Ensimmäistä kertaa purjehtimaan

Hellsinki

Olisiko konkareilla heittää jotain perustipsejä, mitä olisi hyvä tietää?

Myötätuuleen purjehtiessa tai vastaiseen?

Minkälaiseen kulmaan purjeet tulisi laittaa?

Jotain muuta oleellista?

13

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parasta olisi jos ottaisit mukaan jonkun joka on ennenkin purjehtinut. Siinä saisit tärkeimmät neuvot suoraan paikan päällä ja välttyisit tekemästä pahempia mokia.

    • Samatilanne

      Kyselin samaa viime vuonna ja kävin yhden illan purjehtimassa Kesäpurje-nimisessä firmassa. Menen ehkä tänä vuonna uudestaan. Ilta tais olla jotain alle 70 euroa ja kyllä ne lykkäsi köyden kouraan ja ruorinkin. Se oli sellainen 10-metrinen vene.

      Oma ajatukseni on opetella ensin pienellä veneellä purjehtiminen joten ajattelni mennä tuonne HSS:n purjehduskurssille, jonka jälkeen voi jäädä vuokra-asiakkaaksi jotain korvausta vastaan. En tiedä onko tulossa tänä kesänä, seuraile tuolta. http://sailingcenter.fi/

      Ja sitten on nuo harrasteryhmät veneluokittain ja -merkeittäin. Liityin itse asiassa yhden fb-ryhmään joka edustaa venetyyppiä josta olen tällä hetkellä kiinnostunut.

      En ehkä ihan kylmiltään ja yksin lähtisi edes Optarilla yrittelemään, jos kerrankin saat paatin nurin tai putoat siitä eikä kukana ole näkemässä, niin henki on katkolla. Montaa minuuttia ei kevätkylmässä vedessä säily uintikunto. Ota tämä asia vakavasti.

    • Hirvitys

      Voi Luoja!

    • d1f2g3h4

      Jos autolla ajossa ei vaadittaisi ajokorttia etkä osaisi ennestään, niin kysyisitkö netissä miten paljon pyöriä tulee kääntää risteykseen saavuttaessa, ja uskoisit nettineuvoilla pärjääväsi liikenteessä?
      Vaikka purjehtijalta ei korttia vaaditakaan olisi silti syytä ottaa asioista hieman paremminkin selvää kuin kyselemällä netissä neuvoja veneen hallintaan.
      Kysyisit mieluummin mistä tietoa kannattaa hakea ja kertoisit edes mitä osaat mahdollisesti jo ennestään.

    • RannikkoIaivuri

      Älä kuse vastatuuleen!

    • Ilmainenmainos

      Selvä mainos. Halvat on keinot.

      • Samatilanne

        No, minä olen ainoa joka tässä ketjussa olen heitellyt mitään kouluttajan nimiä, niin arvelet varmaan minua ketjun aloittajaksi ja ovelaksi salamainostajaksi. Voin vain vakuuttaa etten ole kumpaakaan, enkä ole saanut tai tule saamaan kummaltakaan firmalta rojaltteja. Tilanteeni on tosiaan sama: joudun vanhalla iälläni opettelemaan purjehdusta. Kirjoja olen jokusen lukaissut mutta kokemusta tarvitaan. Toivottavasti tähän ketjuun tulee muita hyviä kouluttajasuosituksia niin ettei tarvitse ihan kaikkea epäillä mainokseksi.


      • Vaihtari_takaisin

        Eik kukaan voi tosissaan heittää tuollaisia kysymyksiä. Niinpä laitan aloittajalle vaihtarin. Minä en ole koskaan ennen vuorikiipeillyt ja hankin nyt siihen liittivät tarpeistot. Mitä pitäisi ottaa huomioon ,kun lähden Everestiä huiputtamaan. Mikä solmu olisi hyvä osata...


      • Ilmainenmainos

        Siinä tapauksessa pyydän anteeksi, että epäilin maniokseksi. Kysymys oli vain niin älyvapaa. Purjehduskoulussa/ -koulutuksessa ei ole todellakaan mitään vikaa, suosittelen lämpimästi myöskin ketjun aloittaneelle, kehoitan lämpimästi siis seuraamaan nimimerkin "samatilanne" ratkaisua.


      • Selvästi
        Ilmainenmainos kirjoitti:

        Siinä tapauksessa pyydän anteeksi, että epäilin maniokseksi. Kysymys oli vain niin älyvapaa. Purjehduskoulussa/ -koulutuksessa ei ole todellakaan mitään vikaa, suosittelen lämpimästi myöskin ketjun aloittaneelle, kehoitan lämpimästi siis seuraamaan nimimerkin "samatilanne" ratkaisua.

        No olihan se


      • kouluttuja
        Selvästi kirjoitti:

        No olihan se

        On se vähän epätodennäköistä että sama tyyppi suosittelee kahta kilpailevaa firmaa joilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Tee tästä parempi ketju ja suosittele jotain muuta. Larun kippareilla taitaa olla paljon koulutustoimintaa mutta jonkun muun toiminimen kautta?


    • Jungmanni

      Puomi ei saa osua päähän ja veneestä ei saa tippua.

    • uusimyös

      Suosittelen lähtemään liikkeelle kevyellä tuulella ja jos saat mukaan entuudestaan purjehtivan kaverin niin aina parempi. Ilmankin toki selviää. Etsisin alkuun sopivan aavan ja rauhallisen paikan jossa harjoitella veneen käyttäytymistä purjehtiessa. Itse aloittelin hiljattain purjehdus harrastuksen hankkimalla ensin veneen ja miettimällä sitten miten purjehditaan. Selvisin ensimmäisestä purjehduksesta elävänä ilman kirjoja, kursseja, taikka entuudestaan purjehtivia kavereita. Lähdimme toisen kaltaiseni maakravun kanssa vaan irti laiturista ja yksinkertaisesti kokeilemaan mitä mistäkin narusta ja vivusta mahtaa tapahtua. Hölmömpikin siis selviää! Purjeita nostaessa on vene syytä kääntää keula kohti tuulta, jotta purjeiden nosto on helpompaa. Omalla 22 jalkasella veneellä onnistuu kevyellä tuulella purjeiden nosto ilman tätäkin manouveria. Myötätuuleen purjehtiessa purjeita pidetään auki sivuille, jotta pinta-alaa olisi mahdollisimman paljon. Myötätuuleen purjehtiessa puomi saattaa heittää äkisti puolelta toiselle joten tätä kannattaa varoa. Myötätuuleen mentäessä voidaan purjeet pitää joko samalle puolelle avoimina, taikka vastakkaiselle puolille "virsikirjassa", silloin joutuu kuitenkin olla melko tarkkana veneen suunnan kanssa jotta tuuli pysyy suoraan takana. Vastatuuleen purjehtiessa purjeet ovat lähestulkoon veneen rungon suuntaisesti kireällä jotta ilmanvastus on mahdollisimman pieni ja päästään etenemään paremmassa kulmassa tuulta kohti. Vastatuuleen purjehtiessa joutuu kryssimään eli muutamaan kurssia puolelta toiselle päästäkseen etenemään haluttuun suuntaan ja tekemään siis enemmän töitä kun myötäiseen mennessä.

      Kirjastosta ja youtubesta voi löytää ihan päteviä neuvoja, mutta ilmankin selviää. Tuurillahan ne laivatkin seilaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe