Yleistä turinaa Nightwishista

Ensimmäiseksi pitää onnitella Nightwishia, uusin albumi on aivan loistava jatkaen mahtavaa kataloogia ja tämä näkyy myös eri maiden listoilla. Siis niillä listoilla joita vielä julkaistaan, onhan se tullut jo selväksi että suurin osa musiikin kuluttajista on jo siirtynyt latauslinjalle perinteisen fyysisen tallenteen ostamisen sijaan.
Nightwish on bändinä sen ikäinen että elinvoimaisuus on jo testattu, yhden hitin ihmeestä ei ole kysymys eikä yhden tyylinsuunnan suomasta nosteesta. Bändi pystyy luomaan hyvää musiikkia vuodesta toiseen kaikista vastoinkäymisistä huolimatta ja tässä tapauksessa ne vastoinkäymiset ovat liittyneet nimenomaan henkilöstöongelmiin ei siis kykyyn luoda uutta ja mielenkiintoista musiikkia. Nightwishin politiikkana on ollut ottaa nöyränä vastaan kaikki se kura mitä niskaan tulee ja tämä on myöskin toiminut. Bändin foorumit ovat aika ajoin muistuttaneet kuravellissä riehuvien fanien tunteenpurkauspaikkoina, mutta isossa kuvassa kaikki ovat saaneet äänensä kuuluville ja ymmärrys vastakkaisista mielipiteistä on pitänyt keskustelut mielenkiintoisina ja kuumina. Tästä me kaikki olemme kait yhtä mieltä ja ainakin omasta puolestani toivon että myös tulevaisuudessa tämä "sanansäilä"-mentaliteetti säilyy täällä Suomi.24 foorumilla (trolleista huolimatta, tämä on tätä nykyaikaa). Se on rikkaus jota harva bändi tai artisti pystyy tarjoamaan.
Mitä tulee Nightwishin tulevaisuuteen niin bändi on jo aika pitkälti saavuttanut sen mihin ylipäätään on mahdollisuus. Bändi mikä ei soita päivän hittejä tai seilaa valtagenreissä voi kasvaa vain tiettyyn pisteeseen saakka ja Nightwish on jo siellä. Tottakai etenkin Pohjois-Amerikassa olisi vielä paljon mahdollisuuksia mutta sikäläiset fanit ovat sen hyvin ilmaisseet että ilman radiosoittoa Nightwish ei saavuta siellä samaa asemaa kuin Euroopassa. Mistäpä sen radiosoiton taikoisi kun Roadrunner tai Nuclear Blast USA eivät ole isoja tekijöitä sikäläisillä markkinoilla kuten esim. Sony joka teki ihmeitä Apocalyptican I Don´t Care singlen kanssa tai Bam Margera joka pani itsensä likoon sponsoroidakseen HIMim Dark Light albumia. Jotain vastaavaa myöskin Nightwish kaipaisi että isot ovet avautuisivat USAssa, mutta ei harmitella asioita, hyvä näin.
Nightwish on elinvoimainen, täynnä poikkeuksellista lahjakkuutta ja intoa oleva yhtye ja innolla odotan tulevia konsertteja ja ensi vuoden 20v. juhlajulkaisuja (joihin ilmeisesti liittyy esim. Vancouverin keikan taltiointi, mitähän kaikkea sieltä on tulossa?). Hyvät ajat eivät ole loppumassa, päinvastoin.

33

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jorky2

      Kerrankin voi olla jonkun kanssa täysin samaa mieltä! Nightwish on asemansa hankkinut pelkästään levyillään ja keikoillaan, ei apua miltään kuuluisilta ystäviltä (HIM), paikallisessa Idolsissa tms. esiintymisestä( vrt. Sunrise Avenue) elokuvilta HIM JOIN Me), hyvältä markkinoinnilta (ainakaan P-Amerikka) , radiosoitolta , kompromisseilta musiikin suhteen. Ehkä on hyväkin ettei NW nouse supertähti sarjaan (kaikki keikat 20 000 ja yli paikoissa, levyt listojen kärjessä pitkään , ei vain pari viikkoa) Eikä kai mikään metalliin vähänkään viittaava ole enää suosiossa eikä valtavirtaa muualla kuin täällä.

    • Floorgazers

      Hyvä avaus, kiitos siitä, mutta hieman olen eri mieltä tästä lauseesta..

      "Mitä tulee Nightwishin tulevaisuuteen niin bändi on jo aika pitkälti saavuttanut sen mihin ylipäätään on mahdollisuus"

      Millä perustelet mietteesi? Miksi edes yrittää etukäteen laittaa marginaalien sisään bändiä joka on luonut alunpitäen uuden genren? ..Holopainen on tehnyt sen kerran ja rikkonut rajoja useammin kuin kerran, joten itselläni on todella vahva usko koko poppooseen, että kaikkein kauneinta ja parhainta matskua on vielä tulossa.. Jollain tapaa Nightwish tulee kasvamaan uudelle tasolle musiikillisesti aivan varmasti, tämä on helppo päätellä, kun katsoo Holopaisen kehityskaarta musiikintekijänä. ..meillä Suomalaisilla tuppaa olemaan taipumuksena kahlita ajatuksenvirtaa ja mahdollisuuksiamme etukäteen, siitä ajatuksesta tulee pyristellä irti kaikin keinoin, koska tässä maassa on osaamista. Onneksi on Holopaisen kaltainen utopisti olemassa, joka on uskollisesti toteuttanut unelmiaan ja lähtenyt lentoon siitäkin huolimatta, että häntä on yritetty matkalla kerran jos toisenkin nujertaa henkisesti ja ampua alas.

      En voi kuin ihailla miehen neroutta..hän jos kuka on kannuksensa ansainnut 100% omilla ansioillaan, joten nauttikoon myös saavutuksistaan/ rikkauksistaan kuten katsoo mieleisekseen. Minä jaksan iloita kaikesta siitä kauneudesta mitä hän tuottaa meille "tavan pulliaisille" :)

    • floorrulettaa

      Once paras bändi vain. :) !

    • MrJuha82outolintu

      Ei oo paskaa eikä kohtalaista eli hyvää, muttei upeaa.
      Mun omat suosikit parempia.
      PErusteluina mm se, että Nightwish on jotenki kaupallistettua eikä erotu massasta musiikillaan.
      Voin toki olla väärässä, mut ainaki sen kaupallisuuden kuulee musiikista.

      Nightwish on siis hyvä.
      En hauku sitä.
      Biisit saa ihoni kananlihalle useinkin.
      En kuuntele, mutten vihaakaan.

      Mikään huipulla oleva nimi ei voi olla paskaa, mutta esim Cheek ei oo kovin hyvää mun mielestä, koska pinnallista, muovimaista ja kaupallista musaa.

      Tässä omia suosikkejani(harvassa ovat enkunkieliset listallani) ;

      Dingo
      Kolmas nainen
      King Crimson
      Wigwam

      YUP
      CMX
      Pelle Miljoona
      Kauko Röyhkä
      Raine Salo
      Aki Sirkesalo
      Pave Maijanen
      Apulanta
      Kotiteollisuus
      Timo Rautiainen
      Suurlähettiläät
      Popeda
      Klamydia
      Eppu normaali
      J.Karjalainen
      Katri Ylander
      Chisu
      Zen Cafe
      Don huonot
      Tehosekoitin
      Dave Lindholm
      Mamba
      Mikko Alatalo
      Tuxedomoon
      Abba
      Pink Floyd
      Ismo Alanko
      Hassisen kone
      Jussi Hakulinen
      M.A.Numminen
      Juice Leskinen
      Hector
      Aarno Raninen
      Lasse Mårtenson
      Danny
      Markku Aro
      Seija Simola
      Kai Hyttinen
      Kassu Halonen
      Riki Sorsa
      Miljoonasade
      Kirka
      Ratsia
      Se
      SEX
      Pertti Neumann
      Samuli Putro
      jonna Tervomaa
      Maija Vilkkumaa
      Liisa Akimof
      Maritta Kuula
      500kg lihaa
      Uhrijuhla
      Timo Kojo

      • Jurrin_Ykä

        Musiikkimaku on kun napa, jokaisella on omansa. Toisekseen ei ole mitään standardia taikka normia jolla määritetään hyvä musiikki.
        En ole erityisesti ole koskaan pitänyt kotimaisista bändeistä, toki muutamista, Nightwish on niistä ykkönen.
        Tässä hiukan viitteitä entisen "maalaisnuoren" musiikkimieltymyksistä.
        https://www.facebook.com/hannu.nurminen/music


      • MrJuha82outolintu
        Jurrin_Ykä kirjoitti:

        Musiikkimaku on kun napa, jokaisella on omansa. Toisekseen ei ole mitään standardia taikka normia jolla määritetään hyvä musiikki.
        En ole erityisesti ole koskaan pitänyt kotimaisista bändeistä, toki muutamista, Nightwish on niistä ykkönen.
        Tässä hiukan viitteitä entisen "maalaisnuoren" musiikkimieltymyksistä.
        https://www.facebook.com/hannu.nurminen/music

        Hyvä musiikki on yleensä massasta eroittuvaa
        ja että bändiläiset osaa soittaa hyvin.
        Se on hyvän bändin/artistin merkki.
        Melodioiden merkitys, persoona(sama kuin omaperäisyys), sielukkuus ja melankolia tärkeitä musassa.
        Koen ne hyvän musan tunnuspiirteiksi.
        Semmosia ovat mm nuo, jotka luettelin tossa äsken.


      • Jurrin_Ykä

        "Hyvä musiikki on yleensä massasta eroittuvaa ja että bändiläiset osaa soittaa hyvin - Se on hyvän bändin/artistin merkki" Pariskunta jotka ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja Amerikassa, eivät soita listahittejä - Tedeschi Trucks Band
        Aina on hyvän merkki kun kitarat kytketään vahvistimiin johdoilla ja lavalla on enemmän Fendereitä kun "Marsun" kekoja.
        https://www.youtube.com/watch?v=GHuQnMXq-oY


    • marssimusaa

      Minkä genren Nightwish loi? Sinfoniaorkestereita on ollut kevyen musiikin taustalla iät ja ajat. Klassistyylinen naissolistikaan ei ole 90-luvun ilmiö. Esim. Saksanmaalta, koska Nightwish on siellä erityisen suosittu: Nina Hagen So bad
      https://www.youtube.com/watch?v=HrPm-TAoRLM

      • marssimusaa

      • marssimusaa

      • marssimusaa

      • Floorgazers

        marssimusaa Kategorioit siis NW musiikin samaan genreen kevyen musiikin kanssa jota maustaa sinfoniset elementit taustalla? Eiköhän sinfoninen metalli ole ihan eri sarjassa ja toisekseen aiemmat esitellyt ovat toki kiekaisseet ei niin klassisista laulua ( ainakaan kovin puhdasta minun korviini). Toki joitain samoja elementtejä, muttei aivan samaa kuitenkaan.

        Onhan näitä naissolisteja ollut keulilla maailmansivu, mutta kertokaas mikä niistä bändeistä on luonut musiikkinsa itse niin, että myös sinfoniset osat on omia luomuksia eikä niin että otetaan rokkibändi ja koetetaan rämpyttää yhdessä sinfoniaorkesterin kanssa vieläpä onnistuneesti? Montako löytyy p u h t a a s t i saman genren tekijää?

        hagen taitaa matalat ja korkeat äänet, varmaan menis growling helpostikin, häntä bändeineen en vaan miellä sinfonisen metallin alkuäidiksi, en sitten millään..

        https://www.youtube.com/watch?v=MHEwCagBtN0&spfreload=10


      • marssimusaa

        Mikä tekee Nightwishistä metalliyhtyeen? Perinteisen heavyn tekevät ilmeisesti kovaääniset kitara ja huuto. Melkoisia kitarasooloja löytyy myös iskelmistä.
        Nightwish on versioinut muidenkin tekemiä kappaleita. Nightwishin orkesteroinneista ei vastaa välttämättä Nightwish.
        Minusta Holopaisen palapeli-määritelmä on osuva myös tarkasteltaessa yhtyettä vain yhtenä lenkkinä loppumattomassa musiikkivirrassa. Aineksia kappaleisiin on koottu vuosisatojen ajalta erilaisista musiikkityyleistä. Näin syntyy kaikki musiikki. Viime vuosikymmeninä on kehittynyt pääasiassa vain tekniikka.
        Minulla on ikää jo niin paljon, että olen huomannut joskus aidoksi kuvittelemani vain menneistä jalostetuksi tai jopa kopioiduksi. En näe tässä mitään pahaa. Ihminen oppii matkimalla. Uutta voi luoda tietämättä, että se on jo joskus tehty.
        Seuraavassa pari esimerkkiä pitkän linjan bändiltä Barclay James Harvest.
        Poor man's Moody Blues (v. 1977)
        https://www.youtube.com/watch?v=C3xjyInSV7E
        Fifties child (v. 1983, orkesterointi Pip Williams)


      • marssimusaa

      • Floorgazers

        Mitenkähän tämän nyt sanoisi..musiikista on jokaisella näkemyksensä, laittamasi linkitykset eivät edelleenkään vastaa kysymykseeni, mutta olkoon. Olet oikeutettu näkemykseesi siinä missä minä omaani... Ikää on myös itselleni karttunut sen verran, etten kiistele kanssasi makuasioista enempää ystävä hyvä ;).. nähty on ja kuultu monenlaista musiikkia ja kyllä tiedän mitä NW on versioinut, orkesterointi hmm.. no joo Pip nuotittaa sen mitä Tuomaksella on päässään, kummanko tekelettä se silloin enimmäkseen on jos Pip saa demon biisin orkesteri osuuksista?

        "Minulla on ikää jo niin paljon, että olen huomannut joskus aidoksi kuvittelemani vain menneistä jalostetuksi tai jopa kopioiduksi. En näe tässä mitään pahaa. Ihminen oppii matkimalla. Uutta voi LUODA tietämättä, että se on jo joskus tehty."

        .. totta ei käy kieltäminen, mutta sitten sinulla on ymmärtääkseni myös tarpeeksi ikää erottaa, millon niistä ympärillä leijuvista aineksista luodaan uutta kokoamalla palaset ennen näkemättömällä tavalla? Valitettavasti tai onneksi, ihan miten vaan, myös minulle on siunaantunut ikää tarpeeksi, etten luokittele "perinteiseksi heviksi" kitaraa ja huutoa, sen enempää kuin mahtavaa kitarasooloa iskelmiin kuuluviksi.. muista genreistä on aika vaikeaa löytää kauniimpia balladeja, kuin mitä metallimusiikki on tarjonnut ja mitä se edelleen nykypäivänä tarjoaa... synkistely voi olla myös äärimmäisen kaihoisan herkkää..

        Kiitos Timo Rautiaisen linkistä.. miehen ääni on samettista voimaa!


      • marssimusaa

        Tässä yksi tunnetuimmista rockbändin ja ison orkesterin saavutuksista. ELO Eldorado:
        https://www.youtube.com/watch?v=flw8i8K-Ag0&list=PL8jExiOpY7K2Pcy5z3wXcNctsYfjaTG1n&index=2

        Levyn tekeminen on ennen muuta tiimityötä, minkä Tuomaskin varmasti tunnustaa, vaikka hänen nimensä löytyisikin biisin takaa. Anetten tultua mukaan remmiin Tuomas totesi osuvasti Tarja-biisien kohtalosta, täytyy vain sovittaa. Kaikenlaista musiikkia on sovitettu mm. metalliksi ja alun perin metalliksi luokiteltua muiksi tyyleiksi.
        Mitä on metalli? Mikä on balladi? Tunteita laidasta toiseen herättää kaikki musiikki.

        Ja kierrätys jatkuu.
        Rainbow Hall of the mountain king
        https://www.youtube.com/watch?v=O_cWfRVHAkQ
        Edvard Grieg, In the Hall of the Mountain King from "Peer Gynt"
        https://www.youtube.com/watch?v=xrIYT-MrVaI


    • MrJuha82outolintu

      Holopaisen tehty biisi Rautiaisen Timolle on mahtava.
      Biisin nimi on en muista =), mutta joku hiljaisen talven lapsi vai osuinko oikeaan?

      • marssimusaa

      • marssimusaa

      • marssimusaa

      • MrJuha82outolintu
        marssimusaa kirjoitti:

        Timo Rautiainen Hiljaisen talven lapsi (Holopainen)
        https://www.youtube.com/watch?v=oZtvGOCMq04

        Pitäsköhä mun sittenki tutustua vielä enemmän Nightwishiin??
        Onko siellä lisää tontyylisiä biisejä Holopaiselta kuin hiljaisen talven lapsi?
        Nehän Nightwishin biisit on pääosin enkunkielisiä tai ovat kaikki vai onko näin?
        Kuuntelen Timo Rautiaisen musaa, joten miksei Nightwish kelpaisi, jos alkaisi vain tutustumaan enemmän niijen musaan.


      • nojoopase

    • marssimusaa

      Pistetään vielä malliksi yksi rockhistorian vaikuttavimmista live-levyistä Barclay James Harvest Live 1974. Bändin studiolevyillä oli isoa orkesteria, mutta livellä Stuart 'Woolly' Wolstenholme teki samaa koskettimilla, mitä Tuomas Holopainen tänään. Aistin Holopaisen musiikissa samaa kaihoisaa jylhyyttä, vaikka Tuomas syntyi vasta v. 1976.
      https://www.youtube.com/watch?v=ZSxQR7rbKSE

    • Valittelin avauksessani USAn markkinoiden vaikeutta, kuinka vaikeaa siellä on saada jalansijaa ja lyödä läpi mutta Nightwish näyttää nyt ottavan kunnon askeleen eteenpäin. Bändin keikkatietoihin on lisätty ensimmäinen festivaalikeikka Jenkkilässä.

      http://www.bandsintown.com/event/9515140-nightwish-columbus-rock-on-the-range-2015?artist=Nightwish&affil_code=fb_14644790067

      Kyseessä lienee siis ihan kunnon eurooppalaistyylinen kolmen päivän rock/metal festivaali

      https://www.google.fi/search?q=columbus ohio rock on the range&biw=1280&bih=608&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Mpc0Vcj3NoXmywPe-oDoDA&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=1.5

      Festivaalin kotisivuilla ei ole vielä vahvistusta, mutta eiköhän tuo paikkaansa pidä.
      http://rockontherange.com/lineup.html

      Koska kyseessä on "yleistä turinaa" niin lisätään tämäkin tänne, eli miltä se bändin ja ison orkesterin yhteiskeikka kuulostaisi, siitä kun on puhuttu vuositolkulla, tässä esimerkki hyvällä äänenlaadulla. Kyllä siinä voisi olla ideaa tehdä tuo keikka ja julkaista siitä asiaankuuluvat tallenteet.
      https://www.youtube.com/watch?v=9CObV7wLzZU&feature=youtu.be

      • Sieltäsetulee

        Jospa tuo festivaali saisi levynmyynninkin pomppaamaan Metallica-luokkaan niin, vaot!


      • marssimusaa

        Levyjä on tehty vino pino 15 vuodessa, mutta jonkun pitäisi ostaa ne. Myynti jakautuu nykyisin niin monen artistin kesken, että Metallicaan ei pääsisi enää Metallica-luokkaan Nightwishin asemasta.


      • marssimusaa

        Tarkennus: MetallicaKAan ei pääsisi enää Metallica-luokkaan Nightwishin asemasta.


      • onhantuolla

        Onhan tuolla Apocalypticakin, joten ei tuo niin kummaa ole...


      • ApoApoApoApo
        onhantuolla kirjoitti:

        Onhan tuolla Apocalypticakin, joten ei tuo niin kummaa ole...

        Apocalyptica möi jenkeissä World Collide albumia ja I Don´t Care singleä kumpaakin yli 250 000 kpl, joten heillä on nimeä ihan eri tavalla kuin Nightwishilla.


      • Hmmmmmhhhhhhh
        ApoApoApoApo kirjoitti:

        Apocalyptica möi jenkeissä World Collide albumia ja I Don´t Care singleä kumpaakin yli 250 000 kpl, joten heillä on nimeä ihan eri tavalla kuin Nightwishilla.

        Paljonkohan DPP ja Imagenarium möivät jenkeissä?


    • pitäisköalkaa
    • Olen selvästi aliarvioinut Sabatonia bändinä, seuraava taltiointi osoittaa että kyseessä on mega-luokan lämmittelijä. Olen edelleen varautunut bändin omasta tuotannosta mutta on pakko sanoa että jokainen metalbändi olisi iloinen tällaisesta esityöstä ennen konserttia. Olkoonkin ruotsalaisia mutta onhan heillä viikinkiperinne mikä tosin ei vedä vertoja meidän talvisodan sankareille ja senhän he myös tunnustavat (noin rivien välistä). Hyvä bändi ja tulevat kasvamaan vaikka kuinka suuriksi ja hyvä näin, he tulevat menestymään jatkossa.
      https://www.youtube.com/watch?v=jLtcHw4CuYA

      • vituttaakyllä

        Ottaa tuo rumpali vähän aivoon kyllä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe