arka aihe, kiva jos kuitenkin vastaisitte:)

paljonmiettinytasioita

Moikka. minulla on epilepsia ja haluaisin tietää onko jollain "Pieleen menneitä" kokemuksia ko. sairauden diagnosoinista? mitä siis epilepsian taustalta lopulta on löytynyt vai oletko kuulunut siihen joukkoon kenellä ei ole syytä löydetty koko sairauteen. neurologilta sain kuulla että 1/3 sairastavista saa tietää syyn sairauteen.


Lisäksi haluaisin tietää minkälaisia psyykkisiä oireita olette tunnistaneet kohtaukseen kuuluvan? Onko oireita joita on vaikea mieltää tai ajatella olevan epilepsiaa, että ne sekottaa vaikkapa niskaoireistoon tai stressiin? Miten ne erottaa? :-) Minusta olisi kiva kuulla koska pesäkkeeni sijaitsee otsalohkossa

6

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ohimolohkotar

      Tekstisi oli hieman sekava, mutta koitan nyt jotain omista kokemuksista sanoa.
      Mulla on ennen epilepsiadiagnoosia diagnosoitu mm. jännitysniska ja migreeni.
      Vasta 8 vuoden taisteluiden jälkeen EEG:ssä näkyi ohimolohkoepilepsiaan viittaavaa löydös ja näin purettiin samantien migreenin diagnoosi ja tietty lääkitys. En osaa itse, eivätkä osaa lääkäritkään sanoa että miten nämä kaikki vaikuttavat toisiinsa. Että aiheuttaako jännitysniska omalta osaltaan myös epilepsiakohtauksia vai päinvastoin vai onko näillä kahdella ylipäätänsä mitään tekemistä toistensa kanssa.

      Psyykkisiä oireita kohtaukseen.. no mulla tulee aivan kamala dejavu- tunne aina ennen kohtausta, se on oikeesti niin paha että alkaa oksettamaan. ei siis mikään perus "olen ollut tässä tilanteessa ennenkin" vaan ikään kuin mulla olis jotain käsittelemättömiä pahoja traumoja jotka puskee tietoisuuteen kohtaus hetkellä. Nämä tutkittu jopa psykologin kanssa ja todennäkösesti mitään traumoja ei siis ole, epilepsialla on vain tässä asiassa sormensa pelissä. Kohtausten aikana olen ihan täysin muissa maailmoissa ja näiden jälkeen kiukuttaa usein aika paljon. Joskus menee myös ihan täysin muisti.
      Kyllä meinaa pinna palaa opiskeluiden ohessa jos kohtaus tulee vaikka koeviikolla. Siinä kun muisti menee niin ei paljoa naurata opiskella samoja asioita uudestaan.
      Itse omia kohtauksia en diagnoosin jälkeen osaa enää millään tavalla sekottaa stressiin tai tuohon jännitysniskaan, se on kuitenkin kohtaus niin outo verrattuna esim. stressistä johtuviin oireisiin.

    • kiitossinulle

      juuri tuota tarkoitinkin, että onko epilepsian jälkeen oireet monimuotoutuneet ja onko tullut esim. juuri kuvaamiasi deja-vu tuntemuksia tai muita psyykkisiä oireita kohtauksien lisääntyessä jne. Ahdistusta, pelkoa jne. Mitä nyt yleensä kuvataan epi-kohtaukseen kuuluvan. Itselläni on niitä.

      Ja juurikin jos on liitännäis perussairauksia tension neck tai migreeni, että tunnistaako vaikkapa lihasnykinät epi kohtaukseksi vai muiksi ongelmiksi. Ja kiitos vastauksestasi.Juuri tuotakin hain takaa, että onko dg annettu välittömästi vai vuosien tutkimusten jälkeen.. Onko sanottu vaikka että oireet ovat vain luulosairautta ja ei olla otettu tosissaan, tällaista jotain kai hain takaa. Kun niinkin olen kuullut tapahtuneen.

      • Kokemuksista

        "Onko sanottu vaikka että oireet ovat vain luulosairautta ja ei olla otettu tosissaan, tällaista jotain kai hain takaa."
        Minulla on käynyt niin päin, että äitini mielestä kaikki isän geenit ovat geenivirhe, joten minulle kuului aiheuttaa epilepsia Haloperidolilla puolen vuoden iässä. Se diagnosoitiin 10 kk:n iässä, ja ensimmäisenä lääkityksenä oli Deprakine, jotta kohtaukset voimistuvat.

        Välillä olin ilman epilepsiaa Vaajasalon ja KYS:n ansiosta, mutta Porissa -09 PME-diagnoosi (suomalaista tautiperintöä) annettiin välittömästi ilman kliinisiä tutkimuksia (mm. DNA-testi ja EEG). Vain yksityiset Satakunnan ulkopuolella tietävät tilanteeni ajantasaisesti.

        Samanaikaisesti oli tensiopäänsärky, jota ei huomioitu Porissa mitenkään, mutta jälkikäteen löytyi osaava yksityinen Satakunnan ulkopuolelta.


      • Ontamaerikoista

        Eli onko sinulla siis pme vai ei epilepsiaa ollenkaan? Kun ilman tutkimuksia tämä diagnosoitiin? Mielenkiintoista ja vähän ammattitaidotontakin.. Miksi sinulle annettiin haloperidolia noin pienenä?
        Itselläni oli nuorena teini ilöisenä yöllisiä parasomnia kohtaukdia ja olen ajTellut olenko jo silloin sairastanut epilepsiaa kun ne laitettiin psyykkeen piikkiin tuolloin. Näin yöllä mm lintuja ja jotain kauheita juttuja kunnes tuli pitkä tauko ja aikuisiällä epilepsia todettiin, paikka sinänsä hakusessa Mutta otsalohkossa tietämin on. Mietin että kuibka yleisiä tällaiset psykiatriset oireet on ja yrittänyt lukea aiheesta onki joillakin poikkeuksellisia oireita.

        Minulle olisi tulossa mahdollisesti aika epilepsia keskukseen Kuopioon enkä nyt varsinaisesti ole ajatuksesta iloinen jos siellä vainntodetaan että en sairasta epilepsiaa vaan oireeni ovat jotaon muuta, toisaalta normaali ja uni eeg näyttävät poikkeavaa eli kai siihen on uskottava.


      • Kuopio_best

        Enää ei tosiaan ole epilepsiaa lainkaan, mutta äidilläni on välillinen munchhausenin syndrooma erittäin voimakkaana:
        http://www.vauva.fi/keskustelu/1393248/ketju/aiti_tekee_lapsesta_sairaan_saadakseen_huomiota
        Hän siis KEKSII diagnooseja saadakseen muiden huomion, kohdallani alkoi epilepsiasta. SatSHP:stä puuttuu tieteellinen ajattelu kokonaan tällaisen äidin ollessa henkilökuntaa. Myöhemmin tulivat mm. määräaikaiset allergiat, migreenit, struuma ja hypoglykemia.

        Kuopiossa on maailman parhaat epilepsianeurologit, joten luota sinne. Porissa diagnoosi vaihteli ennen Vaajasalon kunnollisia tutkimuksia, joihin luotan 100 %. Kuopiossa löytyi oikea lääkitys, hyvä kuntoutussuunnitelma jne.


    • Tassahiemantietoa

      Kiitos vastauksestasi. Kuopio on varmasti vertaansa vailla.Minulle annettiin myös pieni epäilys et kyseesä vois olla kohdallani jokin muu ja epilepsia on oire sille, eli esim aivojen aineevaihdunnassa jotain ongelmaa.Toivon että ei löydy mitään vakavaa.Kysyin myös muista oireista koska kohdallani on neurologisia oireita joita on vaikea tulkita epilepsiaksi.Välillä stressin aikana lihasnykäyksiä ja värinöitä ennen nukkumaanmenoa. Lisäksi päässä painetta, otsasärkyä, puutumisen tunnetta"valumisen" tunnetta ohimolla ja ahdistusta ja pelkoja. Enkä koe olevani edes huonossa elämäntilanteessa niin vaikea ajatella ne mistään psyykkeestä johtuvan? :DDMuuten olen"suht" nuori ja perusterve

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      26
      4758
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      301
      3662
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      34
      2712
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      37
      2639
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      144
      2195
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      1996
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      121
      1878
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1574
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1492
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      26
      1448
    Aihe