Vanha testamentti kyllä yks satukirja

joopasjooh

Alotetaan ihan alusta. Aatamista ja Eevasta, hieman on tuota niin kun omiin sukulaisiin sekaantumista ja se nyt lähtökohtasesti on melko sairasta ja tutkitusti on todistettu että aiheuttaa mutaatioita. Aatami eleli semmoset 800v ja Set paineli menemään 900v. Kivikauden jantterit eli keskimäärin 30v ja sieltä se on lähtenyt nousuun ja päätynyt siihen 70v paikkeille josta pikkuhiljaa nousee. Eikä ole edes yksittäisiä poikkeuksia jotka ois painellut menemään johonkin 200v.
Daavid ja Goljat. Goljat oli jättiläinen. Ketkä oli Goljatin vanhemmat? Miten Goljatista tuli niin iso? Missä on tämän päivän jättiläiset? NBA liigassa? Onhan noita kohtia siinä osiossa ihan tarpeeks.

Jeesus sentään on osittain todistettu, että joku jumalan pojaksi itteänsä tituleerava tyyppi paineli menemään.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mother_ship

      Avaruusmatkaajat löysivät kauniin planeetan jossa asui apinoita. He päättivät ympätä niihin omia geenejään ja seurata tulosta. He käyvät aina välillä tarkistamassa, missä mennään ja antavat (johtaja antaa) kamalia ukaaseja, joista heidän luomuksensa vähät välittävät. Pian tekijät toteavat taas kerran, että pieleen meni. Aloitetaan alusta, kunhan on annettu planeetalle aikaa toipua. Perimätiedon mukaan näin on tapahtunut jo useita kertoja.

      Elämän synty ei ole se suurin mysteeri, vaan älyn (?) synty. Ja jonkunhan on täytynyt luoda ensimmäiset avaruusmatkaajat, joita on myös enkeleiksi nimitetty...

      • tomcruisevapahtaja

        Nyt meni skientologian puolelle


    • luontoitse

      Ensinnäkin, goljat oli reippaasti yli kaksi metriä. Sen aikaisen käsityksen mukaan jättiläinen. Lisäksi, vanha testamentti on myös todistetusti historiaa eli totta. Tapahtumat on saatu argeologisten kaivauksien avulla jo osittain todistettua monta tuhatta vuotta taaksepäin. Näistä kaivauksista, kuten israel-uutisia, ei kerro kuin muutama harva, pienlevikkinen lehti ja tv7. Jos haluat tietää lisää Israelissa tapahtuvista kaivauksista, katso enemmän tv7 ja lue kristillisiä julkaisuja.. Historia todistaa profeettojen ja mm. Davidin olleen olemassa, samoin saulun. Voidaan argeologian valossa todistaa sodat ja paikat, joilla ne on käyty. Usko on toinen asia: Jos etsit jumalaa, löydät hänet suomesta, läheltäsi. Hänelle voi jutella ja hän kuulee. Usko taas tulee jumalan sanan eli raamatun lukemisesta ja kuulemisesta. Se ei ole aivopesua, vaan jokaisella on vapaus uskoa tai olla uskomatta. Minä mäen jumalan kehityksessä, joka luomakunnadsa on tapahtunut. Uskon hirmuliskojenkin olleen jumalan luotuja, jumalan suunnitelmissa. Jos joku haluaa uskoa, että kaikki on itsekseen kehittynyt, se on hänen asiansa. Minä näen jumalan luonnossa, itse luontona, kaiken alulle panevana voimana, alkuna tälle kaikelle ja kerran myös loppuna, sillä jumala on eläväksi tekevä henki. Määrätynlainen ravinnon lähde kaikelle luonnolle ja luoduille, alku, josta kaikki on kehittynyt. Jos haluaa uskoa alkuräjähdysteoriaan, voi uskoa. Minulle luonto viestii jumalan suuruutta ja luomisvoimaa.

    • Alussa oli kaksi ihmistä. Heidän jälkeläistensä täytyi siis lisääntyä keskenään. Sillä tavoin ihmissuku alkoi ja myös degeneroituminen, joka oli yksi synnin ja paratiisista häätämisen seuraamuksista.
      Sukulaisavioliitot jatkuivat lain antamiseen Siinailla. Siellä Mooses sai Jumalalta lain, jossa sukulaisavioliitot kiellettiin.
      On ollut nämä kaksi sukugeneettistä kautta, näin se vain on mennyt. En ole Jumala, niin etten pysty vastaamaan, miksi.

      • aatami.ei.yksin

        Aatamin ensimmäinen vaimo oli Lilith, ja heidät luotiin maan tomusta samana päivänä. Tomu tarkoittaa sitä, että keho rakentuu maan aineksista, josta vesi ja mineraalitkin tulevat.
        Lilith lähti lipettiin. Sen takia hänet kuvataan kakkien kauhistuksien äitinä. Nyky-Raamattuun on jätetty Lilithistä nimi ja hiukan tietoja.
        Lilithin karattua Aatami käyskenteli paratiisissa ja tunsi itsensä yksinäiseksi. Sitten Jumala loi Eevan "kylkiluusta". Nyt oli XY ja XX, ja siis XX oli "kylkiluusta". Eeva oli säyseämpi ja alistuvampi, koska häneltä puuttui mieshormonit, testosteroni.
        Aatami ei siis elänyt yksin.
        Aatami erosi muista "ihmisen muotoisista" siinä, että Jumala puhalsi häneen hengen (ja sielun?), ja siten teki hänestä oman kuvansa. Eevan ja Aatamin yhteiset jälkeläiset ovat Israelin kansa. Sekaantumistakin tapahtui.
        Myös Jumalan pojat (enkelit?) vierailivat vielä Maassa monta kertaa.


      • SargontheGreat

        "Alussa oli kaksi ihmistä."

        Jaah... todisteet osoittavat, että ihminen on ollut olemassa paljon kauemmin noin 6000 vuotta. Raamattu ei myöskään puhu dinosauruksista mitään. Ensimmäinen ihmispari ja Eedenin puutarha ovat legendaa, joka on lainattu muilta ja muutettu omiin tarpeisiin sopivaksi. Mielenkiintoiseksi tarinan tekee myös raamatussa mainittu elämän puu, joka on hyvin yleinen tuon alueen tarustossa.
        Raamatussa on muutenkin paikallisen alueen legendoja, joihin on sovitettu haluttu henkilö. Tällainen on esim. Moosekseen liittyvä tarina, jossa kaislakehtoon (tai mikä se nyt olikin) laitettu lapsi pelastetaan. Samansorttinen tarina on kerrottu ainakin Sargon Suuresta.


      • SargontheGreat
        SargontheGreat kirjoitti:

        "Alussa oli kaksi ihmistä."

        Jaah... todisteet osoittavat, että ihminen on ollut olemassa paljon kauemmin noin 6000 vuotta. Raamattu ei myöskään puhu dinosauruksista mitään. Ensimmäinen ihmispari ja Eedenin puutarha ovat legendaa, joka on lainattu muilta ja muutettu omiin tarpeisiin sopivaksi. Mielenkiintoiseksi tarinan tekee myös raamatussa mainittu elämän puu, joka on hyvin yleinen tuon alueen tarustossa.
        Raamatussa on muutenkin paikallisen alueen legendoja, joihin on sovitettu haluttu henkilö. Tällainen on esim. Moosekseen liittyvä tarina, jossa kaislakehtoon (tai mikä se nyt olikin) laitettu lapsi pelastetaan. Samansorttinen tarina on kerrottu ainakin Sargon Suuresta.

        Siis paljon kauemmin kuin 6000 vuotta.


    • kjhytretyui

      Raamattu on totta joka sana.
      Jeesuksesta on todisteita niin paljon, että et ehdi niitä elämäsi aikana lukea kaikkia

      • free-witch

      • Onhantuonähty

      • free-witch
        Onhantuonähty kirjoitti:

        Ei näihin raamatulla aivopestyihin, mikään järkipuhe tehoa.

        Ehkä ei. Mutta, muista kuinka paljon enemmän näitä palstoja _lukee_, kommentoimatta niihin. Heidät me ehkä saamme ajattelemaan.

        Heilun luontaisen optimismini ja kehittyneen pessimismini väliä :)


      • Huihaijne

        "Raamattu on totta joka sana."
        On mahtipontista uhoamista, omilla uskomuksillasi perustelet.


    • https://www.google.fi/search?q=Thamud&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCoQsARqFQoTCKKZh87dlscCFcERcgodYZ8GNQ


      Jättiläisiä.

      Koraanissa sanotaan tästä Thamudista, ' Me tuhosimme thamudilaiset ', mutta minä en tiedä, ketkä on Me, Koska koraanissa Jumala on yksi.

      En tiedä sitäkään onko kuvat lavastettuja jättiläisten luuranojen osalta, vai eivät. Isoilta kuitenkin näyttävät.

    • sormisuussayhä

      Näppärämpää luullaan nykyäänkin olevan hetken säätää lakia.

    • kokoraamattu

      Uusi testamentti vahvistaa vanhaa testamenttia, se ei ole satukirja vaan kielimuoto on vanhanaikaista. Pitää tajuta, että Goljat oli noin 2,00 metriä pitkä ja Daavid ehkä 160-170 cm pitkä, joten toista kutsuttiin jättiläiseksi, sillä ennen vanhaan ihmiset oli pienikokoisia, jota vanhat ihmiset nykyäänkin todistavat. Älyn lahjoihin pienuus ei vaikuttanut. Mitä tuli sukulaisuuteen, niin jumala loi Eevan ja Aatamin erikseen, ei sukulaisiksi. Jumalatkin ajatteli asioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2270
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1629
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe