apua unientulkintaan?

mietteliästyttö

Mummini kuoli noin vuosi sitten ja näin hänestä unen. Olin rautatieasemalla olin hyvin hermostunut ja kävelin ympäriinsä ja soittelin siskolleni äkäisenä että missähän viipyy. Rautatieasema muuttui sairaalaksi ja siskoni juoksi tuoden minulle ruusun, josta oli hiukan lehden päät kuolleet. Soitin mummulleni kertoakseni että olin tulossa häntä moikkaamaan ja tuomaaan ruusun. Puheluihin hän ei kuitenkaan vastannut ja aloin etsimään mummuani juoksin käytävillä itkien paniikissa, ruusu kuoli jatkuvasti enemmän ja enemmän. Unessa luulin mummuni olevan hengissä, mutta kuitenkin tunsin siinä samalla että hän oli kuollut. Ja sitten kuulin että hän oli kuollut, mutta hän soitti minulle "olen menossa nyt leikkaukseen jos minulle sattuu jotain soita (hän sanoi miehen nimen jota en ollut koskaan ennen kuullut) ja katkaisi puhelun. Yritin soittaa hänelle takaisin, mutta numero ei ollut enään käytössä.

Toinen uni jonka näin hänestä oli : menimme yhdessä ostamaan sormusta hänelle syntymäpäivälahjaksi, sovitin erästä sormusta hänen sormeen ja sitten sormuksessa roikkuva ketju meni hänen silmäänsä kiinni ja minun silmääni , ne siis yhdistyivät. Sitten mummuni katsoi minua pitkään tyynesti . Mummuni hahmo alkoi hiljalleen hävitä kirkkaana loistaen ja aloin itkeä ja panikoida ja heräsin siihen.

5

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulkintaa

      Rautatieaseman esiintymisen unessa olen yleisesti ottaen tulkinnut seuraavasti :
      "Rautatieasema unessa symboloi lähtemistä/päätöksen tekemistä lähdöstä, ollaan asemalla ennen matkaa, voi vielä harkita siis lähteäkö uutta kohti vai jäädä ja jatkaa vanhaan malliin."

      Rautatieasema on paikka josta lähdetään matkalle, johon saavutaan määränpäästä, tai missä odotetaan matkalta palaavien saapumista. Unessa tämä merkitsee siis käännekohtaa elämässä.

      Tässä tapauksessa unennäkijän mummi on kuollut.
      Unennäkijä on rautatieasemalla, eli tapahtuma (mummin sairaus ja lopulta kuolema) on vaikuttanut häneen voimakkaasti ja hän toivoo tukea (puhelinsoitto on unessa ilmenevä symboli tahdosta vuorovaikutukseen ) sisareltaan (joka viipyy jossain).

      Sisko tuo lohdun eli ruusun,
      toki hiukan lehden päät kuolleet eli lohtu on voinut olla hieman kömpelöä mutta kauniilla rakastavalla tavalla välittävää lohtua kuitenkin koska sitä ilmentää unessa ruusu eikä vaikkapa --kaktus.

      Unessa mummi ei enää puheluihin vastaa eli unennäkijän on sisäistettävä se,
      että elämä jatkuu toisenlaisena mummin kuoltua.
      "Yritin soittaa hänelle takaisin, mutta numero ei ollut enää käytössä".

      Sormus unessa puolestaan kuvastaa sitoutumista, omistautumista, syvää kiintymystä toiseen ihmiseen. Samalla sormus edustaa ikuisuutta, se on ympyränmuotoinen.

      Silmä unessa viestii tietoisuudesta, kokemuksien tuomasta viisaudesta , tarkkanäköisyydestä (hyvästä havaintokyvystä) sekä huolenpidosta ("pitää silmällä").

      Uni kuvastaa kuinka unennäkijän ja mummin keskinäinen kiintymys on side joka kantaa ikuisesti unennäkijää läpi elämän mummin "silmällä pidon" alla,
      uni viestii ettei unennäkijän tarvitse enää surra mummin fyysistä poissaoloa, sillä heidän keskinäinen side ei koskaan poistu, katkea tai häviä vaan se on aina olemassa vahvana, viisaana ja kantavana.

      • UnetKertovat

        Kyllä kommentoit kauniisti. Tunteet ja faktat todellakin "esittävät" filmejä unissa. Muisto menetetystä ihmisestä voi kantaa psyykkisesti ihmistä.


      • UnetKertovat
        UnetKertovat kirjoitti:

        Kyllä kommentoit kauniisti. Tunteet ja faktat todellakin "esittävät" filmejä unissa. Muisto menetetystä ihmisestä voi kantaa psyykkisesti ihmistä.

        Piti olle "unina".


    • Kaipaat mummuasi.

    • Tulkintaa

      Ruusuista unissa pikkuisen lisää:

      Ruusut unessa edustavat uskollisuutta rakkaudessa tai tulossa olevaa iloa jollekin osa-alueelle unennäkijän elämässä, ruusukimppu ennakoi onnitteluja onnistumisesta.

      Ruusut totta kai myös symboloivat rakkautta ja romantiikkaa.

      Lakastuvien ruusujen/kuihtuvan ruusun näkeminen unesta ennakoi eroamista rakkaan ihmisen läheisyydestä.

      Ruusujen kuihtuminen ja lakastuminen symboloi siis yleensä jonkun unennäkijälleen rakkaan asian päättymisestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe