Kaljanjuonti ja laihdutus

BMI40

Kuinkahan lihottavaa kalja lopulta on? Yhdessä kaljatölkissä on about 130 kaloria, mutta alkoholi tuottaa lämpöenergiaa, tekee ihmisestä aktiivisemmin ja tulee kustuakin vähän väliä, niin se kai hieman vähentää lihottavaa vaikutusta?

Ei kalja todellakaan ainoa syy lihomiseen ole. Tulee syötynä kerralla aivan liian isoja annoksia ja liikuttua ei tule käytännössä yhtään. Ajattelin, että kalja (pe-la) loppujen lopuksi aika pieni paha jos alkaa muuten syömään vähemmän ja liikkumaan enemmän.

Ja mitkään paasaukset alkoholin vaaroista ei sitten kiinnosta. Samaa paskaa kuulee muutenkin joka paikasta enemmän kuin tarpeeksi.

12

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bodikubtoon

      Hyvä urheilujuoma.

    • 5plus7

      Joo kyllä varmasti laihtuu, kun rupeat pienempiä annoskokoja syömään. Yhden kaljan kalorithan saa helposti korvattua, kun ottaa tavaksi käydä tunnin kävelyllä päivittäin! Kyllä pitää itselle sallia nautintoja myös laihdutuksen aikana.

    • joojoojooku

      Kuka juo vaan yhden kaljan???

    • Tarkka

      Näkeehän sen silmillä kaljakuppiloissa, kuinka timmissä kunnossa se vakijengi on.

    • voielämänäitä

      Kyllä se kalja muuttuu rasvaks elimistössä ja kaljan juonti taas lisää ruokahalua siks tulee syötyä isompia annoksia ja rasvasempaa pitäis tuon nyt tyhmempikin tajuta

    • Vanha_Jojo

      Oluen lihottavuus riippuu ihan siitä, kuinka paljon sitä juot. Nyrkkisääntö on, että yksi olut (0,33 cl) päivässä = 6 kg vuodessa, siis joko lisää tai vähemmän, jos muussa energiansaannissa tai kulutuksessa ei tapahdu mitään muutosta.

      Jos alkoholia käyttää niin paljon, että se vaikuttaa painoon, ongelma ei enää ole paino, vaan alkoholi. Ravitsemussuositusten mukaan alkoholista saisi tulla korkeintaan 5 % energiasta, mikä esimerkiksi 2000 kcal päivässä syövällä henkilöllä tarkoittaa noin yhtä alkoholiannosta/päivä.

      Toivon, ettet pidä tätä moraalisaarnana. Alkoholiin pätee sama kuin kaikkeen, mitä suustasi sisään laitat: lihomiseen, laihtumiseen ja yleensä hyvinvointiin vaikuttaa eniten se, mitä käytät paljon. Jos syöt pari pizzaa kuukaudessa, sillä ei ole mitään väliä, mutta jos niitä menee viisi-kuusi viikossa, ruokavalio on liian yksipuolinen etkä saa tarpeeksi välttämättömiä ravintoaineita. Esimerkiksi.

    • kakaljkks

      Kyllä se on. Esim. 6-pack 44cl lapparissa on muistaakseni n.1000 kaloria. Ongelmana on yleensä se että kaljan juonnin lisäksi syö jotain rasvasta ruokaa,joka sitten nostaa kalorimäärät helposti yli 2000. Jos lopettaa syömisen ja juo vaan niin ei ehkä lihoisi, mutta kukapa syömisen lopettaa?

    • Laihduttava.mies

      Haluan ottaa olutta/siideria ja laihtua. Normaali kulutukseni vuorokaudessa on noin 2400 kaloria. Sillä en liho enkä laihdu. Jos käyn esim kävelemässä reippaasti 1,5 tuntia, kulutan 600 kaloria. Eli vuorokaudessa voin silloin syödä 3000 kaloria etten liho tai laihdu. Eli päivän energiansaanti ei saa ylittää alkoholijuomineen eikä krapulasyömisineen tuota kolmea tuhatta. Teen kävelylenkin tai muun liikunnan illalla etukäteen, koska krapulassa en jaksa. Vuorokauden vaihtuessa yöllä olen baarissa tai juon kotona. Juomiin voi käyttää tuhat kaloria. Esim 10 kpl 4 sentin kossua kalorittomalla juomalla on 900 kaloria. Vähän vähempikin voisi riittää. Virallinen ohje on miehet max 7 ja naiset max 6 kerralla. Mutta monesti menee vähän yli. Laihduttajan kannattaa edes hieman karsia kertakulusta. Krapulaan ei voi syödä roskaruokaa. Maustamaton kana, raejusto ja vihannekset täyttää hyvin eikä kaloreita tule liikaa.
      Tälläinen päivä vie laihdutuksen hukkaan yhden vuorokauden osalta, mutta ei johda lihomiseen. Juon kerran puolessatoista viikossa. Kaksi päivää viikossa on liikaa. Yksi ilta menee, mutta väliä saisi olla reilu viikko ja silloinkin homman pitää olla hallitua. Muuten olen tiukka. Käytän ateriankorvikkeita ja kevyttä ruokaa eikä päivien kalorimäärä ole kuin 1000-1200.

      "Ravitsemussuositusten mukaan alkoholista saisi tulla korkeintaan 5 % energiasta...Toivon, ettet pidä tätä moraalisaarnana."

      Silloin kun juon, niin juon. Tissuttelijat on asia erikseen ja se mitä päivittäin valitsee. Yksi ilta ei kai ole ongelma silloin tällöin, vaikka ei menisi suositusten mukaan.

      "Ajattelin, että kalja (pe-la) loppujen lopuksi aika pieni paha"

      On henkisesti tärkeää repsahtaa välillä, jotta jaksaa taas jatkaa eikä mieliteot käy ylivoimaiseksi. Jos kahtena iltana lipsahtaa melko hyvin viikossa ja krapulassa syöt kohtalaisen reilusti, niin kestää viikon että saa kertyneen painon pois. Ja sen jälkeen on taas aika juoda.
      Emme voi vain ajatella, että tämä tuntuu pieneltä pahalta. Tosiasia on, että jos tarvittavaa kalorivajetta ei tule, niin paino ei tipu. Itsekin olen tietoinen siitä mitä syön ja juon, jotta tuloksia tulee. Laihduttaminen vaatii kovasti panostusta. Suurpiirteinen syöminen ja pienet juhlat joka viikko johtavat helposti nollatulokseen.

      Kaljan aiheuttama kuseminen ei laihduta, se on pelkkää nesteenpoistoa. Krapulassa taas nestettä keräytyy ja paino voi nousta tuntuvasti tilapäisesti. Kun elimistössä on alkoholia, niin rasva ei pala. Alkoholi katkaisee sen.

    • myrkkyä

      Alkoholi on elimistölle myrkkyä, jonka aikana maksa priorisoi alkoholin palamisen tärkeämmäksi kuin rasvanpolton. Eli kaljottelussa ei pelkät kalorit ratkaise. Jos haluaa oikeasti polttaa rasvaa, kannattaa alkoholin juominen jättää suosiolla pois tai ainakin käyttää vain harvoin.

    • Pätkäpaastoaja

      Kaljanjuonti ei mitenkään estä laihtumista. Olen ollut nyt 2 kuukautta 5:2 pätkäpaastolla (paastopäivät ma ja to) ja pe-su olen kitannut kaljaa kuten ennenkin (viitisen litraa per viikonloppu), mutta paino on tippunut 8 kg. En ole muina päivinä vähentänyt syömistä ainakaan tietoisesti lainkaan, vaan mätän naamariin mitä mieli tekee. En nyt sillä että bisse mitään terveysjuomaa on, mutta ei sillä mitään merkitystä laihtumiseen ole, ainakaan 5:2 pätkäpaaston kanssa. Liikunta on ehdottoman tärkeää, mutta sillä ei laihdu juurikaan. Taktiikkani on että olen koko päivän syömättä ja ne 600 kcal syön sitten illalla yhdeksän maissa niin että teen ison satsin kaurapuuroa jonka syön voin kanssa ja syön myös kaksi keitettyä kananmunaa, saa pötsin täyteen eikä tarvitse nälkäisenä mennä paastopäivänäkään nukkumaan. Tiputan vielä ehkä n. 19 kg (jolloin BMI on hieman alle 25) ja nykytahdilla siihen menisi alle 6kk, tosin epäilen että painon tippuminen hidastuu kohtapuoleen.

      • Pätkäpaastoaja

        Aloittajalle vielä se kommentti että en ole nk. "laihdutuskuurilla" ja aion olla pätkäpaastolla (nyt 5:2, myöhemmin ehkä 6:1) toistaiseksi, senkin jälkeen kun saavutan tavoitepainon. Minun osaltani laihdutuskuurit on nähty, ne eivät toimi. Ja haluan viitenä (tai kuutena) päivänä olla yhtään miettimättä syömisiä ja mättää halutessani burgeria ja pizzaa ja bisseä tuulensuojaan (ja olla lihomatta). Tosin jos kokeilet samaa niin huomaat että paastopäivä itseasissa hieman hillitsee syömistä muutenkin, ainakin seuraavana päivänä koska pakki supistuu, ei pysty mättämään tai tulee paha olo (kokeiltu...).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe