Valvira/ Avi "töihin" nyt Muhoksen murhasta...

Olisko_jo_aikakn

Siis Valviran valvonta-ja lupaviranomainen mies nimeltään Esa Koukkari ( tunnettu "lapin lestapappi") siis aikoo ryhtyä töihin nyt? Voiko olla totta että tämä jonka "siunattujen käsien" kautta ovat saaneet ammatinharjoittajan ihmisten murhiin ja rikoksiin syyllistyneet henkilöt aivan tuoreeltaankin lupia toimintaansa saaneita olivat mm. valelääkäreitä, sairaanhoitajia, vanhushoivapalvelu-yrittäjä, kotipalveluhoitaja ym. sos. ja terveyspalveluista vastanneita henkilöitä, mukaan lukien Helsingin traaginen lapsen surma ( 8-v tyttö) ja siitä syytteessä olleista sos. palveluviran haltijoista kuului tämän lupaviranomaisen Koukkarin hallinnon ja valvonnan piiriin mm. ja tämän sivukonttori sijaitsee Rovaniemellä!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
http://www.hs.fi/kotimaa/a1437877792690
-Valvira tekee selvityksen Muhoksen perhekodista – poliisi tiedottaa surma­tutkinnasta alkuviikosta
Kotimaa 26.7.2015 20:49
Ossi Mansikka Helsingin Sanomat
Valvontaviranomaiset aloittavat omat selvityksensä perhekoti Metsolan toiminnasta. Muhoksella sijaitsevassa perhekodissa surmattiin lauantain vastaisena yönä työntekijä, joka oli tapahtuma-aikaan yksin yövuorossa. Poliisi epäilee perhekodin alaikäisiä asukkaita työntekijän murhasta. Lauantain vastaisena yönä surmattu perhekodin työntekijä oli yövuorossa yksin.

Henkirikosepäilyä tutkii poliisi, joka tiedottaa tutkinnasta alkuviikosta. Lisäksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) ja sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira tekevät selvitykset perhekodin toiminnan luvanmukaisuudesta sekä sen henkilöstömitoituksesta.
"Varmasti heti maanantaina aloitamme. Tässä tullaan selvittämään ainakin tämän toiminnan luvanmukaisuus ja yksikön henkilöstörakenne ja mitoitus. Sen verran voin tässä vaiheessa sanoa. Siinä tarkoituksessa avi pyytää selvitystä palveluntuottajalta", sanoo yksikön päällikkö, ylitarkastaja Pirjo Mäkeläinen Pohjois-Suomen avista.
"Tavallisesti annamme palveluntuottajalle noin neljä viikkoa aikaa antaa selvityksensä. Joka tapauksessa olemme [Pohjolakodin] johtoon yhteydessä pian."


Valvirassa ei lähtökohtaisesti uskota, että Metsola olisi laiminlyönyt velvoitteitaan esimerkiksi henkilöstömitoituksessa.

"Varmasti näitä kysymyksiä joudumme käymään läpi, onko toiminta ollut asianmukaista", sanoo johtaja Esa Koukkari Valviran yksityiset luvat ja sosiaalihuollon valvonta -osastolta.

"Ensisijaisesti ei ole syytä olettaa, että perhekoti olisi toiminut lainvastaiseksi, vaan kysymys on yksittäisestä väkivallasta."

Perhekoti Metsola kuuluu Pohjolakotiin, jonka taustalla olevan Nuorten ystävät ry:n toimilupa on Valviran myöntämä. Yhdistyksellä on lastensuojeluun liittyvää toimintaa ympäri Suomen.

Pohjolakodin valvonta kuuluu Pohjois-Suomen aville. ( = siis myös Koukkarin uskonnollista reviiriä).
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^-¨

Ylitarkastaja Mäkeläinen kertoo, etteivät Pohjolakodin perhekodit ole olleet avin erityisvalvonnassa "viime vuosina". Valituksia toiminnasta ei siis ole ollut.

Metsolan perhekodissa on paikka viidelle pojalle, ja sen henkilökunta on erikoistunut työskentelemään haastavasti käyttäytyvien nuorten kanssa.
###
JK_ liite HS
Perhekodit ovat perhehoidon ja laitoksen väliin sijoittuva sijaishuoltomuoto

Pohjolakodin perhekodit toimivat Valviran myöntämällä laitosluvalla. Pohjolakoti on siis lastensuojelulaitos, jonka perhekodit ovat asuinyksikköjä.

Yhdessä asuinyksikössä voi asua enintään seitsemän lasta tai nuorta. Pääasiassa jokaisessa yksikössä pitää olla vähintään seitsemän hoito- ja kasvatustehtävissä toimivaa työntekijää.

Perhekodit ovat puolestaan perhehoidon ja laitoksen väliin sijoittuva yksityinen sijaishuoltomuoto. Lastensuojelulain hengen mukaan perhehoito on ensisijainen, laitoshoito viimesijainen tapa järjestää sijaishuolto.

Perhekodissa tai laitoksessa asuvilla lapset ja nuoret ovat usein moniongelmaisia, ja heillä saattaa olla taustallaan useita perhesijoituksia
#

0

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kyllä suoraan

        Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
        Ikävä
        69
        1940
      2. Voisitko nainen kertoa mulle

        Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
        Suhteet
        164
        1529
      3. Perustele miksi hän ei

        Ole sopiva sinulle
        Ikävä
        136
        1343
      4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

        Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
        Ikävä
        90
        1308
      5. Miehelle naiselta

        Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
        Ikävä
        49
        1230
      6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

        Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
        Maailman menoa
        271
        1019
      7. Mikä oli nainen

        Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
        Ikävä
        75
        972
      8. Miksi sinulla, nainen

        On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
        Ikävä
        107
        935
      9. Olen syvästi masentunut

        En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
        Tunteet
        112
        902
      10. Nainen, millainen tilanne oli

        kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
        Ikävä
        48
        751
      Aihe