aikaansaapa yrittäjä Aulangon puistometsään

arvaa_kuka

HäSa:18.4.2015:Metsähalliltus vuokraa Aulangon metsäpuiston myyntipaikat Evon Luonto -nimiselle yritykselle....Lisäksi on tehty vuokasopimus n.120 neliön kiinteistölle, joka on Joutsenlammen tuntumassa....Evon Luonto on parin vuoden ajan harjoittanut liiketoimintaa Evolla.Joutsenten kannalta ikävä kyllä on pystynyt on pystynyt lisäämään alueiden elinvoimaisuutta= alueille on tullut uusia asiakasryhmiä läheltä ja kaukaa. Kysymys:kestääkö puistometsä ihmismassojen lisääntymistä.Nyt jo käy paljon ihmisiä. Kestääkö kulutusta? Toteamus: Joutsenten elämän häiriöt, kuormitus ja stressi tulevat lisääntymään. Toivomus:Armahtakaa näitä lintuja. Hankkikaa niille kesäpaikka joltakin isommalta ja rauhallisemmalta lammelta, jossa tavalliset pakanat huolehtivat hoidosta.

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reliikkikö_jo

      Sinä luontoyrittäjä.Onko sinun mielestäsi lokkiparvien syöttäminen joutsenlammella ihan oikea luontoelämys? Jos vastaat kyllä, niin sitten olen elänyt liian kauan ja näkemykseni ovat peräisin muinaisuudesta.

    • DarwininKruunu

      Luonnonlaki ei suvaitse joutsenille mitään tilaa näille lammille. Japanilaisten turistien rahat on sen sijaan hyvä puhdistaa kanoottiretkillä. Jos jotkut joutsenet olis alueen hallitsijoita, ne olis kauan sitten ajanut ihmiset vittuun sieltä.

    • ljkhflsj

      Aulangolle voi houkutella jopa yli miljoona turistia vuosittain. Kaupunki on ostanut Isosuon ja kiemungin johdolla Aulangon rantamaita kaupungille, ne voidaan hetkessä kaavoittaa rikkaille kesämökkituristeille, tai nehän on jo kaavoitettu, muttei kukaan rikas ole vielä rakentanut mökkiään sinne. Aulangon joutsenlammen turistiryntäys ehkä auttaa ymmärtämän alueen potentiaalin.

      • Maanisetjutut

        Käki ei taida sopia samaan lippalakkiin joutsenien kanssa?


      • VarmaanHaluttuAlue

        Koskahan sinne Aulangon rantaryteikköön alkaa nousemaan niitä suunniteltuja rantahuviloita. Näin saataisiin myydyistä tonteista rahaa kaupungille ja alueelta tulevat kiinteistöverotulotkaan eivät olisi pahitteeksi nykytilanteessa?


      • Sorsat.muuttovoittona

        Muutama parking-talo tarvittaisiin myös, HHT-potentiaalin ja pöhinän merkeissä tietty.


      • juupajuujoopa
        VarmaanHaluttuAlue kirjoitti:

        Koskahan sinne Aulangon rantaryteikköön alkaa nousemaan niitä suunniteltuja rantahuviloita. Näin saataisiin myydyistä tonteista rahaa kaupungille ja alueelta tulevat kiinteistöverotulotkaan eivät olisi pahitteeksi nykytilanteessa?

        Nehän on rakennettu jo. Aikoja sitten.


      • Veronmaksu.vähäisempää

        Sorsaperheiden ylellisiä kaislamajoja.


    • annelitempakka

      Käki kuksi kuusikossa joutsenparkaa, vaikka joutsen pieni oli koitti se alta auttaa....

      • liian_kauanko_elänyt

        Olen mieluummin huvittava mummo lenkkivaatteissa selkärangan ja korkean moraalin kera kuin liero työikäinen merkkikuteissa.


    • joutsen_ja_joutsen

      Sinä yrittäjä! On varmaan ollut ihan kauheasti hommia, kun olet pannut toimintonjasi alkuun.MUTTA ÄLÄ UNOHDA,ETTÄ JOUTSENIA ON TULOSSA!

    • Pullaalokeille

      Hyvä että on toimintaa, millähän sitä roskalintujen määrää sieltä saisi vähennettyä?
      Ei pari joutsenta säväytä tuhannen syöksyilevän lokin joukossa, etenkin kun niitä joutsenia näkee tuolla muualla nykyään runsaasti.

      • leivät_pannaan

        Heti kun lakataan heittelemästä leipää lampeen, lokit jäävät tulematta lammelle. Joutsenet löytävät syötävää lammesta ja talon puolesta voi antaa lisäravintoa, sillä lailla vaivihkaa aamulla.Isot monikieliset lintujen syöttämiskyltit rannalle. Elokuun alussa lokit häviävät, kun lomat loppuvat.


      • joutsenfani

        Kannattaa lukea myös ihana Aino ja uljas Janne -viestiketjua. Meidät on hitsattu yhteen.


      • eläintenystävä

        Lokit eivät ole roskalintuja. Aulangon joutsenlammella ne vain ovat väärään aikaan väärässä paikassa.. Esim.H:gin kaupatoin lokit ovat suojeltuja. Niille ei saa tehdä mitään. Ne kylläkin saavat vapaasti häiriköidä ja ryöväillä syötävät ihmisten käsistä. Ihan oikein.


      • LentävätRotat

        Kyllä ne naurulokit, naakat ja "pulut" ovat täysiä roskalintuja tänä päivänä, 90% pienempi kanta vielä menettelisi.


      • kokemus_puhuu

        Jaa, ihmiset ovat roskasakkia, 90% pienempi kanta riittäisi.


      • epäkelpoaines

        Tuo on täysin totta. Saatanan läskit vittupäät. Mitenkähän alkais harventaan.


      • Pullalokit

        Käyty katsomassa Joutsenlammella lintuja, bongattu 4 sorsaa ja 40 lokkia, siinähän se.


      • BlackBird2015
        leivät_pannaan kirjoitti:

        Heti kun lakataan heittelemästä leipää lampeen, lokit jäävät tulematta lammelle. Joutsenet löytävät syötävää lammesta ja talon puolesta voi antaa lisäravintoa, sillä lailla vaivihkaa aamulla.Isot monikieliset lintujen syöttämiskyltit rannalle. Elokuun alussa lokit häviävät, kun lomat loppuvat.

        Miten se tapahtuu vaivihkaa. Syötän lintuja muualla. Kerron, että ketään, siis lintua ei ole näkyvissäkään kattaushetkellä Selkäni, kun käännän on ainakin yksi varis tai harakka pöllähtänyt kattaukselle. Tuskin ne lokitkaan ovat sen tuhmempia. Kerrotaan, että linnut ovat oppivaista populaa. Ehdollistuvatko ?


    • pitääkö_selittää

      Kirjoitan tähän nyt esimerkin, josta paksummallakin nahkalla varustetun ihmisen luulisi tajuavan jotakin.-------------------------------------------------------------------------------------------Netissä luin norsusta, jota intialainen matkailuyrittäjä oli pitänyt seisomassa piikkikahleissa 50 v.Halusi antaa luontoelämyksen turisteille.Pitkien ponnistelujen jälkeen kansainväliset eläinsuojeluyhdistykset saivat norsun vapautettua.Kun piikkikahleet poistettiin, norsu itki. (Tästä on yotube video, mutta pääsi osoite hukkumaan.)

    • puhukaa_nätisti

      Terveisiä Ainolta ja Jannelta. Me olemme ihania ja herkkätunteisia.

    • niskatnurinjapataan

      Mikä meihin on mennyt kun koira on perheenjäsen ja joutsen joku taruolento !?

      • kaksinaismoraalia

        Aino ja Janne ovat puistojoutsenten nimet. Hoidan kommunikoinnin niiden puolesta nettiin. Eläimillä on tunteita, niillä joutsenilla ainakin. Ihanuus on katsojan silmässä, niin kuin kauneuskin.On pelkoa, on turvallista oloa, luottamusta, iloa, innostusta, pahaa mieltä.Vaikka ei nyt yks yhteen ihmisten tunteiden kanssa niin kuitenkin niin, että mielialan vaihtelut näkee. Ja huomasin,että reagoivat äänensävyihin, ovat olleet niin kauan ihmisen kanssa tekemisissä.- Älä vaan ikinä ota koiraa itsellesi, pysy mieluummin kaukana eläimistä. - Niin Ainosta ja Jannesta on tehty matkailuvaltti,Niille on luotu image niin kuin kenelle tahansa julkkikselle ja kiillotettu julkisivu, joiden taakse kätkeytyy varsin raadollinen elämä, ihan kuin ihmisjulkkisillakin usein. Julkisivun taakse kätkeytyvää tavanomaisten puistojoutsenten pulmien lisäksi minun mielestäni on tapahtunut jatkuvaa eläinrääkkäystä. Näihin kahteen aspektiin olen yrittänyt puuttua.-En ole mikään ylitunteellinen höperö mummu.


      • lahjomaton_mummu

        On kyse eläinsuojelusta.


      • EiPullaa

        Joillakin se "suojelu" on mennyt vain överiksi ja samalla unohdettu luonnonlait ja moninaisuus.


      • niinjanäin

        Olisitte antanut näiden joutsenten elää vapaudessa. Ei tarvitsi suojella. Omin voimin olisivat selviytyneet niin kauan kuin mahdollista..


    • jouleria

      Tiedättekö tilateurastamoa tms. josta saisi joutsenen lihaa. Kurki käy myös!

      • puolesta_puhuja

        Ihan vaan tuorepäivitys, että löytyy tämä ketju.Lähetin nätit kortit tuonne hallintoon ja pyysin käymään keskustelussa


    • kolmas_kerta

      Olen joskus ajat sitten pannut Janakkalan palstalle kysymyksen onko tämä yrittäjä helluntailainen. Nyt oli vastaus kiroilujen kera. Kysyttiin olenko sairaalloisn utelias jne. Vastasin kaksi kertaa ja kehotin käymään tällä Hämeenlinna-palstallaLähetin taiteen sääntöjen mukaan.Kumpikin viesti vain hävisi.

      • ihan_selväpäinen

        Nyt molemmat viestit ovat Janakkala-palstalla.Myös viesti, jossa joku lähinnä murrosikäisen tuntuinen vuodattelee. -Tässäkin nyt sanon, että en ole mikään uhka yrittäjälle. Olen tiedustellut mahdollista h-vakaumusta oman turvallisuuteni takia. Ja koska minulla on vahvat luulot, että olisi tämä vakaumus , halusin tarkistaa asian, ettei jää luulon asteelle.i.Ja olen ottanut joutsenasiaa joutsenten takia esille.-En tällä hetkellä tiedä, mitä voisin tehdä asian hyväksi.


    • voikukanlehti

      AINO JA JANNE OVAT PALANNEET AULANGOLLE.OLKAAKIN KAIKKI IHMISIKSI JA KILTTEJÄ.

    • Aino_ja_Janne

      Kiitos yrittäjä, että otit meidät huomioon mainoksessasi.

    • olet-sopassa

      Puistometsässä, jossa sinäkin yrität elantoa hommata, on joutsenten suhteen viimevuotinen menopäällä .Nimittäin h-laisten taholta. Mutta ehkä sitä porukkaa käy siellä niin paljon, että kauppa kannattaa.Sinä aikana kun eilen siellä olin, ei siellä muita ollutkaan.

      • muisti-katko

        Siis tänäänkin olin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe