Antaisinko koirani pois?

harmistunut97

Olen nuorehko opiskelija, ja omistan aktiivisen koiran. Nyt sairauteni takia minulla ei ole välttämättä rahkeita harrastaa ja lenkkeillä sen kanssa tarpeeksi. Olen siis melko väsynyt. Meillä on ohjatut agilitytreenit lauantaisin, mutta siihen se sitten jääkin. Jotain pientä saatetaan tehdä viikolla muuten, esim namien piilotusta jne... Saa kongista makaronilaatikkoa ja makupaloja. Mitä mieltä te olette? Onko tämä liian vähän koiralleni, ja olisiko uuden kodin etsintä järkevä vaihtoehto?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulkitse

      Riippuu siitä näyttääkö koira kärsivän aktiviteettien puutteesta. Sinun täytyy pyrkiä sen verran tulkitsemaan koiraasi. Toki koira on melko pitkä-ikäinen lemmikki terveenä ja jos sairautesi ei ole pysyvänlaista sorttia ei kannata luovuttaa koiraa pois tämän takia. Koira voi kuitenkin aktivoida myös sinua ja teistä on molemmista apua toisillenne.

      • harmistunut97

        Tällä hetkellä koira nukkuu sohvalla, eli ei vaikuta mitenkään kärsivän. Aamulenkki oli tunnin mittainen ja sen jälkeen sai kongin ja tehtiin yhdessä aktivointiharjoituksia hetki. Myöhemmin käytiin lyhyempi lenkki metsässä. Käydään myös välillä koirapuistossa.

        Ehkä se tästä, en kuitenkaan haluaisi koirasta luopua, kun tilanne voisi olla paljon pahempikin... Varsinkin, kun tiedän, että koira on niin kiintynyt minuun, että kodin vaihdos voisi olla hänellekin todella rankkaa. Voisinhan lisätä esimerkiksi sisätiloissa aktivoinnin määrää, juuri ajattelin ostaa sille aktivointipelin. Ehkä tilanne ei ole vielä niin paha, että täytyisi koirasta luopua. Varsinkin kun tämä omakin tilani on luultavasti ohimenevä.

        Kiitos vastauksestasi!


    • luomuhurtta

      touhuat koirasi kanssa reippaasti enemän kuin keskiverto- koiran omistaja. Useinmmilla se lenkki on 10-15 minuuttia pari kertaa päivässä eikä mistää treeneistä mitään puhetta, ja tuskin edes leluja annetaan.
      Jos koirasi ei ole mikaan superhyper touhottaja, rauhallinen nuuskuttelulenkki riittää kyllä ja sisällä voi antaa vinkuleluja ja joskus vaikka heitellä palloa noudettavaksi. Yleensä koira pärjää paljon vähemmällä ja on jopa rauhallisempi kuin jatkuvasti joka suuntaan treeneihin ja aktivointiin usutettu himourheilijoiden hurtta.

    • Hyvinsemenee

      Luin tuon toisenkin viestisi ja minusta tilanteesi ei ole lainkaan huono. Jos koira pääsee ulos riittävästi (kaikkien ei tarvitse olla tunnin lenkkejä, vaan että se saa tehdä tarpeensa riittävän usein tietenkin), saa kerran viikossa ison aktiviteetin liikuntaa ja tunnin lenkki muuten onkin hyvä, kun ilmeisesti olet hyvinkin kiinnostunut aktivoimaan ja kouluttamaan sitä muuten. Joka päiväkin voi tehdä jotain pientä, oman jaksamisen mukaan. Aivotyöskentelyyn sisällä voi lisäillä koulutustemppuja, tasapainoilua ja tosiaan ruoastakin tehdä lisäaktiviteettia. Aktivointipelit siihen päälle, niin koiralla on paljonkin tekemistä, ja sinä voit levätä enemmän ja parantua rauhassa. Koira saattaa auttaa parantumistasikin, kun itsekin pysyt kekseliäänä ja virkeänä.

      Kaikki aktivointikoulutus, -temput ja -lelut ovat tosi hyviä, sillä saattaa se joskus olla niinkin että se aktiivinen koira sairastuu! Silloin ei voi liikkua juurikaan ja se mikä pelastaa on ne. Ne toimii nytkin, aivotyöskentelyssä on vaan mielikuvitus ja kouluttajan oma halu oppia (miten, mikä toimii, millä motivoi ja jos joku ei toimi, mitä muuttaa jne.jne.) sekä mielikuvitus. Ne ovat juurikin hyviä tuommoisiin tilanteisiin ja toimivat aktiivisellekin koiralle. Lisäksi nythän olisikin hyvä hetki panostaa siihen, yhteistyöhön, uusiin oppimisiin ja koulutukseen, mikä pitää kuitenkin aloittaa mahdollisimman häiriöttömässä ympäristössä, jne. joten tilanne voi olla hyväkin! Jos et jo käytä naksutinta, niin voithan vaikka ottaa tämän tilaisuutena aloittaa sen opettelu: lue, ota selvää ja ala hyödyntää tätä "aivojumpan aikaa", se voi olla tosi kivaakin!
      Aivojumppaa ei tarvitse eikä kannata tehdä isoissa erissä, joten ei tarvitse jaksaa tuntia vaan minuutin pätkissä vaikkapa.
      Jos sairastumisen takia väsyt, voit laittaa koiran välillä päiväksi vaikka hoitoon ja ihan levätä, ja muista sitten että ystäviltä saa pyytää apua sinun auttamiseesi. Ei heidän tarvitse koiraa hoitaa, mutta kaupassa käynti, kahvilla käynti ja muu auttaa sinua joten jaksat taas koiran kanssa, - ja ihmisten kyläily yleensä on koiralle jo aktivointia itsessään kun se hössöttää vieraista. Jos taas se vaatii pitkiä lenkkejä, voisit kysyä sieltä agilityseurasta, olisiko ketään joka esim. juoksuttaa koiriaan tms. ja pyytää laittaa sanaa eteenpäin että tarvitsisit kipeästi (kirjaimellisesti) apua edes kerran viikossa. Uskon että apua löytyy. Jos koirasi on sosiaalinen, varmaan leikkipäiviä järjestyy ainakin.

      Minusta tilanteesi ei vaikuta huonolta ollenkaan.

    • seropi97

      olen ehdottomasti samaa mieltä ylläolevien kanssa. koirat on kumminkin todella sopeutuvaisia eläimiä ja tottuvat hieman vähempään ulkoiluun. itse olin pari vuotta sitten 6kk kipeänä, välillä oli parempia päiviä jotka hyödynsin koiran kannalta ja ne huonommat päivät melkeen maattiin sisällä, ja pääsi ulos irti (omakotitalo) tarpeilleen ja leikkimään. sain myös apua tuttavani lapselta joka kävi lenkkeilemässä koiran kanssa ja koira meni välillä moneksi tunniksi heille leikkimään. tsemppiä vaan, pysyt positiivisena ja jatkat samaan malliin niin kyllä koirakin pysyy tyytyväisenä! :)

    • kagelbergi

      Ota esim. retkituoli jonnekin pellon reunalle tai kentälle ja heittele palloa koiralle vaikka tunti päivässä. Käyttämällä tennismailaa saat pallon vaivatta lentämään pitkälle. Makoile sohvalla ja tee pallon heittelyä sitten sisällä. Samalla voit katella tv.tä tai kuunnella musaa. Pyörätuolissakin oleva pystyy helposti tarjoamaan melkeinpä koiralle kuin koiralle riittävästi aktiviteettia kun käyttää edes vähän mielikuvitusta. Ei sen koiran kanssa tarvitse koko ajan muutenkaan häslätä. Tsemppiä!

    • Pro_koirat

      Olipa hienoja ja hyviä vastauksia koko ketju täynnä :)
      Eipä näihin ole paljoa lisättävää.. eiköhän se koira pärjää yhdelläkin pitkällä lenkillä päivässä, kun lisäksi tuota aktivointia tekee. Ehkei ihan joka koira, mutta omasi kuulosti vielä pärjäävän ok.

      Ole rohkea ja kysy apua ulkoilutukseen! Kysymällä ei mitään häviä. Jo yksikin kerta viikossa voi tuntua helpottavalta, jo siis se ajatus siitä että se kerta on tulossa. Ja tosiaan mielikuvitusta siihen aktivointiin.

      Itse heittelen pieniä juustonhippuja pitkin poikin valkoisia pörrömattoja, ja koira niitä nuuskuttelee syötäväksi hyvällä motivaatiolla, tämä on osa meidän iltarutiinia. Ja tämä siis tapahtuu tyylikkäästi minun sohvalla istuen :P

      Keskikokoiseen kongiin kun laittaa jäätyneen tietynkokoisen lihapullan, sitä ei sieltä saa pois kuin kovalla "lutkutuksella", itsellään se ei sieltä tipu edes sulana. Lidlin ison lihapullalootan pullat on just passelia kokoa.

      Yksi parhaista vinkeistä on kong-luu, sinne esim. keitettyä makaroonia tunkee päihin, on aika tahmaista kamaa kun on jäähtynyt, ja tuon työstämiseen kuluu kanssa aika kivasti aikaa.

      Niin ja tosiaan, en tiedä onko väsymyksesi henkistä vai fyysistä, mutta varsinkin tuohon ensimmäiseen voi se koira kuitenkin olla sellainen mistä myös saa voimaa, vaikka sen hoito voikin myös tuntua raskaalta. Sinnittele, sillä muuten saatat katua jälkeenpäin, ehkäpä se koira on kuitenkin se mikä pitää sinut liikkeessä nyt ja on parasta mitä sinulla on?

      Salli itsellesi laiskuus ja tee asiat niin helposti kuin ikinä mahdollista, ei sinua kukaan siitä arvostele. Istahda ruohikolle ja heittele nurmelle jotain pikku nameja mitä koira voi etsiä. Meillä esim. grillaillaan aina niin, että koira menee ja nuuskuttelee pitkin poikin takapihaa, minne on heitelty pikkuruisia makkaran ja kuoren paloja :)

      Jos koirasi on leikkisää sorttia, koita kysellä jostain palstoilta, ilmoitustaulujen kautta, ymv. sille leikkikaveria, eli teette leikkitreffit koirille. Siinä leikkiessä ja riehuessa sitä energiaakin kuluu kivasti, ja itse voi vain ottaa rennost ja nauttia näystä kun koiralla on kivaa :)

      • joskustottakin

        Jassoo... taas alkoi arvostelulla, millainen ketju.
        Jatkuu yhtä typeränä koko tekstisi, jos tuollaisia määriä virikkeitä koira tarttisi sitä ei pystyisi tervekkään huoltamaan, saati töissä käymään.
        Kas kummaa että se piskis saa maasta syödä kuirenkin, vaikka niin selitit jossain ketjussa että niin on hyvin opetettu ettei maasta ota suuhunsa mitään, vai grillaatteko sisällä.


      • Pro_koirat
        joskustottakin kirjoitti:

        Jassoo... taas alkoi arvostelulla, millainen ketju.
        Jatkuu yhtä typeränä koko tekstisi, jos tuollaisia määriä virikkeitä koira tarttisi sitä ei pystyisi tervekkään huoltamaan, saati töissä käymään.
        Kas kummaa että se piskis saa maasta syödä kuirenkin, vaikka niin selitit jossain ketjussa että niin on hyvin opetettu ettei maasta ota suuhunsa mitään, vai grillaatteko sisällä.

        Isoisoäitilläpä nyt on paha olo taas vaihteeksi, sanojakin laitetaan toisten suihin, ei mitään mitä ei olisi jo ennen nähty.


    • näinkinnähty

      koira voi olla jopa apuna omistajalleen. eräässä koiratapahtumassa pyörätuolissa oleva henkilö toimi koiran kanssa. Koira nosti punonneita tavaroita ja avusti takin riisumisessa, toi puhelimen, meni painamaan roskiken aukaisinta yms ( näytös). Omistaja sanoi, että koira osasi käskystä avata oven ja mättää vaatteet pyykkikoneeseen/ pyykkikoriin, vetää kaapin oven auki ja ottaa tuoda esille laitetut vaatteet puettavaksi. Joten koulut akoiraasi avuksi, vaikka juuri nostelemaan tavaroita.

    • tgbhji

      Koira ei tarvitse mitään liikuntaa tai aktiviteettia.
      Paikkakunnallani pidetään kenneliä siten, että koirat vaan työnnetään ovesta ulos haukkumaan naapureita.
      Joten vastaus on EI. Ota vaikka muutama koira lisää.

    • täydellisyys

      Olet täydellin koiran omistaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1522
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe