Sairauteni

Tämmönensairaus

Minulla on sellainen sairaus, että puhun totta, toistuvasti olen puhunut ja puhun totta, ja alan pahoinvoida sopeutuessani valeiden alla elämiseen.
Tämä sairaus on hyvin itsepintainen.
Onneksi sentään selvisi mistä tämmöinen johtuu.

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AS-info

      Minulla samankaltaista problematiikkaa; en yksinkertaisesti vain osaa valehdella. Ja siitä on useasti koitunut paljonkin harmia. Kuinka voisi oppia väkisinvalehtelemaan? Kuuluuko terkoituksellisesti valehtelu jo kansainväliseen tautiluokitukseen?

    • huumattu

      Mee näytelmäkerhoon, siellä alintajunnaisesti opit kusettamaan.

      Tai harjoittele silmiesi ja kasvojesi ilveilyä peilin edessä.

      • Tämmönensairaus

        Kertokaa onko tämä ihan totta, että normaali-ihmisten oletetaan tai edellytetään valehtelevan ainakin välillä, siis ihan tietoisesti ?
        Mutta miksi sitten normaali-ihmiset ikinä puhuvat totta ?
        Mikä merkitys toden puhumisella on, kun valehteluun suhtaudutaan niin suopeasti ? Tai jos tosi on aina sotkettu johonkin valeeseen?
        Entäpä sitten kun osan ihmisten mielestä vale voittaa maailmassa ja osan mielestä totuus. Miten tämä asia oikein menee ?
        Jos uskotaan, että vale voittaa, niin kuuluisiko silloin valehdella ?


      • analysaattori_

        Mieti sitä.


    • HALLOOO

      Niin mikä on tämä sairaus?

    • Tämmönensairaus

      Mutta se vasta sairasta onkin, jos pelkän peruskoulun käynyt pystyy lukemaan lääketieteellistä tekstiä ymmärtäen sisällön, vaikka tekstiä ei löytyisi mistään selkokielellä. (Tekstiähän kuuluu osata vain lääkärin lukea.) Koulunkäyntivaikeudet johtuvat mm. siitä, että ei pysty pitämään takamustaan paikallaan koulunpenkillä riittävän montaa tuntia ilman kohtuuttomia tuskia. Mikäli päähän mahtuu suhteessa yhteiskuntaluokkaan, johon kuulu, liikaa tietoa kerrallaan, se on syndrooma, josta voi myös olla aiheutunut kokoon nähden suuri pää.
      Siis yksinkertaisesti, mikäli tietomäärää ylittää sosiaalisen pelailun ja kieroilun kyvyt ja halut, tilanne on varsin sairas...yhteiskunnan koneistot alkavat töksähdellä kummallisesti rouskuttaessaan niihin juuttunutta ja musertuvaa assia.
      Kyseessä ON vakava sosiaalinen haitta vaikka se kenties hieman kummalliselta aluksi kuulostaakin.

    • joselvisi

      Olnkin aina ihmetellyt kaikki mistä infon tiedot tulevat.

      • marple_

        Eiköhän ne tule ihan OMAKOHTAISISTA KOKEMUKSISTA, joilla muuten on copyright. Kaikki kokemuksellinen tieto on todistettavissa, mistä se tulee. Jos jossain joskus kirjoitetaan samasta asiasta, löytyy siis todisteet siitä, kuka, milloin, missä ensi kerran aiheesta kirjoitti. Lakimiespalveluitakin löytyy lähipiiristä jos joku tarvitsee.


    • turmelemattomat

      Tietioisesta valehtulusta saa itsetuntoon piikin. Toinen on varastaminen. Kun huomaa jotain vahingossa mukaan lähteneen, se on heti palautettava.
      Myös tuttavani on asperger, vaikka hän ei sitä tiedä. Hän puhuu totta niin hyvin kuin osaa, kuten itsekin.
      Kun omat edut ovat kyseessä, puhumme palturia, väistämme kysymyksen tai valehdellaan siekailematta, jos asia ei ole kovin merkittävä.
      Tälläisiä voisivat olla hyvät kala- tai marjapaikat.

    • Tämmönensairaus

      En ole nyt ihan kartalla mihin nämä viestit liittyy ?

      Joka tapauksessa en tunne "infoa"
      ja ihan omia juttujani omasta päästäni tänne kirjoitan.
      Ja minun pääni tuottaa niin paljon tekstiä, että tuttavat pitävät ilmiötä "hulluna",
      joten plagiontitarvetta ei ole ainakaan minulla.

      Joskus voi muuten käydä niinkin, että ihmiset sattumalta kirjoittavat melkein samanlaisia juttuja jostakin aiheesta. Harva ihminen keksii niin ainutlaatuista tekstiä, ettei kukaan koskaan missään ole kirjoittanut mitään samantapaista.

      Sekin olisi epäreilua minusta, jos jollakin ei olisikaan oikeutta omiin ajatuksiinsa siksi, että joku jossakin hänen tietämättään on kirjoittanut melkein samoin.

      Mutta ihan oikeilla plagioijilla on kyllä hieman huono mielikuvitus, jos semmoiseen täytyy turvautua.

    • dee_kirjain

      :DD

    • Outosairaus

      Mistä se tuollainen sairaus johtuu? On sellainen sairaus, että tuskinpa ainakaan lääkärin hommia hoitelet?

      • uusintauutta

        F 7345.67

        Valelääkäriys.


    • 0931010023

      Sain tällaisen diagnoosin; jos et lopeta yksin kotonasi nauramista, kuolet. Yksinnauraminen voi koitua kohtaloksesi.

      ICD10 mukaan koodilla F45867.7 voit hakea Kelalta erityiskorvattavaa lääkitystä ongelmaasi. Lääkkeen erityiskorvattavuuden hakemisessa tulee olla painava/perusteltu syy erikoislääkärin b-lausunnon oheen liitettynä, miksi erityiskorvattavuutta haetaan. Mikäli erityiskorvattavuutta ei myönnetä, voitte ottaa yhteyttä paikkakuntanne potilasasiamieheen tai paikalliseen terveyskeskukseenne.

    • Admin_

      Oivallisen luettavaa tekstiä tässä ketjussa. Joka sana NIIN totta. Kiitos aloittajalle sekä muillekin ketjuun kirjoittaneille.

    • en_kerro

      Sain 25 vuotta sitten eräältä silloiselta TUTKIJAlääkäriltä kirjallisesti tietää (tämä on vain hänen mielipiteensä, jonka hän kirjasi "loppulausuntoon"; "analysoi loputtomasti itseään". Sen koommin ko. lääkäri ei ole lääkärin hommia hoidellut, ryhtyi kirjailijaksi ja minuakin suositteli kirjoittamaan novelleja. :)

      • huohhh

        ELIKKÄS

        Sain n. 25 v sitten erään kirjallisen lausunnon TUTKIJAlääkäriltä , jossa luki; "potilas" analysoi loputtomasti itseään" sekä "hänellä on jatkuvasti mukanaan muistikirja, johon hän kirjaa kaiken mitä mm. lääkärit hänestä missäkin puhuvat". Samaisessa lausunnossa luki arviosta koskien työkykyisyyttä; "potilaalla ei ole todettu mitään sellaista psyykensairautta, jonka perusteella hänen voitaisiin sanoa olevan työkyvytön."


        Takaisin työelämään siis. Eli ei.

        Kahden kuukauden päästä edellisestä yksityislääkärin lausunto; henkilölle myönnetään sairauslomaa seuraavan vuoden ajaksi, hän ei ole työkykyinen.

        Kela hyväksyi yksityislääkärin lausunnon kumoten julkisen puolen TUTKIJAlääkärin puheet työkykyisyydestä. Työkyvyttömyyden syynä oli pitkäaikainen masennus. Samalla diagnoosilla myönnettiin asiakkaan pyynnöstä pysyvä työkyvyttömyyseläke, joka ensi kerralla meni Kelassa läpi.

        Eläkkeellä ilman mitään mielisairausdiagnoosia tai mitään muutakaan psyykkistä sairautta masennusta lukuunottamatta 12 v eli 35 v tuli pysyvä eläke. Työelämässä ei kyennyt olemaan millään, vaikka oli taitava ja lahjakas monella eri osa-alueella, varsinkin visuaalisesti sekä sanallisesti/kirjallisesti. Mahdoton yhtälö yrittää keskittyä samanaikaisesti sekä sosiaaliseen kanssakäymiseen että hoitaa käytännön työtehtäviä. keskittymiskyky ei riittänyt, olisi pitänyt saada yksin työskennellä omassa huoneessa jossa on hiljaista siten, ettei kenenkään kanssa olisi koko työpäivän aikana tarvinnut kommunikoida kasvotusten.




        t.Aspergerinfo


      • Tämmönensairaus

        Minun sairauteni kummastuttaa ympäristöäni yhä enemmän.
        Miksi minulle on tärkeää puhua totta ?
        Miksi haluaisin puhua ihmisten kanssa totta ?
        Miksi minulle on sillä merkitystä puhunko muiden käsityksen mukaan totta vai pötyä ?
        En ymmärrä miten muut pysyvät järjissään ollenkaan välittämättä siitä mikä on totta ja mikä ei. Vai pysyisivätkö edes, mutta vaan yrittävät huijata minua ?
        Olen huolissani, että menetän järkeni, jos minua manipuloidaan kohti sellaista olotilaa, missä ei ole mitään väliä mikä on totta ja mikä ei.
        Miksi ketkään ihmiset saavat edes mitään mielenterveysdiagnooseja, jos kerran oikeanlainen toivottu olotila yhteiskunnassamme on sellainen, jossa viis veisaa mikä on totta, olotilaa jossa ei eritellä totta ja epätotta, valetta tai luuloa ?


      • Admin_
        Tämmönensairaus kirjoitti:

        Minun sairauteni kummastuttaa ympäristöäni yhä enemmän.
        Miksi minulle on tärkeää puhua totta ?
        Miksi haluaisin puhua ihmisten kanssa totta ?
        Miksi minulle on sillä merkitystä puhunko muiden käsityksen mukaan totta vai pötyä ?
        En ymmärrä miten muut pysyvät järjissään ollenkaan välittämättä siitä mikä on totta ja mikä ei. Vai pysyisivätkö edes, mutta vaan yrittävät huijata minua ?
        Olen huolissani, että menetän järkeni, jos minua manipuloidaan kohti sellaista olotilaa, missä ei ole mitään väliä mikä on totta ja mikä ei.
        Miksi ketkään ihmiset saavat edes mitään mielenterveysdiagnooseja, jos kerran oikeanlainen toivottu olotila yhteiskunnassamme on sellainen, jossa viis veisaa mikä on totta, olotilaa jossa ei eritellä totta ja epätotta, valetta tai luuloa ?

        Antaisin yhden neuvon asiaa koskien; pidä kiinni siitä totuudesta. Sinä tiedät mikä on totuus, muut eivät tiedä ja siksi ovat sekaisin yrittäen sinua saada sekoitetuksi pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Itse päätin eilen, mikä tosin on aina ollut pääperiaatteenani, etten usko muihin kuin itseeni sekä elämänkokemukseni mukanaan tuomiin viisauksiin. Neuvoisin myös opettelemaan suodattamaan kaikki sellainen tieto pois tietoisuudesta, joka sinulle itsellesi tuottaa vain ja ainoastaan pahaa oloa. Eräälle vanhalle naiselle viime viikolla sanoin tämän saman, joka oli myös sitä mieltä, että yhteiskuntamme on mennyt täysin sairaaksi. Eli; keskity vain hyviin positiivisiin asioihin mahdollisuuksien mukaan, yritä nauttia luonnosta, eläimistä, hyvästä terveellisestä lisäaineettomasta ruuasta. Meren aalloista. Pelkästä oleilusta jossain luonnon keskellä, omista ajatuksistasi, mitkä vievät sinua elämänpolullasi eteenpäin, kohti hyvyyttä eli rauhaa, minkä kukin voi ymmärtää omalla tavallaan. Mitään sellaista ei ole pakko tehdä, josta tulee huono olo. Ihminen voi valita tiettyyn pisteeseen asti, tahtooko voida hyvin vai huonosti. Voimia kaikille pyrkimyksessä saavuttaa omanlaisensa mahdollisimman hyvä elämä. Avainsanat ovat; luonto, eläimet, itsensä kunnioittaminen.


      • Tämmönensairaus

        Kiitos.

        Justiin tolleen yritetään pikkuhiljaa saada enemmän ja enemmän sekaisin ja jo on onnistuttukin, muttei kokonaan...

        Ongelmani on, etten teknisesti onnistu suodattamisessa, vaikka tiedän hyvin mikä on soopaa mikä pitäisi suodattaa...

        Ehkä pitäisi yksinkertaisesti vähentää keskustelua.


    • Tämmönenkeskustelu

      On muuten mielenkiitoista, että osa ihmisistä neuvoo lääkkeeksi totuudesta kiinnipitämistä ja osa sen todellisen tiedon unohtamista.
      Toiminneekohan nuo molemmat hyvänä lääkkeenä ?

      • Tämmönenkeskustelu

        Voi kumpa tänne tulisi vielä muutama assia jankuttamaan totuudesta,
        niin ilostuttaisi nettikirjoittelua . :)


    • pisterivi-info

      Monelle tuo totuus-valhe -käsitteistö on kohtuu vakava asia siinä mielessä, ettei ilman totuudellisuutta voi elää tai ainakin elämästä tulee sietämätöntä jos ei pidä totuudesta kiinni, koska se on luonnollinen olotila. Itse päivittäin joudun jäämään miettimään sitä, kuinka ihmeessä lähes kaikki nykyisin valehtelevat. En voi sietää tällaista yhtään. Ennustan minulle tulevan käymään jossain vaiheessa niin, että kun mitta täyttyy, oleskelen enää yksin lemmikkini kanssa kotonani ja jos ulkoilla pitää niin keskellä korpea jossain metsässä missä on erittän epätodennäköistä törmätä yhteenkään ihmiseen.

      • Tämmönenkeskustelu

        Vähän samantapaista kokemusta minullakin.
        Onko koirien ja assien välillä jokin poikkeuksellinen värähtely ?
        Elän nykyisin ilman koiraa, mutta kun lähipiirin koira kohtaa minut,
        niin into on melkoinen sillä niin ettei keltään voi jäädä huomaamatta muihin ihmisiin verrattuna erilainen reaktio koiralla.


      • Tämmönenkeskustelu

        Onko assien keskuudessa keskivertoa enemmän koirien omistajia ?


      • Admin_
        Tämmönenkeskustelu kirjoitti:

        Vähän samantapaista kokemusta minullakin.
        Onko koirien ja assien välillä jokin poikkeuksellinen värähtely ?
        Elän nykyisin ilman koiraa, mutta kun lähipiirin koira kohtaa minut,
        niin into on melkoinen sillä niin ettei keltään voi jäädä huomaamatta muihin ihmisiin verrattuna erilainen reaktio koiralla.

        Ai että "vähän"? :) Minulla on ollut yli 40 v koiria, en pysy hengissä ilman koiraa. Tuosta en tiedä onko olemassa tilastotietoa aiheesta onko asperger-henkilöillä tavallista enemmän mm. koiria tai muita lemmikkejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe