Luonteenmuutoksia

Muutoksenaika

Hahmojen luonteet muuttuvat ihmeellisesti sarjassa olon aikana.
Esimerkiksi Bernice oli vuosia sitten sisaruksista (vähän) fiksumpi kuin Nicola, joka oli sarjaan tullessa täysi "blondi". Nyt tilanne on toisinpäin.
Carl sekosi loppuvaiheissaan.
Cain on muuttunut kovanaamahasta lähes pehmoksi. Nooh, rakkaus teettää.
Zak muuttui myös kovanaamasta kiltiksi perheenisäksi. Nooh vanhuus...
Declan oli hyvä mies sarjaan tullessaan, esim. laittoi Nathanin kuriin. Sitten hänestä tuli kieroilija ja vain pahenee Charityn kanssa ollessa.
Cameronista tuli kylmäverinen tappaja.
Alicia muuttui herkästi hermostuvasta tasaiseksi kun taas siskonsa Leyla on muuttunut huonompaan suuntaan.

Muistatteko muitakin samanlaisia muutoksia?

41

1146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutoksia.huomaan

      Olen huomannut, että muutun itse innokkaasta katsojasta happamaksi vilkuilijaksi. Onko syy minussa vai sarjassa?

    • KirjavaKameleontti

      Minä olen huomannut, että minussa on monta puolta, vähän niin kuin Emmen hahmoissa. Tänään tällainen, huomenna toisenlainen. Eivät ihmiset ole yhdestä puusta veistettyjä, joten paras katsoa Emmerdaleakin sillä silmällä.

      • Luetunymmärtäminen

        Alotuksessa varmaan tarkotettiin luonnemuutoksia pitemmällä aikavälillä ku päivittäin...


      • Chrimina

        Luonteenmuutos ja mielenmuutos ovat eri asioita...


    • luonteenmuutoksia

      Zakin muuttuminen on aika uskottavaa. Lisa on tainnut olla aina samanlainen, samoin Charity. Cain muuttui Zakin käsittelyn jälkeen, joten tuokin on aika uskottava muutos. Marlon ja Paddy ovat olleet aina samanlaisia, samoin Sami. Mutta simerkiksi Chasin luonnekuva on muuttunut yli ustottavuusrajojen, samoin Bernicen ja Nicolan. Myös Declan vaikuttaa tänään täysin eri tyypiltä kuin tullessaan kylään. Jotakin outoa on tainnut tapahtua Erikillekin.

    • Sekopääksikerralla

      Cameronin ja Carlin luonteenmuutokset olivat hyvin omituisia ja yhtäkkisiä. Cameron oli pitkään täysin harmittoman oloinen, kunnes olikin hetkessä kolmikertainen sarjamurhaaja. Carlinkin pakkomielle tuli aikalailla yhtäkkiä.

      • Glub

        No, Cameron onkin aika ääriesimerkki. Kyseinen muutos tapahtuikin varmasti TV-sarjan ollessa kyseessä.


    • tarinatKiinnostaa

      Jotenkin hassua jos kaikkien pitäisi olla ennallaan tai samanlaisia koko elämänsä. Omituista saivartelua. Voisitte katsoa vaikka nukkeja,leluja tai sarjakuvia kun ne pysyvät paikallaan.Maalikin kuivuu seinällä ajan kanssa. Miksi TV sarjoja tehdään ja miksi jotkut niistä menestyy kuten yli 40 vuotias Emmerdale joka elää parhainta kauttaan nykyvuosina. Ei kukaan järkevä katso pysäytys kuvaa,samaa jauhavaa kahvihetkeä ja kirkonmenoja vuosikausia. Mitäs seuraavaksi ihmettelette? Miksi joku harmaanruskea ei värjää tukkaansa,onko kaasu kytketty helloihin,onko homorooleleja näyttelevät oikeasti homoja tai miksi homoroolista saa helposti palkintoja?

      • Näin

        Raskas teksti taas lukea. Kappalejako kunniaan.
        Jotenkin hassua jos kaikkien pitäisi olla ennallaan tai samanlaisia koko elämänsä. Omituista saivartelua.

        Voisitte katsoa vaikka nukkeja, leluja tai sarjakuvia kun ne pysyvät paikallaan.Maalikin kuivuu seinällä ajan kanssa. Miksi TV sarjoja tehdään ja miksi jotkut niistä menestyy kuten yli 40 vuotias Emmerdale joka elää parhainta kauttaan nykyvuosina.

        Ei kukaan järkevä katso pysäytys kuvaa,samaa jauhavaa kahvihetkeä ja kirkonmenoja vuosikausia. Mitäs seuraavaksi ihmettelette? Miksi joku harmaanruskea ei värjää tukkaansa, onko kaasu kytketty helloihin, onko homorooleleja näyttelevät oikeasti homoja tai miksi homoroolista saa helposti palkintoja?

        Ja emmerdale ei todellakaan elä parasta aikaa juuri nyt.


    • ParloMaddy

      Silti tärkein eli Marlon ja Paddy pysyvät ennallaan.

    • pojhiguegwecz

      Hajallaan olevaa aloitusta vaikea lukea. Kirjoittaja ihailee itseään ja tekstin kirjoitusasuaan. Itse asia on oudosti muotoiltu.

      • SutiMoitukSal

        Miten se olis pitäny sun mielestä muotoilla? On täälä hölmömpiäki alotuksia ja kirjotuksia!


    • Ihmeellistäkommenointia

      Eikös tää oo Emmerdale-keskustelupalsta ja täällä saa keskustella Emmerdale-asioista. VAi eikö saa?

    • Yksi-mielipide

      Hyvä aloitus, ei mitään valitettavaa. Joskus käytetään tuollaisia:

      * Diane - ei juurikaan muuttunut luonteeltaan vuosien aikana.

      * Charity - pysynyt kiitettävän uskollisena alkuperäiselle häikäilemättömälle luonteelleen.

      * Ashley - alkuperäisestä luonteesta ei jäljellä paljonkaan. Toisaalta kokemukset muuttavat ihmisiä ja Ashleyn tapauksessa ammatti peitti pitkään hänen todellisen minänsä. Tämä hahmo voisi olla esillä hieman enemmän.

    • MeniVaikeaksi

      Käyttäymisen muutos on oikeampi sana ja helpommin ymmärrettävissä jos halutaan puhua kuvitteellisesta sarjasta. Luonteen muutos on vaikeasti määriteltävä asia.

    • BobsFinger

      Samaa mieltä aloittajan kanssa, todella ihmeellisiä muutoksia luonteissa. Lisäyksenä Eric: sairaasta kieroilijasta alati nyyhkyttäväksi pehmoksi. Uskottavina säilyneitä hahmoja? Val, Bob, Edna, Debbie...

      • ex-pistemies

        Vanoja DVD-jaksoja katsoessa huvittaa miten kaikki kauhistelee että miksi Caroline lähtee Ericin kanssa treffeille, kun semmoinen hirvee tyyppi. Mutta nykyisin Eric täysin erilainen.


    • SummerFate

      Spoiler.Eric toimintaa tulossa Menee kartanoon kriketti mailan kanssa räyhäämään sitten hakkaa Davidin uuden kaupan säpäleiksi. Miksi.Odottakaa 1.5 v.

      • SiihenOnToinenKetju

        Tää ei oo juonipaljastuksia...


    • Hulluja_pukkaa

      Hahmojen muuttumisesta. Ilmeisesti tämä, tyttärensä menettämisestä katkeroitunut Dom muuttuu myös joksikin kyläskitsoksi. Aukoo päätään kaikille ja kilahtelee silmät viirullaan. Zakiakin vetäisi kuonoon.

      • jotenkinnäin

        Cain antaa Domille rahatukon ja Dom häipyy kylästä eikä tule takaisin. Muistelen myös että Dom tajuaa Bellen kärsivän jo tarpeeksi tapahtuneesta.Siis seurauksia Bellelle tulee.


    • neetnekiil

      Jai on muuttunut alun mukavasta miehestä varsin viddumaiseksi.
      Rakeshin kohdalla muutos vielä edessä?

    • Glub

      Niin, no minusta se on ihan normaalia. Muuttuuhan ihmiset todellisessakin elämässä jatkuvasti tilanteiden mukaan. Esimerkiksi kyllähän aikuistuminen, kasvaminen, opiskelu, työuralla eteneminen, uudet vastuut, aloilleen asettuminen, parisuhde, avioliitto, lasten saaminen, vanhuus, muutokset terveydessä nyt muuttaa väkisinkin ihmistä.

      • Glub

        Ja lisäksi, tämä on TV-ohjelma, onhan se selvää, että jos henkilöhahmo on ollut sarjassa esimerkisi 5 tai 10 vuotta, puhumattakaan 20 vuodesta, että muutoksia on tapahduttava. Eihän samoja asioita ja juonikuvioita voi samalla henkilöllä montaa kertaa toistaa.


      • YarraBarra

        Emmerdalen muutoksissa ei ole kyse koko elämänkaaren muutoksesta, vaan muutamassa vuodessa tapahtuvasta luonteenmuutoksesta.


      • kxft

        Niin, no tapahtuuhan niitä. Vaikka mitään erikoista "ulkoista" asiaa ei tapahtuisikaan, ihminen saattaa voida ihan vain haluta muita, uusia asioita elämältään, ja usein tällaiset asiat edellyttävät muutoksia myös ihmisessä itsessään.


    • Kakkosmies

      Ja muuttuvathan ihmiset todellisuudessakin. Kukaan ei meinaa tunnistaa minua siksi kiltiksi ja viattomaksi pojaksi, joka monta vuosikymmentä sitten lähti maailmalle. Jopa mukava ja valoisa luonteeni on muuttunut täysin - mikäli tuttuihin on uskominen.

      Miksi ei siis Emmerdalessakin...

      • Äitisi

        Sinä olet kiltti ja mukava vieläkin :)


    • Annika_S
    • Huomioita_sohvalta

      Olen samaa mieltä, kuten jotkut tässä ketjussa. Ei voi puhua niinkään koko luonteen muuttumisesta, vaan ainoastaan käytöksen muuttumisesta. Roolihahmojen käytöksen vaihtelua ja muuttumista säätelee koko ajan tietynlaiset tapahtumat hänen elämässään. Tapahtumat muuttaa heidän käytöstään, joko sympaattiseksi ja iloiseksi, tai sitten ahdistuneeksi ja agressiiviseksi. Elämänmuutoksilla heistä tuodaan esille niin monenlaisia puolia.

      Declanillakin alkoi mennä aika huonosti, joten jatkuvat ongelmat alkoivat näkyä pikkuhiljaa miehen käytöksessä. Samoin monilla muilla. Jos elämässä tulee liikaa vastoinkäymisiä. Harvat jaksaa silloin olla aina samanlaisia, sympaattisia ja fiksuja. Tietysti on sellaisiakin ihmisiä, jotka yrittävät salata muilta surunsa ja
      hillitä ilonsakin. Edna lähinnä on juuri tälläinen. Mutta helppoahan se ei ole, koska olemme aika läpinäkyviä.

      Hepompaa on kuitenkin olla asiallinen ja miellyttävä silloin, kun elämä hymyilee. Mutta jos siihen tulee paljon ongelmia, kyllähän se varmasti jotenkin alkaa näkyä käytöksestä. Roolihahmojen käytöksen näin muuttuessa, meidän halutaan siis huomaavan, miten ja mitkä tapahtumat hänen elämässään on vaikuttaneet, heidän käytöksensä muutokseen, joko positiiviseen, tai negatiiviseen suuntaan.

      • Jadajada

        Minustakin on kiva miettiä Emmerin käänteitä "todellisina" eikä käsikirjoitettuna, mutta tosiasia on, että TV-sarjassa roolihahmoja muokataan, kun halutaan kiinostavia juonenkäänteitä. Toisinaan hahmon olemassaoleva karaktääri ei sovi siihen, mitä halutaan seuraavaksi tapahtuvan, ja siloin hahmoa muokataan - joskus epäuskottavastikin. Ja koska näin on, luonteen- tai käytöksenmuutoksia ei voi jokaisessa tapauksesssa selittää todellisen elämän psykologialla.

        Esimerkiksi Bernice oli sarjaan tullessaan lämmin ja viisas nainen. Erottuaan Ashleystä ja jätettyään Gabyn ensimmäisen kerran hän lähti Karibialle (?), josta palattuaan olikin hienosteleva ja vaikealuonteinen kana. Kyseessä ei ollut käytöksen, vaan persoonallisuuden (luonteen) muutos, jollaista harvoin todellisessa elämässä tapahtuu. Ainakaan yhden Karibian reissun aikana :)

        Mutta kuten alussa viittasin, harvoin ajattelen näin pragmaattisesti. Seuraan sarjaa sellaisena kuin se etenee, ja otan kaiken "todesta", koska siitähän se sarjan seuraamisen ilo ja jännitys syntyy.


      • Huomioita_sohvalta

        Varsinaisen pysyvän persoonan muutoksen olen huomannut tapahtuneen vain Cameronissa. Zakin jouduttua psykiatriseen hoitoon hänen persoonansakin oli kyllä muuttunut, mutta se palautui ennalleen hoidon jälkeen.
        Muiden muuttuneen käytöksen, olen havainnut johtuvan vain muutoksista heidän elämässään. Bernice on ollut mielestäni aina samanlainen, ei yhtä tasapainoinen kuten äitinsä Diane. Ehkä Bernice onkin perinyt isänsä Rodneyn huikentelevan luonteen.

        Tuosta sarjan seuraamisesta sanoisin, jos siihen ei eläydy ja mieti käänteitä
        todellisina, ei ole mitään mieltä sitä edes katsoa. Emmerdale on yksi parhaista ja aidoimman tuntuisista draamasarjoista mitä televisiossa olen nähnyt.
        Britit tekee hyviä draamasarjoja, joissa ei ole teennäisiä kiiltokuvaihmisiä,
        kuten on usein jenkkisarjoissa. Jopa englantilaiset komediat vaikuttaa niin
        aidoilta roolihahmoineen, kuten esim.pokka pitää sarjan Hyacinth Bucket, hän on niin aidon tuntuinen, hänenlaisiaan tätejä näkee joskus muuallakin kuin vain tv-sarjoissa.


      • EDnroOnesarja

        Emmerdale sarjana kiehtova juuri siinä että katsoja saa ajattelemisen aihetta. Jatkuvan sarjan tapahtumia ja käänteitä voi arvailla ja jännittää. Jotkut hahmot ja tarinat ovat kiehtovampia kuin toiset ja jotkut vain ärsyttää kovasti välillä esim Paddyn ja Chasin puuttuminen Aaronin elämään,pitävät silmällä Aaronia ja Robertia kuin lastenvahtina meillä pian nähtävissä jaksoissa. Cainin tapa siepata,sitoa,kiristää ja pieksätä toistuu vuodesta toiseen.


      • Glub
        Huomioita_sohvalta kirjoitti:

        Varsinaisen pysyvän persoonan muutoksen olen huomannut tapahtuneen vain Cameronissa. Zakin jouduttua psykiatriseen hoitoon hänen persoonansakin oli kyllä muuttunut, mutta se palautui ennalleen hoidon jälkeen.
        Muiden muuttuneen käytöksen, olen havainnut johtuvan vain muutoksista heidän elämässään. Bernice on ollut mielestäni aina samanlainen, ei yhtä tasapainoinen kuten äitinsä Diane. Ehkä Bernice onkin perinyt isänsä Rodneyn huikentelevan luonteen.

        Tuosta sarjan seuraamisesta sanoisin, jos siihen ei eläydy ja mieti käänteitä
        todellisina, ei ole mitään mieltä sitä edes katsoa. Emmerdale on yksi parhaista ja aidoimman tuntuisista draamasarjoista mitä televisiossa olen nähnyt.
        Britit tekee hyviä draamasarjoja, joissa ei ole teennäisiä kiiltokuvaihmisiä,
        kuten on usein jenkkisarjoissa. Jopa englantilaiset komediat vaikuttaa niin
        aidoilta roolihahmoineen, kuten esim.pokka pitää sarjan Hyacinth Bucket, hän on niin aidon tuntuinen, hänenlaisiaan tätejä näkee joskus muuallakin kuin vain tv-sarjoissa.

        Olen samaa mieltä siitä, että vaikka tavallisesti luonteenmuutokset ovat melko normaaleja, ja kuuluvat sarjaan, niin Cameron on esimerkki nimenomaan TV-sarjaa varten tehdystä, melko radikaalista muutoksesta.


      • dfghnjkm
        Huomioita_sohvalta kirjoitti:

        Varsinaisen pysyvän persoonan muutoksen olen huomannut tapahtuneen vain Cameronissa. Zakin jouduttua psykiatriseen hoitoon hänen persoonansakin oli kyllä muuttunut, mutta se palautui ennalleen hoidon jälkeen.
        Muiden muuttuneen käytöksen, olen havainnut johtuvan vain muutoksista heidän elämässään. Bernice on ollut mielestäni aina samanlainen, ei yhtä tasapainoinen kuten äitinsä Diane. Ehkä Bernice onkin perinyt isänsä Rodneyn huikentelevan luonteen.

        Tuosta sarjan seuraamisesta sanoisin, jos siihen ei eläydy ja mieti käänteitä
        todellisina, ei ole mitään mieltä sitä edes katsoa. Emmerdale on yksi parhaista ja aidoimman tuntuisista draamasarjoista mitä televisiossa olen nähnyt.
        Britit tekee hyviä draamasarjoja, joissa ei ole teennäisiä kiiltokuvaihmisiä,
        kuten on usein jenkkisarjoissa. Jopa englantilaiset komediat vaikuttaa niin
        aidoilta roolihahmoineen, kuten esim.pokka pitää sarjan Hyacinth Bucket, hän on niin aidon tuntuinen, hänenlaisiaan tätejä näkee joskus muuallakin kuin vain tv-sarjoissa.

        "Emmerdale on yksi parhaista ja aidoimman tuntuisista draamasarjoista mitä televisiossa olen nähnyt."

        Emmerdale oli joskus realistisempaa draamaa, mutta nykyään siitä ollaan menty poispäin. Kaiken aikaa täytyy tapahtua kaikennäköistä yliampuvaakin, ja jatkuvaa kieroilua ja junailua. On sitä Emmerdalea realistisempaa draamaa televisiossa, esim. tuo espanjalainen Alcantaran perheen tarina Cuéntame cómo pasó. Jos vertaa Emmerdalen nykyisiä jaksoja vanhempiin, tajuaa asian laidan.


      • krfx
        dfghnjkm kirjoitti:

        "Emmerdale on yksi parhaista ja aidoimman tuntuisista draamasarjoista mitä televisiossa olen nähnyt."

        Emmerdale oli joskus realistisempaa draamaa, mutta nykyään siitä ollaan menty poispäin. Kaiken aikaa täytyy tapahtua kaikennäköistä yliampuvaakin, ja jatkuvaa kieroilua ja junailua. On sitä Emmerdalea realistisempaa draamaa televisiossa, esim. tuo espanjalainen Alcantaran perheen tarina Cuéntame cómo pasó. Jos vertaa Emmerdalen nykyisiä jaksoja vanhempiin, tajuaa asian laidan.

        Tavallaan, mutta tähän täytyy muistaa myös maailman yleinen muutos. Kaikki sarjat olivat erilaisia tuohon aikaan ja samalla tavalla 'realistisempia' monissa suhteissa, ajat ovat muuttuneet. Realistisuuden ja tapahtumien tuntua muuttavat jo aivan tekniikan muutos, jota ei voi pysäyttää, laitteistot, kuvaustekniikat, tehosteet, äänimaailma, lavastukset, valot, puvustus, etc. Itse asiassa nämä kaikki asiat luovatkin kuvan 'realistisuudesta' tai sen puutteesta, huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi näyttelijäsuoritukset.


    • LuckyManLuke

      Rakesh muuttui luotettavasta lakimiehestä kieroilijaksi

    • Käytöstä muuttaa myös, kaikki kemiallisesti aivotoimintaan vaikuttavat aineet
      ts. riippuvuudet. Huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö ja alkoholismi ja mielialalääkkeetkin.

      Myös iän mukanaan tuomat, uhmaikä, puberteetti, keski-iän kriisit ja lopulta vaihdevuodet. Ihmisen hormonaalinen toimintakin siis vaikuttaa käytökseen. Raskaus ja kuukautiset, nämä muuttavat joskus naista, vaikkakin vain hetkellisesti. Miehilläkin on omat ongelmansa ja ikäkriisit ja hormonaalisia muutoksia.

      Sairaudetkin muuttaa ihmisen käytökseen, eikä ainoastaan psyykkiset.
      Vaan myös fyysiset. Kaikenlaisilla muutoksilla elämässä, niin hyvillä, kuin pahoilla, niilläkin on vaikutuksensa ihmisiin. Avioeroilla, puolison kuolemalla jne. Näistä tekijöistähän on ollut yleensä kyse, kun roolihahmoissa on tapahtunut näitä rajumpia muutoksia.

    • bearnice

      Bernice on mun mielestä samanlainen kuin kylään tullessaan. Samanlainen tyhjäpäinen bimbo.. No, ehkä hieman elämä on rauhoittanut haihattelua. Sehän meni silloin ihan tuulella.

    • amam

      Nykyään on alkanut Rakesh rassata. Se on nykyään niin vaimonsa talutushihnassa vikisevä epävarma talonrakentaja.
      Alkuun itsevarma ja määrätietoinen. Nykyään varjo entisestään. Kovin vaikuttaa Kiriniltä, sattuu ja tapahtuu ja on niin isoa sydäntä että..

    • Anonyymi

      Meena kuuluu tähän hahmojen muutos -kategoriaan. Tullessaan oli kylläkin itsekäs tyttö, mutta tavallisempi, joka muuttui monimurhaajaksi. Vaikka olihan hänellä jo nuoruudesta murha kontollaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2011
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe