Kansirempan jälkeen tyhjäk. pätkii ja HC koholla

22622

Mistä voi johtua että kansirempan jälkeen auton tyhjäkäynti pätkii noin 5-10s välein ja HC arvo on selkeästi noussut pakokaasutestissä? Auto tuntuu myös hiukan tehottomammalta kuin ennen, varmasti sen takia että ne hiilivedyt tulee pakoputkesta ulos sen sijaan että muuttuisivat energiaksi.

Tuo pätkiminen tulee esiin myös käynnistettäessä joskus, vähän niin kuin syttyis vääränä ajankohtana ja se saa starttimoottorikin pysähtymään. Kierroksilla pätkimistä ei huomaa.

Voiko olla että sytytys on jotenkin pielessä ja tästä selviäis sytytyksen säädöllä? Olen lukenut että korkeat HC arvot johtuvat sytytysongelmista. Mietin vain kuinka ajoitus on mennyt pieleen kansirempan aikana, ihan kokenut ammattilainen oli tekemässä. Katoin virranjakajaa ja se oli ainakin täsmälleen merkityssä kohdassa. Sytytysosat ovat ainakin kunnossa.

Autossa tosiaan ihan normaali kaasarikone ilman ylimääräistä elektroniikkaa ja kansi rempattiin halkeaman takia. Muutaman viikon taisi olla vähän jäähdytysnestettä palotilassa/öljyssä ajellessa, en tiedä voiko siitä syntyä vikaa/kulumista mikä aiheuttaa tuota nykimistä.

7

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuppelo

      Mikä auto on kyseessä? Eihän ois jako hampaan pielessä?

      • 22622

        Mazda 626 -90 1.6. Mietin itsekin tuota että olis hammas pielessä, oli vaan aika kokenut moottorikoneistaja tekemässä työn joten en ihan heti asennusvirhettä epäillyt. Jos ei sitten joskus aiemmin oo mennyt hammas pieleen ja sytytys on säädetty väärän ajoituksen mukaan. Jos kyse olis siitä että on jako hammas pielessä voiko siitä selvitä vain sytytystä säätämällä?


    • uskomatonta

      mitä järkeä on tehdä noin vanhaan autoon jotain kansiremppaa? eikö kannattaisi jo paalata se ja hankkia uudempi auto. en voisi kuvitellakaan ajavani missään tapauksessa yli kymmenen vuotta vanhalla autolla.

      • 22622

        Koko kannen koneistus, asennus ja hitsaus töine ja alkuperäisine tiivitesarjoineen maksoi 300e, taitaa uuden auton pelkkä pieni huolto maksaa saman verran?


      • Osamaksu-unelma
        22622 kirjoitti:

        Koko kannen koneistus, asennus ja hitsaus töine ja alkuperäisine tiivitesarjoineen maksoi 300e, taitaa uuden auton pelkkä pieni huolto maksaa saman verran?

        Uuden auton yhden kuukauden osamaksuerä on jo suurempi, ainakin jos puhutaan kunnon autoista. Eriä sitä paitsi riittää useammaksi vuodeksi.


    • kuppelo

      Jos jako on hampaan pielessä, on ainoa konsti laittaa se kohdalleen. Venttiilien pitää aueta oikeaan aikaan kampiakseliin nähden. Minä aloittaisin siitä. Tuossa moottorissa se käy suht helposti. Joskus sattuu virheitä ammattimiehillekkin. Minustakaan ei ole iso sijoitus jos muuten hyvä auto. Nyt sillä ajaa taas monta vuotta.

    • 196

      Jakopään tarkistukselle ääni täältäkin. Yhtälailla vahinko voi sattu ammattimiehellekkin, kun tässä vain ihmisiä ollaan. Ajoitus kannattaa varmuuden vuoksi katsoa aina lampulla, vaikka olisikin merkit oikeassa kohdassa. Ikinä ei voi tarkistaa liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7351
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      78
      4344
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      58
      2767
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2146
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1689
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1667
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      343
      1424
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1272
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1087
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe