HDMI ja Philips

kis__kis

Omistan Philips 48 tv:n ja Finsat digiboxin.
Olen tallentanut ohjelmia boxilla scartin kautta ja hyvin toimii. Nyt tallensin HDMI-kaapelilla ja kuvan koko ei ollut koko tv-ruudun kokoinen vaan reunat jäivät mustiksi.
Mistä voi johtua?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zoomit-pois

      Tv:ssäsi on zoomaus päällä. Eli mene kuva-asetuksiin korjaamaan.

      • Zoomlandia

        Tukeeko digiboxisi HDMI formaatti television ISO formaattia? useat televisiot ovat hyvin herkkiä datakaapelin kautta tulevalle kuvalle ja jos formaatti on epäsuhteessa television tukemaan kuva formattiin niin tällöin kuvassa on häiriöitä, kuten pieniä juovia,pikselipilkkuja tai mustaa raitaa kuvan sivuilla.


    • Tarkista_boksin_asetus

      Tuossa kysymyksessä on selvä virhe: "Olen tallentanut ohjelmia boxilla scartin kautta ja hyvin toimii..". Digiboksi pystyy tallennetaan VAIN virittimen kuvaa. Olet aikaisemmin katsonut tallennetta Scartin kautta, jolloin digiboksi antaa kuvakoon ohjauksen scart-kaapelin kautta.
      Jos käytät HDMI:tä katseluun, niin irroita se scart kaapeli varmuuden vuoksi ja tarkista digiboksin menusta, että siellä on 16:9 näyttönä ja ohjekirjasta lainaten kuvasuhdemuunnos on "Ei muunnosta." => Käytä asetusta, jos TV sallii kuvasuhteen muunnoksen. Tässä tilassa 16:9 näytössä 4:3 lähetyksen kuvan reunoihin lisätään mustat palkit, alkuperäinen kuvasuhde säilyy.
      Itse ainakin katson kuvaa mieluummin oikeassa kuvasuhteessa enkä pidä venytettyä kuvaa päällä.. Smart-asetus poistaa joistakin ohjelmista osan kuvasta, joka ei ole kivaa sekään. Laita digiboksin näytön asetukset kohdalleen ja ohjekirjakin löytynee netistä http://www.finnsat.tv/tuki/kayttoohjeet.html , vaikka jätit sen mallin mainitsematta.

      • Soladano

        Jos televisiossasi on vain yksi viritin niin tällöin et pysty yhtäaikaa katsomaan scart-kaapelilla ja HDMI kaapelilla vaan sinun pitää irroittaa toinen kaapeli. Scartilla ei tosiaankaan voida tallentaa ohjelmia digiboxille koska scart kaapeli ei mene virittimeen vaan TV:n lähdetuloon.


    • prkl_prkl

      On se nyt prkl taas vaikeeta ymmärtää eli et sä sillä hiton hoodeeämiillä pysty mitään tekemään philipsin toosissa vaan ne on tarkotettu vähä kehittyneimmille merkeille kuten LG ja Sony ultra sprey. Sun on pakko vaa tyytyy scartiin kun kerran phillipsin oot hankkinut.

      • Körttiläinen

        Pelkällä HDMI kaapelilla et pysty tallentamaan ohjelmaa koska digiboxista täytyy mennä telkkarin virittimeen kaapeli joka antaa tiedon siitä että televisiota katsotaan ulkoisen laitteen kautta.


      • HDmi

        On suuri virhe yrittää tallentaa digitaalista lähetystä HDMI kaapelilla ilman virittimeen menevää antennin liitosjohtoa koska tällöin ei digiboxin kovalevy pysty tallentamaan digitaalista kuvaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe