Psykoosi = Autismi/Asperger?!

aineiss4

Millä perusteella tämä julkea kuningasidea on saatu aikaiseksi? Nämä kolme diagnoosiahan on kolme eri asiaa.

Ja ne rahankuvat pois silmistä, lääkärit!

18

997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • awqerdf

      Voimakkaat harhaluulot ja hallusinaatiot ovat tuskin Aspergerin oire.

      • Jo_heti

        ensimmäinen virke on roskaa: "Autismin kirjon häiriöt ovat neurobiologisia tiloja, joihin kuuluvat autismi, Aspergerin oireyhtymä, Rettin oireyhtymä, disintegratiivinen kehityshäiriö, laaja-alainen kehityshäiriö ja epätyypillinen autismi." Siis se siitä "asiallisuudesta".


    • Aspergerinfolainen

      Arvostetaanko Autismisäätiöllä autismin kirjon henkilöiden omakohtaisia pitkäaikaisia kokemuksia, joista he ovat kertoneet heitä hoitaneille lääkäreille tai muille heidän hoidostaan vastanneille henkilöille? Luultavasti arvostetaan. Autisminkirjon ihmiset usein sairastuvat psyykkisesti, koska heitä ei osata ymmärtää oikein, jolloin heidän hoitonsa on vääränlaista, jolloin heistä usein tulee psykiatrian poliklinikoiden sekä psykiatristen sairaaloiden asiakkaita, missä heille syötetään vääränlaisia lääkityksiä, mitkä ylläpitävät psyykkistä pahoinvointia ja jopa joissain tapauksissa huonontavat suurestikin vointia, minkä ei ymmärretä johtuvat vääränlaisesta hoidosta/lääkityksistä.

      • enymmärräminäkään

        Minä en enää ymmärrä kohta ollenkaan, että miksi kaikkia asioita joka puolella pitää koko ajan hoitaa väärin, kun ei ymmärretä sitä eikä tätä...se on ihan totta ettei ymmärrettä, mutta miksei aleta ymmärtämään ? Miksi monia jo selvästi tiedossa olevia asioita, vaikkapa uutisissa lukevia tiedeuutisia (ihan esimerkki vain)ei ymmärretä ? Jos jokin asia on jo loogisesti osoitettu, miksi sitä ei voi käytännössä ymmärtää?


      • Aspergerinfo

        Niin, tai miksi ne otetaan niin kirjaimellisesti, jos ei ole omakohtaista kokemusta asiasta olemassa. Tiede kehittyy jatkuvasti ja ihmiset ovat yksilöitä. Se joka sopii tutkimuksen nimissä johonkin yksittäiseen henkilöön, ei sovi välttämättä muihin. Aikajana mutkistaa lisää tutkimuksellisia prosesseja sekä niiden tuloksia, jotka faktoina esitetään. Siksi on täysin uhkarohkeata esim. määrätä erilaisia lääkityksiä summamutikassa jonkun tietyn tutkimuksen perusteella erilaisille, eri oireista kärsiville ihmisille; joku tietty otanta tietyn kohderyhmän sisällä ei kerro koko totuutta; vaikka tutkimukseen olisi käytetty tuhansia ihmisiä. Tutkimuksia on eritasoisia, mihin luottaa? - Myös diagnosoinnit muuttuvat jatkuvasti, mutta aiheuttavat (varsinkin väärintehtyinä/ammattitaidottomien henkilöiden laatimina) monille henkilökohtaista pitkäaikaista kärsimystä (rekisteritietoja ei korjata edes kirjallisella pyynnöllä lainvastaisesti), joka vaikuttaa koko henkilön neurologiaan.

        Miksi autisteja vielä nykyisinkin pitää käyttää tutkimuksellisiin tarkoituksiin mm. yliopistosairaaloissa?


      • enymmärräminäkään

        No juuri sitä varsinkaan en ymmärrä, että miten ei ymmärretä, että ihmiset ovat yksilöitä. Ei sen luulisi kovin vaikea olevan.


    • Säätiöläinen

      Tervetuloa Käpylään

      • olen_käynyt

        Kertoisitko miksi?


      • enon_sisar

        Milloin siellä voisi tulla käymään ja mihin osoitteeseen pitäisi tulla jos tahtoo tulla käymään? Pitääkö olla esim. aivohalvauksen saaneen henkilön läheinen tai sukulainen päästäkseen vierailemaan siellä?


    • totta-maar

      "Tiede kehittyy jatkuvasti ja ihmiset ovat yksilöitä. Se joka sopii tutkimuksen nimissä johonkin yksittäiseen henkilöön, ei sovi välttämättä muihin."

      • Tutkimuksen_perusteella

        asiallisesti laaditut hoitosuositukset ovat sellaisia, että ne ovat päteviä USEIMPIEN ihmisten tapauksessa, mutta voivat mennä pahastikin pieleen JOISSAKIN, suhteellisen harvoissa tapauksissa. Onnekkaita ovat ne, jotka menevät lääkärin pakeille ja sattuvat olemaan suunnilleen samanlaisia kuin useimmat. Epäonnisia ovat ne muut harvat. Etukäteen kokeilematta ei voi tietää, miten asia on. Tuo on karu totuus.


    • faktoittaja

      Pitääkö paikkansa, että Neuromentalissa (ent.AspergerCenter) olisi Asperger-diagnosoidulle määrätty neuroleptilääkitys? Esim. Aspalstalla eräs Autismiliitossa työskentelevä kertoi syövänsä neurolepteja ja saaneensa diagnoosin Asperger AspergerCenteristä.

      • jfkelwä

        Mahtoikohan olla Asysta?


      • neurolepteille_EI

        Neuromentalista ei yhdellekään Asperger-diagnosoidulle ole koskaan määrätty neuroleptilääkitystä tutkimusten perusteella, eri asia jos henkilö on psyykkisesti sairas ja ohjataan psykiatrisen hoidon piiriin sen sijaan että kuuluisi autismin kirjoon.


    • Vaivainen

      Mutta voidaanko Asperger-hoitoa antaa itsediagnosoidulle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe