Makarskan riviera, kaikki vinkit kiitos :)

Reissumutsi

Olen suunnittelemassa perheelle (14- ja 12-vuotiaat tytöt) reissua Kroatian ensi kesäksi. Makarskan riviera on melko varmasti valikoitunut kohteeksi, ja kenties Tucepi - vai mitä kokeneemmat ehdottaisivat? Paikka saisi olla kaunis ja ei tarvitse olla kaikkein vilkkainkaan mesta, jos kulkuyhteydet ovat hyvät. Tyttäret haluavat ehdottomasti että ranta on lähellä uimiseen ja auringonottoon. Haluamme nähdä kuitenkin myös muuta, auton vuokrausta suunnittelemme ehdottomasti. Kauniit maisemat ja historialliset paikat kiinnostavat, myös luonto - tykkäämme tehdä pieniä patikointireissuja. Onko autonvuokraus kallista ja mistä se kannattaa tehdä? Apollo la ja Tjäreborg illalla näyttää olevan siellä hotelleja, onko niistä kokemuksia?

3

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reissumutsitaas

      Apollolla ja Tjäreborgilla, ei meinaa kosketusnäyttö ymmärtää :) t. ap

    • huugeli

      Makarskan riviera ihan ok paikka. Oltiin miehen kanssa viikon omatoimimatkalla Norjan kautta. Lennot Oslosta Splitin kentälle. Lentokenttäkuljetuksella splitin keskustaan hinta a` n. 30 kunaa /kurssi oli 1 e = 7,5 kunaa. Splitin linja auto asemalta bussilla taas makarskaan, kesto n 1.25 min. Lippu per nokka tais olla 50 kunaa. Kolmesta laukusta veloittivat bussissa vielä erikseen 21 kunaa split- makarska. Lentokenttäkuljetuksessa ei laukut maksaneet mitään. LIput sai ostaa myös bussista, mutta niitä myytiin myös bussiasemalla. Lentokenttäkuljetuksen maksu maksettiin bussissa.

      Asuttiin Apartements matessa, jossa huoneisto tosi ok. Huoneisto tilava, makkari,keittiö, WC suihku perveke vielä toinen pikku WC. Kahvinkeitin suodatinpussit ja astiasto ym kaluttimet löytyi. Siisti paikka, perhe oikein mukavia. Välttävällä eng kielen taidolla pärjäsimme hyvin, perhe osasi ja ymmärsi sen mitä mekin, aivan riittävästi siis toimeen tullaksemme. Talossa taisi olla muita huoneistoja korkeintaan 3 kpl.

      Maisemat paikassa oli mahtavat, takana jyrkät vuoret, merelle matkaa n. 200-300. Ranta pikkukivistä, kannattaa ehdottomasti olla uimakengät.!!! Lpöä ja aurinkoa riitti ad 30 joka päivä.

      Turisteja ei kesäkuun alussa vielä paljoa. Paikalliset ja turistit tulevat kunnolla vasta heinä-elokuussa. Muutamia suomalaisia nähtiin, mutta tosi vähän.
      Ihmiset ystävällisiä, hintataso ok. Makarskassa ei kauheasti ostamista ole lähinnä pikkuputiikkeja vaatteita, kenkiä ym. Hintataso t-paidasta vaihteli aika paljonkin, keskihinta 120 kunaa rantabulevardilla, samaa hintaa myös pikkukaupoissa. Ja mikä mahtavaa ei tuputusta ei kauppoihin ei ravintoloihin sisäänheittäjiä. !! Jnk verran sitä oli aistittavissa kuitenkin rantabulevardin myyntikojuissa. Rantabulevardilla tyyppirihkamaa ja matkamuistoja. Pizzan sai n 5 eurolla. Vesijohtovettä pystyi juomaan.

      Makarskan satamasta lähtee päivän risteilyjä lähi saarille. Sellaisella kannattaa käydä. Liput saa kyseisen laivan edestä ostaa. BRAC jossa " kultainen niemeke" ja HVAR ns. laventelisaari- Tosin lavetelipeltoja näkyi laivalta kaukaa, ei muuten. Ruoka laivalla yksikertainen, mutta hyvä.

      Kroatia on hieno paikka. Makarska hieman isompi kuin Tucepi, jossa oikeastaan vain pelkkä rantakatu.. Mutta jos ei kaipaa muuta kuin rantaelämää molemmissa paikoissa merta ja ja aurinkoa riittää. Voi olla tosin että murkkuikäiset haluaa mennä välillä vaikka splitiin, sinne kyllä pääsee hyvin päivän reissulle linja- autolla. Makarskasta voi Tucepiin kävellä jos jaksaa . Välimatka n. reilu 6 km. Pyöriäkin voi vuokraat, maastopyörällä näkivät jotkut pyörälevän.Autonvuokrauksesta ei kokemuksia, mutta liikenne vaikutti ok:lta ja sillä tietty pääsee kauemmaskin.
      Kroatiaa voi suositella kaikin puolin, on ystävällistä väkeä, lämmintä ja ennen kaikkea kaunista ja puhdasta kristallinkirkasta vettä.!!!

    • RVM

      Juuri palattu Tucepista. Ihastuttava paikka, postikortti maisemat. Pikkukivi rantaa ja ihanan kirkas puhdas vesi ja rantaa riittää monta kilometriä ja mitkä vuoret. Ranta kaikkien lähellä. Rantakatu yhtä pitkä, kun ranta ja melkein koko rannan pituisesta pikku putiikkeja ja ruokapaikkoja. Hyvää ruokaa meidän mielestä ja sitä löytyy myös halvalla. Iso pizza pala 10 kunaa, pita kebab 30 kunaa, kahden hengen ranskikset 18 kunaa. Ravintoloissa saa syötyä hyviä kala- annoksia 60-80:llä kunalla. Ruoka tosi hyvää, eikä tullu vatsan väänteitä. Tosi ystävällisiä ihmisiä, sai rauhassaan katella ja kierrellä kaupoissa, ei sisään heittäjiä kuppiloihin. Tucepissa useita muutaman kilometrin luontopolkuja ja rantaa pitkin pääsee Maraskaan( mene hylätyn hotellin edestä sieltä, lähtee rantapolku) ja toisesta päästä rantakatua pääsee Pomogriaan. Tucepissa kolme pienehköä ruokakauppaa, mutta valikoima oli hyvä ja joka kaupassa tuoretta leipää ja kahvileipää myynnissä. Tucepissa myös monta leipomoa. Maraskassa Lidli ja Kozum. Irtojäätelö myös hyvää ja halpaa, yksi pallo 5-7 kunaa riippuu mistä kohtaa rantakatua ostaa. Maraskassa ihania vanhoja taloja sataman lähistöllä ja simpukka museo luostarin yhteydessä sisään pääsy 4 kunaa. Tucepista tekivät päivän retkiä lähi saarille 150-200 kunaa. Bussi 13 kertaa päivässä Maraskaan 15 kunaa ja taxi 90-100 kunaa. Bussi mini bussi, jos bussi täynnä ajaa ohi. Oltiin finnmatkojen matkalla. Hotelli oli Villa Boric, ei mitään moitittavaa. Perhehotelli, omistajat ihania ja hurmaavia. Huoneet siistit ja kodikkaat, vettä tuli raanoista samalla paineella kun Suomessa ja vessan toiminta toimi myös samoin kun Suomessa. Joka päivä käytiin siivoamassa huoneet ja eka kerta kun huoneistohotellissa oli valmiina astianpesuainetta, pesusieni ja astiankuivausliina. Finnmatkoilta yhteistyö autovuokraus firman kanssa hinta esimerkki vw up/Chevrolet spark 1 päivä 50 € Huom! Luottokortilla täytyy maksaa 500€ pantti ennen kuin saa auton vuokrattua, palauttavat rahan , jos et tunaroi auton kanssa. Ps. Ottakaa pitkähihaista tai takkia mukaan, vaikka hellettä yöt viileitä ja tuulisia ja vesi ja ukkoskuurojen voivat yllättää. Liikenne oli suhkot meidän tyylistä. Mukavaa reissua lumoavan kauniiseen ja ystävälliseen Kroatiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      256
      2597
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1705
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      77
      1529
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1343
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1252
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1192
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1096
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1043
    9. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      107
      975
    10. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    Aihe