Sukellusvene Helsingin edustalla!

suomensotilas

Eilen maanantaina puolustusvoimat saanut havainnon sukellusveneestä Helsingin edustalla ja toinen havainto viime yönä jolloin käytetty käsisyvyyspommeja varoituksena sukellusveneelle.

Oikein toimittu, heti reagoitava ettei se piru saa otetta pikkusormesta. Tämä osoittaa sen että jos idästä astuu sotilas rajan yli niin ehti tulee vastaus Suomen puolelta ja niin se on tehtävä eikä jäädä odottamaan että ne käy vaan Lappeenrannan siwassa ostoksilla ja palaavat takaisin.

Moottoripyörä-jengi yön sudet myös pyrkimässä Suomen läpi Saksaan vai minne lienevät matkalla mutta sisäministeri oli sanonut että eivät tule tätä kautta, hienoa!!

Onko nyt niin että Putin kuuluu samaan jengiin? Ajelkoot Siperiaa ristiin rastiin ja seuraava sukellusvene jää pohjaan jos eivät lopeta pelleilyä, pakkohan sen Suomen on puolustaa koskemattomuuttaan, aivan turhaa härnäämistä Venäjältä, lapsellista touhua kerta kaikkiaan. Nykymaailmassa muutenkin ahkeroimista että valtiot ylipäätään pysyy taloudellisesti pinnalla ja palvelut toimii ja rahat riittää palveluihin yms niin tämä pienuusongelmasta kärsivä Venäjä viitsii vielä pelleillä kuin pikkupoika hiekkalaatikolla joka vetää tyttöjä letistä ja särkee toisten hiekkalinnat.

57

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SEURAAPORKKALASTA

      Venäläiset saattavat yrittää harhautusmaihinnousua Harmajan majakan kohdalla

      mutta todellinen isku tulee Ahvenanmaalla tai Hankoniemeen

      Ahvenanmaa on aseistamaton venäläisten vaatimuksesta ja pakkoruotsittajien tuella

      joten se on helppo nakki nyt vallata venäläisiä miehittäjiä sopimukset eivät estä

      Ahvenanmaalta käsin voidaan haitata merenkäyntiä ja osin katkaista Turun laivareitit Tukholmaan

      Kannattaa seurata ikkunasta etelä-Suomesa nousevatko venäläiset kommandohelikopterit piha-alueelle ne tarvitsevat maihinnousuun maajoukoja myös

      valmistelemaan

      ei ole oletettavaa että iskussa tapetaan monta koska Putin ei kestä monia

      mutta Ukrainassa oli seitsemän Putinin liikkuvaa vedettävää krematoriota kuolleille

      Harmajan vesillä Helsingin edustalla on Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan ollut puolenpäivän aikoihin kaksi sota-alusta.

      Lehden mukaan Suurempi aluksista on kaukana Harmajan takana, ilmeisesti Suomen aluevesirajojen ulkopuolella. Pienempi aluksista on lähempänä Harmajaa.

      Alusten toimista tai kansallisuudesta ei ole tässä vaiheessa tarkempaa tarkempaa tietoa.

      Merivoimat ei ole kertonut, onko operaatio yhä käynnissä tai liittyvätkö IS:n uutisen alukset eilen ja viime yönä Suomen aluevesillä tehtyyn havaintoon vedenalaisesta toiminnasta.

      IS:n mukaan useita pieniä merivoimien ja rajavartioston aluksia on matkalla Harmajalta itään.

      • Hohhoijakkaa

        Hoh hoijaa.

        Tule jo pois kellarista.

        Ne meni jo pois.
        Itse asiassa ei ne koskaan tulleetkaan.


      • 1_EHDOTUS
        Hohhoijakkaa kirjoitti:

        Hoh hoijaa.

        Tule jo pois kellarista.

        Ne meni jo pois.
        Itse asiassa ei ne koskaan tulleetkaan.

        Jotenkin täällä tarvittaisiin ikärajakontrollia. Sopisiko ala-asteen laskutoimituksen sijaan historia-alan kysymys...


    • plumps

      oikeita syväreitä vaan niskaan

      • VaalituloskoSyynä

        NORMAALIA NATO-TOIMINTAA

        Olemmeko nyt sodassa NATO:n kanssa kun pommitimme NATO-sukellusvenettä?

        National Underwater Reconnaissance Office

        --------------------------------------------------------------

        NURO operations were conducted primarily in Soviet home waters using specially equipped nuclear-powered attack submarines or “special project submarines”, but this intelligence gathering was, according to Ola Tunander, just a part of NURO’s activity. He refers to a high-ranking CIA officer saying that NURO in the 1980s also ran operations in the waters of friendly countries, such as those of Scandinavia, penetrating into the archipelagos and naval bases of Sweden.[10] United States Secretary of Defense Caspar Weinberger stated in 2000 that NURO's submarine operations into Swedish waters in the 1980s were run as a “routine, regular series of defense testing” after US-Swedish Navy-to-Navy consultations.[11] However, these operations may also have had another purpose. ABC-TV said in 1984 of the U.S. submarine intelligence gathering: “Most of the top-secret missions are into the waters of the Soviet Union, but according to both active duty and retired military sources, some missions have been run into the territorial waters of those nations considered friendly to the U.S. Even friendly countries, sources say, sometimes do things they don’t want the U.S. to know about, things that could inadvertently threaten U.S. security. The missions are conducted by specially equipped nuclear-powered attack submarines and in some cases by a nuclear-powered mini-sub called NR-1.”[12] Tunander also says that during this period (1981-87), the Secretary of Navy John Lehman was the Director of NURO.[13]

        https://en.wikipedia.org/wiki/National_Underwater_Reconnaissance_Office


    • Asdertson

      Aluevesirajalle on "Helsingin edustalta" - jos rannasta lasketaan - vielä runsaat 25 kilometriä. Kummalta puolen Helsingin Kasuunia s-vene sitten ohittikin.

      Hyvä tietysti, jos pysyisivät omalla puolellaan, mutta "Helsingin edusta" saa uskomaan, että ihan Kaivopuiston rannassa kävivät.

      Viime marraskuussa muuten luontokuvaaja Koli sai merikotkakuviinsa Porkkalanniemellä myös venäläisen sukellusveneen. Vaikka se pinnalla näkyvästi ja lähellä näyttikin olevan, se oli tiettävästi kansainvälisillä vesillä.

    • Bror-Erik

      Voi voi kun taas nostetaan kohua juuri Suomen hallitusselvitysten keskellä.Ja herkimmät kansalaiset spekuleeraavat ällinsä äärirajoilla,nyrkit pystyssä uutisen puolesta.-Ehkä kan-
      nattaisi etsiä tämän näkemättömän vetenalaisen vehkeen sijasta jutun-,eli uutisen juurta
      ennemmin kuin alkaa otsikkovouhkaajaksi vähillä tiedoilla :)) Kysehän on medialukutai-
      dosta.Eiks je?

      • KVtarkkailija

        Kato kato, Bror-Erik osaa kirjoittaa ihan hyväksyttävää tekstiä kun sinä yleensä kirjoittelet kaikenlaista paskaa. Oletko vihdoin saanut lääkityksen kohdalleen?


    • Dägädägädää

      Ihmeen nopeasti merivoimat reagoivat. Kuuntelivat ääntä vain 1,5 tuntia. Pitkällinen harkinta ja tositilantessa sukellusvene olisi ehtinyt takaisin kotisatamaansa kun Suomessa olisi alettu harkitsemaan pommittamista. Suomalaisena olen varma että havainto paljastuu silliparveksi, jotta ulkoministeri käy pyytämässä anteeksi Itä-Naapurilta. Virallisella Suomella ei ole ikipäivänä rohkeutta tuoda julkisuuteen todisteita Suomen aluevsiä loukanneesta sukellusveneestä silloinkaan jos todisteita olisi saatu ja ne olisivat paljastuneet vahingossa julkisuuteen, kuten ruotsalaiselle reportterille helikopterissa.

      Median kannattaisi pyytää ulkoministeriltä lausuntoa asiasta. Seitsemänkymmenluvulla syntyneistä ministerin protokollan mukainen liturgia on viihteelistä kuunneltavaa.Mitäköhän jännää esitutkinnassa selviää. Protokollan mukaan syyllistä ei kyetä osoittamaan eikä naapurimaa luovuta epäillyn tietoja, joten esitutkinta lopetetaan.

      • Hehhehhehee

        -
        -
        -
        -

        Hämeenmaa-luokan miinalaiva jolla huippunopeus on huimaavat 20 solmua x 1½ tuntia ==> on etäisyyteen laskettuna noin 50km. Sattuu olemaan just sama etäisyys mikä tulee Hämeenmaan tukikohdasta tapahtuma-alueelle. Muutenkin olisi ollut melkoista sattumaa mikäli jokin harvalukuisista merivoimien kiuluista olisi sattunut olemaan lähistöllä. Aitona "Suomalaisena" olisit ollut kyllä tästä tietoinen.

        "Suomalaisena olen varma että havainto paljastuu silliparveksi"

        -Mihin sinä "Suomalainen" perustat arviosi silliparvesta vaikka asiantuntijalausunnot nimen omaan sulkevat pois luontoperäiset äänilähteet?

        "...jotta ulkoministeri käy pyytämässä anteeksi Itä-Naapurilta"

        -Miksi kävisi kerran " Itä-Naapuria" ei ole virallisissa kommenteissa osoitettu eikiä epäilty syylliseksi.

        "Seitsemänkymmenluvulla syntyneistä ministerin protokollan mukainen liturgia on viihteelistä "

        -Sitä samaa on Putinin propagandakoneisto jauhanut koko ajan. Miksi sinun "Suomalaisena" pitää toistaa näitä samoja marohkalle haiskahtavia fraaseja?


        Menes opiskelemaan lisää suomalaista kulttuuria; olet kieltämättä kyllä muuten hyvällä alulla jo asiassa.

        Oletkos jonkinlainen kesälomatuuraaja trollitehtaalla vai pelkästään TET-jaksolla?

        -
        -
        -


      • tsl-sukeltaja

        Ei ollut ensinnäkään silliparvi, toiseksi ei olla edes sanottu, että kyseinen vedenalainen juttu oli Itä-Naapurista, joten onko sulla vikaa luku- ja ymmärtämistaidoissa?

        Mutta ainahan sitä veli-venäläinen saa luulla, että trollaus itä-naapurin toimesta uskotaan.
        Onko venäläiset oikeasti näin tyhmiä? --> vastaus, ovat ;D


      • Dägädägädää

        Esitutkinnassa selvisi ettei mitään selvinnyt. Miten yllättävää! Puollustusvoimalta unohtui mainita ettei etsinnässä ollut käytettävissä kättä pidempää. Suomella ei ole varaa pitää yllä yhtä venettä jossa olisi sonar.

        http://www.kymensanomat.fi/Online/2015/05/28/Suomenlahden Merivartiosto: Huhtikuun sukellusvene-epäily jäi osittain selvittämättä/2015319104646/4


    • ryssätpohjalla

      Ryssillä ollut tapana upottaa tai ajaa karille omat sukellusveneensä, joten en suurta uhkaa näkisi asiassa. Ryssillä on tapana ryssiä asiansa.

      • pumpumpum

        Lieneekö tuossa jupakassa mitään laitonta tai rajaloukkauksia, lienee venäläinen rantatontin omistaja käynyt katsastamassa suomen rannoilla omistamaansa rantaa ja mittailemassa millaisen huvilan saa mahtumaan tontille ja matkahan taittuu mukavasti sukellusveneellä, ei myrsky keikuttele vodkalasia paitsi suomalaiset syvyyspommit hieman saa jäät kilisemään lasin reunaa vasten.


    • uboat

      Ruotsalaisten sukellusvene todennäköisesti, ruotsalaisten reaktiosta päätellen.

      • ymmärrystää

        Meidän viisaan puolustusministerin viimeinen temppu Ruotsin kanssa nostaa omaa statustaan, ennen hallitusneuvotteluja. Hah, haa.


    • Ladavene

      Lada-luokan Put-Put-sukellusvene oli kyseessä eli ropellilla ja snorkkelilla varustettu Dziguli. Putinin mopokerho on lastannut Ural-pyöränsä sukellusveneeseen ja yritti nyt päästä Berliiniin pinnan alaista reittiä pitkin mutta eksyi matkalla. Ongelmana aiheutti se että kaalimaan navigaattorit ovat samaa paskalaatua kun niiden autot, moottoripyörät ja presidentti.

      • Bror-Erik

        Siellä on puolalainen vene melko varmasti.Miehistö ollut tuhannen vodkapäissään ku-
        ten heillä on tapa :))


    • kaptnemo

      Virallisesti ei kohde ole sukellusvene että aloittaja jauhaa ennenaikaista paskaa. Ostan hänelle menolipun Koiviston vävyn sukellusveneeseen.

      • suomensotilas

        Äläpäs höpötä, tuollainen uutinen oli ensimmäisenä tekstiteeveessä joten ei ole minun "uutinen", kaikenlaisia vittupäitä viisastelijoita täälläkin.


    • noinhiadasta

      wvk kestää että saadaan tieto mikä paati se oli? eikö tuo ole liian kauan kun joskus on kiireempi tietää... nykyaikana vielä

    • näinedetään

      ai niin ne asensi taas antureita pohjiin, lähelle helsinkiä tulivat jo.

      • rostialom

        Ei kun heti liikekannalle pano, kyllä Ryssä varmaan pelkää.


    • Natokutsuu

      Sattumalta sukellusvenekohu alkoi Nepalin järkyttävien tapahtumien jälkeen. Nyt on kuitenkin pantava mieleen muutama asia.

      A) Suomi Natoon.

      B) Uusliberalistista politiikkaa lisättävä.

      • ciasucks

        Koomista liittyä natoon sen jälkeen, kun ensin pommitetaan niitä kesken natotus operaation....hahhaa


      • UnohtuikoTärkein

        Ai niin:

        Ja Haglund takaisin puolustusministeriksi.

        Sehän oli tämän jupakan tarkoituskin.


    • nykyääntiedotuspelaa

      Jaa eihän tuossa ole mitää ihmeellistä.johan jo vuonna 1990 Suomen aluevesillä kävi sukellusvene mun armeijaajan aikana.ai mistäkö tiedän.Meillä on merivalvonta myös armeijassa...mutta asia oli silloin hys hys...

    • nykyääntiedotuspelaa

      Enkä minäkään avaudu asiasta sen enempää.Sanon vaan että ei ole mikään ihmeellinen asia että käyvät meidän puolella.

      • Ei_ole_ei

        Kysykää Haglundilta tai Pohjoismaisten puolustusministerien kokoukselta, mikä siellä oli ja miksi.
        On se kyllä naurettavan rajalle menevää mielipiteen vaihtoa, että ensin uhotaan ja vastustetaan sielu verellä typerääkin typerämmän lausunnon arvostelemista ja sitten kun lausunnon kohteelta tulee palautetta, niin ihmetellään sormi suussa, että mistäs nyt tuulee ja ottiko se tosissaan.
        Kyllä Suomi on todella tyhmä maa nykyään. Aikaisemmin ymmärrettiin yskää ja yskän taustoja, mutta nykyään vaan uhotaan suu vaahdossa ajattelematta pätkääkään, mitä tuli sanottua tai tehtyä.
        Pitää kuunnella ulkoministeri Tuomiojan lausuntoja. Mies on tyylikkäällä ja ammattitaitoisella toiminnallaan korjannut suomalaisten typeryydessään tekemiä mokia. Asioitten hoitamiseen oikealla tavalla tarvitaan hoitajalta kokemusta ja näkemystä ja sovitun linjan säilyttämistä, ei siihen riitä kakaramainen uhoaminen ja oman aatemaailman korostaminen.


      • Suomettaako
        Ei_ole_ei kirjoitti:

        Kysykää Haglundilta tai Pohjoismaisten puolustusministerien kokoukselta, mikä siellä oli ja miksi.
        On se kyllä naurettavan rajalle menevää mielipiteen vaihtoa, että ensin uhotaan ja vastustetaan sielu verellä typerääkin typerämmän lausunnon arvostelemista ja sitten kun lausunnon kohteelta tulee palautetta, niin ihmetellään sormi suussa, että mistäs nyt tuulee ja ottiko se tosissaan.
        Kyllä Suomi on todella tyhmä maa nykyään. Aikaisemmin ymmärrettiin yskää ja yskän taustoja, mutta nykyään vaan uhotaan suu vaahdossa ajattelematta pätkääkään, mitä tuli sanottua tai tehtyä.
        Pitää kuunnella ulkoministeri Tuomiojan lausuntoja. Mies on tyylikkäällä ja ammattitaitoisella toiminnallaan korjannut suomalaisten typeryydessään tekemiä mokia. Asioitten hoitamiseen oikealla tavalla tarvitaan hoitajalta kokemusta ja näkemystä ja sovitun linjan säilyttämistä, ei siihen riitä kakaramainen uhoaminen ja oman aatemaailman korostaminen.

        Tuomioja on suomettumiskirjansa hyvin lukenut!


    • järkijättänyt

      Kyllä on kirjavia vastauksia, joidenkin mielestä ei asiassa ole mitään ihmeellistä, eipä tuota kukaan ole sellaista väittänytkään, ettekö ymmärrä mitä luette? Noin on uutisoitu mediassa ja sillä selvä.

      Onko nyt niin että jos venäjän armeija hyökkää Suomeen niin sanotte että eihän tuossa mitään ihmeellistä ole, kävihän ne täällä jo -40 luvullakin.

    • laite-sukeltaja

      Oho! Aika kova juttu tästäkin tuli, eipä olisi uskonut silloin kun siellä sukeltelin...
      Tuli syötyä vähän liikaa hernekeittoa ja jumalaton pieruhan siitä siellä veden alla tuli!
      Eikä menny kauaa kun se meijän sota-alus tuli siihen vierelle pörräämään, ihmettelin että mitä se haglund mikkihiiri siellä kannella tekkee... jokku helevetin kuulokkeet sillä oli päässä ja osoitteli sormella siihen kohtaan missä pierasin, tiiä sitten liittyykä mitenkään tähän uutiseen...

    • strömming

      kyseessä oli ruotsalainen varttikilon hapansilakka.

    • Nythän ei vielä voi varmuudella sanoa mikä se kohde oikein oli mutta luultavasti se oli hylje tai joku muu harmiton juttu.

      Tulee mieleen Ruotsin taannoiset sukellusvenejahdit. Nehän tapahtuivat aina Tukholman edustalla vaikka se ei olekaan ainut sotilaallisesti tärkeä kohde, symbolisesti tärkeä kylläkin. Eihän nyt parlamenttiä tai keskusvirastoa aleta vakoilemaan mistään sukellusveneestä tai merenpohjasta käsin.

      Asiaa rummutettiin aikansa ja juttu luvattiin tutkia, kunnes suuri yleisö unohti asian, kunnes parin vuoden päästä asiasta julkaistiin pikku-uutinen jossa kerrottiin että kohde olikin hylje tai muu harmiton juttu. Ruotsissa suurelle yleisölle jäi vaikutelma että sukellusveneestä saatiin pitävät todisteet. Suomessa Ruotsille ilkuttiin asia tiimoilta, viime kerrasta ei ole pitkää aikaa.

      Kyseessä oli mediatemppu jolla pyrittiin perustelemaan rahvaalle puolustusmäärärahojen korotuksia.

      Toki eräällä valtiolla on hyvät motiivit rikkoa Suomen alueellista koskemattomuutta tällä tavoin. Luultavasti Suomi on saanut mereltä epäilyttäviä havaintoja koko sotien jälkeisen ajan mutta niistä ei ole hiiskuttu suurelle yleisölle. Suomea on uhiteltu laivaston liikkein varsin avoimesti mm. Noottikriisia aikana.

      Minkäs takia Suomi aloitti sukellusvenejahtien julkisen rummuttamisen vasta nyt eikä jo vuosia sitten? Liittyykö asia jotenkin Suomen tiivistyvään Nato-suhteeseen?

    • jj999

      Hämyä. Älä mene tuohohon. Todellinen hyökkäys tulee Lappiin. Joukkoja on nostettava Lappiin.

      • r98t

        Siirtäkäämme joukkoja Lappiin. Viestimme kykyä tarvittaessa puolustaa koko maata!


      • lähdenjostarve

        Joo. odotellaanhan kuitenkin vielä, ei kukaan ole vielä hyökkäämässä.

        Aika vähissä kohta joukot kun ennätysmäisesti reserviläisiä siirtynyt reservistä ns. vempulakaartiin, todennäköisesti ovat tällä tempulla välttäneet kertausharjoituksiin menon ja puolustuvoimat vähän arvelee että vempulajoukko suurenee kun saapuu puol.voimien kirjeet kotiin ja selviää sodanajan sijoituspaikat.

        Mutta mutta, jos käy niin ohraisesti että jostain päin vihulainen Suomeen hyökkää niin moni entinen reserviläinen kun siellä sateenkaaripoitsujen joukossa tekee muuta, aseetonta palvelusta, alkaa miettimään sitä että siellä kaverit sotii ja puolustaa maataan ja omaa, vapaata elämstään ja itse joutuu puppelipoikien seurassa puuhaamaan ihan jotain muuta. Ei ainakaan näin miehennäkökulmasta kovin sankarillista mainetta sellainen tuo, no mikä nyt on sitten sitä sankaruuttaa?? ..no ainakin yleinen katsanto on että sankari on se joka taistelee, ainakin jenkki-elokuvat näin opettaa ja taitaa siinä tuntemattomassa sotilaassakin näkyä aina hieman sankari-ainesta panssarinyrkkeineen eli sellainen on yleinen käsitys sankarista.


      • Sankarivainajaksi
        lähdenjostarve kirjoitti:

        Joo. odotellaanhan kuitenkin vielä, ei kukaan ole vielä hyökkäämässä.

        Aika vähissä kohta joukot kun ennätysmäisesti reserviläisiä siirtynyt reservistä ns. vempulakaartiin, todennäköisesti ovat tällä tempulla välttäneet kertausharjoituksiin menon ja puolustuvoimat vähän arvelee että vempulajoukko suurenee kun saapuu puol.voimien kirjeet kotiin ja selviää sodanajan sijoituspaikat.

        Mutta mutta, jos käy niin ohraisesti että jostain päin vihulainen Suomeen hyökkää niin moni entinen reserviläinen kun siellä sateenkaaripoitsujen joukossa tekee muuta, aseetonta palvelusta, alkaa miettimään sitä että siellä kaverit sotii ja puolustaa maataan ja omaa, vapaata elämstään ja itse joutuu puppelipoikien seurassa puuhaamaan ihan jotain muuta. Ei ainakaan näin miehennäkökulmasta kovin sankarillista mainetta sellainen tuo, no mikä nyt on sitten sitä sankaruuttaa?? ..no ainakin yleinen katsanto on että sankari on se joka taistelee, ainakin jenkki-elokuvat näin opettaa ja taitaa siinä tuntemattomassa sotilaassakin näkyä aina hieman sankari-ainesta panssarinyrkkeineen eli sellainen on yleinen käsitys sankarista.

        Kyllä sitä vähemmälläkin uhoamisella pääsee sinne turpeen alle.


      • lähdenjostarve
        Sankarivainajaksi kirjoitti:

        Kyllä sitä vähemmälläkin uhoamisella pääsee sinne turpeen alle.

        Niin kirjoitin että.."odotellaanhan kuitenkin vielä, ei kukaan ole vielä hyökkäämässä"

        ..tarkootan myös sitä eli en uhoa vaan rauhoitelin noita muita kirjoittelijoita, et oikein tainnut ymmärtää lukemaasi, se että jos nimimerkkini on: "lähdenjostarve" niin se taas tarkoittaa sitä että olen valmis puolustamaan maatani jos on joskus tarve" eli olen joskus sotilasvalan antanut ja kuulun reserviin ja sotaa en halua missään nimessä, asiat pitäisi selvittää puhumalla..eikä se ole uhoamista vaan pelkkä toteamus, luepas noita muita viestejä niin sillä sitä uhotaan.


      • 1_1
        lähdenjostarve kirjoitti:

        Niin kirjoitin että.."odotellaanhan kuitenkin vielä, ei kukaan ole vielä hyökkäämässä"

        ..tarkootan myös sitä eli en uhoa vaan rauhoitelin noita muita kirjoittelijoita, et oikein tainnut ymmärtää lukemaasi, se että jos nimimerkkini on: "lähdenjostarve" niin se taas tarkoittaa sitä että olen valmis puolustamaan maatani jos on joskus tarve" eli olen joskus sotilasvalan antanut ja kuulun reserviin ja sotaa en halua missään nimessä, asiat pitäisi selvittää puhumalla..eikä se ole uhoamista vaan pelkkä toteamus, luepas noita muita viestejä niin sillä sitä uhotaan.

        Ei ole tarve lähteä.


    • 18_12
      • NoitaOstanKaksi

        2 kpl. riittää.

        Sukellusveneitä omistavalla naapurilla on kuulemma Itämerellä korkeintaan kaksi venettä kerrallaan käytössä.

        Yksi osuma vähentää määrän 50%.

        Jos on väärällä puolella rajaa, poikamme voivat huoletta pudottaa tuolaisen "Ranskan terveisen" helikopterista.

        Ei tarvitse sukellella perään mutaisissa vesissä tai lähettää poikia keikkuvassa uiskossa ulapalle, jossa kahvikin läikkyy.

        Pari minuuttia havainnosta ja helikopteri ja torpedo ovat paikalla. Kymmenen minuuttia myöhemmin helikoterimiehistö on takaisin pullakahvilla Helsingissä tai Tallinnassa.

        Näillä vesillä sukellusveneistä ei ole mitään hyötyä.

        Taidan lähteä Pariisiin ostoksille.


      • juytreqwq

        moi!


    • Aliluutnantti

      Kyseessä oli Suomen laivaston kalastusretki. Ollessani laivastossa vastaavanlainen tehtiin harjoituksen varjolla.
      Ensin vesille laskettiin maaliksi metallinen pelastulautta. Sukellusvene torjunta laitteet eivät sitä havainneet, vaikka komentosillalta sen näki ilman kiikareita.
      Tykkiveneen raketit eivät lauenneet. No, kun lupa harjoitukseen oli poimittiin maalilautta laivaan. Tiputettiin pari syvyyspommia potkaisemalla ne laivan perästä veteen.
      Sen jälkeen haaveilla kerättiin kaloja riittävästi kapiaisten bileisiin ja kiireesti ennen työpäivän päättymistä takaisin kaijaan. Kapiaiset sitten kiireesti saalineen viikonlopun viettoon.

      • kyssärivaan

        -
        -
        -
        "Ensin vesille laskettiin maaliksi METALLINEN pelastulautta"

        -Ihan mielenkiinosta, millä merivoimiemme alusluokalla on (ollut) käytössä kertomasi mukainen METALLINEN pelastulautta? Ja voitko muutenkin kuvata sitä jotenkin??


      • Aliluutnantti
        kyssärivaan kirjoitti:

        -
        -
        -
        "Ensin vesille laskettiin maaliksi METALLINEN pelastulautta"

        -Ihan mielenkiinosta, millä merivoimiemme alusluokalla on (ollut) käytössä kertomasi mukainen METALLINEN pelastulautta? Ja voitko muutenkin kuvata sitä jotenkin??

        No ehkä se oli varta vasten maalilautaksi tehty. Oranssin värinen, johon
        pistettiin vielä lippu liehumaan. Suto laitteet eivät sitä havainneet, vaikka tykkiveneen moottorit sammutettiin ja brygalta sen havaitsi paljain silmin.


    • Kuukis

      Luulisin, että venäläisellä taholla on riittävästi ja sen ylikin tietoja Suomen aluevesistä ja Helsingin ympäristön sotilasrakennelmista. Olihan venäläisillä aikaa yli sata vuotta kartoittaa ja kortistoida Suomen aluevesiä. Venäläisethän ovat olleet kuuluisia kartantekijöitä. Venäläiset ovat rakentaneet useimmat vanhat näkyvät sotilaskohteet Suomessa. Onhan koko ulkoministeriö vanhassa merikasarmissa.
      Toisaalta Porkkalan alue oli vuoteen 1956 venäläisten sotilaallisen rakentamisen kohde. Alueen he tuntevat parhaiten, koska sen kalliot ja uumenet ovat itse kaivaneet. Toisaalta Suomessa on niin suuri venäläinen vähemmistö, että tietoa asevelvollisuuden suorittaneiden kautta Suomen armeijan käytännöistä on kyllä Venäjällä tietoa kyllin.
      Lopputulema lienee, että nk. sukellusvenehavainnoista on aika ristiriitaista sanoa kenen tai minkä kannalta kohu on tarkoituksenmukaista.

    • Evakonpoika

      Nää sukellusvene jahdit on pelkkää mediapeliä. Tarkoitus on kääntää kansan mielipide Natolle myönteiseksi.
      Kaiken tiedustelun voi tehdä ihan merenpinnalla kulkevalla aluksella.
      Lentokoneet ovat pääosin lennelleet kansainvälisessä ilmatilassa.
      Ainut totuus asiassa on Pohjoismaiden puolustusministerien luoma harha uhasta.
      Pari mopopoikaa kulkemassa Suomen läpi tuodaan uutisiin.
      Pelko tulee pirttiin ja Nato Suomeen.

    • hiljaistaon

      Tutkimusanalyysin piti mennä päiviä ehkäpä viikkoja. Hiljaista on ollut. Olipa taas varsinaista loiskiehuntaa. Näinhän se propaganda ajaa asiaansa. Hesari ja yle vahvasti taas mukana.

      • Luutaanttikuuntelee

        Mitä muuta voi odottaa kun on paljastunut että suomalaisessa partioveneessä, siinä ainossa jota saa käyttää kun muiden rungot ovat katkeamaisillaan, ei ollut edes kaikuluotainta (sonar). Mitä edellytyksiä on paikallistaa sukellusvene ilman sonaria?


      • 11_8
        Luutaanttikuuntelee kirjoitti:

        Mitä muuta voi odottaa kun on paljastunut että suomalaisessa partioveneessä, siinä ainossa jota saa käyttää kun muiden rungot ovat katkeamaisillaan, ei ollut edes kaikuluotainta (sonar). Mitä edellytyksiä on paikallistaa sukellusvene ilman sonaria?

        Siis ei kait tämä asia nyt tule sinulle vain yllätyksenä?

        Jokainen jolla on silmät, korvat ja edes jonkinlaiset aivot on voinut jo pitkään todeta että suomen armeija on ISO vitsi!

        Sukellusveneen etsintä ilman kaikuluotaista on jo sieltä naurettavimmasta päästä! Ulkomailla todelliset ammattilaiset nauravat tälle kohellukselle kippurassa.

        Yksi laite sitä ja toinen laite tätä ja niistäkin se toinen on jo auttamattoman vanhentunut ja suurimman osan aikaa epäkunnossa. Eli lähinnä marssiva ulkomuseo.

        Maa jonka armeija suurin saavutus on pullistella suurella määrällä ylipainoisia reserviläisiä.

        Ikävä tuottaa pettymys, mutta fakta on että suomalaisen miehen ihannoima armeija ei olekaan niin myyttisen kaikkivoipainen kuin yleisesti luullaan.


      • MNBGO
        11_8 kirjoitti:

        Siis ei kait tämä asia nyt tule sinulle vain yllätyksenä?

        Jokainen jolla on silmät, korvat ja edes jonkinlaiset aivot on voinut jo pitkään todeta että suomen armeija on ISO vitsi!

        Sukellusveneen etsintä ilman kaikuluotaista on jo sieltä naurettavimmasta päästä! Ulkomailla todelliset ammattilaiset nauravat tälle kohellukselle kippurassa.

        Yksi laite sitä ja toinen laite tätä ja niistäkin se toinen on jo auttamattoman vanhentunut ja suurimman osan aikaa epäkunnossa. Eli lähinnä marssiva ulkomuseo.

        Maa jonka armeija suurin saavutus on pullistella suurella määrällä ylipainoisia reserviläisiä.

        Ikävä tuottaa pettymys, mutta fakta on että suomalaisen miehen ihannoima armeija ei olekaan niin myyttisen kaikkivoipainen kuin yleisesti luullaan.

        "Ikävä tuottaa pettymys, mutta fakta on että suomalaisen miehen ihannoima armeija ei olekaan niin myyttisen kaikkivoipainen kuin yleisesti luullaan."

        Eikös armeijassa sanota uudelle alokkaalle: "Kuuleppas nyt tämä on paikka jossa sinusta tehdään MIES". Mies=olemattoman sukellusveneen jahtaaja.


    • MNBGO

      Venäjän armeijalla on käytössään pienoissukellusveneitä. Ne ovat huippukalliita ja huipputeknisiä laitteita. Eivät ole mitään teknisiä leluja tai propagandamielessä hankittuja juttuja.

      Neuvostoliitto hankki loppuaikoinaan Suomesta kaksi pienoissukellusvenettä. Siitä nousi iso diplomaattinen selkkaus. Lisää:

      http://www.hs.fi/ulkomaat/a1415937874195

      Jos Neuvostoliitto olisi hankkinut sukellusveneitä propagandamielessä niin niitä ei taatusti olisi ostettu lännestä ja kalliilla länsivaluutalla. Ne olisi tehty itse.

      Saksalla oli Toisen maailmansodan aikana asekehittelyhankkeita (varsinkin ilmavoimilla) jotka toivat mieleen lähinnä tietessarjakuvat, niillä tekeleillä ei ollut mitään käyttöä todellisessa elämässä. Mutta silti niitä kehiteltiin kaikessa hiljaisuudessa sodan loppuun asti. Olivat teknisiä leluja. Tutkijaryhmä oli vain vajonnut keksintönsä lumoihin ja valtio antoi ilmaista rahaa eikä kukaan rohjennut kritisoida. Ulkomaille tekeleitä ei myyty.

      Mikä sitten voisi olla motiivi sukellusveneen vierailulle Suomen vesillä? Merikartat ovat ihan julkista tietoa kuten myös pääosa siitä Suomea koskevasta tiedosta joka Venäjää kiinnostaa. Liittyisikö asia jotenkin merenalaisiin mikrofonijärjestelmiin? Neuvostoliitto teki Suomessa rajanpintavakoilua 1950-luvulle asti eli tutki missä sijaitsee koirankoppien paikat Uukuniemellä ym. joutavaa. Homma loppui heti Stalinin kuoleman jälkeen.

    • hjopohp

      Joo, on hiljasta ollu tästä "sukellusveneestä". Pakko todeta että kyseessä luultavasti aivan samanlainen kansalaisten aivopesukampanja kuin Ruotsissakin.

    • MNBGO

      Kuinkas siinä sitten kävikään(28.5.15):

      http://www.kymensanomat.fi/Online/2015/05/28/Suomenlahden Merivartiosto: Huhtikuun sukellusvene-epäily jäi osittain selvittämättä/2015319104646/4

      "Suomenlahden Merivartiosto: Huhtikuun sukellusvene-epäily jäi osittain selvittämättä
      28.5.2015 10:19

      Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö on saanut valmiiksi 27.–28. huhtikuuta tapahtuneen, alueloukkaukseksi epäillyn teon tutkinnan.

      Tuntemattoman, vieraan valtion valtionaluksen päällikön epäiltiin käyttäneen ilman lupaa vedenalaista kulkuvälinettä tai tutkimuslaitetta tai liikkuneen sukellusveneellä muussa kuin pinta-asemassa Suomen alueella.

      Esitutkinnassa kertyneen aineiston perusteella alkutapahtumiin liittyvien äänten lähdettä ei pystytty selvittämään. Osalle äänihavainnoista on saatu normaaliin toimintaan liittyvä selitys. Merivoimien teknisen analyysin mukaan sukellusvenettä tai vedenalaista toimintaa ei kuitenkaan voida täysin sulkea pois.

      Koska tutkinta-aineistoon ei ole saatavilla enempää selvitystä, esitutkinta päätettiin eikä asia mene syyteharkintaan."

      • MNBGO

        Vuosi on kulunut tapahtumasta.

        Onko armeijalla tarkoitus pitää sen vuoksi jokin vuosipäivä.


      • AlikHyvönen

        Menimme kavereiden kanssa Vallisaaren rantaan ja poksautimme pullon kuohuvaa vuoden takaisen menestyksekkään torjuntavoittomme kunniaksi.

        Korkin ammuimme Suomenlahteen. Toivottavasti sitä ei pidetty provokaationa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe