Henkilö Martti Luther

dyreyreyyre

Anteeksi pitkä kirjoitus, mutta tätä asiaa on vaikea kuvata lyhyesti.
Martti Luther oli juristi, joka rupesi pappisuralle pelästyttyään ukonilmaa ja antaessaan silloin peloissaan lupauksen Jumalalle.
Jumala ei siis kutsunut Lutheria pappisuralle, vaan se oli hänen oma päätöksensä, joka perustui peloissaan annettuun lupaukseen ilman pyyntöä siihen tai ilman johdatusta siihen. Protestantit ei sitä ymmärrä, mutta on Idän Ortodoksikirkkojen ja Katolisen Kirkon nuoret usein nuorina peloissaan lupaavat lähtevänsä munkiksi kun eteen tulee joku vaikea elämäntilanne tai pelko. Sillä yksipuolisella lupauksella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä kutsumuksen kanssa.

Luther palasi Yliopistoon (joka oli monella tapaa helpompi ja vapaampi kuin munkkiluostari. mahdollistaen myös elämäntavan, joka olisi ollut mahdoton ja epäsopiva luostarissa).

Yliopiston perusrakenne ei ole muuttunut ja edelleen Professorit ovat keskittyneitä vain omaan osa-alueeseensa. Sama oli Lutherin aikana ja hän keskittyi yhteen osaan uskoa ollen kohtuullisen hyvä vain siinä osa-alueessa. Hänellä ei ollut kokonaiskuvaa asioista ja samalla tavalla kuin nykypäivän Professorit hän nosti oman osa-alueensa ja oman osaamisensa kaikkien muiden yläpuolelle. Tämä on syy, miksi Protestanteilla ei ole muuta kuin Raamattu ja he eivät edes ymmärrä, mitä Traditio tarkoittaa.

Lutherilla ei ole ollut missään vaiheessa vaikeuksia nostaa itseään jalustalle tai pitää itseään erinomaisempana kuin muita. Hänellä ja Muhamedilla oli paljon samaa, sillä molemmat osasivat kääntää asiat sellaiseen muotoon, että saivat oman tahtonsa läpi.
Siinä missä Muhamed kirjoitti Allahin suuttuneen hänelle kun hän ei heti ottanut serkkunsa viehättävää vaimoa itselleen vaikka ihastui, niin Luther kehui tekevänsä syntiä vain kiusatakseen paholaista. Rikkoi omat lupauksensa Jumalalle ja ottipa vielä puolisokseen nunnan saaden tämänkin rikkomaan omat lupauksensa.

Luther odotti Juutalaisten tulevan sankoin joukoin hänen kirkkoonsa innosta puhkuen ja kun Juutalaiset eivät tulleet, niin hän suuttui ja loppuelämänsä hän oli pahimman luokan antiseministi kuvaten kirjoituksissaan kuinka (kiittämättömät) Juutalaiset pitäisi tuhota kokonaan.

Samoin hän alussa odotti nousevansa korkealle Katolisessa kirkossa ja kun Paavi ei ollutkaan hänen kanssaan samaa mieltä, niin hän leimasi Paavin antikristukseksi.

Raamatusta hän jätti surutta pois kaikki ne kirjat, jotka eivät sopineet hänen ideologiaansa (ainoa poikkeus tästä on Ilmestyskirja, jota hän ei uskaltanut poistaa siellä olevan varoituksen takia...tosin hän arvosteli sen mukana oloa omissa kirjoituksissaan ja olisi halunnut poistaa senkin) Siksi protestanteilla on Raamatussa vain 66-kirjaa Katolilaisten käyttämistä 73 kirjasta.

Luther oli itseään täynnä, nosti itsensä kaikkien muiden yläpuolelle ja muutti uskoa omiin tarkoitusperiinsä sopivaksi. Ero Muhamediin on lopulta hämmästyttävän pieni (se ehkä selittää hiukan sitä miksi Luther suhtautui niin myötämielisesti islaminuskoisiin)

Kaikki tämä käy selville Lutherin omista kirjoituksista (jotka ovat yleisesti ja helposti saatavissa)

Luterilaisuus avasi monille ihmisille oven toimia Raamatun vastaisesti ja ajaa omia halujaa ja etujaan. Kenelle se mahdollisti rikastumisen, kenelle neljännen ja viidennen puolison, kenelle mahdollisuuden yksinvaltiuden (kun kirkkokin oli alistettu hallitsijan alaisuuteen), kenelle mahdollisuuden valtakunnan laajentamiseen ja ryöstöretkiin... Ei ihme, että ne hallitsijat, jotka rypivät synnissä ottivat luterilaisuuden ilolla vastaan.

Jerusalemin johdossa (Vanhan Testamentin aikana) oli aina välillä huonoja hallitsijoita ja niin on ollut myös Apostolisten kirkkojen johdossa välillä.
Apostoliset kirkot ovat kuitenkin suora katkeamaton jatkumo Apostoleista, toisin kuin niistä parin tuhannen vuoden aikana eronneet haarat.

Kun tutustuu herra Lutheriin ja protestanttisuuden alkuun, niin on vaikea nähdä, että se mitenkään olisi voinut olla Jumalasta lähtöisin.
Se Katollinen pohja, jolle protestanttisuus on rakentunut on heikentynyt ja muuttunut vuosikymmen vuosikymmeneltä.
Niin kuin puu, jolta juuret on katkaistu kuihtuu lopulta pois...
Eikä huono puu taas voi tuottaa hyvää hedelmää.

Kiitos niille, jotka jaksoivat lukea loppuun asti :)

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväpäätös

      Kuule, tuota minäkin rupesin miettimään, kun ev.lut. lähti aivan omille teilleen, joille ei heidän käsikirjansa, pelkkä Raamattu, antanut mitään tukea.

      Lutheria tutkittuani havaitsin hänen olevan hyvin epätasapainoisen henkilön, jonka elämä ei vastannut papilta odotettavaa elämää. Paavin nimitti antikristukseksi ja itse harjoitti syntiä sanoin ja teoin rohkaisemalla Melanctonia: " Tee rohkeasti syntiä!" .http://www.scrollpublishing.com/store/Luther-Sin-Boldly.html

      Toisekseen suomalaiset eivät koskaan valinneet luterilaisuutta. Reformaatiossa maiden uskonto määriteltiin hallitsijan mukaan Euroopassa. Meille Kustaa Vaasa määräsi luterilaisen uskon ja samalla ryöväsi valtion kassaan kaiken katolisen kirkon omaisuuden.

      Menneitä emme voi muuttaa, mutta nykyisyyden muutin ja palasin läntisen Suomen alkuperäiseen katoliseen kirkkoon.

    • epäilys

      ..olisipa aikaa tutkia näitä asioita,vaan kun ei..

    • l.kjlkjlkj

      Ja kun tiedetään, kuinka läpeensä mätä ja rikollinen instituutio katolinen kirkko oli ja on yhä, ei liene ihme ettei nykyihimistä juurikaan uskonnollisuus kiinnosta. Kehitysmaita lukuunottamatta.

    • lukekaakirjoja.einettiä

      Vähäinenkin kirkkohistorian tuntemus tosin kumoaa näkemyksen yhtenäisestä katolisesta jatkumosta. Erilaisia seurakuntiakin (osa enemmän tai vähemmän harhaoppisia) eli rinnakkain jo ensimmäisillä vuosisadoilla. Ns. apostolinen suksessiokin keksittiin vasta apostolisen ajan jälkeen pönkittämään omaa asemaa idän ja lännen kirkkojen välisessä kiistassa.

      • luettuhistoriaa

        No niin, taas tulee pseudo-historiaa. Jokainen voi lukea kuka seurasi ketäkin apostolia varhaisista teksteistä. Pietaria seurasi Rooman piispana Linus, Cletus ja sitten Clemens jne. aina Franciscukseen asti. Sama on apostolinen sukkessio on ortodokseilla.


    • fdsfasdass

      tosiaan Luther oli meidän päivänä pultsari, sekosi vähän väliä kaikkea muuta kuin kirkonmies

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe