Eikö tahroja tosiaan saa pois?

Mätäsuu

Minulla oli todella pahasti värjäytyneet alahampaat, edestä ja takaa. Nikotiini ja kahvi ilmeisesti asialla. Suuhygienisti putsasi hampaani n puoli vuotta sitten, ja 80% tahroista lähtikin pois. Hyvä juttu. Mutta kun jäi kaikenlaisia tahroja ja viiruja hampaiden kärkiin siitäkin huolimatta.

Olen koettanut jotain kotivalkaisua, toimi muuten paitsi nuo tahrat eivät lähteneet mihinkään, korosti vain ongelmaa. Ruokasoodalla olen hinkannut, ei lähde. Tehnyt vaikka mitä, mutta ei. Päinvastoin, uutta tummentumaa vaan alkaa ilmestymään. Hammaslääkäriltä kysyin että miten nuo saa pois, vain naurahti ja ettei kuulemma mitenkään? Miksi ei? Miksi kaikilla muilla on puhtaan näköiset hampaat? Reikiä ei ole. Ihan pitäisi olla kunnossa, mutta kun ei irtoa niin ei. Ja ihan selvästi vaan sitkeätä tummentumaa hampaiden pinnalla....

19

1428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mammali

      Kokeiles valkaisua vastaanotolla. Minulta lähti ruskeat tahrat.
      Iän puolesta ei kait täysin valkoisesksi saatu, mutta yleisilme puhdas.

      • Mätäsuu

        Meinasin kyllä jossain vaiheessa mennä yksityiselle, ilmeisesti hygienistille? Jos osaisivat auttaa. Ja ei tarvitse olla mikään hollywood meininki, ihan vaan kun sais tahrat veks.


    • zr_emax_subrinity_celtra

      Valkaisu on haitallista jo kiille on kulunut pois ja hampaat on muutenkin halkeilleet, mihin viirut viittaa.
      Uudet pinnat on oikea ratkaisu, kruunutus siis.

      • Mätäsuu

        En tiedä onko kiilteessä mitään pahempaa kulumista, varmaankin. Ei hampaat mitenkään halkeilleita näytä, ainakaan mtn pahempia mielestäni. Nuo tahrat jotka ovat lähinnä kahdessa hampaassa näyttää niiden aiempien kunnon tahrojen jämiltä. Kaikissa neljässä alahampaassa on myös purupinnalla jokaisessa selvät tahraviirut, joista noihin kahteen se leviää myös etupinnalle. Mielestäni niitä vain ei ole hygienisti kunnolla puhdistanut niissä kohdissa. Pilkun viilaamista, eihän niitä kukaan huomaa kuin minä itse, mutta silti, vuosia pelon takia hammaslääkärin skipanneena, pakkomielteen tahroistani kehittäneenä ne ottaa silti päähän! Mietin hampaitani tuntikausia päivässä. Jos olisi rahaa, hankkisin kaikki maailman laminaatit ja kruunut tältä samantien....


      • wear_toot

        Laita Googlen Kuvahakuun "weared teeth" ja kerro tänne onko siellä vastaavaa kuin on sinun hampaissa.


      • Mätäsuu

        katsoin. Eipä ole ainakaan niin pahat kuin pahimmat kuvat mitä näkyi. Tosin siellä näkyi mielestäni kuvia ihan hyvistäkin hampaista, noh en ole asiantuntija, varmaankaan osaa katsoa sillä tavalla. Mutta ei ole hampaat mitenkään "tapit" mitä näytti olevan monessa kuvassa, eikä ole samannäköistä " tummentumaa" kuin niissä.


      • rouva57

        Sellanen tulee mieleen et kysy toisenkin lääkärin mielipidettä ongelmaasi.


    • Mammali

      Tilaa aika yksityiseltä jossa valkaisuja tehdään. Siellä Sinun toiveitasi kuunnellaan ja toimeen tartutaan. Pyydä neuvotteluaika että tiedät kustannusarvion.

    • fghdjjdkjkj

      Jos hampaissa on kiillevauriota, niin värjäytyvät samantien uudestaan. Nimim. kokemusta on. Vaatii raskasta kukkaroa saada hollywoodhymy.

      Ihmisillä taitaa yleensäkin olla sellainen vaiva, että mikään ei ole tarpeeksi. Aina verrataan itseä johonkin, jolla on enemmän ja peremmin. Kun saadaan tilannetta paremmaksi, löydetään korkeampia ihanteita, jotta voidaan olla taas tyytymättömiä. Hammaslääkäriasemat ottavat tästä kaiken irti. Itselläni on tosin kaikki hampaat suussa, mutta varmaan huonokuntoisempi purukalusto kuin 80 %:illa suomalaisista. Mutta kun rahaa ei ole, ei asialle juurikaan voi tehdä mitään.

      Kookosöljypurskuttelua teen itse. Se oli nettivinkki, ja ainakin jonkin verran auttaa. Samalla saa hyväkuntoiset huulet.

    • värit

      Mikäli värjäymät eivät ole pinnallisia, niitä on vaikea saada pois. Kahvi- ja teevärit on yleensä helppo poistaa, mutta nikotiini tunkeutuu hampaan huokosiin ja tummentaa hammasta pinnan alta. Hampaiden valkaisu voi auttaa, mutta mikäli ei korjaa elintapojaan (vähennä värjäävien tuotteiden käyttöä, lopeta tupakointia), tulevat nopeasti takaisin. Joskus suht pinnallinenkin värjäymä voi olla todella tiukassa, eikä lähde kuin hiomalla. Purupinnan uurteista väriä on todella vaikea saada pois, eivätkä ne onneksi juurikaan häiritse, kun eivät muille näy.
      Laikkuja voidaan jonkin verran poistaa erityisillä käsittelyaineilla. Näitä sekä valkaisuhoitoja on tarjolla vain yksityishammaslääkäreiden vastaanotoilla. Peruspastaputsit tehdään toki kaupungin hoitolassakin, mutta teho pahoihin värjäytymiin ei ole paras mahdollinen. Soodapuhdistuskin on varsin hyvä.

    • Pikkunikki

      Minulla oli samoja ongelmia etuhampaiden kanssa vielä tänään kunnes päätin kokeilla muutamia viikkoja sitten ostamaani iWhite hammastahnaa. Siis ihan mieletöntä että pesin 3 kertaa tänään sillä ja hampaat oikein loistaa. Pitää vaan jynssätä huolellisesti ja jättää se vaikuttamaan, eli ei huuhdella pesun jälkeen pois. Se vähän niinku liottaa sen lian sillälailla irti. Kokeile ihmeessä sitä ennenku lähet tuhlaamaan rahoja kalliisiin valkasuihin tai muihin.

    • yotuel-auttaa

      Yotuel all -in -one hammastahna auttaa. Se on turvaliinen, eikä kuluta kiillettä.

    • Mätäsuu

      Joo pahemmaksi vaan menee. Tummuu vaan lisää. Edellisestä hygienistin Tekemästä sooda ja pasta putsauksesta on n 8 kk aikaa, ja sain nyt parin kk päähän uuden ajan. Alkaa olemaan aika törkeen näköset taas :( mikään kotikonsti ei tehoa tippaakaan. En ymmärrä, vaikka tupakoinkin, ja sehän ne värjää, mutta miten niin nopeasti, ja miksi muilla tupakoitsijoilla on täydelliset valkoiset hampaat? Käykä ne viikon välein hygienistillä?

    • Valkohammas

      Minulla oli tupakan ja punaviinin värjäämät hampaat ja kävin valkaisussa hammaslääkäriasemalla , mikä ei ollut kovin kivaa kun vihloo ihan kauheasti. Väri ei myöskään pysynyt valkoisena kauaa. Nyt löysin uuden tuotteen joka perustuu luonnollisiin maitohappobakteereihin , jotka tuottavat vetyperoksidia ja valkaisevat vähitellen hampaat ärsyttämättä. Kuukauden kuluttua huomasin selvän eron ja vaihdoin huulipunan sävyäkin kirkkaammaksi!!! Katsokaa verkkokaupasta Toothguide White tuotetta. , tulee varmaan kohta apteekkeihinkin

      • Anonyymi

        Vaikuttaa hyvältä. Purskuttelet kuukauden putkeen ja 1 asteen valkoisemmat hampaat. 🙄

        "2. Purskutellen puhtaaksi
        Toothguide White -maitohappobakteerihuuhde, 30 tabletin pakkaus, 20 €.

        Lupaus: Maitohappobakteereja sisältävät purutabletit liukenevat suussa purskuteltavaksi, valkaisevaksi huuhteeksi. Eivät ärsytä ikeniä tai vihlo. Näkyviä tuloksia kuurin eli 30 päivän jälkeen.

        Näin se toimi: Hammasluuni on hieman keltainen, kahvi ja punaviini ovat tehneet tehtävänsä. Aiemmin valkaisutuotteet ovat aiheuttaneet vihlontaa, mutta tabletteja oli mukava käyttää. Ne muistuttivat fluoritabletteja ja maistuivat mintulta. Tuloksia sen sijaan sai odottaa. Lopulta en enää muistanut kytätä vaikutuksia, mutta tableteista tuli tapa. Kuurin jälkeen hampaat vaalenivat 1–2 astetta. – Nainen, 32"

        Jostain iltasanomien testistä..


    • Mätäsuu

      Joo ja tummuu vaan lisää. Kaksi keskimmäistä alahammasta ihan törkeät, ja siitä seuraavissakin tummentumia. En ole edes jaksanut enää mitään poppaskonsteja, ihan vaan kaksi kertaa päivässä sähköhammasharjalla hinkkaus ja lankaus joka toinen pv. Masentavaa kun ei voi taas häpeämättä olla ihmisten ilmoilla. Noh muutaman viikon päästä hygienisti, jospa se taas saisi pahimmat pois? Rahaa ei ole yksityiseen.

    • aWwaaa

      lääkäriltä ei kannata kysyä mitään. aina sanovat että mikään ei auta muuta heidän suosima keino. se on vain bisnestä!!

    • Valkaisevatpöpöt

      Mulla on kahvinjuojana kellertävää hampaat ja valitin sitä suuhygienistillä. En uskalla enää ottaa valkaisua kun vihloi kerran niin pahasti ja valkaisu ei kuitenkaan kestänyt niin kauaa.
      Sain ihan uutta tuotetta kokeiluun joka on luonnollinen keino valkoista ja sitä voi käyttää koko ajan. Joku luonnollinen suun maitohappobakteeri joka valkaisee vähitellen noin kuukauden käytön jälkeen huomasin että hampaani ovat selvästi valkoisemmilta. . Ne pöpöt tuottaa pieniä määriä vetyperoksidia . Ei vihlo eikä ärsytä. Tuotteen nimi on Toothguide White . Tilasin just netistä ( www. Toothguide.fi) , mutta pitäis saada myös apteekista.

      • Anonyymi

        Nyt on aika härskiä mainontaa😂

        Taitaa hampaat olla entiset noilla itsehoitotuotteilla..


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe