Kuinka rakastat?

Arvopohja

Tähän on törmätty ja lujaa tänä keväänä. Yllättävää on miten olettaa tuntevansa toisen ja vielä yllättävämpää on huomata arvottavansa toisen tekemisiä omista lähtökuopistaan. Metsään meni! Syvään kynnimme miettiessämme vastausta yksinkertaiselta kuulostavaan kysymykseen; miksi rakastat kumppaniasi? Tähän kysymykseen päädyimme ei-nappiin menneen kevään vuoksi.

Rakkauden arvopohja on erilainen. Tahtomattaan/tiedostamattaan voi repiä syviä haavoja parisuhteeseen vaarantaen sen. Onko se pettämistä? Pitäen oman rakkauden arvopohjansa vankkana luullen toisen ponnistavan samoilta sijoilta. Ei sitä ajatuksen tasolla voi petokseksi sanoa. Voiko sitä edes kommunikaatio-ongelmaksi luokitella? Tiedätkö miksi rakastat häntä? Entä tiedätkö miksi hän rakastaa sinua?

Toinen rakastaa arkea, turvaa, yhdessäoloa ja rauhaa. Kiihko on kohdennattavissa ja ohitettavissa, se ei ole tärkein. Toinen rakastaa ihoa, tuoksua, hellyyttä ja seksiä. Kiihkon hillitseminen ahdistaa, se on rakkauden liima. Kumpikin rakastavat toisiaan. Ehdoitta. Omalla tavallaan.

Mitä tehdä, jos kiihko rikkoo turvallisuutta tai toisinpäin?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pettynytolen

      Mieheni ei halua seksiä -minä haluan. Silti koen että rakastamme toisiamme.

      Rakkauden saan mieheltä, seksin muualta. Olen kuitenmin tyytymätön, koska haluaisin molemmat samassa paketissa.

    • Vaimo200

      Mitähän tarkoittaa "rakkauden arvopohja on erilainen". Eikö rakkaus pohjimmiltaan ole yleismaailmallinen halu olla toiselle hyvä ja tehdä toiselle hyvää, arvostaa ja kunnioittaa toista? Miten kiihko voi rikkoa turvallisuutta tai turvallisuus kiihkoa. Olen sen verran yksinkertainen, etten tee asioista tietoisesti mutkikkaita, jos ne ovat jo itsessään selvät.

      On paljon pareja, joissa on hyvinkin erilaiset halut ja kiinnostuksen kohteet ja he ymmärtävät sen ja osaavat rakastaa toistaan vaatimatta kummankaan muuttumista. Harva on täysin puolisonsa kaltainen. Joskus muinoin puhuttiin särmien hioutumisesta kun parisuhde etenee; uskon tähän vakaasti jos molemmilla on parisuhdetaitoja ja aito halu säilyttää suhde ja taito rakastaa.

      • blackorwhite

        Vaimo200 kirjoitti: "Eikö rakkaus pohjimmiltaan ole yleismaailmallinen halu olla toiselle hyvä ja tehdä toiselle hyvää, arvostaa ja kunnioittaa toista?"

        Vastauksena sinulle kysymykseesi, kyllä on, mutta toisaalta ei. Ymmärrämme rakkauden määritelmän kukin omalla tavallamme. Kun tähän soppaa lisätään kotoa saadut / opitut roolimallit, uidaankin jo varsin syvissä vesissä. Tällöin usein reagoidaan puhtaasti tunteella ymmärtämättä mistä tuo tunne nousi pintaa ja miksi.

        Liian usein syntyy ihmisten välillä ongelmia juuri tällaisista löysistä ns. "yleisistä määreistä", joita ei ole tarkemmin avattu sisällöltään taikka tavoitteiltaan. Ilmiö on täysin yleismaailmallinen, missä vain ihmiset yrittävät toimia yhdessä parina tai ryhmänä. Kun kullakin on oma näkemys tavoitetilasta (ei yhteinen määritelty tavoite) seuraa siitä että kulkin toimii eritavalla tämän oman "yhteisen tavoitteen" saavuttamiseksi. Konflikti syntyykin helposti siitä, ettemme tiedä tai ymmärrä toisten näkemystä, vaan punnitsemme hänen toimintaa omista lähtökohdistamme. Seuraa siis ristiriita missä näennäisesti toisen toiminta ja "puheet" / sopimukset eivät kohtaa, vaikka kukin mielestään toimii saman tavoitteen saavuttamiseksi. Lopputulos ristiriidasta riippuu täysin osapuolien kyvystä sietää epävarmuutta, tehdä kompromisseja tai ymmärtää toisen tunteiden perusteita, eli ne kuuluisat hyvät hermot, tilannetaju ja empatia nousevat taas arvoon arvaamattomaan.

        Tämän takia olisi ihan hyvä, että kukin kertoisi puolisolleen kuinka haluaisi tulla rakastetuksi ja mistä tämä mahdollisesti juontaa. Valitettavasti emme yleensä osaan näin toimia, saati sitten että edes tiedostaisimme mitä haluamme tai mitä emme.

        Uskoisin ap:n kommentin "rakkauden arvopohja on erilainen" selittyvän juuri tällä näkemyserolla tavoitteesta ja sitä kautta toiminnasta.


      • Arvopohja

        Hyvin löysit tekstini sanoman. Rakkaus tunteena on yleismaailmallinen mikä varmasti pitää sisällään halun tehdä hyvää toiselle. Mutta lähtökohtaerot ovat yksilökohtaisia. Toiselle turvallisuus ja tasaisuus ovat läpi elämän olleita määreitä, joita ei ole ikinä tarvinnut erikseen tavoitella. Ne ovat olleet ja ovat edelleen automaatio. Toisella tilanne on päinvastainen. Rakkaus pohjaa siis turvallisuuteen, toisen rakkaus kumpuaa himosta.

        Tämän asian ymmärtäminen ei ollut mitenkään yksinkertainen prosessi. Enkä tiedä ratkaiseeko se mitään, mutta auttaa ymmärtämään toista.


    • nikinita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe