

        ”EU:n nettojäsenmaksua alennettava

        Suomi rahoittaa muiden EU-maiden alennuksia. Jäsenmaksu on neuvoteltava uusiksi. Säästömahdollisuus esim. 200-400 miljoonaa.

        Valtion lainattava kotimaasta

        Pääosa valtionvelasta on ulkomailta. Jälleenrahoitus- ja korkoriski on suuri. Jopa 1,5 miljardia euroa korkoja valuu vuosittain ulkomaille. Valtionvelan painopiste on siirrettävä Suomeen. Pian jopa miljardin korot jäävät vuosittain kotimaahan piristämään taloutta.”


        Hei, nyt keksin, voithan pyytää lehteä Ilkkalalta sähköpostilla. Lehdessä on sekin, kohdassa: Ota yhteyttä: [email protected] On siinä kyllä puhelinnumerokin, mutta ehdokkaita taitaa olla näinä päivinä vaikea saada puhelimella kiinni. Ne on aina rokkapatakierroksella tai jossain puhumassa.

        Esim. tänään ovat Ilkkala ja Ranne soppatykkikertueellaan Orimattilassa S-market, niin lehdessä lukee.

        Tässä vielä linkki Ilkkalan videohaastatteluun:

        http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/vaaligalleria?emer[pn]=ilkkala&emer[pd]=6&emer[pp]=10&emer[pg]=&emer[par]=18_90&emer[pk]=a_asc&emp=po-.pk-a.pg-.pp-10.pd-6.pn-&emer[po]=#4336

        Sieltä pääsee sitten hänen kotisivulleen ja Ylen vaalikoneeseen.


      • roskakoriin

        Huomenta Kari. Toit sitten vaaliroskasi tänne ja oma kehu haisee askalle. Hyi. Kuka muuten maksaa kymmenien tuhansien ulkomainoksesi? Rahaa vaikuttaa olevan pohjattomasti.


      • Hyvää_päivää_

        kirvesvartta. Jopas on Kiemungin trollitehtaan aamupäivystäjäkin herännyt. Hyvää huomenta vaan sinullekin.


      • asiantuntemus_hoi

        Näin Ilkkala kirjoitti Hämeen Sanomien blogeissa vähän aikaa sitten mediasta ja virkakoneistosta:

        ”Täytyy vain todeta, että media ei kylläkään ole kiinnostunut kenenkään asiantuntemuksen selvittämisestä saati esilletuomisesta. Koko sirkus on viritetty sanoman popularisoimiseen kunnes kaikki informaatiosisältö on tislattu lopputuotteesta pois.

        Samaan lankeaa virkakoneisto. Valtionvarainministeriö on suoltanut meille neljä vuotta soopaa, jonka keskeinen viesti on se, ettei niilläkään ole aavistustakaan miten peräsimeen saisi mitään tuntoa. Nyt he sitten lyövät uudelle hallitukselle rätingit, että tässä todellinen tilannekuva. Samalla esitetään, että metsään mentiin, koska liian yksityiskohtainen hallitusohjelma. On kaikkien popularisointien ja vaalihemppokujerrusten äiti tarjota lääkkeeksi yksinkertaisempaa, vain muutaman ”strategisen tavoitteen” sisältävää hallitusohjelmaa.

        Sellaisesta hallitusohjelmasta voi vain todeta, että jos et tiedä minne olet menossa, kaikki tiet vievät sinne.”


      • viikkoenää

        Mikäs noita Kiemungin trolleja nyt noin katkeroittaa. Ei kait vaan...?


      • Verorahoilla

        Huomenta perzuikkipäivystäjä. Heti vastaus joten puoluetukirahaa on jäljellä saastan jakamiseksi kansalle.


      • Mukavaaaa

        Seuraavaksi herää iisakkitautinen joten hieno päivä tulossa.


      • trollien_katkeruus

        voi johtua tästäkin: Kari Ilkkalan videota on käynyt katsomassa 6058 henkilöä, mutta Iisakki Kiemungin videota vain 1767 henkilöä. Se on sentään 4291 vähemmän.


      • Sp.x
        roskakoriin kirjoitti:

        Huomenta Kari. Toit sitten vaaliroskasi tänne ja oma kehu haisee askalle. Hyi. Kuka muuten maksaa kymmenien tuhansien ulkomainoksesi? Rahaa vaikuttaa olevan pohjattomasti.

        Niinpä niin,, kukahan ton roskiksenkin elämisen maksaa kun ei edes ymmärrä järkipuhetta ( tekstiä )


      • Korkkikii

        Eikös sossu sun elämise maksa vai et muista?


      • Itseäänihailevailkkala
        trollien_katkeruus kirjoitti:

        voi johtua tästäkin: Kari Ilkkalan videota on käynyt katsomassa 6058 henkilöä, mutta Iisakki Kiemungin videota vain 1767 henkilöä. Se on sentään 4291 vähemmän.

        Ilkkala itte käy kattomassa videotaan noin parisataa kertaa päivässä, joten se siitä lukemasta!


      • tosiaanko

        Onko Ilkkalalla parisataa eri tietokonetta? Nimittäin yhdeltä ja samalta koneelta niihin videoihin tule lisäys vain eka-katselukerralla. Muutenhan Kiemungin videolla olisi jo 500 000 katsojaa kun sen pikkutrollit roikkuisivat siellä yötä päivää.


      • Suhmurointii

        Olet vallan oikeassa perzukeilla on kampanja jolla nostetaan katsojamääriä. Ihan yleisesti tiedossa.


      • sallittua_kai

        Vaaleissa kampanjointi on sallittua. Niin tekevät kaikki. Joku "suhmuroi" tehokkaammin, joku heikommin.


      • 3356744

        Sallittua tietysti. Hienoa että myönsit persu suhmuroinnin.


      • ole-hyvä-vain

        Myönsin sinunkin suhmurointisi.


      • 245784

        Kiitos Kari.


      • pakkokai

        sun oli se myöntää, kun se on mun nimimerkkini, se Suhmurointii.


      • äläsuotta

        kiittele Karia, nimerkki 245784, sillä Kari Ilkkala on tällä hetkellä vaalilehdestä päätellen soppatykki- kierroksellaan Orimattilassa. Se ei varmaankaan ehdi sulle vastailemaan.


    • KeyEestUsa

      Sairas Valittaja Edus Kuntaa n !

      • ja_vajakkilapsi

        kansakoulun ekaluokalle opettelemaan oikeinkirjoitusta.


      • ikävätä

        Ei perzyikit opi kirjottaa.


      • siltä

        vaikuttaa.


      • taijospakuitenkin

        Sairas Lapsi Sairaa Laan.


      • Ilkkala_ei_halua

        Suomeen turvapaikkaturisteja . Sen näkee hänen kotisivultaan.


    • Jymyuutinen

      Onneksi luin Kaupunkiuutisten vaalipaketin ja ei sitten tarvitse äänestää sairasta perzukkiporukkaa.

      • JekkuKuu

        Mä luin Kaupunkiuutisten vaalipaketin ja siinä oli paljon asiaa. En lukenut Karin ja Lulun vaalilehteä. Koska nykyhallinnolla on kaikki saatu ryssittyä, niin ajattelin äänestää seuraavaksi Karia. Katsotaan mitä mies saa aikaiseksi. Ei se huonompi voi olla kuin nykyiset.


      • KatkeraNeuvottekyvytön

        Katsotaan mitä saa YKSIN aikaiseksi. Ei tule paljon katsottavaa.


      • olen_eläkeläinen

        Hesarin blogissaan Perässähiihtäjä Unto Hämäläinen kyselee "Onko eläkeläiset unohdettu?" Näissä vaaleissa nimittäin äänestäjien enemmistö on yli 60 vuotiaita.

        Hänen bloginsa kommentoijista enemmistö oli sitä mieltä, että kyllä, eläkeläiset on näissä vaaleissa unohdettu. Korkeintaan puhutaan eläkekatosta.

        Yksi poikkeus ainakin löytyy: Kari Ilkkala ei ole unontanut meitä eläkeläisiä. Vaalilehdessä hänen pisin juttunsa koskee juuri eläkeläisiä.

        Se juttu on kopioitu tähän ketjuun tuolla ylempänä, kirjoitettu 12.4. 2015 klo 07.16


      • Ihannaurattaa

        Kari haluaa ääniä ja se muistamisesta.


      • kerro_yksi

        ehdokas, joka ei halua ääniä ;)


      • KariTietysti

        Liikemies Kari ei halua kun se on ihan pyyteettömästi liikkeelle kuten myös oli scc hankkeessa.


      • voi_sinua

        höpönassuraukka.


      • toinen_jymyuutinen

        Tuuta ensimmäistä "jymyuutista" voin lohduttaa sillä, että kuluu vielä aika monta vuotta ennekuin voit äänestää ketään.


      • heitä_on_kaksisataa
        KatkeraNeuvottekyvytön kirjoitti:

        Katsotaan mitä saa YKSIN aikaiseksi. Ei tule paljon katsottavaa.

        Jos ajattelet, että vain Kari Ilkkalasta tulee kansanedustaja, niin erehdyt. Suomessa on 200 kansanedustajaa. Mutta harva heistä taitaa olla niin neuvottelukykyinen kuin Ilkkala.

        Sillehän kukaan ei tietenkään mahda mitään jos sinä olet katkera ja neuvottelukyvytön, kuten nimerkilläsi kerrot olevasi.


      • Korjaussiirto

        Tarkoitat tietysti neuvottelukyvytön mikä on aivan yleisesti tunnettu tosiasia. Ritskun kanssa pystyi neuvotteleen.


    • Kotisivullaan

      Kari Ilkkala vastaa äänestäjälle eläkeläisten asiasta näin:

      SENIORITASOTE = Senioreiden talous-, sosiaali- ja terveysasiat kuntoon

      TALOUS – välitön toimenpide:

      Takuueläkejärjestelmää on muutettava siten, että kokonaiseläkkeestä jää aina käteen vähintään 1.000 €/kk (nyt 741,49 €). Muutos ei saa leikata asumistuen määrää, vaan käytettävissä olevan rahamäärän kasvun tulee olla todellinen. Jatkossa takuueläkkeestä käteen jäävän summan tulee kasvaa leikkaamattomalla indeksillä.

      TALOUS – vaalikauden aikana:

      Eläkeindeksin leikkaus peruttava siten, että jatkossa eläkkeitä nostetaan täysimääräisesti indeksillä, jossa palkkojen vaikutus on vähintään 80 %. Eläkkeensaajille vuodesta 1996 kertyneitä menetyksiä korvattava edes osittain siten, että eläkkeet nousevat asteittain vähintään 50 prosenttiin saman ammatin ja palkan nykyarvosta. Tämä uudistus vaatii rinnalleen eläkekaton.

      Eläkekattojärjestelmän luominen on aloitettava. Luonnolliseen työeläkekattoon johtava eläkepalkan rajaaminen pienentää kerättäviä eläkemaksuja pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä eläkekatto voidaan toteuttaa ylimääräisellä verolla, eläkemaksulla tai näiden yhdistelmällä.

      Eläkelaitosten ja eläkejärjestelmän uudistus on aloitettava. Suomessa on liikaa eläkevaroja hallinnoivia laitoksia. Eläkejärjestelmä on liian monimutkainen. Kallispalkkaista johto- ja erikoisasiantuntijaväkeä on siten liikaa. Säästövaraa on 150 – 200 miljoonaa euroa vuodessa.

      SOTE: erityisesti seniorikansalaisia koskevat sosiaali- ja terveysasiat

      Seniorikansalaisten sosiaali- ja terveysasiat liittyvät tietysti kiville menneeseen SOTE-uudistukseen. Uuden hallituksen on aloitettava SOTE-uudistus uudelleen ja aivan eri päästä kuin edellinen yritelmä. Hallintomallin sijaan tulee keskittyä:

      1) palveluiden alueellisesti ja sosiaalisesti tasapuoliseen saatavuuteen,
      2) tavoitteellisiin vaikutuksiin kansalaisten terveyteen ja toimintakykyyn, sekä
      3) palveluiden tuottamisen tehokkuuteen ja tuottavuuteen

      Keskitetyt erikoispalvelut: kalliita, korjaavia ja hoitavia erikoispalveluja, joita tarvitaan harvoin, joudutaan keskittämään. On se ja sama meneekö keinonivel- tai sydänleikkaukseen 5 km, 50 km tai 500 km päähän.

      Todelliset lähipalvelut: matalan kynnyksen ennaltaehkäiseviä, ylläpitäviä ja kuntouttavia palveluita, joita tarvitaan usein, tulee hajauttaa lähelle palveluiden käyttäjiä.

      Omaishoitajien asemaa on parannettava sekä korvauksen että työolojen osalta.

      Uusia, kevyempiä ratkaisuja: kotihoidon ja raskaan pitkäaikaishoivan väliin on luotava kevyempiä, vähemmän sääntelyä ja yhteiskunnan resursseja vaativia ratkaisuja, kuten esimerkiksi ryhmäasumista:

      – kodinomaiset olot riittävät, jolloin asumispalvelu sopisi esim. yksityistalouksien ja haja-asutusalueiden elinkeinoksi.
      – sosiaalisesti kestävä, esim. yksinäisyyttä ja turvattomuutta torjuva ratkaisu.
      – kustannustehokas, kun kotihoidon kohteessa on useampia hoidettavia, vaadittavat investoinnit ovat lähes olemattomia eikä tarvita raskasta sääntelyä / mitoitusta.

      Toivottavasti tämä vastaa edes osittain kysymykseesi.

      • Rumaaaa

        Tottakai ja tuota sanotaan vaalivalheeksi.


      • ja_tottakai

        tuota edellista sanotaan Kiemungin trolliopetuslapseksi.


      • NimelläAina

        Päivää Kari.


      • aaerger

        no hei sari. photoshoppailemisiin.


      • Iltalehti_kertoo

        Iltalehden tämänpäiväisen jutun ingressi kuuluu näin:

        "Analytiikkayhtiö Accuscore ennustaa viimeisimmänkin kannatuskyselyn pohjalta, että perussuomalaiset saisivat seuraavaan eduskuntaan toiseksi eniten kansanedustajia (38 edustajaa)."


      • Perzuikkivalheita

        Ei suomalaiset niin tyhmiä ole.


      • Yleensä

        suomalaiset osaa lulea, toisin kuin sinä. Kumpi siinä on valhetta: Iltalehti vai analytiikkayhtiön ennuste?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      116
      1682
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1076
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      143
      1021
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      96
      880
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      74
      877
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      22
      842
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      822
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      739
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      735
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      711
    Aihe