Myönteinen vai kielteinen asenne elämään kannattaa

Jojoutuiarmasaikajasuvi

Luen näitä Suomussalmen sivuja täällä lapsena ja nuorena kasvaneena ja asuneena sekä tänne hitaasti palanneena ja nykyisin aina vain pidempään ja kauemmin viihtyneenä.

Etelän kirkonkylät kolunneena ja tänne nykyisin enemmän ja vähemmän palanneena, kysyn itseltäni ja sinulta mahdollinen kannanottoni lukija -kumpi on parempi: jatkuva valitus ja surkeilu, vai kiitollisuus siitä mitä on? Suomussalmella on kaikkea - paitsi valitettavasti työtä- mitä ihminen tarvitsee. Näetkö lasisi puolityhjänä vai puolitäytenä -siitä riippuu elämänasenteesi! Myönteisyyttä kehiin ystävät kalliit!

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhhjjh

      Tosi suurestin arvostan pienen paikkakuntamme siisteyttä. pidän siitä, ettei yksikään paikkakunnan yritys ole epäsiIsti. Vaikka asumme muka kaukana kaikesta niin Ihmiset on sivistyneitä ja kohteliaita. Kaikista eniten arvostan asennetta, että autetaan kun sitä apua tarvitaan, eikä lyödä ovea kiinni nenän edestä. Suomussalmi on hyvä paikka olla.

    • Paskapaikka

      Jos kainuusta puhutaan niin tällä aatellaan, että mahtuu vielä puol lasii votkaa

    • röyh

      Pessimisti ei pety tässäkään asiassa. Koskaan.

    • danielsinjack

      Samoilla linjoilla aloittajan kanssa! Olkaa hyvät ihmiset onnellisia siitä, mitä teillä on. Suomussalmella syntyneenä ja asuneena, sittemmin isompiin kaupunkeihin muuttaneena, pidän Suomussalmea lähes maanpäällisenä paratiisina. Toki työn uupuminen tai muut vaikeudet verottavat ihmisen onnellisuutta, mutta joidenkin kohdalla se tuntuu vaikuttavan paljon enemmän kuin mitä oikeasti tarvitsisi.

      Teillä on varmastikin katto pään päällä ja ruokaa syötäväksi, alastikaan ei tarvitse kulkea. Eiköhän jokunen tärkeä ihminenkin elämästänne löydy. Katsokaa ympärillenne kuinka ihanalla paikkakunnalla saattekaan asua. Luonto on lähellä, on ilmaiset ulkoilumahdollisuudet. Kävelkää auringonlaskun aikaan Kiantajärven rantaa pitkin ja nauttikaa Suomussalmen rauhasta. Edelleen joka kesä vierailen Suomussalmella ja haikein mielin palaan takaisin kaupungin hälinään, kun lomat loppuvat. Eli totta tosiaan, elämässä moni asia on kiinni pelkästä asenteesta, mutta jotkut eivät sitä tunnu tiedostavan. Positiivisuutta kehiin!

    • Miesssssssssss

      Työ,ryö,mikä se on?En tunne kyseistä termiä. Kortisto ja sossu rahoittaa, kalastus ja metsästys elättää. Naista olisi ollut kiva nuorempana saada, nyt ei niinkään tule enään mieleen.

      • kateudenkohteet

        Niin mutta voi rakkaat suomussalmelaiset, älkää kertoko julkisesti, että täällä on maanpäällinen paratiisi. Täältä pois lähteneet ja kaupunkien pikkuslummeissa asuvat entiset meikäläiset ovat jo entuudestaankin riittävän kateellisia meille.
        Nyt jos he vielä nämä kehut näkevät, niin tulee siis niin kitkerää ja katkeraa palautetta, että... teillä kun on siellä kaikki niin helppoa, ihanaa, kaunista, puhdasta ja ilmaista!!! Vihatuimpia ovat pariskunnat, jotka molemmat ovat töissä. Ei sellaista suvaita, pitäisi ainakin toisen olla työttömänä, etteivät liikaa rikastu.


    • runkkeB

      Tämä utopistinen ajattelu voidaan soveltaa ihan mihin tahansa Suomessa olevaan muuttotappiokuntaan. Vaihtaa vain Suomussalmen toiseen paikannimeen.

    • danielsinjack

      Yksi asia joka minua ihmetyttää on se, kuinka hoetaan että alaspäin ollaan menossa, kylä on kuolemassa jne. Joka kerta Suomussalmella vieraillessani paikan päälle on kuitenkin muodostunut kehitystä: on noussut uusi kauppa, uusia kävelyteitä on rakennettu, teatteri vetää turistejakin joka vuosi enemmän ja enemmän, uusi vanhustentalokin on kuulemma tulossa jne. Ihmisetkin ovat äärettömän mukavia. Omaa ikäluokkaani, suhteellisen nuorta sellaista, on kaiken lisäksi muuttanut paikkakunnalle takaisin useampikin. En tiedä jääkö minulta sitten jotain näkemättä, mutta itse näen omilla silmilläni vain kehitystä. Sen vuoksi en pessimististä näkemystä ymmärrä, en sitten millään...

    • RANTARAITTI

      Alkaa olla Suomen suvi parhaimmillaan .Etelään lopullisesti muuttaaneet ymmärtävät loistavasti Suomussalmen olot loistavana asuinpaikkana ! Täällä on loista rantaraitti puhtaan Kiantajärven rannalla ,OLLAA SIITÄ YLPEITÄ.........

    • nähtyon

      Tänne vaan kaikki henkistä rauhaa arvostavat lomailemaan. Täällä on hyvä lomailla. Kaikki kädenulottuvilla. Kannattaa se ainakin kerran kokea.

    • DOKOMO

      Myönteinen asenne kannattaa aina, aina. Vitsi myönteisestä asenteesta: Mies meni lääkäriin pahan ripulin vuoksi. Lääkäri kyseli oireista jne ja antoi miehelle mielialalääkettä.Pyysi potilasta tulemaan 2 viikon kuluttua kertomaan voinnistaa. Mies teki työtä käskettyä: söi mielialalääkkeitä ja meni saman lääkärin vastaanotolle. Lääkäri kysyi:" Onko lääkitys auttanut ripulointiin" ? Siihen potilas vastasi: "Ripulointi on jatkunut samalla lailla, mutta ei vi..ta enää niin paljon,kun pas..t on housussa!"

      • korpijake

        Samaa mieltä myönteisyyttä kehiin! Toinen vitsi: Pariskunnalle oli joka vuosi syntynyt lapsi ja niitä oli jo 11 kpl. Vaimo oli lujilla ja lääkäri kutsui isännän puhutteluun ja neuvoi käyttämään kortsua. Noo meni vuosi ja taas syntyi lapsi ja isäntä puhutteluun lekurille. Syy oli, että kortsut ovat niin kalliita, että emäntä virkkasi samanlaisen ja sopivan. Lekuri antoi kortsupaketin lahjaksi, mutta kuinka kävikään. Taas syntyi vuoden päästä lapsi ja ukko puhutteluun lekurille. Ukko kertoi vaikeroiden lekurille, että ei niistä ole mitään hyötyä, sillä olen lähes koko ajan pitänyt kortsua munan päällä, vain kustessa ja naidessa olen ottanut sen pois!


      • Säälittävää
        korpijake kirjoitti:

        Samaa mieltä myönteisyyttä kehiin! Toinen vitsi: Pariskunnalle oli joka vuosi syntynyt lapsi ja niitä oli jo 11 kpl. Vaimo oli lujilla ja lääkäri kutsui isännän puhutteluun ja neuvoi käyttämään kortsua. Noo meni vuosi ja taas syntyi lapsi ja isäntä puhutteluun lekurille. Syy oli, että kortsut ovat niin kalliita, että emäntä virkkasi samanlaisen ja sopivan. Lekuri antoi kortsupaketin lahjaksi, mutta kuinka kävikään. Taas syntyi vuoden päästä lapsi ja ukko puhutteluun lekurille. Ukko kertoi vaikeroiden lekurille, että ei niistä ole mitään hyötyä, sillä olen lähes koko ajan pitänyt kortsua munan päällä, vain kustessa ja naidessa olen ottanut sen pois!

        Eipä ole aihetta, jossa ei jollakin mene kirjoitelmat napapiirin alapuolelle.


      • hahhahaa

        Olihan se hyvä vitsi... et voi kieltää


      • Vitsilläjavitsilläonerot
        hahhahaa kirjoitti:

        Olihan se hyvä vitsi... et voi kieltää

        On tullut kuultua parempiakin vitsejä


    • Myönteistämyönteistä

      Suomussalmelaisilla on kaikki muut perusasiat erittäin hyvin, mutta työtä ja työpaikkoja ei ole -kuten melkein kaikkialla muuallakin. Ja perusasioiden lisäksi käsittämättömän hieno, upea ja määrittämättömän määrän erilaidia harrastusmahdollisuuksia tarjoava luonto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe