Toisella yrittämällä kauppakorkeaan

dsfsdfdsv

Te jotka olette toisella yrittämällä päässeet, niin oliko lukuprosessi helpompi toisella kerralla? Jäin tänä vuonna 36,75p:llä niukasti pois koulusta, ja ajattelin ensi vuonna hakea uudelleen. Kannattaako mennä uudelleen valmennuskurssille, tuntuko yhtä raskaalta jne. Kaikki apu on tarpeen!

11

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusiyritysvaan

      Omalla kohdallani voin sanoa että toinen kerta oli paljon helpompi! Jäin viime vuonna ihan hilkulle omasta hakukohteestani ja päätin jo silloin hakea uudestaan. Lukeminen oli paljon helpompaa kun asiat oli sisäistänyt jo ekalla kerralla melko hyvin. Toisaalta tuli varmaan luettua vähän liikaakin nyt tokalla kerralla, ainakin kokeen vaikeustasoon nähden, mutta tulipahan varmistettua opiskelupaikka ihan hyvällä pisterajan ylityksellä :) Joten tsemppiä vaan, vuosi kuluu nopeasti ja ensi keväänä sitten varmemmalla otteella valintakokeeseen.

      Itse en kyllä suosittele menemään ainakaan fyysiselle valmennuskurssille, mahdollisesti joku verkkokurssi riippuen tietenkin siitä miten paljon valintakoekirjat ensi keväänä muuttuvat.

    • Mikkesrl

      Noin hyvillä pisteillä tuskin tarvitset kallista valmennuskurssia ensi vuodelle, omaat selvästi hyvän lukutekniikan ja motivaatiota riittää. Itse pääsin tänä vuonna toisella hakukerralla sisään, kummallakaan lukukerralla en mennyt valmennuskurssille mutta ostin paketin harjoitustehtäviä joista on todella apua. Tsemppiä ensi keväälle, sitä tarvitaan koska kilpailu kiristyy vuosi vuodelta.

    • mursu2015

      Pääsin toisella kerralla Aaltoon.
      Edellisvuotena olin valmennuskurssilla, tänä vuonna en ollenkaan (tosin käytin uudelleen kurssin itseopiskelumateriaalia).
      Mielestäni oppimisprosessi oli helpompi toisella kertaa, sillä kirjat pysyivät suhtsamoina. Ja tietenkin lukemisen pystyi aloittamaan aikaisin tänä vuonna.
      Fyysisellä valmennuskurssilla käyminen on mielestäni turhaa, ellei jopa haitallista sellaiselle oppijalle, jolla riittää itsekuria ja motivaatiota: asioita voi käydä itse tehokkaammin ja syvällisemmin läpi

    • Aloittajacvvccvv

      Kiitos vastanneille! Alotitteko toisen lukukerran ajoissa (tammi-helmi) vai vasta maaliskuussa/ sen jälkeen? Olen vähän pohtinut tässä että tarvitseeko olla heti helmikuussa jo pänttäämässä asioita, koska tuntuu siltä että viime keväänä meni pelkästään se 1-2kk siihen että sisäistin kirjojen punaisen langan, ja sen mistä niissä on kyse. Nyt tähän ei tarvitse enään käyttää aikaa niin luultavasti maaliskuussa projektin aloittaminen voisi olla hyvä idea? Pohdin näitä asioita jo nyt, koska kirjoitan ensi keväälle asti kohta määräaikaisen työsopimukseni.

      • sasdgdkfo

        Ja vielä lisäys noista valmennuskursseista, olen pohtinut täysin samaa! Itseasiassa koko kevään tuntui turhauttavalta lähteä luennoille kuuntelemaan opetusta, koska tuntui että saisin kotona yksin paljon tehokkaammin opiskeltua. Tosin itseopiskelumateriaalit ja tehtävät ovat myös mielestäni erittäin tärkeitä apuvälineitä lukemisessa, joten luultavasti tulen jonkui paketin hommaamaan, mikä sisältäisi harjoitustehtäviä sekä harjoituskokeita!


      • Aloitahyvissäajoin

        Ite alotin joulukuus kun kirjat tuli niin huvikseen lueskelemaan, sitten luin tammi-helmikuussa sen verran mitä ehdin töiden lomassa ja maaliskuussa aloin jo vähentää työtunteja ja lukea ihan oikeasti. Mieluummin liian aikaisin aloittaa kuin liian myöhään, kyllä sitä jaksaa pääsykokeisiin asti lukea jos on oikeasti motivaatiota ja halua kouluun. Ja ainiin, pääsin ekaan hakukohteeseeni. :)


      • aallossa2015

        Aikainen lintu madon nappaa.
        Totta kai kannattaa alottaa lukemaan niin pian kuin mahdollista!
        Toisella kerralla hakevilla on ensikertalaisiin (lukiosta samana keväänä valmistuviin) etulyöntiasema juuri lukemisen aloittamisessa. Monet ensikertalaiset pystyvät aloittamaan luku-urakan vasta siinä maaliskuussa, vaikka tammi-helmikuu olisi ideaalisin alotiusajankohta.


    • aallomur5u

      Täällä kans toisella kerralla sisään päässyt, vuoden 2014 pääsykokeesta 31 pistettä, vuotta myöhemmin 40,5 pistettä. Toisen vuoden pääsykoe oli toiseen kertaan kunnolla valmistuneelle tosi paljon helpompi vaikka kokeeseen pitikin lukea uudestaan yli 500 tuntia varmuuden vuoksi. Jos haluat kokeilla uudestaan siihen 1. vaihtoehtoosi niin älä kuuntele muita vaan kuuntele itseäsi, kerää keväälle ääretön motivaatio ja päätä opiskelevasi 2016 syksyllä siellä Aallossa :) Mikään ilmainen ateria tuo toinen hakukerta ei silti ole, vaan joudut lukemaan jopa enemmän kuin ensimmäisenä vuotena. Kannattaa myös pyyhkiä kaikenlaiset "kansis on paskinta koska se on niin tylsää" ja "matikka on lyhyttä niin sitä ei tarvi lukea"-asenteet suoraan pois, asennoidu mielummin niin että JOKAINEN kirja on helvetin kiinnostava! Jos ei toisella kertaa Aallosta paikkaa tule niin ainakin tuli yritettyä ja voit hyvillä mielin silloin ottaa vastaan paikan sieltä toisesta vaihtoehdosta :) mutta siitä tietysti lähdetään että olet tuleva mursu ;) Tsemppiä.

      Lyhyesti miten luin 2. kerralla:
      Aloitin helmikuussa n. 4-5h päivä (sunnuntait aina vapaa)
      Maaliskuussa 6-8h päivä (sunnuntait vapaa, joskus luin lauantaina muutaman tunnin)
      Huhtikuussa 8h päivä (myös lauantait)
      Toukokuussa 8-11h päivä (myös lauantait)
      Kesäkuussa päivää ennen koetta en edes avannut kirjoja, korkeintaan sisällysluettelot vilkaisin läpi)

      t. Aallon tuleva mursu

    • pääseinään

      Hakusi tärkein vinkki: hae pk-seudulta pois. Kokeessa on lähes aina senverran varianssia että aaltoon tarvii olla tuuria mukana esim:(hyvällä suorituksella täydet, huonolla esim 35 ja ok suorituksella nippanappa rajoilla.)

      Ei aallossa kuitenkaan edes ole mitään sellaista joita muut yliopistot eivät tarjoa joten miksi lyödä päätänsä seinään?

      • sitähäminäki

        Aallossa on Aallon nimi, muut ovat provinssiyliopistoja.

        Mutta oikeasti opiskelija itse ratkaisee menestyksensä opinnoissa ja opintojen jälkeen.


      • dfssfsdfds

        Voihan sitä laittaa Aallon ensimmäiseksi, ja muita yliopistoja sitten perään. Jos jää aallosta nippa nappa ulos niin ei pitäisi olla ongelmia päästä muualle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe