PK-gurulle pikkukoira"Hukassa kuin aloittelija"

hukassaoleva-pk-guru

Pieniä koirarotuja pidetään monesti tolloina ja sillä tarkoitetaan tyhmää, vaikka ne eivät suinkaan sellaista ole. Jos yleisesti tyhmänä pidetyillä Italianvinttikoirilla tai Chihuahuoilla olisi yhtäpaljon miellyttämisen halua kuin esimerkiksi Bordercollieilla tai muillla työ/palveluskoira roduilla, ne saattaisivat helposti pärjätä pajon paremmin esimerkiksi tokossa.
Minä etsin itselleni toista koiraa. Olen koko elämäni pyörinyt pk-piireissä ja ollut tekemisissä melkein ainoastaan isojenkoirien kanssa. Nyt kun etsin itselleni pientä koiraa, olen aivan hukassa, kuin aloitteija. Siksi ajattelin tulla tänne pyytämään neuvoa, mikä koira rotu minulle?
Haluan pienen kompaktinkokoisen(miel -30cm) ja terverakenteisen koirarodun, jolla olisi mahdollisimman hyvät edellytykset Tokoon. Haluan pienen koiran jolla on mahdollisimman paljon piellyttämisen halua(viisas ei tarvitse olla) :)

Kauheaa :) vuosi sitten oudoksuin ihmisiä jotka käyttivät suomi24 ja nyt kirjoitan tänne kuin vasta koira harrastuksen aloittanut :D
Mutta kiitos kaikkille t. 6v sakemanni Felix ja mä

7

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suosittusheltti

      En itsekään ole kovin pikkukoira-asiantuntija, mutta pienen kokemukseni mukaan mittelspitz voisi sopia. Niillä on kyllä miellyttämisenhalua, vaikka pystykorvien tapaan ovatkin jonkin verran omapäisempiä kuin moni muu rotu.

      Entäs schipperke? Sheltti? Nuo kaksi ainakin pärjäävät tokossa.

      • 41216

        Sanoisin että shipperke tai sheltti ovat varteenotettavimmat vaihtoehdot, ehkä joku russelikin voisi toimia tai pikkusnautseri.


    • Sheltisti

      Pikkiriikkiseksi jäävä shetlanninlammaskoira (koko voi vaihdella 30-50 cm välillä, vaikka normaalisti rodun edustajat ovat alle 40 cm) kuulostaa sinulle sopivalta vaihtoehdolta :) Pentueisiin syntyy usein monenkokoisia, joista pienimmäksi jäävät ovat hyvinkin kompaktin kokoisia. Rotu on äärimmäisen tottelevainen ja helppo kouluttaa aivan huipputoko- tai -agilitykoiraksi asti. Sairauksia on jonkin verran, mutta valveutunut pennunostaja osaa karttaa kasvattajakaartin mätiä munia.

      • Ariele_

        Shelttien koko voi vaihdella todella paljon. Meillä on 3-vuotias shelttiuros, jonka säkäkorkeus on 48 cm. Koiraa luullaan usein collieksi. Pentu oli pentueensa suurin, mutta kasvattajakin yllättyi, miten suureksi koira kasvoi. Muuten aivan ihana koira. Turkin hoito ja puhtaana pitäminen tosin on aika työlästä.


    • hukassaoleva-pk-guru

      Kiitti vastauksista, juurikin schipperke, sheltti ja papillon ovat käyneet mielessäni. Ehkä joku näistä roduista olisikin se minun koira ;) Sheltti on ehkä hivenen liian iso, mutta ei sekään niin tarkkaa ole. Olisiko kellään itään tietoa italianvinttikoiran soveltuvuudesta?

      • Arkajalat

        Vinttarit on usein aika arkoja. Yhden italialaismallin tiedän, kulkee häntä koipien välissä ja tarjoo herkästi hammasta, parka. Pari muutakin nähnyt ja yleisolemus oli samanlainen kuin tolla jonka vähän paremmin tiedän.


    • AlexandraWithLove

      Schipperke on aivan mainio pieni koirarotu. Se on älykäs, innokas, uskollinen ja itsenäinen. Vaatii siis jonkin verran paneutumista koulutukseen, mutta opittuaan asian, ei siihen enää tarvitse palata. Schipperke jaksaa tehdä pitkiäkin lenkkejä ja liikkua luonnossa vaikka koko päivän, mutta ei ole katastrofi, vaikka jonain päivänä liikunta jäisi vähäisemmäksikin. Rotu ei ole haukkuherkkä - ilmoittaa kyllä tulijat ja oudot asia, mutta haukku loppuu kun ilmoitus on tehty. Turki on helppohoitoinen. Ei tarvitse trimmata, eikä juuri harjatakaa muutoin kuin karvanlähdön aikana kaksi kertaa vuodessa. Koska scipperkellä on korkeat jalat, joissa on sileä karva, riittää rapakelilläkin yleensä tassujen kuivaus/pesu. Olen asunut koiran kanssa omakotitalossa, rivitalossa ja kerrostalossa eli sopii hyvin kaikkiin asumismuotoihin. Rotu on myös pitkäikäinen. Ensimmäinen schipperkeni eli terveenä ja reippaana lähes 17-vuotiaaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      6941
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      4021
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      60
      3856
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      43
      3359
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      174
      2611
    6. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2342
    7. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2126
    8. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      126
      2010
    9. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1690
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1659
    Aihe