Suomen 90-luvun pankkikriisistä kaikki alkoi!

SeAlkoiTäältä

Suomen 90-luvun pankkikriisi oli sosiaalikapitalismin alku

Meidän pankeille me Suomen veronmaksajat nimenomaan annoimme 90-luvun pankkikriisissä miljardeja. Aho kasvatti valtionvelkaa vajaasta kymmenestä miljardista eurosta(muutettu markoista) yli 60 miljardiin euroon siis 50 miljardia euroa!!! (Vain Jyrki Katainen on pystynyt samaan kasvattamalla valtionvelkaa 50 miljardilla n. 100 miljardiin euroon). jotta valtiolle pankeista päätyneet roskalainat saatiin piilotettua veronmaksajilta ja pankkien pakkohuutokaupattava yksityinen asunto-omaisuus ja yritysten kiinteistöt ym. omaisuus saatiin myytyä pilkkahintaan oikeiston hyväveljille ja niistä valtion roskalainojen kautta tulevat tappiot taas piilotettua valtionvelalla.

EU:n eurokriisin pyramidihuijaus on suoraa jatkumoa tälle Suomen 90-luvun pankkikriisille, jossa huomattiin kansan maksavan finanssisektorin holtittoman luototuksen laskut. Pankit ja finanssiväki sekä rahaeliitti rikastuivat kun finanssisektorin voitot yksityistettiin ja tappiot sosialisoitiin suomalaisten maksettaviksi pankkituen ja valtiovelan kasvun muodossa. Nyt tätä sosiaalikapitalismia(finanssikapitalismi) ja sen pyramidihuijausta toteutetaan koko EU-tasolla ja kansat maksavat silmään viilauksen kulut. Näin euromaat kupataan tyhjäksi yksi kerrallaan, valtionomaisuus pakkomyydään puoli-ilmaiseksi oikeiston eliitin hyväveljille ja samalla palkat, eläkkeet, sosiaaliturva joudutaan laskemaan kolmasosalla-puolella, työehdot alasajetaan julkisten peruspalveluiden ja infran ohella jotta valtionvelkaa pystytään maksamaan.

Suomi oli finanssikapitalismin koemaa ja nyt sama meno euromaissa.

Ton avulla se Björn "Nalle" Wahlrooskin omaisuutensa moninkertaisti. Iiro Viinanen oli mukana Nallen omaisuudenkasvua avittamassa.

Valtion Laskuun!

14

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama_meno

      Totuus on kuitenkin se että Esko Ahon(kepu) hallitus nosti valtionvelan alle 10 miljardista yli 60 miljardiin euroon(muutettu markoista), Vanhasen II(kepu), Kiviniemen(kepu) hallitukset nostivat taas valtionvelkaa välissä olleen Lipposen I ja II(sdp) hallitusten laskettua sitä. Ja kokoomuksen Jyrki Kataisen(kok) hallitus veti sitten jo huiput nostamalla Ahon tapaan valtionvelkaa yli 50 miljardia euroa noin 100 miljardiin euroon! Samalla kun porvarihallitukset leikkaavat julkisia peruspalveluja, tukia ja infraa ne tehtailevat aina suurimmat valtionvelan korotukset. Rikkaille se raha menee!

      Sama juttu muuten Kreikassa. Edelliset oikeistohallitukset Suomen kokomustan ja kepun tapaan nostivat Kreikan valtiovelan tappiin kun rikkaat eivät maksaneet veroja ja ryöstivät valtiota, ja nyt taviskreikkalaisten palkat, työehdot, eläkkeet, tuet ym. laskettiin kolmasosalla tai puolella. Syriza ja Tsipras koittaa tätä menoa hieman muuttaa, mutta maa on niin huonoon jamaan ajettu että lisävelka on pakollinen. Kannattaisi erota eurosta ja ehkä jopa EU:sta, ainut keino päästä kierteestä pois jossa valtionvelka kasvaa pian 400 miljardiin euroon nykyisestä 320 miljardista eurosta.

      • FaktatKylläLöytyy

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685105

        Totuus on kuitenkin se että Suomen valtiolla oli vuoden 1991 alussa, ennen Ahon hallitusta velkaa 9,6miljardia€. Ahon hallituksen aikana (26.4.1991 - 13.4.1995) Suomi oli velkaantunut 50miljardia€ lisää ja velkaa oli yhteensä 60,1miljardia€:a. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli jo 96miljardia€, jota jyrki Kataisen Hallitus oli nostanut 50miljardia€!! Ahon keskustan hallitus ja Jyrki Kataisen kokoomus hallitus ovat siis nostaneet Suomen valtionvelkaa enemmän kuin ketkään, vaikka kyseessä porvarihallituspuolueet, joiden sanoma on nimenomaan leikata valtionvelkaa ja julkista taloutta sekä hyvinvointipalveluja mm. sosiaaliturvaa, terveydenhuoltomenoja ym. Mutta velanotto onkin tainnut valua hyväveljien taskuihin, kuten alla olevasta voitte lukea.

        Uskomatonta että Esko Aho jonka hallituksen aikana Suomen valtionvelka nousi uusiin lukemiin, ja jota Jyrki Kataisen hallitus nosti vielä toisella 50miljardia€:lla, puhuu nyt valtion velkaantumisesta.

        Aho vaatii myös työntekijäpuolelta yksipuolisia leikkauksia, eikä ymmärrä köyhiä ihmisiä ja heidän ahdinkoaan, kun joutuvat osallistumaan leikkauksiin enemmän kuin hyväosaiset. On kumma mies tämä Esko Aho.

        Voimme kysyä:

        Esko Aho, minne kymmenet miljardit eurot katosivat?

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

        Lukekaa juttu miten valtiovelka luotiin Esko Ahon hallituksen toimesta myymällä pankkien saama pakkohuutokaupattu yksityisten ja yritysten omaisuus pilkkahinnalla hyväveljille ja siirtämällä syntyneet tappiot veronmaksajille eli Suomen kansalle mm. valtiovelan nousulla. Tämä on sitä finanssikapitalismia tai kapitaalisosialismia jossa suurpelurien voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan veronmaksajien, kansan ja valtion maksettaviksi. Kaapattu omaisuus myydään puoli-ilmaiseksi kavereille ja roskalainat siirretään veronmaksajille.

        Sama toiminta on nyt laajennettu EU-tasolle ja sillä kupataan kansallisvaltiot mm. Kreikka tyhjäksi syyttäen tavallista kansaa. Kyse on kuitenkin eliitin suuresta pyramidihuijauksesta jolla omaisuus siirretään herrakerholaisille ja valtiolle jätetään jättivaltionvelka, joita maksaessaan kansa menettää kaikki hyvinvointipalvelunsa, työehtojärjestelmät, palkat lasketaan jne.

        Haluatteko saman menon jatkuvan? Jos ette niin ottakaa herran tähden keskusta ja kokoomus seuraavissa vaaleissa pois hallitusvastuusta. Heidän kädenjälkensä näkyy Suomen 100 miljardin euron valtiovelassa, Esko Ahon hallitus 50 miljardia€ ja Jyrki Kataisen hallitus 50 miljardia€.

        Miten puolueet jotka lupaavat keventää valtiohallintoa ja alas ajaa peruspalveluja, ovatkin ne puolueet, jotka eniten nostavat valtionvelkaa, vaikka samalla alas ajavat julkisia palveluita? Syy on yksinkertainen, kansallisomaisuutta yksityistetään eliitin hyväveljille puoli-ilmaiseksi ja tappiot laitetaan valtion piikkiin sekä maksuun velkarahalla.

        Faktat löytyvät alta:

        Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi
        http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

        Valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä 50miljardia€, joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

        Aho 26.4.1991 - 13.4.1995
        Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999
        Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003
        Jäätteenmäki 17.4.2003 - 24.6.2003
        Vanhanen 24.6.2003 - 19.4.2007
        Vanhanen II 19.4.2007 - 22.6.2010
        Kiviniemi 22.6.2010 - 22.6.2011
        Katainen 22.6.2011 - 24.6.2014

        Hallitukset aikajärjestyksessä:
        http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa


    • omaisuudenuusjako

      Miljardin euron haamulentokenttä menossa kaupaksi kymppitonnilla
      http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/07/17/miljardin-euron-haamulentokentta-menossa-kaupaksi-kymppitonnilla/20159107/12

      Tämä on Espanjasta, mutta samalla tavalla sosiaalikapitalismi yksityistää muuallakin (Kreikka, Suomi ym.) voitot ja sosialisoi tappiot valtiolle/kansalle/veronmaksajille, jonka jälkeen valtionomaisuus myydään pilkkahinnalla hyväveljille ja muulle rahavallalle. Rahavallan omaisuudet kasvavat huimasti tämän varainsiirron seurauksena ja valtiot köyhtyvät kunnes ne eivät voi pitää enää julkisia peruspalveluja ja infraa kunnossa. Oikeiston täysryöväys menossa!

      Samalla tavalla myydään pian Kreikassa lentokenttiä, satamia, rantoja, saaria, kiinteistöjä, pankkeja ym. omaisuutta pilkkahintaan oikeiston hyväveljille.

    • myytiin_rahalle

      Filosofi Slavoj Žižek: Euroopassa uhattuna demokratia, hyvinvointivaltio, solidaarisuus ja ihmisoikeudet
      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3403294/filosofi-slavoj-zizek-euroopassa-uhattuna-demokratia-hyvinvointivaltio-solidaarisuus-ja-ihmisoikeudet

      Slovenialaisfilosofin mielestä Euroopan unioni on hukannut ainutlaatuisen näkemyksensä, joka on tuonut uutta ihmiskunnalle.

      Filosofi Slavoj Žižek on erittäin huolestunut eurooppalaisen perinnön tulevaisuudesta. Žižekin mielestä Kreikan kriisi osoittaa, että Eurooppa hukkaa kaiken tärkeän.

      ”Euroopan kaikista arvokkain perintö on uhattuna, eli demokratia, hyvinvointivaltio, solidaarisuus ja ihmisoikeudet.”

      Žižek pohtii, että eurooppalaisten arvojen hylkääminen vaikuttaa koko maailmaan.

      Žižekin mukaan Kreikan ja Euroopan unionin tuleva talouspaketti ei auta mitään.

      ”Se ei ratkaise ongelmaa, vaan pahentaa sitä. Eikä tarvitse edes olla vasemmistolainen sanoakseen tämän. Eurooppa, ei Kreikka, elää fiktio-maailmassa. Kreikan velkataakka on täysin kestämätön. Kaikki tietävät, että kreikkalaiset eivät ikinä pysty maksamaan noita summia.”

      Žižekin mielestä tulevan tukipaketin rahat eivät mene kreikkalaisille, vaan länsimaiden pankeille.

      ”Noin 90 prosenttia rahasta palautuu Länsi-Eurooppaan”, filosofi miettii.

    • ghjkgcvjgfbjcvb

      Holkerin hallitus oli Suomen tasavallan 64. hallitus, jonka muodostivat aluksi Kansallinen Kokoomus, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Maaseudun Puolue.

      SMP erosi hallituksesta syksyllä 1990. Hallitus aloitti 1987 vaalien jälkeen ja toimi 30. huhtikuuta 1987 – 26. huhtikuuta 1991, eli koko vaalikauden.

      1980-luvun talouspolitiikka oli laman eräs taustatekijä. 1980-luvulla Suomessa vallitsi voimakas taloudellinen nousukausi, joka kesti koko vuosikymmenen. Yksi syy nousukauden pitkittymiseen ja ylikuumenemiseen oli ulkomaisen luotonhakemisen vapautuminen.

      Aiemmin luoton hakeminen ulkomailta oli luvanvaraista, mutta Suomen pankki vapautti luoton hakemisen 1986 ja tämä johti laajamittaiseen yrityksien lainanhakuun ulkomailta.

      Ulkomainen lainaraha oli huomattavasti kotimaista rahaa halvempaa. Myös pankkien luotonanto yksityishenkilöille vapautui ja luottokanta kasvoi enimmillään yli 100 % vuodessa.

      Edellä mainitut seikat johtivat kansantaloudessa olevan rahamäärän voimakkaaseen kasvuun, joka puolestaan nosti asuntojen ja liiketilojen hintoja voimakkaasti.

      Syntyi kiinteistö- ja pörssikupla, jonka aikana syntyi nopeasti velkarahoituksella suuria omaisuuksia.

      Termi kasinotalous kuvasi lainarahalla ja spekulatiivisella sijoittamisella rikastumista.

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_1990-luvun_alun_lama

    • EUvarainSiirto

      EU:n maailman suurin pyramidihuijaus EU:n oikeistotroikan ja banksterien toimesta suunniteltu ja toteutettu eurokriisin satojen miljardien eurojen puhallus piilotettiin aika siististi tämän mamumassainvaasiokansainvaelluksen avulla ja muutamalla "ISIS"-terroriteolla. Mahtavat olla globaalin riistokapitalismin rahavallan NWO - Bilderberg Groupin taustavoimat täpinöissään. Huomio kiinnitetään toisaalle, hajoita ja hallitse -taktiikka puree lampaisiin, kun sudet tekevät jättitiliä.

    • beibiannamullepiiskaa

      "Suomen 90-luvun pankkikriisi oli sosiaalikapitalismin alku"
      Sosiaalikapitalismia ei ole olemassakaan, joten tarkoittanet ihan vaan kapitalismin voimistumista. Nyt kun kapitalismi on vasta alkanut pitkästä aikaa taas kunnolla toimia, kitisee kansa näilläkin palstoilla, mutta äänestää vaaleista toiseen sitä itselleen lisää. Tuska on nautintoa, vai miten se menee?

      • Porvarisosialismia

        Eikös tämä PersKeKo SSS-täysporvarihallitus ja EKokoomusmafia ole jo vuosia sosiaalikapitalismin oppien mukaan ulkoistanut osan palkanmaksusta yhteiskunnalle mm. palkkatukitöiden, työnäytteen, halpatyöpalkkauksen jota kompensoidaan sosiaalituilla ym. muodossa???

        Kapitaalisosialismi eli loiskapitalismi kyllä yksityistää pankkien, sijoittajien ja yritysten voitot mutta sosialisoi tappiot, kulut, ympäristötuhot ym. valtiolle, yhteiskunnalle, kansalle ja veronmaksajille. Yhteiskunta ja työntekijäluokka köyhtyy ja valtionomaisuus sekä luonnolliset monopolit yhtiöitetään, yksityistetään ja myydään ulkomaisille sijoittajille. Heikko valtio tarkoittaa eliitin oikeiston rahavallan vaikutusvallan kasvua, ylähuonepolitiikkaa, isäntävaltaa ja läänitysyhteiskunnan paluuta kansallisomaisuuden yksityistämisen takia.


        Alipapalkkaus ja tukityö ovat sosialismia, jossa työntekijän kuluja siirretään enenevässä määrin yhteiskunnan, kansalaisten ja veronmaksajien niskoille, voitot työnantaja, yrittäjä, omistaja mieluusti pitää itsellään. EKokoomusmafian kannustama sosiaalikapitalismi yksityistää pankkien, sijoittajien, omistajien ja yritysten voitot, mutta sosialisoi tappiot(mm. eurokriisin hoito), kulut(mm. palkkatuki, alipalkkaus,työnäytetyö) ja ympäristöhaitat(mm. Talvivaara) yhteiskunnille, kansalle ja veronmaksajille. Se on kapitaalikommunismia eli loiskapitalismia!


      • www2

        Tohon kun lisätään agraarikommunismi, niin täytyy todella miettii mikä meiän yhteikuntajärjestelmä onkaan?


    • TriplaX

      Sikäli totta, että 1990-luvun alun pankkikriisi oli Suomessa käännekohta politiikalle. Kansalta ei juuri kysytty, mutta hyvinvointivaltion purku alkoi tuolloin. Sitä ennen tuloerot Suomessa pienenivät ja politiikkana oli nimenomaan pyrkimys pienentää niitä. Pankkikriisistä lähtien polittiikka on ollut tämä: Talouskasvu edellyttää tuloerojen tietoista kasvattamista.

    • hyvällä.vai.pahalla

      Suomen kansa on liian kilttiä, kyllä olisi jo 90-luvun laman takia pitänyt mennä yleislakkoon!!
      Suomalaisten aseman heikentäminen ei lopu milloinkaan jos sitä ei lopeteta joukkovoimalla NYT!! Valta on otettava pois väärinkäyttäjien käsistä vaikka väkisin jos sana ei kuulu!

    • Neljännesvuosisadan takaista aikaa muistellessa palautuu mieleen eräs todellinen tilanne. Olin emännyyteni kanssa Välimeren rantamaisemissa parin viikon lomalla. Puolihoitoon kuului iltaruokailu ja istuimme erään toisen suomalaispariskunnan kanssa samassa vakiopöydässä. Siinä aurinkoisen päivän meininkien kertoilun yhteydessä minä tulin tuumailleeksi: Nyt kannattaa käydä täällä lomailemassa, kun Suomen taloustilanne tulee muuttumaan kohta puolin ja markka devalvoidaan. Siitä pöytänaapurimme saivat suoranaisen sätkyn ja kauhuissaan ilmoittivat, että ei devalvointi ole mahdollinen. Minä havaitsin puheenaiheen sopimattomaksi lomareissun yhteyteen ja siirryin luonnehtimaan, mitenkä hyviä ilmoja on pitänyt koko reissun ajan.

      Tuo aterioinnin yhteydessä tapahtunut kertomani pöytätapaus ajoittui siis kesä-heinakuun 1990 vaihteen aikaan. Jo silloin oli selkeästi nähtävissä ja tiedossa Suomen talouden surkeus. Kaupan taseet olivat kuralla ja Suomen markan arvossa ilmakuplaa hirvittävästi. Devalvoimisen tarve oli päivänselvää kaikille tosiasioitten tunnustajille. Holkerin hallitus joko nukkui Ruususen unta tai sitten vallanpitäjien pokka piti, kun julkisuuteen kerrottiin epätotuutta, jonka mukaan devalvointi ei tule kysymykseenkään. Valtiovarainministeriksi noussut nuori mies Erkki Liikanen luonnehti taloustilannetta: Kyseessä on vain pieni tilapäinen notkahdus.

      Suomen rahamarkkinoitten vapauttaminen ja ulkomaisen velanoton mahdollisuuksien avaaminen kaikelle kansalle tapahtui 1980-luvulla niin kuin tässäkin keskusteluketjussa on aivan oikein todettu. Siinä yhteydessä ei sitten kuitenkaan tehty vapautusmuutoksen yhteydessä Suomen markan laittamista kellumaan, jota osattiin kyllä vaatia mm. Suomen Pankin sisälläkin joittenkin tilannetajuisten asianosaajien toimesta. Valtiojohtomme ei joko ymmärtänyt tai sitten ei uskaltanut panna markkaamme kellumaan. Olihan asia täysin uusi eikä poliitikoilla liene ollut siitä riittävää tietämystäkään. Niinpä Suomi alkoi rivakasti velkaantua ulkomaille eli valuuttavelkaantuminen vyörähti käyntiin. Se koitui sitten kohtalokkaaksi, kun tuli "pakkodevalvaatio" Ahon hallituksen aikana. Jos markka olisi kellunut, niin mitään devalvaatiota ei olisi tarvittu, koska vuosien myötä markan arvo olisi liukunut automaattisesti rahamarkkinoitten mukaisesti.

      Tänä aikana mm. nyt v. 2016 näkyy julkisuudessa esiintyvän devalvaatiopeikolla säikyttelyä, sikäli mikäli me palaisimme takaisiin omaan valuuttaan ja erkaantuisimme euroraha-alueesta. Siinä säikyttelyssä on takana joko typeryys tai sitten tahallisuus ja kuvittelu, että kyllä kansaa pystyy jymäyttämään. Ainakin media näkyy menevän herkästi sen peloittelu-"informaation" koukkuun. Todellisuudessa kävisi niin, että eurosta luopumisen ja omaan rahaan palaamisen yhteydessä oma valuutta pantaisiin kellumaan eikä devalvaatioita tarvittaisi. Niinhan meidän markkamme asetettiin kellumaan jo 1990-luvun devalvoimisen yhteydessäkin ja siitä käynnistyi laman jälkeinen parin vuosikymmen takainen taloutemme ällistyttävä nousukausi. Ratakiskomaisen kankea byrokraattinen euroraha on sitten taas romuttanut taloudellisen kehityksemme.

    • popelius

      Ja herää kysymys miksi poliitikonloiset lomailee, eli eipä hätiä, vietetään tässä lomia ja palataan syyskuussa taas puhumaan paskaa isoilla palkkiolilla, sillä vielä on aikaan kun taas vaalit........

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2403
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1921
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      141
      1371
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1224
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe