Äikän opejen työllisyys?

illatiivi

Hei!

Olen urani alussa oleva äikän ope, jolla on yhtäjaksoista työkokemusta perusopetuksessa reilut kaksi vuotta. Nykyinen työsuhteeni on määräaikainen ja päättyy pian. Minulla on hyvät suositukset nykyisestä työpaikastani ja edellisestä ja paperitkin ovat hyvät. Olen valmis muuttamaan työn perässä aivan minne tahansa, sillä lapsia ei ole.

Tänä keväänä työpaikan saaminen on tuntunut kamalan vaikealta. En haaveile virasta, mutta jopa puolen vuoden sijaisuudet ovat vähissä. Olen ollut kolmessa haastattelussa, mutta paikan on saanut aina jo talossa ollut tekijä (vaikka paikat kysyttäessä olivat muka todella auki...). Olen hakenut pienille paikkakunnille ja sinnekin on voinut olla 20 pätevää hakijaa alle puolen vuoden pestiin. Vuorotteluvapaan sijaisuuksia en voi hakea, koska en ole ollut työttömänä aiemmin. Olen tosin hakenut niitäkin, jos vaikka pätevää ei löytyisikään, mutta haastattelukutsuja ei ole tullut.

Olo muuttuu päivä päivältä epätoivoisemmaksi. Mietin, että mikä minussa on vikana, vaikka esimiespuolelta on tullut viestiä, että hoidan työni hyvin. Olen ihan tavallinen, miellyttävä ihminen.

Miten tämä voi olla näin vaikeaa, vaikka hakualueena on KOKO SUOMI aina Lapin perukoita myöten? Onko minulla kohtalotovereita?

Pahinta on se, että pidän työstäni todella enkä haluaisi vaihtaa alaa.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neko84

      Samassa tilanteessa olen itsekin, äidinkielen ope myös. Työkokemusta on jo jonkin verran, mutta töitä on todella vaikea saada (haen töitä Pohjois-Pohjanmaalla). Kerran olen valmistumisen jälkeen ollut töissä vuoden ajan toisella puolen Suomea, mutta enää en jaksa sitä jatkuvaa reissaamista. Itse sentään olen voinut tehdä vuorotteluvapaan sijaisuuksia, koska olen ollut työttömänä tarvittavan ajan.

      Olen huomannut, että melkeinpä tärkein asia työllistymisen kannalta on ne suhteet, koska tuttu, pätevä hakija menee aina niiden muiden pätevien edelle. Siksi olen yrittänyt luoda niitä suhteita sinne, missä haluan myös asua "pysyvästi". Kannattaa siis tehdä työsuhteiden jälkeen samassa koulussa nopean varoitusajan sijaisuuksia, jotta sinua ei "unohdeta". Sitten vain pitää toivoa, että juuri siinä opinahjossa tulisi työpaikkoja auki. Itsekään en osaa edes unelmoida mistään vakinaisesta virasta.

      Kannattaa vaan edelleen pistää niitä hakemuksia ja toivoa parasta. Yleensä monen epätoivoisen hetken jälkeen jotain on ilmaantunut. Kannattaa miettiä, josko voisit tehdä jotain muutakin välillä, esim. opiskella erityisopettajan pätevyyttä avoimessa.

    • illatiivi

      Sain nyt syksyksi pätkän, joka "todennäköisesti"jatkuu. Jos käy oikein huono tuuri niin ei jatku. Mutta muutto on edessä, taas. Kolmas työvuosi pätevänä, kolmas uusi paikkakunta. On vähän juureton olo. Yhtään paikkaa en ole saanut suhteilla vaan ihan normaalin hakumenettelyn kautta.

      Olen kuitenkin onnellinen uudesta työstä =) Saan opettaa lukiossa, ja se on minun juttuni. Olen väsynyt huonotapaisiin teineihin.

      T: AP

    • muhutulkona

      Meidän homppeli kaupungin suuret johtajat, työ ja elinkeinotoimiston herrat vieläkin, että lähden heidän humpuukeihin mukaan. Äärikommunistinen ja sosialistinen suomi eläkööt ) mahdollisimman vähän aikaa).

    • Hakijaepätoivoinen

      Olen luokanope, mutta tilanne on tänä vuonna todella kurja. Olen jutellut asiasta useamman rehtorin kanssa ja hämmästelevät, että vielä tässä vaiheessa kevättä, lyhyeenkin pätkään, voi olla 20-30 pätevää hakijaa. Nykyinen työni päättyy viranhaltijan palaamiseen ja olen hakenut kymmeniä työpaikkoja. Takana neljä haastattelua, joista kolmesta on jo tullut hylsy. Kahteen valittiin talon sisältä, yhteen en vain päässyt ja yhdestä on tulos tulematta. Hakijoita oli helmi-maaliskuulla jokaiseen paikkaan 150-200, huhtikuulla väheni alle 100 ja vieläkin on se 20-30. Muutamaan paikkaan on haku sisässä, mutta alkaa pelottamaan syksy, jos oikeasti porukkaa on vielä syksylläkin paljon työttömänä. Viime syksynä elo-syyskuulla alkoi pätevät olla jo töissä, joten epäpäteviäkin otettiin sijaiseksi. Tänä syksynä ei taideta päästä samaan vaan päteviäkin roikkuu kortistossa.

      Eniten tässä ahdistaa, että työkokemusta on opetustyöstä vasta reilu vuosi ja yhdessä haastattelussa rehtori sanoi suoraan, että minulla on vähäinen työkokemus. Meinasi itku tulla. Haen 4kk:n sijaisuutta ja olen pätevä. Työkokemustakin tuo reilu vuosi ja se ei edes riitä. Millä tässä pääsee pian enää työuran alulle? Aiemmin ihmiset sai suoraan virkoja ja nyt ei edes sijaiseksi kelpaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe