Vepsän Peurajärven maanviljelijä

Ympäristö2015

On kummallista, että mikään ympäristösuojelutaho ei puutu Vepsän Peurajärven maanviljelijän touhuihin. Pihapiiri tällä maanviljelijällä on karmeassa kunnossa. Erittäin epäsiisti ja pilalle myllerretty. Valtava määrä lannoitesäkkejä pihapiirissä osittain jo tyhjennetty ilmeisesti rinnepeltoihin, josta ne oletettavasti valuvat Peurajärveen ja Alajärveen. Peurajärven tienvarrelta puut kaadettu ja kangas myllerretty pilalle kaivinkoneen kanssa. Kiviröykkiö ja kantokasat ovat erittäin karmaisevaa katseltavaa. Vanhoja rikkinäisiä tuorerehun munia on tuotu myös Peurajärven tien varteen mätänemään. Onhan selvää, että jos tästä pirun pellosta aletaan tehdä peltoa mullikoille, kaikki lannoitteet tältä pirunrinnnepellolta valuvat vesistöihin ja pilaavat Peurajärven ja Alajärven vesistöt.

Ympäristöviranomaisilla alkaa olla erittäin kiire pelastaa Peurajärven ja Alajärven vesistöt maanviljelijän ympäristötuhoilta!

26

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cityläinen

      Landepaukuilla on omat lakinsa.

    • perukka

      Eikös se näin mene,että talo elää tavallaan ja vieraat kulkee ajallaan.. On niitä nähty muuallakin pihapiirejä jotka eivät ole ihan tip top kunnossa. Jos kirjoituksen aloittajaa niin häiritsee niin mikä pakko se on sinne päin katsoa Tuskin täällä auttaa sitä marista. Kyllä tämäkin maanviljelijä saa omilla maillaan pitää mitä haluaa ja kaataa puita jos tahtoo. Ne "tuorerehu munat" ovat myös hänen omalla maalla niin ei niidenkään siinä pitäisi sinua eikä muitakaan haitata :D

    • Muna-Liisa

      Typerää sepustusta,eikä peurajärventila ole vepsänkylää.

      • Nakkisoppaa

        Mukavaa juopotella Vepsänkylälläkin, ja kohmelossa olla paljon parempi. Mutta pääasia on kuitenkin se, että rahaa on ja lisää tulossa...


    • Ketokukka

      Peurajärventie tila on valitettavasti Katerman kylässä. Tilanpito on vailla minkäänlaisia sääntöjä. Karja vaeltaa milloin missäkin eikä näy sekään huolettavan ketään. Tulipaloja sytytellään ilman minkäänlaista vastuuta. Onneksi palokunnalla oli lauantaina tuntosarvet ylhäällä ja pahemmilta tuhoilta vältyttiin. Liekö ympäristönsuojeluihmiset/valvoja edes käyneet paikalla katsomassa myllerrystä ja siivoa.

      • Ketokukkaselle

        Ei voi olla todellista... tuskin hän oli niitä kantokasoja ilman minkäänlaista vastuuta sytyttänyt palamaan ja varmasti on vahannut ne. Hyvähän se on,että ne polttaa pois niin eipähän ainakaan ne häiritse silmään ;) On kai ne tuntosarvet ylhäällä kun sinne oli soitettu ei se palokunta yleensä ilman ilmoitusta paikalle pamahda..


    • Maanilveilijä

      Oliko pakko tulle siihen nurkalle asumaan ? Ihan kuin tarkoitushakuista ! Tila ollut jo samalla paikalla kohta 100 vuotta !

    • viatoton

      Miten eläimet on hoidettu, jos ympäristöstäkään ei välitetä?

      • Vilipitön

        Yhtähyvin kuin naapurin kantakirja akka serkkupoikineen!


    • Tarjotin

      Suurin riesa kyseisellä tilalla on alkuasukasnaapuri.

    • Talvivaara2

      Onhan se aivan yksi ja sama miten tämä maanviljelijä elelee kotonaan. Kunhan mölisevät mullikat tulee hoidettua ja ettei ne laukkaa naapurin pihapiirissä ja mölise yötä päivää.
      Varmaankin joku taho puuttuu maanviljelijän asioihin sitten vasta kun on löysät housussa ja vesistö pilalla!

      • huhuh

        Mitenpä niiden elukoiden turpia tukkii, että eivät möliseisi? Sehän olisi jo eläin rääkkäystä!!


    • länsi-kuhmo

      Herkästi hölähtää lietelannat järveen ennen talven tuloa.

      • Tarjotin

        Peurajärven tilalta tuskin hölähtää, mutta varmuudella lähistöllä olevan vesijättömaalle rakennetun mökin ulkohuusista kevättulvalla kyllä.


      • Vesipäästäinen

        Mille espoolaisen jätökset maistuu.


    • Äpylienvapautusrintama

      Kävin vilkaisemassa peurajärven tilaa ohikulkiessani,siellähän naudat kirmaisivat onnellisena ulkona laitumella,raivaaja henkeä näkyy olevan niinkuin pitääkin olla,naapurit siellä näyttävät elelevän yhteikunnan varoilla.Parsinavetat vankilat tulisi kieltää esim.raiskiontienvaressa "tappi"nimisellä mullitilalla.

      • Kedonkakantuntosarvi

        Samaamieltä.


    • jokapaikantarkkailija

      Ja löytyyhän sitä talkoohenkeä vielä maaseudulta ! Peurajärventilan lähimmän naapurin rouva haravoi vaaleassa kukkamekossa valkea lierihattu päässään lähimmän pellon piertaneita , jotka olivat käsin kivenneet yhdessä yhdessä peurajärven tilan isännän kanssa ! Ja hänen kasvoiltaan kuulsi tyytyväisyys !

      • Lopunaika

        Tyytyväisyys kasvoilla kertoo tyydytyksestä ja ulkopuolisesta ihokosketuksesta,ne pirun maankiertäjät marjanpoimijat nurkkajuurissa!


      • Maantienkiitäjä

        Onneksi oli vaatetta päällä on niin julkinen paikka.


    • maausko

      Pitäsivät ihmiset huolen omista asioistaan ja antaisivat yritteliän ihmisen yrittää työllään elättää itsensä ja perheensä, eikä elää sossun luukulla niinkun nuo valittajat, joilla ei ole muuta tekemistä kun syynätä ihmisten nurkkia ja tekemisiä, yleensä naudat pitää ääntä ja siihen on kyllä naapurienkin totuttava ja samoin paska haisee, ei sitä teidän valittajienkaan pöydässä kovin kauan maataloustuotteita oisi jos ei jotku tuota, vai meinaatteko elää männynkävyillä? Ja ei meillä täällä Kuhmossa kovin tiheässä näitä tiloja ole, harmi että naapuriksi on sattunut nirppanokka tai useampikin joka kadehtii toisten työn tekoa. Kuhmoon kaivattaisiin useampiakin yhtä innokkaita ja ahkeria viljiliöitä, joka luo tyhjästä itselleen ja perheelleen työ paikan. Kaikki myötätunto on innokkaan viljeliä pariskunnan puolella ja nostan hattua heille! muutkin voisi ottaa heistä mallia ja ainahan on sanottu, että keskeneräistä työtä on turha mennä arvioimaan.

    • Sovittelia

      Hajuhaitat ovat seurausta maidonjuonnista ja tunnetusti pierettää voimakkaasti,tuulettakaa makuuhuoneenne eriaikaan niin hajuhaitat vähenevät siedettävälle tasolle,juokaa rakkaat naapurit kaljaa sehän tekee hyvän olon ja nestehukka poistuu ja jos sattuu kusettamaan menkää kauvemmas järvenrannasta.

      • maanilveilijä

        Maauskolla oli tosi hyvä kommentti ! Semppiä vaan tämmöisille uurtajille !


    • Janakki

      Kuhmossa on enää muutama kymmenen toiminnassa olevaa tilaa kun 60- luvulla oli yli 1600 maidonlähettäjää ja lihatilat päälle eli lanta saattoi tuoksahtaa vähän useammassa pihassa kuin nykyään.Mutta enpä usko et kovin moni valitti.No kohta loputkin herkkähipiäiset on lähteneet kasvukeskuksiin ja sinne kannattaa mennäkin.

    • tarkkailukarjakko

      Oliss pysynyt valittaja evakossa avakkotiella !

    • SanoSiirakki

      Kyrpä kasvaa kyntäjällä ja vittu vellinkeittäjällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe