O ko Jyväskylän kirrppareilla paljon jobbareita?

pöytääharkitseva

Jos vie tavaraa onko joku niskaan hengittämässä ja tarkastelemassa hintoja ennenkuin ehtii asetella tavarat pöytään? Varastetaanko paljon?

46

627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ggghhjj

      Menes kuule ja vie rompetta myyntiin koet ahaa elämyksen tai sitten et

    • MinskuliManskuli

      Mun frendi sano et jobbareit on toosi paljon Jyväskylän kirppareil, olisko jollain antaa hyvii tuntomerkkei vakkarijobbareist et eivät pääsis tulee ihan iholle asti, JOBBARIT on mulle niin No no, mä en voi sietää niit ne on ihan hirveit!! Eeeewwww!!

      • ekanaekana

        Yks poninhäntäpäi ukko joku 55-60 vuotias kiertää joka kirpparin, ja on niin kaveria niin kaveria toisten kanssa yöäk. Nahkaliivi usein päällä.


      • Entisaaikaan

        Joo se kulkee aina joka Kirpparin läpi,myös Ulkomaalaisia on jobbareina erityisesti yksi on edes menneen laulaja Kirkan näköinen.
        Eipä Kirpputorit enään kannata niinkuin ennen vanhaan.
        Vaikka hyvää tavaraa olisikin myyntiin parempi varmaan itse viedä että on paikalla myyjänä.


      • killik

        Tämä Kirkan näköinen on vissiin se Etelä-Amerikkalaisen näköinen polkkatukkainen mies? Muita jobbareita on pullukat isä ja peräkammarin poika, ennen oli remmissä myös äiti jota en ole viime vuosien aikana nähnyt. Pelikoneita pelasivat ja pällistelevät avoimesti muita, varsinkin naisasiakkaita. Kalastajaliivit päällä kulkeva ulkolainen joka nähty kerran Kuokkalan grillikopissa sisällä. Venäjää puhuva nahkahousuinen mies, haisee tupakalle. Kenkiä myyvä kiharatukkainen ulkomaalaistaustainen mies, joka on nähty myös koiraa ulkoiluttamassa keskustassa. Sitten eräs pyörällä liikkuva mies jolla liivit täynnä pinssejä tms, selaa vinyylilevyjä. Siihen aikaan kun Seppälän Kirpputorimarketti kukoisti niin siellä naistenvaatteita jobbasi pitkähiuksinen kolmikymppinen poninhäntämies. Harmitti joskus kun omat mekot löytyi seuraavana päivänä hänen pöydästä myynnistä. Tuplahinnalla tosin joten tuskin menivät kaupaksi. Ja ennen kuin joku rupeaa vinkumaan että olenko itsekin jobbari kun tiedän näin hyvin: en ole. Olen käynyt Jyväskylän kirpputoreilla n. 15 vuoden ajan säännöllisen epäsäännölliseti, keskimäärin kerran kahdessa kuussa, välillä jopa yli puolen vuoden taukojakin ollut, mutta kyllä ne samat naamat vaan mieleen jää kun joka kerta siellä joku näistä on ollut paikalla. Ei viiti nykyään enää kirppiksiltä ostaa kun laatu on huonontunut ja hinnat noussut. Roskiskamaa ihmiset jaksavat yrittää myydä. Mielummin ostaa ulkomailta antiikkiliikkeistä ja ihan uutena kaupasta. Itsellä myyntipöytä kerran 2 vuodessa suunilleen.


      • Ysäriltä

        1990-luvun loppupuoliskolla Seppälän kirpputorimarketissa (Prismaa vastapäätä) ja messukeskuksen Radiokirppiksellä kovimmat antiikkilöydöt tekivät mm. "pitkä-Pertti", "Lähi-idän Hassan" ja "Italian mies".


      • Tuutausari

        Mielenkiintoisia hahmoja, vieläköhän vaikuttavat Jyväskylän kirppariskenessä?


    • ddrrgg

      Voi ihguu painukaa pissaliisat lihatiskille iniseen hitsiii

      • ekanaekana

        Osuko kuvaus sinuu, vai mikä mättää?


    • pöytääharkitseva

      No eipä paljon vastauksia kysymykseeni tullut, eikö tiedetä vai mikä on?

    • ffttyyy

      Ei kerrota vaikka tiedettäis

    • kirpputorihai

      Kyllä on. Ihmettelen, että kirpputoriympäristössä voi vuosikausia harjoittaa liiketoimintaa, joka ei ole enää mitään satunnaista kirppismyyntiä: tuntomerkkeinä ikuisuuspöydät ja kovat hinnat. Onneksi pöydät tunnistaa helposti ja itse en koskaan osta niistä mitään.

      Mene aamulla ison kirpputorin ovelle ja huomaat juuttuvasi oviaukkoon kuin jossain mykkäelokuvafarssissa, kun jobbarit tunkevat ensimmäisenä ovesta, maksoi mitä maksoi. Heillä on näet kova kiire katsastamaan uudet pöydät ja keräämään vähät arvotavarat halvalla omiin ikuisuuspöytiinsä. Niissä tuotteen hinta nousee vähintään 50%.

      Koti- ja ulkomaiset jobbarit ovat tulleet tutuiksi. Tunnistat heidät siitä, että miesporukka seisoo keskellä kirpputoria kehuskelemassa erityisesti kuolinpesistä tekemillään löydöillä. Samalla tietenkin haukutaan kovalla äänellä kilpailijat, huutokauppiaat yms. Mekastus kestää kauan, jotta kaikki varmaan huomaavat, ketkä ovat oikeita kauppamiehiä. Itse olen puheita kuunneltuani päättänyt, ettei kenenkään omaiseni kuolinpesää hävitetä em. ammattilaisten kautta. Mieluummin otan yhteyttä oikeasti suomalaisia auttavaan hyväntekeväisyyskirpputoriin (EI SPR!) ja lahjoitan käyttökelpoiset tavarat sinne.

      Nyt varmaan alkaa tulla niitä aloittajan odottamia vastauksia ;)

      • pöytääharkitseva

        Kiitos vastauksesta, tulihan se sieltä ja varmasti totuudenmukainenkin. Eipä enää paljon kiinnosta pöydän vuokraaminen.


      • kirpputorihai
        pöytääharkitseva kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta, tulihan se sieltä ja varmasti totuudenmukainenkin. Eipä enää paljon kiinnosta pöydän vuokraaminen.

        Vuokraa pöytä, mutta älä tuo kirpputorille arvokkaita design-astioita tms. Myy ne muuta kautta tai kierrätä suvussa TAI myy tarjouksen perusteella trokareille paikan päällä (pöytään myynti-ilmoitus, kuvaus tavaroista ja aika, jolloin tulet paikalle/yhteystiedot). Katso nettimyynti-ilmoituksista hintataso ja arvioi siitä kirpputorihinta ja siitä kovempi trokarihinta :).

        Korut, kellot yms. helposti varastettavat arvoesineet kannattaa sijoittaa myytäväksi lukittuun vitriiniin.

        Vaatteisiin kannattaa laittaa hintalappuihin kokonumero isolla, jolloin pöytien tonkiminen vähenee, kun ei tarvitse arvailla kokoa. Jotkut laittavat koko pöytää koskevia kylttejä, kuten "Miesten XL -vaatteita ja naisten M -koon vaatteita".

        Kenkäparien molempiin kenkiin hintalappu kokonumero, koska toisinaan kenkäparin toinen kenkä voi löytyä kirpputorin toisesta päästä ja ilman hintalappua ei oikeaa osoitetta enää löydy.

        Hintalaput kannattaa kiinnittää vaatteisiin ompelemalla parilla pistolla, koska ne eivät pysy liimallaan vaatteissa kiinni tai varas voi vaihtaa edullisemman hintalapun kalliimpaan vaatteeseen. Nuppineulat hintalapun pitiminä ovat aina ikävä yllätys.

        Hintalappuun kannattaa kirjoittaa, millainen vaate on, merkki, miesten/naisten, väri jne. Pelkkä "hame/pusero/paita" on suorastaan kutsu epärehelliselle vaihtaa hintalappuja tuotteista toiseen.

        Hupullisten takkien huppu kannattaa muistaa etsiä kotoa, jotta ostaja saa kokonaisen takin. Tänä kesänä olen jättänyt ainakin kaksi takkia ostamatta sen takia, että huppu puuttui. Vyöt kannattaa muistaa myös. Samoin käsilaukkujen olkahihnat!

        Kiitos kaikille pöytiään Silinterissä ja Kirpparilla.fi:ssä pitäville! Olen tehnyt paljon hyviä ja ilahduttavia löytöjä kirpputorihinnoin, ja omalta osaltani pitänyt huolta siitä, että jotkut tavarat ovat päässeet takaisin omiin pöytiinsä sen sijaan, että olisivat tallautuneet lattialle tai lojuneet väärissä pöydissä. Hauskoja kirppiskäyntejä kaikille!


    • xxxcvh

      Köyhät käy kirpparilla en ikinä huolis toisten käytettyjä romuja/retkuja tiedä kenenkä nurkissa lojunnu yök

      • pöytääharkitseva

        Siel käy iha kuule rikkaitkii, ja jopa vuokraavat pöytiä. Mua vaa ärsyttää noi jobbarit, joten sain vastauksen kysymykseeni. Ost sä mistä tykkäät.


    • Niitänäitä
      • kirpputorihai

        Suomalaisperäisten miesten lisäksi pöytiä katsastavat niin idästä kuin etelästäkin peräisin olevat (kirppu)torimyyjät.

        Lisään vielä, että kannatan Vaajakoskella sijaitsevaa hyväntekeväisyyskirpputori Suvantoa. http://www.suvanto.fi/kirpputori.html


    • Vilijonkannähnyt

      Kyllä häviää tavaraa pöydästä. Äidit antavat lastensa kuljetella tavaroita ja repiä esim.leluista osia ja hintalappuja. Eivät viitsi palauttaa tavaroita paikoilleen, vaan viskaavat minne sattuu. Hyvä oppi lapsille, ei arvosteta toisten omaisuutta. Hälyttimetkään eivät estä varastelua?!
      Joitakin kertoja pöytää pitäneenä kiinnitin huomiota kirpparilla.fi:ssä mekossaan kiertelevään terävänenäiseen naiseen, silmälasit. Hän hyökkää heti kun joku vie tavaroita ja kulkee pälyillen hyllyjen välissä, hypistelee ostavan näköisenä tavaroita. Joku oli jo minua valistanut hänestä, että aina paikalla. Tiedättekö millä asioilla liikkuu? Onko puhtaat jauhot hänellä pussissa?
      Muuten hyvä paikka, lastenvaatteita, hyväkuntoisia löytyy aina kun etsii. Ystävälliset kassat.

      • KelanJobbarit

        On. Noin puolet myyjistä jonkin sortin jobbareita, pitävät myyntipöytiänsä jatkuvasti kuukausia tai jopa vuosia.


      • ettäsillaan

        Ennemmin heitän roskiin ja kunnolliset myyn torissa


      • UteliasAsiakas

        Tumma- vai vaaleetukkainen, lyhyt- vai pitkätukkainen, lyhyt vai pidempi nainen?


    • Kuuluukalustoon

      On se nainen huomattu kirpparilla.fi. Lieneekö,töissä siellä, ainakinjoskus käsitteli rahoja! Luimuileva käytös.

    • Vilijonkannähnyt

      Sellaiset maantienväriset tai vaaleanruskeat olkapäihin olevat suorat hiukset. Ei mikään ihan lyhyt, paremmin pitkä ja hoikka.

    • Jonkkanen

      Joskus pelaa peliautomaattia välillä.

      • HattiVaiVatti

        Aa, olisit heti sanonu, heh heh, ihan on olemukseltaan kuin Viljonka...


    • Jonkkanen

      Niin se on. Saahan siellä käyskennellä, tehköön vaan rauhassa toimituksiaan, kunhan pysyy asialinjalla. Tupakallakin kulkee, saastuttaa keuhkonsa kirpparipölyllä ja nikotiinilla yhtaikaa. Eikös olekin hauska tehdä tarkkoja havaintoja ympärillä liikkuvista Muumilaakson eläjistä :)
      Lieneeköhän kaikki muumit laaksossa? Annetaan kaikkien muumien kukkia!

      • EiOleTyhjäpääMuumi

        Saattaapi olla, jotta päänsä sisällä jotain todellakin kukkii.


    • Esi-isä

      Ehkä Viljonkka pitää tavaroitaan kaupan ja nautiskelee seuraten kuinka kauppa käy paikan päällä.

    • Vauvatalous

      Onko siellä kirppis.fi.:llä yleensä paljon hyväkuntoista pikkulasten vaatetta? On vähän syrjässä meiltäpäin nähden.

    • Hyviälöytöjä

      On ok lasten vaatteita. Enemmän on kuitenkin lastenvaatteita myynnissä palokan silinterissä. Kirpparilla.fi on myös muttei niin paljon.

    • Vilijonkkajavorot

      Kirpparilla.fi häviää tavaraa, hintalaput vaan löytyy jostakin viskattuina. Joku täti siellä uteliaana tarkastelee kun tavaraa viedään pöytiin. Ettei se vaan ole se Vilijonkka :) Ei se kivaa myyjille ole, kun ei kunnioiteta toisen omaisuutta. Monelta olen kuullut että viety maksamatta kaikenlaista. Ja kuljetellaan tavaroita minne sattuu, vaikka pitäisi palauttaa oikeaan pöytään jos ei aio ostaa. Ihmiset on rosvoja!

    • Vanhathavainnot

      Onko wanhan liiton kokopäiväisiä kirppistrokareita edelleen liikenteessä Jyväskylässä? Eli niitä, jotka rikastuivat antiikkitavaralöydöillä Seppälän vanhoilla kirpputoreilla ja messukeskuksen Radiokirppiksellä jo 1990-luvulla? Röyhkeimmillään autojen peräkontista ja takapenkiltä tulivat tutkimaan myytäviä tavaroita, kun asiakas aikoi nostaa niitä autosta. Kantoapua antoivat, kun näkivät jotakin kiinnostavaa laatikoissa, jonka sisällön tietysti varasivat itselleen. Sepänaukion ulkoilmakirppikselle tulivat lauantaisin ja sunnuntaisin päivystämään luultavasti jo klo 4.00.

      • Kirppishai

        "Sepänaukion ulkoilmakirppikselle tulivat lauantaisin ja sunnuntaisin päivystämään luultavasti jo klo 4.00."

        Olitkos sinä yksi niistä haukoista, miten muuten tietäisit niin kellontarkasti toisten menot, tulot ja käytöstavat? Viluttaako se vieläkin, että jäit aina kakkoseksi?


    • Varkaaterikseen

      Sillähän ei liene väliä kuka ostaa, jos maksaa myyjän pyytämään hinnan tavarasta. Eikä silläkään jos myy tavaran saaden voittoa eteenpäin. Omallaan voi tehdä kuten haluaa. Mutta varkaat ja rikolliset pitäköön näppinsä irti toisten omaisuudesta myös kirpputoreilla.

    • kasvaakorkoa

      viljonkka on paras ja halvin

    • AsiakkaanDiskriminointia

      Mitäs pahaa siinä on, jos joku heti osta tavarasi? Parempi kai niin kuin että saisit viedä ne myymättöminä takaisin kotiisi.
      Ja ei kai silläkään liene väliä, kuka tavarasi ostaa. Ihan sama asia, jos vaikka sinä et saisi käydä ostelemassa tietyissä kaupoissa ja tiettyjä tuotteita laisinkaan?
      Tai sinun pitäsi odottaa, että muut ensin ostavat ja sinä vasta sitten, vaikka tunnin päästä.

    • Minakinnainsen

      Vilijonkkanen bongattu hyllyjen välistä. Otettiin kuva tästä satujen olennosta vahingossa kuvatessamme juhlapukuja näytille. Nenä terävähkö ja hiukset suorat, sähköiset ja pujot. Mielenkiinto näytti nyt kohdistuvan esillä olleisiin jobbareitten tavaroihin. Suutakin muikisteli makeasti elämyksiä kokiessaan.

      • minaennahnythanta

        ai sinakin nait set, teitko sen siella hullujen valissa vain missa


    • ValvontaToimivaksi

      Kirpparilla-kirpputorilta häviää pöydistä varkaiden mukana paljon arvotavaroita. Kaikkia arvokkaampia tavaroita ei voi/saa laittaa lukkojen taa vitriineihin. Ja tarrahälyttimet saa helposti tavaroista irti ja kovahäly jokaisen tavaraan maksaa melkoisesti.
      Henkilökunta ei välitä, vaikka kirpputori mainostaa kameravalvonnalla. Paskanko hyötyä kamerasyteemeistä on, jos kukaan ei tallennuksista kahtele varkaiden touhuja vaikka myyjä ilmoittaisi tavaroittensa katoamisesta!

      • rööööör

        ime meisselii valittaja, arvotavara, sä olet urpo. Ihan oikein et veivät jos niin tyhmä oot romujes kanssa.Ootko transu?


      • lepakkolentää
        rööööör kirjoitti:

        ime meisselii valittaja, arvotavara, sä olet urpo. Ihan oikein et veivät jos niin tyhmä oot romujes kanssa.Ootko transu?

        Eiku mäoon lepsoboi kun pidän vain tytöistä.


    • Enenäävuokraapöytää

      Varkaat tai joku muu irrottelee myös ne vaijerihälyttimet tai vie kalliit tavarat hälyttimineen. Niinkin tapahtui, eikä kukaan tiennyt asiasta mitään. Kyseessä oli isokokoinen tavara. Sitä on ihmetelty. Ja paljon löytyy irroitettuja hintalappuja ja tavara kadonnut, sekä pakattuja tavaroita levitellään pakkauksista, vaikka ne on hyvin pakattu näkyviksi.

      • sellaistajoukkoa

        ei ole ihme, koska asiakaskunta on enimmäkseen soskulan ja kelan elättejä (mamujakin paljon), köyhiä työttömiä/opiskelijoita ja moniongelmaisiakin, avustava henkilökuntakin on osin samaa sakkia.


    • Wanhatajat

      Ei näkynyt videolla Jyväskylässä aikoinaan tunnettuja, kokopäiväisiä kirppistrokareita hamstraamassa Remu Aaltosen antiikkitavaraa. Vieläkö ne kesäisin, la-su päivystävät Sepänaukiolla?

      https://www.is.fi/viihde/art-2000005995692.html

      • VanhatHamsterit

        Ne on jo saaneet tarpeeksi tai osa on jo mullissa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe